Antikoncepční omítka: cena a návod k použití

Moderní a bezpečné prostředky antikoncepce jsou dnes považovány za antikoncepce. Jedná se o mikrodosted hormonální lék. Analogie kombinovaných perorálních antikoncepcí, které působí skrz kůži, házet do krve mikroprocosy syntetických genitálních hormonů. Dnes mnoho žen používá tuto metodu ochrany proti těhotenství jako nejbezpečnější a nejspolehlivější.

Antikoncepční omítka: Cena a návod k použití

Účinnost antikoncepční omítky

Podle lékařských údajů je spolehlivost antikoncepční omítky potvrzena v 99 případech ze 100. Je-li přesně přesněji jeho účinnost je udržována na úrovni 99,4%. Účinek ochrany proti těhotenství je dosaženo v důsledku denního toku nízkých dávek hormonů v krevním oběhu, který blokuje ovulace a výstupu z vaječné buňky pro hnojení.

Kromě toho, aby bylo možné chránit před těhotenstvím, složky léčiva přispívají ke zesílení cervikální tekutiny, což zabraňuje pronikání spermií spermií do děložní dutiny. Dá se dosahuje dvojnásobného účinku v ochraně před pojetím. Hlavním stavem vysokých účinných prostředků je správným použitím.

Co je lepší: antikoncepční pilulky nebo omítka

Procento spolehlivosti kombinovaných perorálních kontraceptiv a antikoncepční omítky je na stejné úrovni. Proto jsou v ochraně nežádoucího těhotenství stejně účinné. Otázkou je, která z možností je bezpečnější pro zdraví a má menší počet vedlejších účinků.

Antikoncepční omítka: Cena a návod k použití

Všechno je individuálně a závisí na úrovni zdraví ženy a jejího věku. Tablety přijímající často provoké:

  • Bolest v epigastrii;
  • nevolnost;
  • otok;
  • Hmotnost Set.

Komponenty antikoncepce sádry se budou bát zažívacího traktu a vstoupit do těla přes kůži, šířící se průtokem krve do vaječníků. To je velký plus pro ty, kteří mají problémy s trávením trávení a žaludeční práce.

Důležité! Sádra má jednu významnou nevýhodu - může vypnout během dalšího vodního postupu a znečišťování doby provozu.

Žena si nemusí všimnout, že přišel do havárie, a to je vysoké riziko snížení antikoncepční účinnosti. Tablety v tomto ohledu jsou mnohem spolehlivější. Jinak seznam nežádoucích účinků a kontraindikací stejného.

Typy antikoncepčních oprav

Na ruském trhu je jeden typ této formy antikoncepce - transdermální antikoncepční omítka. Na určitou dobu lepí suchou pokožku, následovanou náhradou nového.

Jeho velká plus - náhrada 1 čas za 7 dní. To je žena může aktivně mít sex, nebojí se, že jsem zapomněl pít tablet nebo udělat další injekci.

Složení hormonálních antikoncepčních záplat

Tento typ antikoncepce odkazuje na mikrodrizované hormonální prostředky. Základní účinné látky jsou syntetické hormony ve specifické dávce:

  • ethinyl estradiol;
  • Nuelgestromin.

Denně v krvi přichází 20 ug prvního hormonu a 150 μg - druhý. S proudem krve, jejich metabolity přicházejí do orgánů malé pánve, postihující vaječníky, děložní čírky a žlázy. Kromě antikoncepčního efektu žena pozoruje další změny v pohodě:

  • Měsíční krvácení se stává méně intenzivní;
  • PMS se konají symptomy;
  • Riziko anémie nedostatku železa.
Důležité! Pokud měla žena problémy s hormonálním statusem, vystavil také korekci.

Farmakoterapeutická skupina a vlastnosti

Antikoncepční omítka se vztahuje na skupinu transdermálních antikoncepce. Jejich činnost je založena na regulaci práce folikulárního rozvoje hypofýzy. Dávkování nízkých dávek hormonů v krvi umožňuje udržovat jejich úroveň stejnou dobu používání pastýře.

Skoky hormonů v krevním séru s řádným použitím antikoncepce se nenastávají. Ochranný účinek je zachován po dobu 48 hodin, takže pokud žena zapomněla změnit omítku na správný den, žádné další prostředky antikoncepčního použití.

Indikace pro použití antikoncepční omítky

Hormonální omítka - antikoncepce nové generace. Je obhajoba proti neplánovaným těhotenství, která je indikací pro jeho použití uvedené v pokynech.

Kontraindikace pro antikoncepční omítku

Ne ve všech případech můžete použít tento způsob antikoncepce. Chcete-li zjistit, je vhodné pro ženu nebo ne, musíte předat důkladnou zkoušku. Pouze pak doktor může kompetentně zvolit účinnou a bezpečnou antikoncepci.

