Jak přijmout zhanin: antikoncepční hormonální lék

Některé z nejspolehlivějších metod antikoncepce pro ženy jsou tabletované hormonální léky. Podrobně popisuje a obsahují všechny skutečnosti a znalosti o přípravě Zhanin, pokyny pro použití ve všech typech zdravotních podmínek.

Lék se prodává ve formě dražé, 21 ks. v talíři, která je pokryta na jedné straně fólie. Jméno a dávkování léku musí být napsány na fólii. Zerinový analog je obtížné najít na domácím trhu farmakologie, protože lék se vyznačuje kvalitou aktivních složek, které pečlivě postaralo o výrobce.

obecný popis

Tablicí hormonální drogy Léčivou látkou je dienogest a ethinyl estradiol, jedná se o chemikálie, které patří do antikoncepční farmakologické skupiny léčiv. To je považováno za jeden z nejlepších podskupinových "ženských pohlavních hormonů: estrogeny, gestagens".

Hormonální lék Zhanin je kombinovaný lék, který má nízkou dávku estrogenu a gestageny v požadovaném poměru. To je přijato výhradně uvnitř, to je perorálně poháněn velkým množstvím vody. Je nutné striktně pozorovat stejné časové intervaly mezi příjmem tablet.

Zhanina Důvodem pro záchranu je určen potlačením ovulačního procesu, stejně jako zahušťování hlenu cervikálního kanálu dělohy. Změna hustoty tohoto hlenu ovlivňuje pronikání spermií spermií dovnitř, což nejenže ztěžuje procesu pojetí plodu, ale také snižuje možnost infekce a bakterií v děložní dutině.

Podle výsledků studie, dlouhodobé a pravidelné používání (podle pokynů) antikoncepčních tabletů Zhanin vede ke stabilizaci menstruačního cyklu, pomáhá snížit krvácení během menstruace a snižuje bolestivé pocity související s krevními orgány během menstruace.

Během studií bylo poznamenal, že 1 000 žen, které přijímají lék během roku bez přestávky podle pokynů, procento nežádoucího těhotenství je 0,001%.

Ženy, které neberou kombinovanou perorální antikoncepci, ztrácejí během menstruace asi 200 ml krve. S takovou měsíční ztrátou krve u dívek se často vyskytuje anémie nedostatku železa. Toto onemocnění je spojeno s nedostatkem železa v těle a je doprovázen poklesem hemoglobinu v krvi, stejně jako běžné projevy asthenovegetativního syndromu. Příjem Zhininu snižuje ztrátu krve během menstruace a také snižuje dobu krvácení.

Účinek léku

Drivatelná anémie Účinek antikoncepce léčiva je spojen s potlačením marker-cyklus ovulační fáze. Zhanin podporuje požadovanou koncentraci estrogenu v krvi ženy, která eliminuje možnost těhotenství.

Jeden z antikoncepčních vlastností Zhaninu je také zahušťování hlenu děložního čípku děložního hrdla. Normálně je vaječná buňka nejčastěji oplodněna buď v děložní trubce, nebo v děložní dutině. Po hnojení vejce po dobu 7-8 dnů od koncepce implantovaného do zdi dělohy.

Změna fyzikálních vlastností slizukce cervikálního kanálu zabraňuje spermií v děložní dutině, což snižuje riziko těhotenství. Těsnění hlenu čípku snižuje možnost zánětlivých onemocnění dělohy v důsledku bakterií, virů a nejjednodušších.

Odezva těla na recepci Zanin

Zhanin má ve svém kompozičním hormonálním látkách, proto je přijímán výhradně uvnitř a poháněn velkým množstvím vody. To vám umožní zvýšit rychlost rozpouštění dražé a urychlit absorpci léčiva do těla.

Přijetí vody po polykání tabletovaných přípravků zabraňuje možnosti lepení tablet do různých oddělení jícnu. Po rozpuštění dražé v trávicím traktu je účinná látka léčiva absorbována do krevního oběhu a po 2-3 hodinách se jeho koncentrace v krvi zvyšuje na maximální číslice. Po vstupu do krve krevními cévami tenkého střeva je léčivo spojeno s sérovými proteiny, které jsou součástí krevních prvků, častěji s albuminem, a dodávány do orgánů sexuálního systému.

Drug je plně vylučován z těla po dobu dvou dnů, a proto udržet dobrou koncentraci, je nutné užívat každodenní lék současně. Snížení krevní koncentrace hormonů může snížit antikoncepce.

