Co dělat s častou močením během období klimaků

Zánik hormonálních funkcí během menopauzy ovlivňuje nejen reprodukční systém. Ve skutečnosti, nedostatek hormonů ovlivňuje stav všech orgánů a systémů ženského těla. Proto může, když první známky snižování počtu hormonů může vypadat příznaky cystitidy, stejně jako inkontinence moči.

Častá močení, která je jednou z projevů cystitidy, močová inkontinence významně snižuje kvalitu života žen. Kromě toho, močová inkontinence a močení rychlé způsobit různé komplikace. Proto močová inkontinence a cystitida vyžadují kompetentní léčbu po předběžné diagnostice a odhalování příčin patologie.

Co je climax

Climax je fyziologický přirozený stav ženského organismu, ve kterém nastane věk hormonální funkce vaječníků. Climax není nemoc, jedná se o postupný proces, který zahrnuje několik fází:

  • Premenopauza, která zahrnuje několik let před datem poslední menstruace;
  • menopauza, což znamená datum poslední menstruace a rok po něm;
  • perimenopauza, což znamená dva první kroky Klimaks;
  • Postmenopauza vyplývající rok po ukončení menstruace a trvalé do 65-69 let.

Climax má prudký pokles sekrece estrogenů, což způsobuje různé individuální projevy. Tělo se nejprve přizpůsobí prudkému snížení počtu estrogenů, a pak na jejich úplnou nepřítomnost.

U zdravých pacientů se doba vyvrcholit. Zatímco přítomnost gynekologických a extragenitálních onemocnění často vede k různým vážným poruchám, které vyžadují správné ošetření.

Porušení močení během vyvrcholení

Často výskyt Klimaků ovlivňuje stav urogenitálního systému. U žen v Klimakse může dojít k časté močení v důsledku inkontinence moči a rozvoj cystitidy.

Únik moči

Problém močové inkontinence může být důsledkem různých důvodů. Climax vede k významnému poklesu produktů estrogenů. V sfinkter a močové tkáně jsou receptory, které reagují na úroveň estrogenu. S poklesem sekrece tohoto hormonu, tón sfinkteru a močový měchýř začne klesat. To vede k močové inkontinenci a časté močení.

Když vyvrcholení mají ženy vývoj několika typů inkontinence moči.

  1. Stresující. Močová inkontinence se objeví v důsledku motorické aktivity, ostré napětí pánevních svalů. Navíc může dojít k inkontinenci moči při kašli, smíchu a kýchání. Obvykle však dochází k inkontinenci moči v procesu provádění různých cvičení.
  2. Urgentní. Inkontinence moči se vyskytuje pouze s významným množstvím. V tomto případě se oslavuje inkontinence moči, i když se snaží udržet.
  3.  Kombinovaný. Tento druh kombinuje dva předchozí.

Cystitis

Zánětlivý proces močového měchýře, známý jako cystitida, často se vyskytuje u žen během Klimaků. Typicky se léčba cystitidy opakovaně opakovat, protože onemocnění je náchylné k relapsům.

Lékaři věnují pozornost pacientům na včasnou diagnostiku a léčbu cystitidy. Aby se zabránilo exacerbacím cystitidy, je nutné detekovat a eliminovat příčinu jeho výskytu.

Příčiny časté močení

Častá močení, která může být způsobena inkontinencí a cystitidou, má mnoho důvodů pro jejich výskyt. Zpravidla v ohromném počtu případů na základě vývoje cystitidy a inkontinence moči u žen s hormonální nerovnováhou.

Sval oslabení pánevní dno

Snížení tónu svalů pánevního dna je možné v nepřítomnosti pravidelného intimního života. Otočte se nepravidelnost pohlaví kontaktů z důvodu poklesu libida v důsledku hormonální nerovnováhy.

Změna pružnosti močového měchýře

Snížení genitálních hormonů významně ovlivňuje tkaninu genitálních orgánů a stěn močového měchýře. V důsledku toho tkáň ztrácí svou pružnost a tón. Nedostatek estrogenů tedy přispívá k ředění stěn močového měchýře a zhoršení dodávky krve.

Sex infekce a suchost v pochvě

Co dělat s častou močením během období KlimakůZměny ve stěnách močového měchýře vytvářejí příznivé podmínky pro reprodukci podmíněně patogenní a patogenní mikroflóry. Je to reprodukce patogenní flóry, která způsobuje vývoj cystitidy.

