Těhotenství nebo vrchol?

Zpravezení o menstruaci je zpravidla doplněna souběžnými známkami menopauzálního syndromu, je neoddělitelně spojeno s myšlenkou, že je nemožné otěhotnět dítě. Během tohoto období žena zažívá protichůdné pocity: Na jedné straně se nadcházející změny bojí, a na druhé straně nedobrovolně potěší skutečnost, že se již nemusí starat o výskyt nežádoucího těhotenství. Ale je to jen opravdu? Je vyvrcholení a těhotenství - nesrovnatelné jevy? Jak rozpoznat příchozí koncepci, pokud je to možné? A jaké testy připravují později mateřství? Podívejme se v každém z těchto otázek podrobněji.

Je to těhotenství pro menopauzu?

Nástup menopauzy je charakterizován restrukturalizací reprodukčního systému žen. To se projevuje snižováním počtu zralých folikulů. V důsledku toho se sníží počet plnohodnotných vajec vhodný pro hnojení, jako klimakterické změny postupující. Tento proces je dostatečně dlouhý: někdy cesta od Premanopauzy až po postmenopauzu trvá více než 10 let.

Postupné zastavení ovulačních procesů se projevuje zmizením menstruace. To je nejcharakterističtější znamení nadcházejícího vrcholu. Ačkoli v první fázi menopauzy menstruační krvácení se může vyskytnout ne každý měsíc, koneckonců, oni se zcela nezastaví. V této nesrovnalosti a leží veškerou složitost situace.

Pokud došlo k ovulaci, znamená to, že teoreticky je vaječná buňka připravena k hnojení a koncepce je možné. Samotná ovulace však není tak snadná diagnostikovat na základě osobních pocitů a menstruace, která nepřijela dlouho, nemusí způsobit obavy, protože žena věří, že přišlo k vyvrcholení a starosti se o nic. Začarovaný kruh.

Zvláště snadné Můžete otěhotnět v časném vyvrcholení, který někdy přichází před dosažením ženy po dobu 40 let, stejně jako během premanopauzy, kdy menopauzální změny jsou jen začátečníky a reprodukční činnosti jsou stále docela aktivní. Proto není nutné doufat v prosperující záměr, zejména pokud mateřství není zahrnuto do plánů, a na prvních podezřelých podezřelých značkách je nutné kontaktovat gynekolog. A ještě rozumnější nebude dovolit ofenzívu nežádoucího těhotenství, aby nedošlo k fyzickému a psychologickému stresu svému tělu, protože potrat je vždy těžkým testem. Přečtěte si o tom, Jak chránit při vyvrcholení.

Jak rozlišit těhotenství od Klimaks?

Diagnóza těhotenství v období menopauzy je komplikována podobností symptomů. Není vždy snadné rozlišit Těžký vrchol a původní znamení v těle nového života. Jaké jsou hlavní příznaky těhotenství během vyvrcholení? A jak tyto dva jevy?

Zpoždění

První věc, která může způsobit pochybnosti o ženě - ostré zastavení menstruace. Ale toto znamení lze interpretovat dvěma způsoby, protože začátek menopázy doprovází menstruační selhání a nedostatek alokací v této fázi - možnost normy. A přesto, pokud žena naznačuje, že by mohla přijít hnojení, absence pravidelného měsíčního propuštění by mělo upozornit. Chcete-li rozptýlit pochybnosti, můžete použít test k určení těhotenství. Ale tady je také šance na chybu. Faktem je, že domácí testy reagují na zvýšení HCG, ale když se vyskytne Climax, tělo zažívá významnou hormonální restrukturalizaci, a tento ukazatel může být také zvýšen. Kromě toho všechny známé "dva proužky" mohou být provokovány způsoby nádoru v genitáliích. Proto těhotenský test během menopauzy není nejspolehlivější diagnostickou metodou. Zjistěte v jednom z našich článků o odkazu o další Příčiny měsíčního zpoždění s bílým výbojem.

Nevolnost

Další možnou funkcí - Použití nevolnosti. Takže těhotenství je nejčastěji charakterizováno epizodami bláznů v ranních hodinách, zatímco během menostáze, tento nepříjemný příznak nezávisí na nějakém časovém rámci. Také často neexistuje jako samostatný fenomén, ale jako doprovodný faktor jiných projevů menostázy.

Změna vpředu v chuti

V nadcházející koncepci je často zkreslení chuti preferencí: oblíbené předchozí produkty a aromy mohou způsobit znechucení a dokonce nevolnost. Klimaakterický syndrom má několik dalších projevů: pachy a chutě mohou obtěžovat, být nepříjemný, způsobit bolesti hlavy, ale zřídka způsobují blázna.

