Hormonální omítka jera: srozumitelné pokyny pro použití

Hormonální omítka Jera: srozumitelné pokyny pro použití

Co je hormonální omítka Žida a jak to funguje?

Hormonální antikoncepční omítka Jera (jiné název TCTS - transdermální terapeutický systém) je nový způsob ochrany proti nežádoucímu těhotenství, která prokázala vysokou účinnost a bezpečnost.

Sádra, která je lepená k pokožce, každý den přiděluje určitý počet hormonů, které mění provoz vaječníků do krve. Díky hormonální omítce je eura v vaječnících blokována ovulací, hlen v kanálu v čípku se stává silnějším a sliznická membrána dělohy se stává jemnějším, což zabraňuje pronikání spermií v děloze, hnojení a připevnění embrya v děložní dutině.

Podle výrobce je účinnost hormonální omítky 99,4%, avšak podle nezávislého výzkumu je jeho účinnost umístěna v oblasti 92% a srovnatelná s účinností Nalýrování anti-kroužky. Všechny účinky hormonální omítky jsou dočasné a schopnost ženy otěhotnět v prvních měsících po ukončení omítky.

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Složení a forma uvolnění

Hormonální omítka EHRA se vyrábí ve formě čtvercové sekání sádry 5x5cm.

V jednom omítku obsahuje 600 ug ethinylestradiolu a 6 mg norelestrity. Je to poměrně velká dávka hormonů, ale není určena jeden den, ale týden. Každý den, během týdne, omítka uvolňuje malou dávku hormonů do krve: asi 20 ug ethinylestradiolu a asi 150 ug naelgestrity.

V jednom balení obsahuje 3 nebo 9 náplasti vypočtené na 1 nebo 3 měsíce použití, resp.

Výhody hormonální omítky eura

Hormonální omítka Jera má řadu výhod ve srovnání s jinými metodami hormonální antikoncepce:

  • Na rozdíl od antikoncepčních pilulek, které potřebujete brát každý den, musí být hormonální omítka změněna pouze jednou týdně, což je mnohem pohodlnější podle názoru většiny žen.

  • Další výhodou omítek ve srovnání s antikoncepčními prášky je, že pozdě ve výběru omítky do 48 hodin nesnižuje jeho antikoncepční účinek, zatímco v případě příjmu antikoncepčních tablet může způsobit odhodnost 12-24 hodin Nežádoucí těhotenství.

  • Třetí výhodou ve srovnání s antikoncepčními prášky je, že na pozadí použití hormonálního omítky, krvavé těsnění uprostřed cyklu je mnohem méně hodnoceno.

  • Antikoncepční účinek hormonální omítky Žida není snížen během zažívacích poruch (zvracení, průjmu).

  • Snižuje riziko vývoje Rakovina A rakovina vaječníků.

  • Na rozdíl od vaginálního kruhu Nova Ring je euro hormonální omítka mnohem jednodušší a vhodnější pro použití.

Na pozadí použití hormonální omítky Žida je poznamenána restaurování menstruačního cyklu, měsíční se nestane tak bolestivým objemem ztráty krve během menstruace během menstruace.

Nevýhody tohoto způsobu antikoncepce mohou být připsány své ceně (hormonální sádra stojí více než antikoncepční pilulky), riziko opravy náplasti s poklesem jeho antikoncepčního účinku, riziko lokálních kožních reakcí na omítku (svědění, podráždění kůže ).

Důležitá informace

Neměli byste zapomenout, že antikoncepční omítka Žida je hormonální medicína, který lze jmenovat pouze zúčastněným lékařem, ale v žádném případě na radu přítelkyně nebo na doporučení na internetu. Navzdory neobvyklé formě uvolňování působí hormonální omítka stejným způsobem jako antikoncepční pilulky, a proto mohou způsobit stejné nežádoucí účinky jako orální antikoncepci (OK).

Nedávné studie ukázaly, že ženy používající euro hormonální omítku mohou být náchylné k vyšším dávkám estrogenů než ženy užívající antikoncepční tablety s obsahem ethinyl estradiolu 35 μg. To znamená, že použití TTS Žid je teoreticky spojeno s vyšším rizikem některých komplikací (krevní hřebíček). V tomto ohledu před použitím náplasti se ujistěte, že nemáte kontraindikace.