Pravidla pro použití léku zhanin při různých nemocí

Kojení Během těhotenství a kojení je použití Zhaninu naprosto kontraindikováno. Stojí za to objasnit, že studie, které byly prováděny na léčivo, nevykazovaly žádné negativní účinky na fenotypové a genetické vlastnosti dítěte. Ale s hlubší studií vlivu antikoncepce na těle ženy, se objevují některé obavy o jejich nevinnost pro malé děti.

Během kojení se nedoporučuje brát tento lék, protože u mateřského mléka se aktivních léků mohou dostat k dítěti, které negativně ovlivňují jeho zdraví.

Při plánování těhotenství zastavte recepci kombinovaných antikoncepčních léků v 1-3 měsíce před pojetím dítěte. To vám umožní obnovit základní hormonální pozadí. V některých chorobách, naopak, doporučuje se naplánovat pojetí dítěte bezprostředně po vypuštění léčiva. Můžete objasnit tuto otázku z vašeho navštěvování lékařů.

Na příjmu Zhaninu, s jakýmikoliv ledvinami by mělo být ošetřeno velmi opatrně, protože filtrační bariéra ledvin zobrazuje tuto antikoncepci z těla. Proto, když dojde k onemocnění ledvin, je nutné okamžitě konzultovat s gynekologem - endokrinologem o nadcházejícím problému. Samozřejmě, tento problém často nezpůsobuje obtíže a urologové, ale specializované odborné poradenství nikdy neublíží.

Ženy s těžkými chorobami jater, zejména v části podkladu a dekompenzace, kontraindikovanou jmenování a recepci jakéhokoliv perorálního antikoncepce. To je způsobeno vnímáním jakéhokoliv léčivého přípravku naším organismem jako jedem.

A když se dostanete do těla jakýchkoliv léků, játra začínají aktivně pracovat, aby se ho zbavila v nejkratším časovém intervalu. Takový stav jater ovlivňuje všeobecný stav zdraví a často vede k zhoršení průběhu nemoci.

Teenageři Zanin se nedoporučuje. Jíst hormonální prostředky mohou nepříznivě ovlivnit tvorbu genderového systému rostoucího těla.

Dívky by měly být konzultovány s gynekologem o možnosti přijetí tohoto léku, a také stojí za zmínku, že je doporučeno použít pouze po pravidelném menstruačním cyklu. Ženy menopauzního období se také nedoporučují brát lék Zhanin v důsledku vysokého rizika tromboembolických komplikací.

Pravidlo aplikace a dávkování

Mnoho žen se obrací k gynekologům s žádostí o to, jak udělat hormonální drogy a jak dlouho. Tato doložka tohoto článku podrobně popisuje všechny hlavní body použití pokynů.

Pravidla příjmu kombinovaných hormonálních léčiv by měly být ošetřeny velmi úzkostlivě. Recepce podle pokynů, nejenže poskytne prakticky stoční výsledek antikoncepce, ale také snižují možná vedlejší účinky.

Lék je přijímán současně denně orálně, zalévá vodou. Poprvé se Zhinin důrazně doporučuje být užíván pouze po zahájení pravidelného sexuálního života a výskytu trvalého cyklu menstruace. Obvykle může být droga opilý z prvního dne začátku menstruace (první den menstruačního cyklu). Délka příjmu 21 den podle pořadí, které je uvedeno na obalu. Po obdržení během tří týdnů je nutné provést přestávku na jeden týden. Pro 2-4 dny začíná období. Po 7 dnech tzv. Zbytek musíte začít nový kurz.

Chcete-li začít užívat antikoncepce léčivých tabletů, musíte zvážit určité okolnosti:.

  1. Eliminovat onemocnění ledvin, játra, štítná žláza.
  2. Obraťte se s gynekologem o potřebě přijímat Zhanin.
  3. Eliminovat porušování hormonálních pozadí a gynekologických onemocnění.
  4. Je třeba konzultovat s lékařem při pohybu z jednoho typu antikoncepce na druhý, protože v tomto případě existuje mnoho funkcí. Ale hlavní je zabránit přestávce mezi recepcí antikoncepce.
  5. Při rozhodování o recepci kombinovaných léků na antikoncepci musíte se ujistit, že neexistuje žádný těhotenství.

Pokud se stále rozhodnete vzít Kombinované hormonální antikoncepce, Zlepšují vám plnou ochranu proti nechtěnému těhotenství. Existují však situace, kdy bylo zmeškáno přijímání drogy drogy, a pak riziko možného těhotenství se zvyšuje v závislosti na počtu zmeškaných dnů.

Když projdete jeden den recepce (čas mezi recepcí je menší než 36 hodin), je nutné co nejdříve chybět dražší. Ve stejné době, v příštích 7 dnech, musíte použít další antikoncepci, například kondom (pokud se zmeškaná tableta přišla na 1. nebo 3. týden cyklu).

