Známky diplomu

Uterus - vnitřní sexuální tělo u žen, jejichž hlavním účelem je upevnění oplodněných vajíček a nástrojů plodu. Zachování dělohy ve své anatomicky správné poloze se provádí v důsledku svalových tkání a vazů umístěných v malé pánvi.

Slabost vazu a svalů vede k postupnému opomenutí kritického orgánu. Výsledek ne-vzhled včasného zacházení s touto patologií je plná nebo částečná ztráta těla dělohy od zárodečka.

V lékařství se tento stav nazývá "děložní prolapps" nebo "waterocele". Takové porušení ohrožuje vývoj souboru komplikací nejen v sexuální a dětské sféře u žen, ale také v močovém nebo zažívacím systému.

Co je to swapy dělohy

Každá žena má své vlastní anatomické rysy na místě vnitřních genitálních orgánů, včetně dělohy. Za příznivých podmínek po celou dobu životnosti hranice této lokality se nemění a všechny těly malé pánve zůstávají na svých místech. Normální konec dělohy - oblast mezi močovým měchýřem a tlustým střevem. Existuje však řada důvodů, pro které dochází k postupným opomenutím dělohy, což ovlivňuje sousední oblasti, což vede k řadě dalších problémů.

Fallout je obvykle kombinován s vysídlením a invertuje vaginální stěny. Někdy může opomenutí pochvy projevit jak jako nezávislé porušení, ale obvykle svědčí začátkem prolapsu dělohy.

Navzdory tomu, že je obvykle upozornění na diagnostikován u žen během menopauzy, je pacient z jakéhokoliv věku náchylný k falešnému. Nicméně, to je klimakterické změny v těle, když je poznamenána syntéza syntézy estrogenu přirozeného ženského hormonu, přispívají k rychlému vývoji onemocnění. Často, i mírné opomenutí během postmenstruálního věku prudce postupuje do plného prolapse.

Vynikající a pád z dělohy je jedním z nejčastějších gynekologických patologií. Je třeba poznamenat, že přibližně 1/5 všech operací, ženského charakteru, představuje eliminaci důsledků prolapse.

Typy spad a vynechání

Chcete-li vytvořit přesnější diagnózu, je obvyklé určit fáze onemocnění, na základě následujících parametrů:

  • Vynechání děložního čípku - během gynekologického vyšetření, odborník může vidět cervikální kanál vedle vchodu do pochvy, nicméně nenechá zárodečnou zónu, i když je fit;
  • Částečná ztráta - v uvolněném stavu děložního hrdla je ve vnitřní části vagíny, ale když se pokusíte pluku nebo namáhat - to jde trochu;
  • Nedokončená ztráta - Cervikální kanál může být všimněte prostřednictvím sexuální mezery, i když je pacient v klidném stavu, část děložní dutiny zhasne pouze ve chvílí silného napětí;
  • Úplná ztráta - Ve momentech napětí, tělo dělohy z sexuální drážky u žen je zcela.

Známky diplomuStejně jako moderní medicína poskytuje určení stupně patologie, založené na hlubinách orgánu ve vnitřní části vagíny. Stojí za zmínku, že orgány umístěné v blízkosti jsou také vystaveny posunutí. Střevo, močový měchýř a vaječníky s tímto onemocněním jsou umístěny mnohem nižší než jeho anatomická norma. Celkem vyniká 4 stupňů dělohy:

  • 1 stupeň - tělo dělohy je vynecháno v horní polovině vaginy;
  • 2 stupeň dělohy je v dolní části vaginy téměř v blízkosti jeho vstupu;
  • 3 stupeň - část dětského orgánu je možné si všimnout;
  • 4 stupeň - tělo dělohy zcela vychází z sexuální mezery.
Pro úspěšnou terapii, zachování dělohy a dětských funkcí je nutné pečlivě zkoumat dostupné příznaky onemocnění u žen.

To vám umožní obrátit se na specialistu v čase a zabránit vývoji těžkých forem patologie, kdy jediným možným způsobem léčby se stává plnou resekcí dělohy.

Známky onemocnění

Každý odstavec nemoci má své vlastní charakteristické symptomy.

První etapa patologie

  1. Známky počátečního stupně opomenutí - tahání bolesti v dolní části břicha, sakrum a dolní části. Podobné příznaky, zejména pokud bolest není silná, velmi často ignorována mnoha ženami, protože mohou být spojeny s méně vážnými problémy. Nicméně, to je přesně pravidelné bolestivé pocity v dolní části břicha jsou první ukazatele mnoha gynekologických problémů, takže nebudou ignorovány.
  2. Bolest a krvácení během pohlavního styku. V počáteční fázi onemocnění se takové symptomy, jako je krvácení a bolestivost, se však nemusí objevit, ale malé nepohodlí během sexuálního působení je známo téměř okamžitě. Nepříjemné, bolestivé pocity mohou pokračovat a nějakou dobu po skončení zákona. Ne vždy takové příznaky jsou známkou opomenutí, ale pokud neexistují žádné takové státy před ženami, to byl významný důvod pro návštěvu gynekologa.
  3. Bolestivé menstruace. Měly by jim také věnovat pozornost, zejména pokud se povaha výboje během menstruace změní (příliš těžká nebo naopak, příliš znamenalo menstruační krvácení).