Kontraindikace pro použití hormonální omítky eura

Nezačínejte používat hormonální omítku Žida, pokud:

  • Jste těhotná nebo můžete být těhotná.

  • Kojení.

  • Jste starší než 35 let a máte silné bolesti hlavy.

  • Jste starší než 35 let a kouříte.

  • Máte vysoký krevní tlak.

  • Máte závažné onemocnění kardiovaskulárního systému (Angina, závažné srdeční vady), a pokud jste v minulosti měli srdeční infarkt nebo mrtvici.

  • Máte zálibu pro tvorbu trombu.

  • Jste nemocný diabetes, a ne pozadí této nemoci, máte problémy s očima, ledvinami nebo srdcem.

  • Máte nebo v současné době maligní nádor (rakovina).

  • Vy jste vyslovovali krvácení dělohy a jste se o tom neudělali.

Nezapomeňte informovat o svém navštěvování lékaře, pokud:

  • Máte nebo měly křečové žíly.

  • Krevní testy ukázaly zvýšený obsah cholesterolu a triglyceride.

  • Váš tělesný masový index přesahuje 30 (o tom, jak vypočítat index tělesné hmotnosti, přečtěte si v článku: Index tělesné hmotnosti).

  • Vaše hmotnost přesahuje 90 kg.

  • Máte nebo máte problémy s štítnou žlázou.

  • Máte nebo byly choroby žlučníku.

  • Trpíte epilepsií.

  • Máte nebo byli onemocnění mamarchových žláz (fibrozno-cystická masticopatie a další.)

Pravidla pro použití hormonální omítky eura

Hormonální omítka Jera by se mělo držet na kůži jednou týdně po dobu 3 týdnů v řadě. Čtvrtý týden je zlom, když se sádra nepoužije, a žena může začít menstruační krvácení ("Měsíční").

Kde mohu držet hormonální omítku Jera?

Sádra může být vložena na kůži břicha, hýždě, v oblasti čepele, stejně jako na kůži vnější části ramene. Se zkušenostmi o aplikaci patch najdete místo nejvhodnější pro vás.

Nejdůležitější věcí je při výběru místa k držení náplasti, najít oblast kůže, která splňuje následující požadavky:

  • Kůže v této oblasti by měla být suchá a zdravá (bez poškrábání, vyrážky a t.D.)

  • Na místě připevnění náplasti by neměl být žádný přírodní záhyb kůže (například se nedoporučuje lepit omítku na vnitřním povrchu loktového spoje)

  • Na místě uchycení náplasti musí být minimální nadměrnost (jinak nesmítka nemusí být přijata, a v době náplasti získáte bolestivý účinek depilace)

  • Kůže v této oblasti by neměla být pevně kontaktována nebo otřete oděv (například asi gumička z kalhotek nebo popruhu z podprsenky)

  • Náplast nemůže být nalepena na kůži hrudníku.

Změna omítky, nelepte ho na stejné místo, kde byl připojen předchozí. Před připojením náplasti na vybrané části kůže není možné aplikovat lotiony, krémy, oleje, prášky nebo jinou kosmetiku.

Pokud jste dříve nepoužili hormonální antikoncepci

Připojte sádru eura první den menstruace a pamatujte si den v týdnu, ve kterém se to stalo. Veškerá další nahrazení náplasti budete dělat ve stejný den v týdnu.

Použití náplasti se provádí čtyřtýdenní antikoncepční cykly. Antikoncepční cyklus při použití hormonální omítky:

1 den menstruačního cyklu: Připojte první omítku

8 Den menstruačního cyklu: Vyměňte omítku na nové (sekundu)

15 Den menstruačního cyklu: Vyměňte omítku na nové (třetí)

22 Den menstruačního cyklu: Vyjměte třetí omítku a nově nenašli nové

28 Den menstruačního cyklu je začátek nového antikoncepčního cyklu: připevněte první omítku a t.D.

Když přijde antikoncepční efekt?

Pokud jste začali používat hormonální omítku Jera od prvního dne menstruace, kontraktive účinek se vyskytuje okamžitě, takže není nutné použít jiné prostředky antikoncepce.