Pokud nepřetržitě užíváte Zhinin do druhého týdne a zmeškal jeden den recepce, co nejdříve pít chybějící dražé, i když musíte okamžitě pít 2 dražé. Další antikoncepce v tomto případě není nutná.

Pokud po přijímání zhaninu, během 21 dnů a zrušení od 22 dnů menstruačního cyklu, menstruace nezačala 3-4 dny, pak je nutné vyloučit těhotenství, stejně jako onemocnění genitourinary systému u ženy.

Příznaky předávkování

Zaninův předávkování je extrémně zřídka nachází v lékařské praxi, ale stále jej zcela vylučuje ze seznamu možných stavů. S řádným příjmem, předávkování není možné, protože léčivo se vylučuje z těla po dobu 48 hodin téměř úplně.

Glomerulonefritis V některých onemocněních je předávkování stále možné. Mezi ně patří glomerulonefritida a pyelonefritida, almaidóza ledvin, polymystóza ledvin, chronická hepatitida, jaterní hepatóza, chronická cholecystitida v dekompenzačním stupni a dalších onemocnění, která způsobují změny gastrointestinálního traktu a genitálního systému žen. Příznaky předávkování Zhanin začínají postupně a často je ženy nevázají s přijetím léku. Specifické příznaky předávkování budou nevolnosté, periodické zvracení, bolest břicha.

Chcete-li odstranit předávkování, je nutné zrušit recepci léčiva. Symptomy předávkování jsou velmi podobné jiným onemocněním. Musíte kontaktovat specialistu, který je při kontrole, ujistěte se, že tento stav je způsoben předávkováním a bude předepisovat nezbytnou léčbu.

Vedlejší efekty

Kombinované antikoncepce mají mnoho vedlejších účinků. To je spojeno s jejich vlivem na mnoho systémů těla. Ale často správný účel požadovaného léku, stejně jako recepce, v tomto pořadí, pokyny minimalizují možné vedlejší účinky.

Během studia léku na recepci Zhanin měly některé ženy nějaké vedlejší účinky. Z gastrointestinálního traktu, nevolnost a bolest v dolní části břicha byla oslavena. Zřídka se setkal s zvracením nebo tekutými židle, meteorismem, střevní kolika, zácpa.

Ze strany močového systému ve stejných poměrech bolesti a zvýšení prsních žláz, zvýšené množství výběru z vagíny. Zřídka se setkává s fenoménem mléčných drážek.

Mějte výběr zdravé ženy transparentní nebo lehce blátivé barvy, bez zápachu a různé nečistoty. S různými onemocněním zánětlivé povahy nebo hormonální, výběr je změněn jeho charakter. Barva se liší od hnědé až zelené v závislosti na kauzativním činidle onemocnění. Vůně se stává nepříjemným.

Patologické nečistoty, například krev uvádí vážné poškození zdraví. Nezaměňují krevní krev, která je periodicky možná při aplikaci zhininu, s krvavým nečistotami v vypouštění.

Z centrálního nervového systému nejčastějším projevem vedlejších účinků léku je bolest hlavy, špatná nálada. Tyto nežádoucí účinky jsou však s větší pravděpodobností spojeny se zbytečnou pozorností jejich státu, stejně jako důraz na maličkosti.

Ze systému systému vidění je nesnášenlivost na oční čočky vzácné, nebo spíše nepříjemný pocit, když mají na sobě. Některé ženy poznamenaly nárůst tělesné hmotnosti. Nejvíce si všimněte jeho poklesu, že velmi potěšili. Alergické reakce jsou pozorovány poměrně zřídka a spíše spojené s dalšími a pomocnými látkami, které jsou součástí léčiva.

Když byste neměli vzít Zhinin?

Narušení krevního systému Nejnebezpečnější vedlejší účinek Zhanin je tvorba trombu, jejich pohyb v těle je, že pokud zasáhnou světelný systém, mohou způsobit tromboembolismus. Existuje zdravotní stav žen, ve kterých je přísně zakázáno používat Zhinin. Mezi choroby, které jsou kontraindikace pro krmení antikoncepce zahrnují:

  • alergická reakce;
  • patologie krve tekoucího systému;
  • Přeměňovaná onemocnění: infarkt myokardu, zdvih mozku, světelná tepna thromboembolic, tromboflebitit limitních končetin, trombózy nádoby, křečové žíly;
  • Přítomnost chronických onemocnění: angina, diabetes mellitus v dekompenzační fázi, případy přechodově ischemických záchvatů;
  • Migréna, zejména v kombinaci s ohniskovými neurologickými příznaky;
  • Diabetes a jeho komplikace;
  • Zdraví, ve kterém je riziko tromboembolické onemocnění velmi vysoké: obezita, sedavý životní styl, časté dlouhodobé cesty v letadlech, závislost na alkoholu, tabák;
  • hypertenzní onemocnění s vysokým krevním tlakem
  • Chirurgické intervence, které jsou doprovázeny imobilizací jedné z částí těla delší než 3-5 dnů;
  • Trvalé porušení metabolismu lipidů;
  • onemocnění jater, které nejsou přístupné korekci diety;
  • Vysoké riziko rakoviny v onemocněních rakovin;
  • Těžká patologie hormonálního systému těla;
  • nestabilita menstruačního cyklu nejasné etiologie;
  • možné těhotenství;
  • Období laktace.

Je možné vzít Zhinin s jinými farmakologickými léky?

Kombinované perorální antikoncepce významně ovlivňují všechny funkce systémů těla, takže kombinace s jinými léky během nepřetržitého použití může nepříznivě ovlivnit zdraví a což je obzvláště důležité, posílit možnost projevu nežádoucích nežádoucích účinků.

Přípravky, které obsahují mladinu sv. Jana, stejně jako barbituráty, rifampicin, felbamát, posilují odstranění léčivého přípravku z těla, což snižuje jeho koncentraci a významně snižuje své vlastnosti jako antikoncepce.

Léky, které bojují s infekcí HIV a běžnými antiviroticemi, mohou nepříznivě ovlivnit játra, takže lék bude produkovat z těla pomaleji. Zpoždění léku může vést k velkému počtu vedlejších účinků, stejně jako zhoršující nežádoucí účinky z příjmu obou léčiv.

Během recepce antibiotik byste měli použít jiný způsob antikoncepce, protože antibakteriální terapie snižuje účinnost KOK, což může zvýšit riziko těhotenství.

Hojnost ženských hormonů pozitivně ovlivňuje náladu ženy, stav její kůže, vlasy, nehty. Typicky, během recepce, Zhanin ženy všimněte si snížení únavy během pracovního dne, zlepšování spánku, stejně jako zvýšení libida. Jedním z nejoblíbenějších recenzí je snížení bolesti hlavy, která je docela často doprovázena mladými dívkami během dne. Pozitivní účinek přijímání Zhaninu ve všech případech je viditelný státem nervového systému dívčího.

Příjem kombinovaných antikoncepčních léčiv je také odůvodněno v některých onemocněních sexuálního systému žen. K těmto onemocněním by měly zahrnovat:

  • endometrióza;
  • nepravidelnost menstruačního cyklu;
  • Prostorná onemocnění dělohy a zdánlivých orgánů;
  • Polycystic vaječníků;
  • Mléko zmizelo nemoci, které jsou spojeny s porušením hormonálního pozadí.

V endometrióze je antikoncepční léčivo Zhanin velmi často předepisováno. Endometrióza je charakterizována patologickým růstem endometrium buněk děložní dutiny mimo jeho limity. V závislosti na stupni růstu této tkáně se rozlišují gravitační kategorie onemocnění. Zhanin snižuje bolestivé pocity a objem krvácení během menstruace a také usnadňuje zdraví.

závěry

Shrnutí výše uvedené o kombinovaném antikoncepčním léku německého původu Zhaninu, stejně jako vzhledem ke všem znalostem pravidel a pokynů pro použití a cíli, je nutné shrnout do analýzy činnosti tohoto léku na těle a žena.

Pozitivní momenty takery Zhanin bude nepochybně kontaretovat na ženské tělo, změna v nejlepší straně hormonálního pozadí ženy, která pozitivně ovlivňuje její náladu, stav kůže, vlasy, nehty.

Také tento lék vyhrál vedoucí pozice v řadě léků na prevenci nežádoucího těhotenství, protože v současné době těhotenství je základem zdraví budoucích dítěte a jeho matky. Nástroj se etabloval pro léčbu endometriózy, ovariální polycystózy, jakož i další porušení sexuálního systému žen.

Negativní akce Příprava má v důsledku rozmanitosti a četných účinků na téměř všechny systémy těla. Užívání Zhinin může způsobit vedlejší účinky na straně trávicího, pohlaví, krevních systémů.

Užívání Zhanin je ukázáno dívkám s pravidelným sexuálním životem, který má jeden sexuální partner.

Správné dodržování pokynů pro příjem Zhanin zajistí sto procent profylaxe nežádoucího těhotenství a bude také snížit riziko maligní nové formování žen a usnadní přechod na menopauzu. Před nákupem léku se ujistěte, že se poraďte s gynekologem, abyste odstranili možnou patologii urogenitálního systému, jakož i odhady hormonálního zázemí v době inspekce.