Hormonální antikoncepce silmome: účinnost, bezpečnost

Pokyny pro použití, analogy silty, recenzí Před přijetím perorální antikoncepce, ženy pochybují o správnosti svého výběru. Koneckonců, hormonální intervence v těle neprochází bez povšimnutí. Kromě toho mnoho nemají ponětí, jak taková antikoncepce působí, a bojí se nepříjemných následků. A čtení příběhů na internetu, nejsou odmítnuti pít tablety vůbec. Co je Siluette, pokud je to efektivní a bezpečně, bude tento článek říct.

Struktura

Ethinyl estradiol - jiný hormon, je zodpovědný za vývoj sekundárních ženských příznaků.

Cena a analogy

Tento lék se vyrábí ve formě tablet na 21 kusech v blistru. To je dost pro 1 cyklus recepce. V balení jsou 1 nebo 3 desky.

Průměrná cena antikoncepčního silátu 500-600 rublů na 1 blistr. Vyrábí se v Maďarsku ochrannou známkou Gedeon Richter.

Existují jiné prostředky s podobným složením, například Zhanin z německé společnosti Bayer Pharma AG. Jeho cena se liší od 800 do 1000 rublů. Bylo to Zhanin Formule byl vytvořen siluette. Výrobce nemusel přidělit rozpočet na výzkum, takže to stojí téměř 2krát levnější.

Indikace pro použití

Solisons jsou vypouštěny v následujících případech:

* antikoncepce;

akné;

* selhání cyklu;

* bolestivé měsíční;

Animie a velká ztráta krve v menstruaci;

* Endometrióza.

Princip antikoncepce

Silutete má dvojitý efekt na těle.

Dienogest inhibuje práci vaječníků, potlačuje zrání vejce a ovulace. Hormon dělá výběr čípku více viskózní, což zabraňuje průchodu spermií. Peristalistika děložních trubek, které přispívá k průchodu vejce v děloze, zastaví.

Důležité! Účinnost antikoncepční siluetu je 96-98%.

Ethinyl estradiol v kombinaci s DIENETHOMAT potlačuje produkci androgenních hormonů, což snižuje mastnou pokožku, zastaví ztrátu vlasů na hlavu a snižuje jejich číslo na těle.

Jak vzít hormonální antikoncepční silhos?

Orální hormonální antikoncepce menstruaceExistuje několik způsobů, jak začít pít antikoncepci.

jeden.Předtím jste nikdy neprazili perorální antikoncepci

První tableta je opilý v den zahájení menstruace, toto datum je považováno za první den cyklu. Dále se recepce musí být opakována do 21 dnů současně. Cítit méně nežádoucí účinky v období závislosti, je lepší to udělat před spaním.

Důležité! Každá buňka s tabletou je označena v den v týdnu, ve kterém by ho měl pít. Takže nezaměňujete a zmeškanou recepci včas.

Když jsou prášky vyčerpány, je vyrobena sedmidenní přestávka. Během této doby jsou krvácení podobné menstruaci. Přesně týden se používá další balíček.

Recepce může být zahájena v 1 denním cyklu, ale při 2 nebo dokonce 5, ale nezapomeňte, že budete dodatečně zabránit více než týdně. Mnozí o tom nevědí, což je důvod, proč existuje negativní zpětná vazba na antikoncepci antikoncepce.

2.Jdi z jiných OK

V tomto případě začíná recepce po sedmidennímu přerušení nebo den po skončení předchozího fondu. Antikoncepční účinek s takovým schématem nezmizí.

Jak přijmout OK (plná instrukce) - číst.

Vedlejší efekty

Siluette je nízký objem a má minimální vedlejší účinek. Obvykle špatná pohoda se objeví v první, někdy ve druhém měsíci přijetí.

Side jevy:

* Vylepšete arteriální tlak;

* Křečovitý;

* Tachykardie;

* Migréna;

* závrať;

* Poškození zraku, slyšení;

* obtížné dýchání;

nevolnost;

zvracení;

* porucha střevní práce;

* otok;

* Alergie;

* Zvýšení a bolestivost hrudníku;

* Výběr krve z pochvy;

* porucha spánku;

* Snížení sexuální přitažlivosti;

* křeče.

Situace zhoršuje kouření, spotřeba mastných výrobků, přítomnost arteriální hypertenze, tromboflebitis, trombózy, poruchy koagulace krve a metabolismu.

Co se stane, pokud vám chybí tablet?

Antikoncepční sídlo je doporučeno užívat současně. Nezapomeňte, můžete na telefonu dát připomenutí.

Pokud se to stalo, takže tablet je přeskočena, musíte ji pít co nejdříve. Pokud neprošel 12 hodin od okamžiku průchodu, kontraceptive efekt nebude klesat.

Když prošel více než 12 hodin, musíte pít tablet co nejdříve, pokud přišla doba přijímání dalšího tabletu, vezměte dvě najednou. Současně, během týdne musíte použít další metodu antikoncepce.