Antikoncepční omítka: Cena a návod k použití

Kontraindikace pro použití antikoncepce pro ženy - omítky:

  • trombóza, křečové žíly, tromboembolie;
  • diabetes;
  • hypertenze;
  • Srdeční onemocnění a cévy, včetně infarktu a tahů v historii;
  • migréna;
  • maligní nádory;
  • Aktivní kouření.

Nelze použít během těhotenství, laktace a podezřelého těhotenství. Pokud je hmotnost ženy více než 90 kg, účinnost patch se snižuje. Pokud žena projde průběhem antibakteriálního ošetření, klesá antikoncepce.

Pokyny pro použití antikoncepční omítky

Stejně jako jakýkoli jiný hormonální antikoncepce, se sádra začíná používat první den cyklu. Je nalepena na čisté, suché pokožce v této oblasti:

  • hýždě;
  • V dolní části břicha;
  • v zóně čepele;
  • Venku na rameni.

Místo připojení antikoncepční ženy se rozhodne samostatně, účinnost prostředků se nemění.

Antikoncepční omítka: Cena a návod k použití

Důležité! Změna znamená nová potřeba každých 7 dní, 3 týdny v řadě. Dále následuje týdenní přestávku, během které měsíčně.

Pokud není sádrová lepená na prvním dni cyklu, ale v následujícím případě je dále nutné použít jiné prostředky bariéry antikoncepce. Pokud z nějakého důvodu, sádrová pila nebo byla ztracena, je nahrazena novým, ale vydrží stejný časový interval.

Aby se minimalizovalo pravděpodobnost podráždění kůže, každá nová omítka je nalepena do jiné oblasti těla. Kůže by měla být:

  • čistý;
  • suchý;
  • Bez stopových detergentů, lotionů a krémů.
Varování! Pokud je zarudnutí a podráždění na kůži - omítka není lepena do této sekce.

Existují situace, kdy je nástroj částečně. V tomto případě musí být pečlivě stlačovat tělo k tělu a držet několik sekund pro kompletní spojku s kůží. Pokud se to nestalo, je vykopáno a používat nové.

Žena by měla pamatovat, že těhotenství může dojít, pokud krevní oběh neobdrží další dávku hormonů více než 48 hodin.

Vedlejší efekty

Při použití náplasti jako antikoncepce je síla vedlejších účinků špatně vyjádřeno. Obvykle za 2-3 měsíce se konají všechny negativní důsledky a dochází k postadaptační fázi. V prvních týdnech a měsících použití jsou v pohotovosti možné následující změny:

  • bolest hlavy;
  • Libido;
  • nevybrané krvácení uprostřed cyklu;
  • podráždění kůže;
  • nepohodlí na dně břicha.

Pokud je některý z nežádoucích účinků vyjádřeny silně a neuskutečňuje se do konce adaptačního období, rozhodněte o nahrazení jiné antikoncepce.

Těhotenství a laktace

Pokud je podezření z těhotenství, omítka okamžitě vykopána tak, že nové dávky hormonů nechodí do krevního oběhu. Během kojení je takový způsob antikoncepce také nežádoucí, protože mikroindosy syntetických hormonů mohou spadnout do mateřského mléka a v těle novorozence.

Kolik je antikoncepční omítka

Cena v rublech antikoncepční omítky se liší do 1100 - 1200. Stejná cena je také charakteristická pro perorální kombinované antikoncepce.

Recenze Lékaři o antikoncepční omítky

Margarita Gennadieva Uvarova, gynekolog, g. Moskva
Samozřejmě, použití antikoncepční omítky je mnohem bezpečnější než brát prášky. Jeho účinnost, posuzování perlovým indexem, je 0,9%, a to je o něco nižší než u tabletových hormonů. Nemám mluvit o tom, zda je jeho účinnost potvrzena v praxi, protože mé pacienti jsou zvyklí na důvěřování přesně prášků. Cena a recenze na antikoncepční omítky jsou poměrně atraktivní, ale o něm píší pouze v perspektivě krátkého použití.
Svetlana Igorevna Kondratieva, gynekolog, g. Ufa
Mám tendenci věřit koku, který již dlouho existoval na trhu. Jedná se o nízkoplasizační drage, například zhanin nebo Logest, který se správným výběrem nedávají komplikace, jsou dobře přeneseny a poskytují nejspolehlivější ochranu proti těhotenství. Mechanismus působení omítky je velmi lákavé. Myslím, že je to nástroj na cestě k dokonalosti a brzy bude široce používán ženami.

Závěr

Antikoncepční omítka - alternativa k tabletu hormonální kabát. Je nový produkt na trhu, ale docela široce používané ženy. Studie byly zatím prováděny v malých skupinách pacientů, proto neexistují žádné hromadné informace o výsledcích. Určité plus tohoto antikoncepčních prostředků je však jednoduchost použití a minimální nežádoucí účinky.