Suchost stěn vagíny také vzniká v důsledku poklesu počtu estrogenů. Postupně dochází ke změně vaginální mikroflóry, která může být přenesena podél rostoucí dráhy.

Obezita

Často když vyvrcholení u žen je nadměrná hmotnost, která se objeví v důsledku nedostatečného cvičení, poruch metabolických procesů a nesprávné výživy. Nadměrná hmotnost se negativně odráží ve stavu tkaniny močového měchýře.

Během Klimaků dochází k poklesu ochranných sil těla. Výsledkem je, že nedodržení stravy, drobné supercooling a další provokativní faktory mohou způsobit cystitidu.

Příznaky

Zpravidla ženy brzy začínají všimnout problémy s močením. Inkontinence moči je obvykle bezbolestná a její výskyt je spojen se specifickými příčinami patologie.

Ve stresové povaze inkontinence, žena poukazuje na výběr moči během kašel, kýchání, stejně jako v procesu fyzické aktivity. Pokud je inkontinence moči povinnou, je pozorováno emise významných částí moči.

Co dělat s častou močením během období KlimakůSymptomy cystitidy jsou obvykle vyslovovány.

  1. Catarial charakter zánětu. Žena cítí nepohodlí v oblasti močového měchýře a poznámky False nutkání močení. Močení se tedy stává častým. A tato častá močení je charakterizována bolestivostí a dostupností křeče. Je pozoruhodné, že spodní segment močového měchýře během vyšetření vypadá červenat, je pozorovány lidstvo, erozivní změny.
  2. Intersticiální zánět. Žena zažívá konstantní bolesti, které se střídají s ostrými útoky. Ovlivňující jak močový měchýř, tak urethra. Imprint inkontinence moči. Krev je přítomna v moči, blátivá sraženina. V analýze moči je zjištěn zvýšený obsah leukocytů. Tam je výrazný edém a zarudnutí, erozi s krvácením na povrchu močového měchýře. Stěny močového měchýře se liší v zahušťování.
  3. Atrofie sliznice. Tato patologie se může objevit několik let po skončení měsíce. Hlavním příznakem atrofie sliznicí močového měchýře je inkontinence moči. Plášť močového měchýře se vyznačuje bledou, pěstováním. A stěny se zahustí a objem se postupně snižuje.

Komplikace

Jako komplikace inkontinence a cystitidy moči můžete zaznamenat další progresi patologie, například v důsledku oslabení tónu svalů a infekce. V nepřítomnosti léčby zánětlivého procesu je možná infekce na vzestupné dráze a vývoj pyelonefritis. Po výskytu menopauzy není možné vyloučit vývoj močové bubliny atrofie.

Diagnostika

Podezření na močovou inkontinenci v přítomnosti alespoň jedné nekontrolované močení. S pravidelným charakterem močové inkontinence by mělo být rychlý charakter kontaktovat specialistu a průzkum.

Zvláštní pozornost vyžaduje bolestivé a časté močení. V tomto případě je potřeba léčby léků léků.

Diagnóza cystitidy je provádět laboratorní studium. Je nutné provádět testy moči, aby se stanovil zánětlivý proces a detekci příčinného činidla infekce. Lékař je také obvykle přidělen ultrazvukovou studii ledvin a močového měchýře, aby odstranil různé strukturní patologie.

Léčba se provádí po předchozí diagnostice.

Léčba

Po diagnóze je předepsán optimální způsob léčby, což může být jak medikované a chirurgické. Bez ohledu na zvolenou taktiku léčby však musí žena pod vrcholem splňovat řadu pravidel:

  • močení podle harmonogramu;
  • dělat turistiku;
  • Nejezte jídlo, které otravuje močový měchýř.

Použití drog

Podle močové inkontinence a časté močení během vyvrcholení jsou předepsány léky.

  1. Jergin. Lék pomáhá zvýšit tón uretry, sfinkter. Léčba by měla být užívána třikrát denně v 5 mg.
  2. Nudinský. Nástroj vám umožňuje zlepšit tesový tón svalů pro tasal a jejich pružnost. Lék se doporučuje pro použití třikrát denně 10-40 mg
  3. Symbalt. Tento přípravek má uklidňující účinek a používá se ve stresové inkontinenci moči, časté močení.

Pokud je častá močení během vyvrcholení v důsledku cystitidy, léčba závisí na stupni, na kterém je umístěn patologický proces.