Důležité! Pokud došlo k nechráněnému pohlavním styku, než předáváním tabletu, pak těhotenství může přijít. Čím blíže sedmidenní přestávka, tím vyšší je pravděpodobnost.

Průjem nebo zvracení, které byly během 4 hodin po recepci, musíte se rovnat s pilulkou tabletu a postupovat podle pokynů popsaných v této části. Aby nedošlo k narušení pořadí přijetí, tablet by měla být převzata z nového blistru.

Kontraindikace

Příjem situace je neslučitelná s následujícími onemocněním:

* Trombóza hlubokých žil;

* plicní embolie;

* srdeční choroba;

* pankreatitida;

* Porfyrie;

* Žloutenka;

* Nemocná buněčná anémie;

kouření;

* onemocnění jater, včetně nádorů;

* Hormonální onemocnění;

* gynekologický krvácení, jejichž příčina není instalována;

* epilepsie;

* těhotenství;

* Kojení;

* laktózová intolerance;

* Alergie na jakoukoliv složku ve složení.

Doporučení pro použití

Pokud dodržujete všechna pravidla popsaná v pokynech pro antikoncepční siluetu, riziko vedlejších účinků a snížení účinnosti léčiva bude minimální.

Důležité! Opustit použití alkoholu a kouření, protože způsobují onemocnění srdce, nádob, jater a ledvin. Spolu s použitím perorálních antikoncepce se budou rozvíjet 2krát rychleji.

Poznámka! Recepce některých antibiotik snižuje účinnost syntetických hormonů, takže před léčbou je nutné informovat lékaře, který pijete siluetu.

V prvním měsíci může žena zažít bolest v dolní části břicha a pozorovat oddělení. Takže tělo se přizpůsobuje tomu, co se děje. Pokud problém nezmizel po 1 měsíci recepce, měli byste se poradit s lékařem, aby vybral další perorální antikoncepci.

Zrušení léku

Na pozadí zrušení antikoncepčních silhos v prvních týdnech mohou být vyrážky, vypadnou vlasy a podrážděnost. Všechny příznaky probíhají do jednoho měsíce.

Studie neodhalily vliv syntetických hormonů na ovoce, ale lékaři doporučují za prvních 3 měsíců používat kondom. Během této doby, tělo obnoví práci reprodukčního systému a těhotenství neohrožuje.

Drug Silhome je přijímán pouze po konzultaci s lékařem, absolvování nezbytných analýz a pečlivé zkoumání pokynů a doporučení. Pak nejsou žádné nepříjemné a nebezpečné vedlejší účinky a neplánovaný těhotenství nedochází.

Účinek léku je Silhome v endometrióze

Antiproliferativní efekt:

  • Poskytuje degeneraci, regresní a atrofii endometride foci (bez ohledu na jejich lokalizaci)
  • Blokuje proliferativní cyklické změny
  • Dienogest ve své kompozici eliminuje místní hyperstroy
  • Epitel je převeden, získává sekreční rysy, a pak se vůbec zpomaluje

Protizánětlivý majetek:

  • Zastaví lokální zánětlivou odpověď (inhibuje kaskádu prostaglandinu a selektivně blokuje tvorbu prostaglandinů typu pg E2, stejně jako látky podobné etrogenům)
  • Snižuje aktivitu cyklooxygenázy-2, prostaglandin syntetázy v ektopických epitelových buněk

Co na konci:

  • Prošla bolest v oblasti malé pánve
  • Známky dysmenorrhea a polymenorrhea zmizí (hojný menstruační krvácení, které je doprovázeno bolestivými útoky)
  • Shrnutí klesá s pohlavním stykem (dávkování)
  • Místní pozadí estrogenů je normalizován, zrychlováním a zesílením místních rozpadových procesů ženských hormonů na nízké a neaktivní složky (estradiol konvertovat na Estron)
  • Útlak angiogeneze dochází (překážka pro tvorbu nových krevních cév kolem ohniska endometriózy, neboť úroveň krve růstu endotelu cévy se sníží)
  • Množství midkine faktor v folikulárních a peritoneálních tekutinách se snížilo, což hraje hlavní roli v komplexním mechanismu pro vývoj endometriózy
  • Implantace endometriálních buněk mimo dělohu přestane a metaplasie mesothelium je inhibována do endometroidní tkaniny
  • Koncentrace nádorové-alfa nekrózy (TNF alfa) je snížena
  • Normalizuje výměnu iontů FE v těle (+ zabránila progresi anémie deficitu železa)
  • Výstražná malignace (maligní znovuzrození) ektopických ohnisků

Silie je předepsána během endometriózy:

  • V rané fázi
  • S předoperační přípravou (s těžšími formami onemocnění)
  • Během pooperační farmakoterapie (aby se zabránilo recidivu)

V závislosti na tom, zda žena plánuje těhotenství v blízké budoucnosti, gynekolog by neměl nejen pečlivě vybrat lék dávkování, ale také důkladně vysvětlit, jaký systém by měl brát prášky.