Tyto příznaky jsou přímým ukazatelem vývoje spadu dělohy a často v této fázi jsou již doprovázeny dočasnou neplodností, nicméně, výskyt těhotenství není stále vyloučen.

Pokud jsou příznaky první etapy vynechání ignorovány, je k nim spojeno závažnější známky druhého stupně prolapse.

Druhá fáze pádu

  1. Urologické problémy. Následující problémy urologické povahy se mohou objevit: močová močení s nevyblášenou močovou bublinou, stagnací moči, infekcí a zánětem močových cest, urolitiázy, cystitidy a pyelonefritidy. Vývoj onemocnění může přispět k vzniku inkontinence plynů, moči a vozíku.
  2. Pocit cizích orgánů v oblasti vagina. Většina žen apeluje na specialistu se stížností na pocit nádoru v oblasti vnitřních genitálních orgánů. V případě kontroly na gynekologické židli se nepříjemný smysl pro růst ukazuje, že není nic jiného jako pohromu. Zároveň jsou zaznamenány následující příznaky: bolest scény (ženy se objevují pocit, že sedí na míči), nepohodlí při chůzi a neschopnost vést normální sexuální život.

Mnoho symptomů u žen s touto patologií se vyvíjí a zvyšuje v premenstrijním období a přímo během menstruace.

Známky padající na 3 a 4 stupně

  1. Prolaps dělohy. Detekovat část padlého těla v této fázi žena už může žena. Tělo dělohy vychází ze sexuální mezery a při chůzi a sídle přináší významné nepohodlí. K dotykovému povrchu varhaného hladkého, matného a brilantního. V důsledku neustálého tření je děloha zraněno: praskání a krvácení. Je možné infekci, ve kterém se mohou rozvíjet příznaky sepse a abscesu, velmi nebezpečné státy pro zdraví a život žen.
  2. Krevní oběh je rozbitý. Současně mohou být známy příznaky vrstev, stagnujících jevů, se objevuje silný otok kritického orgánu a okolních tkání. Intimní život se stává nemožným, často v této fázi je kompletní neplodnost.

Související příznaky

Falout dělohy negativně ovlivňuje sousední orgány malé pánve. Obvykle spolu s prolapsem jsou problémy identifikovány jako: recotelee a Colocela.

  • cystocela - opomenutí močového měchýře;
  • REKTORZEL - Rektifikace konečníku v oblasti vagina.

Příznaky opomenutí moči (CystlOzel): Močová inkontinence, neustálé nepohodlí ve vnitřní zóně vagina, infekce močových cest, bolest během močení.

Známky rektální ztráty (Rektorzel) se projevují v různých problémech s procesem defekace: pocit plné linie i po vyprazdňování střev, časté výzvy k defecation, inkontinenci plynů a karikatur, konstantní zácpy, hemoroidy, anální trhliny, chronické krypty , pistula v konečníku. První známky pádu lze zaznamenat v mladém věku.

Ale vzhledem k tomu, že patologie má pomalé progresi, významné příznaky se zobrazují pouze v období menopauzy. Včas odhalit vynechání a předepisování nezbytné léčby může být možné.

Důvody

Hlavní příčiny vývoje onemocnění jsou:

  • Climax je urážlivé a související změny v těle u žen;
  • Vícenásobný porod nebo těžký obecný proces s vaginálními přestávkami, výstupem velkého plodu pomocí lékařských kleští;
  • těžká fyzická práce;
  • obezita nebo prudká ztráta velkého množství hmotnosti;
  • vrozené anomálie ve struktuře vnitřních genitálních orgánů;
  • dědičná predispozice;
  • Některé gynekologické operace.

Léčba

Těžké fáze opomenutí a pád z dělohy nejsou léčitelné konzervativními metodami. Eliminace této patologie se provádí výhradně chirurgickým zákrokem. V případě neúplného a dílčího spadu je možné provést plastickou chirurgii s řezáním, suspendujícím a fixací vazů. S plným prolapsem, stejně jako u žen během menopauzy, často jediným možným způsobem léčby je odstranění dělohy.

Další léky se doporučuje kombinovat s nějakým druhem fyzioterapie. Jaké metody budou nejužitečnější, je vyřešeno v každém případě individuálně.