Pokud jste připojili omítku, není první den menstruace, pak její účinek může být nízký, takže musíte použít další antikoncepci (například, Kondomy) do týdne.

Zda antikoncepční účinek zůstane v přestávce?

Antikoncepční účinek hormonální omítky Žida je udržován na 7denní přestávku mezi kapsami.

Jak jít na hormonální omítku Žida s antikoncepčními prášky?

Pokud jste minulý měsíc jste absolvovali antikoncepční pilulky, pak se sádra eura doporučuje připojit první den menstruace, která začala po zrušení OK, ale nejpozději do 7 dnů po zrušení antikoncepčních tablet.

Pokud byla sádra připojena první den menstruace, kontraktivační účinek přichází okamžitě a nemusíte používat další antikoncepci.

Pokud připojíte omítku, ne první den menstruace, pak může být proveden antikoncepce. V této situaci se doporučuje během prvních 7 dnů po upevnění náplasti použít další prostředky antikoncepce.

Pokud po ukončení příjmu OK prošel více než 7 dní, a v těchto dnech jste měli nechráněné sexuální akty, pak před připojením náplasti byste měli ujistit, že neexistuje těhotenství. To lze udělat těhotenský test nebo projít Krevní test na HGCH.

Hormonální omítka Jera po porodu

Po dodání můžete začít používat patch ne dříve než 4 týdny. Mějte na paměti, že můžete otěhotnět již v prvních týdnech po narození dítěte, takže před použitím náplasti se ujistěte Kondomy nebo jiné metody bariéry antikoncepce. Pokud před připojením náplasti jste měli nechráněné sexuální akty, pak se nejprve ujistěte, že nejste těhotná.

Je možné použít hormonální omítku Jera kojících matek?

Hormony, které zdůrazňují, že omítka pronikají do mateřského mléka, takže hormonální omítka Žida je kontraindikován během období kojení.

Jak začít používat hormonální omítku Jera po potratu a potratu?

Pokud došlo k potratu nebo potratu v prvním trimestru těhotenství (do 12 týdnů), pak první omítka může být připojena na den potratu nebo škrábání po potratu. V tomto případě přijde antikoncepce okamžitě a nemusíte používat další antikoncepci.

Pokud po potratu nebo potratu prošel více než 5 dní, je možné začít používat patch od prvního dne další menstruace. Mějte na paměti, že těhotenství může přijít již v prvních týdnech po potratu nebo potratu. Před použitím náplasti by měly být použity kondomy nebo jiné neorstrární metody antikoncepce.

Pokud se potrat nebo potrat došlo později než 12 týdnů těhotenství, není to dřívější než 4 týdny po vyčištění.

Měsíční a hnědé vypouštění během nošení eura

Během nošení hormonální omítky Žida, vzhled více či méně hojné hnědé (krvavé) těsnění. Zvláště často takové vypouštění jsou pozorovány v prvních 3 měsících po zahájení použití náplasti. Pokud je alokace příliš hojně, dlouhotrvající nebo nezastavena 3 měsíce po zahájení používání náplasti, poraďte se se svým lékařem.

Co dělat, když jsem zapomněl připojit novou omítku včas?

Pozdě s náhradou rezervoáru menší než 48 hodin nesnižuje svůj antikoncepce. V tomto případě, co nejdříve otočte omítku. Nejsou požadována žádná další bezpečnostní opatření.

Pokud jste pozdě po dobu 2 dnů nebo déle, pak může klesat antikoncepce. Vaše další akce budou záviset na tom, jaký účet zapomenete držet v čase:

Pokud jste zapomněli přilepit nový kostel Žida po prázdnině (první omítek nebo první týden cyklu), pak to hned dostat hned, jakmile jsem si to pamatoval. Vzpomeňte si na tento den v týdnu, protože veškerá následná náhrada omítek budete trávit v tento den. Aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství, použijte další prostředky antikoncepce (například kondomy) do 7 dnů po upevnění náplasti. Pokud máte nechráněné sexuální činy před připojením náplasti, pak existuje riziko těhotenství.