  1. Na katastrálním stupni je častá močení zpracována pomocí léčiv, která zahrnuje estrogen: Ovrestin, Climar, Divigel. Tyto přípravky mají dávkovou formu ve formě smetany nebo čípků. Za účelem léčby zánětlivého procesu, canofron, cyston, phytolysin.
  2. Intersticiální fáze vyžaduje intenzivnější léčbu. Lékaři předepisují tabletované hormony, například, Climonorm, Kliten a tibolon. Pro potlačení patogenní flóry se používají léky, jako je monoral, nolový a furadonin. Pro usnadnění křeče bolesti se používají křeče, papaverin nebo but-lodě. Pro obnovení adekvátního krevního oběhu se pacient doporučuje Kuraltil nebo Trental. Léčba může být doplněna barvivem nebo valeriánem.
  3. Fáze atrofie vyžaduje chirurgickou léčbu, protože hormonální terapie je neúčinná. Antibakteriální léky mohou být přiřazeny k odstranění infekce.

Všechny léky pro léčbu rychlé močení, cystitidy a močové inkontinence musí vybrat zúčastnit se lékaře. Aby se zabránilo komplikacím, je třeba si zapamatovat včasnost diagnostiky a léčby.

Chirurgický zákrok

Léčba chirurgického charakteru je ukázána v silné močové inkontinenci, pokud se protidrogová terapie a LFC ukázala být neúčinná. Zpravidla se léčba rozlišuje nízkou traumatu a včasnou obnovu.

Lékaři používají následující typy intervence.

  1. Závěsný. Elastická smyčka je superponována na urethra, která svorky a udržuje hadřík v požadované poloze. Léčba se provádí místní anestezií.
  2. Místní správa léků. Kolagen se aplikuje na oblast sublipálového prostoru, který pomáhá urethra udržovat fyziologický tón. Tato léčba však často neplatí v důsledku nízké účinnosti.
  3. Colposuspenzia. Tento postup je považován za nejúčinnější a traumatičtější. Urban Channel tkáň utáhněte a upevněte na svazky PAH.
  4. Kohlpopia. V procesu tohoto postupu se provádí suspenze vaginální stěny, což způsobuje snížení tlaku na močový měchýř.
Období zotavení trvá tři týdny. Během rehabilitace by mělo být opuštěno intenzivní fyzickou námahy a sexuální život.

Cvičení a lidové léky

Problém časté močení může být částečně vyřešen použitím speciální gymnastiky. Typicky odborníci doporučují používat Cvičení s Kegelem, které znamenají použití několika základních pravidel.

  1. Cvičení cvičení nejméně čtyřikrát denně.
  2. Cvičení by měla být provedena ze situace.
  3. Je nutné kmenět svaly, které jsou zodpovědné za zastavení močení, držet je v této poloze po dobu několika sekund.
  4. Doba trvání svalů napětí se postupně nastaví na několik minut.

Prevence

Prevence cystitidy, časté močení a inkontinence moči během Climax zahrnuje dodržování několika jednoduchých pravidel. Aby se zabránilo cystitidě nebo časté močení, stejně jako močová inkontinence během vyvrcholení:

  • Opustit produkty, které dráždí stěny močového měchýře vyznačujícím diuretickým účinkem;
  • vyhnout se supercoolingu;
  • pokusit se udělat denní procházky;
  • denní provést gymnastiku na Kegel;
  • navštivte toaletu v určitém čase;
  • Opustit zvyk navštívit toaletu není na harmonogramu.

Tyto metody prevence jsou vhodné pro všechny ženy starší než čtyřicet let. Jejich populace umožní vyhnout se cystitidy, močové inkontinenci a časté močení při vyvrcholení.

Dodržování osobní hygieny

Při léčbě cystitidy, inkontinence moči a časté močení, některé ženy mohou mít pocit nečistoty. Časté zbraně však přispívají k suspenzi sliznice, což může problém zhoršit. Doporučuje se jít nahoru více než dva třikrát denně a použití kosmetických léčiv je s výhodou pokaždé.

Je důležité použít obyčejné nebo urologické těsnění, která by měla být změněna co nejčastěji, aby se zabránilo podráždění sliznice. Chcete-li eliminovat nepříjemný zápach, můžete použít mokré ubrousky a vyměnitelné lodě. A je třeba mít na paměti, že syntetická látka může posílit vůni.