Závratě a slabost

V těhotenství nejsou žádné záchvaty tepelného přílivu k hlavě a horní části těla. Potenciální matka zažívá závratě, pocit slabosti, doprovázený takzvaným "studeným" později. Tato funkce je zásadně odlišná, ale žena, která zažívá začátek Klimaků a dosud nedošlo k přílivu útoky, je obtížné rozlišovat mezi těmito dvěma státy.

Solidnost mléka

Náhlý nárůst citlivosti prsu, stejně jako její otok je schopen stát se oba předchůdci budoucí mateřství a příznaky onemocnění mamarchových žláz. Identifikujte tyto změny bez uchylu o pomoc odborníka je docela problematický.

Bolesti v dolní části břicha

Nepohodlí v moči může také kombinovat dva protilehlé fenoménu v jejich podstatě. Zvýšená močení, tahání bolesti v dolní části břicha může doprovázet jak gestace a vyvrcholení.

Vybít

Nějaký odkaz je posílení sekreční funkce genitálních orgánů během těhotenství. Nástup menopauzy je doprovázen nejčastěji suchý a nepohodlí v intimní zóně. Nicméně, to není možné spoléhat se pouze na toto znamení, protože každá žena je individuální a procesy teče v její tělo.

Více o tom, jak manifest Menopauza, o příznakech Toto období čtení v našem článku.

Test na fsh

S ohledem na výše uvedené symptomy, není možné jednoznačně prosazovat, že jejich příčina - těhotenství nebo vyvrcholení. Jak nakonec rozptýlit represivní pochybnosti?

Nejvíce informativní metoda diagnózy může být Expresní test pro stanovení úrovně obsahu folikulity na jeden hormon (FSH). Jeho zvýšený obsah je charakteristický pro nástup menopauzy. Když test bude test vykazovat sníženou koncentraci FSG, t.na. Stimulační vaječníky hypofyzomem nemá fyziologický význam. Pro získání spolehlivých informací by měl být test proveden dvakrát intervalem 7-10 dnů.

Ale nejvíce věrnějším krokem, což umožňuje poskytnout přesnou odpověď na otázku, jak rozlišit vrchol z těhotenství, navštěvuje doktor a projíždění řady průzkumů. Na základě získaných výsledků je možné odůvodnit závěry o důvodech vyvolaných.

Vlastnosti těhotenství během menopauzy

A pokud všechny stejné ve sporu, příznaky menopauzy a těhotenství vyhrály druhý? Takové zprávy jsou schopny šokovat mnohem více než všechny projevy patologického vyvrcholení dohromady. Koncepce ve zralém věku se někdy stává skutečným stresem, protože myšlenky o mateřství zpravidla už nepřišli na mysl, navíc je žena nakonfigurována tak, aby dokončila dokončení reprodukčních aktivit. A to je takové překvapení ..

Rozhodnutí o zachování dítěte může vzít jen žena. Vývoj medicíny vám umožní vytvořit příznivou atmosféru pro nošení a narození zdravého dítěte. Je však třeba mít na paměti, že později je výskyt těhotenství plné s některými nepříjemnými vlastnostmi:

  • Rozhodování o porodu po 40 letech, je třeba mít na paměti, že existuje určité riziko narození dítěte s patologiemi. Jedním z těchto nebezpečných projevů je přítomnost chromozomálních poruch v plodu vedoucím k vývoji Downův syndrom;
  • Pozdní těhotenství je přeneseno často mnohem těžší. Poskytuje dodatečnou zátěž pro všechny orgány a systémy, jejichž fungování je již zatíženo menopauzmi a věkem. Tělo funguje často na limit možností zachování plodu;
  • Těhotenství při výskytu menostázy - obrovský hormonální otřes pro tělo, všechny reprodukční procesy jsou již směrovány směrem k míru a neplánované těhotenství se stává druhem šoku, který nutí endokrinní a pohlavní systém pracovat pro všechny mohou být katalyzátorem pro patologické procesy včetně nádoru. Kromě toho, aby se plod zachovaly často se uchýlit k substituční hormonální terapii, která samozřejmě není vždy bezpečná.

Každá žena, vstup do poštovního věku, musí plně odkazovat na jeho zdraví, aby se zabránilo nechtěným důsledkům, které mohou výrazně zhoršit své zdraví. Nestabilní menstruační cyklus - žádný důvod ignorovat antikoncepční prostředky. Pouze potvrzený lékařským vyšetřením může nástup menopauzy sloužit jako důvod pro zastavení ochrany, pokud samozřejmě, mateřství není zahrnuto do plánů vědomých žen.