Pokud jste zapomněli nalepit druhou nebo třetí omítku (druhý nebo třetí týden cyklu), pak držte omítku co nejdříve a pamatujte si den v týdnu, ve kterém se to stalo. Od tohoto dne musíte začít nový antikoncepční cyklus (měnit omítku v průběhu následujících 3 týdnů a na čtvrtý týden, abyste si přestávku. Použijte další nástroje antikoncepce dalších 7 dní.

Co dělat, když jsem zapomněl ušetřit třetí omítku?

Nic se nestane. Šířit třetí omítku co nejdříve a začít nový antikoncepce na obvyklý den v týdnu pro vás. Antikoncepční účinek v této situaci se nesnižuje.

Co když se hormonální omítka Jera vykopal?

Pokud hormonální omítka vypne (zcela nebo částečně), pak může být spuštěn antikoncepce. Pokud od okamžiku kopání prošlo méně než 24 hodin, vyměňte prostornou omítku na nové. Následující výměna náplasti je vyrobena v obvyklém dni týdne pro vás. Další prostředky antikoncepce v této situaci nejsou vyžadovány.

Pokud od okamžiku výkopové omítky prošlo více než 24 hodin, nebo pokud nevíte, kdy se sádra zemřel, měli byste ji okamžitě nahradit novým a pamatovat v den v týdnu, ve kterém se to stalo. Od tohoto dne byste měli začít nový antikoncepční cyklus (změna omítky po dobu 3 týdnů a na čtvrtý týden, aby se přestávku. Aby se zabránilo neplánovanému těhotenství, použijte další nástroje antikoncepce dalších 7 dní.

Jak odstranit menstruaci pomocí hormonální omítky eura?

Můžete odložit nežádoucí menstruaci za měsíc s hormonální omítkou. Chcete-li to udělat, po odstranění třetí omítky nemusíte dělat 7denní přestávku a místo toho byste měli držet nové (čtvrté) omítky. Po čtvrtém, následuje pátý a šestý omítky a v týdnu 7, měli byste si přestat.

Když projdete 7denní přestávku, můžete mít krvavé (hnědé) alokace různých stupňů hojnosti. Není nebezpečné a nevede k poklesu antikoncepčního účinku. I přes tyto alokace pokračujte v používání omítky v obvyklém režimu.

Co dělat, pokud neexistují měsíční přestávka v 7-denní přestávce?

Pokud, na pozadí použití hormonální omítky eura, menstruace nepřišla v 7-denní přestávku, pak si musíte pamatovat, zda nebyly žádné epizody, které snižují účinek náplasti. Pokud neexistovaly žádné takové epizody (omítka se nezařela, nezapomněl jste to změnit čas a t.D.), pak můžete pokračovat v používání omítky, i když měsíční nikdy nepřišel.

Pokud jste minulý měsíc měli epizody, které by mohly snížit účinek hormonální omítky, pak byste měli zastavit další použití náplasti a ne obnovit, dokud nebude těhotenství vyloučeno.

Viz lékaře, pokud na pozadí použití TTS ERA menstruace chybí pro 2 cykly v řadě a více.

Jaké faktory mohou snížit antikoncepční účinek hormonální omítky eura?

Některé léky a léčivé byliny mohou snížit antikoncepční účinek hormonální omítky eura. Před zahájením léčby určitým lékem budete určitě konzultovat svého lékařského lékaře.

Co dělat, pokud došlo k dokumentu použití hormonální omítky euro?

Pokud jste se naučili o těhotenství, okamžitě přestaň používat hormonální omítku (výložník stávající omítky a nenávidíte nový). Použití hormonální omítky v časném těhotenství nezvyšuje riziko rozvoji anomálií z budoucího dítěte, takže těhotenství lze spasit.

Pokud chcete uložit těhotenství, začněte přijímat co nejdříve Kyselina listová. Tento vitamín je velmi důležité pro normální rozvoj budoucího dítěte.

Těhotenství plánování po zrušení hormonální omítky Žida

Pokud plánujete těhotenství, pak vyplňte aktuální cyklus aplikace hormonální omítky a po 7-denní přestávce nespustí nový cyklus. Začněte přijímat kyselinu listovou nejméně 1 měsíc před údajným pojetím.