Klimatická omítka, jak lepit

Před menopauzou se sníží funkční aktivita vaječníků, která potlačuje výrobu estrogenu. Pro usnadnění symptomů Klimaks u žen a vyměnit nedostatek hormonů, transdermální terapeutický systém se používá (TTC) - to je obecný název měkkých dávkových forem pro venkovní použití. Klimatická omítka přes kůži dodává syntetický estradiol do ženského organismu. Tato složka je identický endogenní estradio, který produkuje folikulární vaječníkař.

Na koho omítku pomůže

Klimatická omítka předepisuje ženy, aby usnadnily negativní příznaky v důsledku nedostatku estrogenu s přirozenou nebo chirurgickou menopauzou. Po operaci odstranit vaječníky, lék vyplní nedostatek hormonů. Pro lékařské svědectví může být přiřazeno, aby se zabránilo postmenopauzální osteoporóze. Vzhledem k nedostatku genitálních hormonů se sníží hustota kostní tkáně, zvyšuje se riziko zlomenin a protahování. Estradiol zpomaluje proces zničení kostí.

Léčebný režim je předepsán lékařem, protože je individuální a závisí na stavu zdraví určité ženy.

Clemara může být kontinuální nebo cyklická. Sádra se mění každých 7 dní. S cyklickým schématem - každé 3 týdny udělají týdenní přestávku.

Pevná dávka účinné látky eliminuje pravděpodobnost předávkování. S řádným použitím dochází k vyváženému akumulaci estradiolu, což vám umožní udržovat hladké hormonální pozadí.

Jak použít, kde se můžete držet

Sádra má oválný tvar, velikost 4,5 cm x 3,3 cm. Sestává ze speciálního filmu s homogenní matricí, která obsahuje účinnou látku. Membrána uvolňuje lék na optimální rychlosti.

Pohodlí omítky - v jednoduchosti použití. V návaznosti na pokyny je nutné odstranit ochrannou fólii a okamžitě se držet kůži, čistit suché, bez podráždění podél páteře nebo na hýždě. Některé ženy jsou výhodnější přenášet nášivku na předloktí buď na lopatě.

Je kategoricky kontraindikováno držet se omítku v blízkosti prsních žláz, přímo na hrudi nebo v oblasti projekce reprodukčních orgánů tak, aby nevyprovokovala odpověď tkání.

Jak aplikovat klimatickou omítkuPro upevnění musí omítka přijít na kůži a držet asi 10 sekund. Aby se zabránilo nepohodlí, doporučuje se vybrat takové místo na těle, takže neexistuje neustálé tření aplikací o oblečení. Plock vodotěsné, pohodlně se sprchovat nebo koupel, zaplavat v bazénu. Návštěva vany, sauny nedoporučují. Pod vlivem horkého páru je omítka rozteče, takže bude nutné lepit nové před uplynutím instalovaného 7denního termínu.

Pokaždé, když musí být sádra nalepena do jiné části těla. To zlepšuje výsledek jeho akce.

Jak se klimatická omítka

Po náplně se estradiol proniká přes horní vrstvy kůže. K dispozici je hladký a postupný nárůst krevních hormonů na stabilní úroveň. Proces je podobný přirozenému růstu estrogenů v folikulární fázi menstruačního cyklu. Transdermální pronikání účinné látky namísto přijímání tablet zabrání vysokému zatížení jater a ledvin.

Estradiol účinně ovlivňuje estrogenní orgány:

  • hypotalamus;
  • hypofýza;
  • kostní tkáň;
  • děloha;
  • močová trubice;
  • vagina;
  • prsní žláza.

Hormonální terapie ovlivňuje jiné orgány. Každých šest měsíců by měla být žena zkoumána na včasnou detekci odchylek v těle a úpravě léčebného režimu.

Kluzatické období významně ovlivňuje kvalitu života. Stupeň tohoto efektu však závisí na celkovém stavu zdraví, kdy je možný exacerbace chronických onemocnění, vznik nového.

Využití náplasti pro jmenování lékaře pro četné recenze žen řeší mnoho problémů:

  1. Eliminuje hlavní příznaky menopauzálního syndromu (částečně nebo zcela procházející přílivy, ostré tlakové kapky, podrážděnost, zvýšená úzkost, porucha emoce, poruchy spánku, rychlá únava, suchost v pochvě);
  2. zabraňuje postmenopauzální osteoporóze;
  3. zlepšuje stav pokožky zvýšením pružnosti tkáně;
  4. Stabilizuje krevní tlak.

Některé ženy oslavují zlepšení v jejich sexuálním životě. Koneckonců, libido se sníží při nízkém estradiolu, v pochvě se objeví suchost. Způsobuje nepříjemné pocity během pohlavního styku. Když je dosaženo optimální koncentrace, hormon normalizuje vaginální prostředí.

Získání hormonu přes pokožku nestimuluje přírůstek hmotnosti a nevede k problémům z gastrointestinálního traktu. Při užívání hormonů je důležitá správnost. S omítkou dosáhnout to mnohem jednodušší než s prášky, o tom, jehož příjmu může být zapomenuta.

Kontraindikace

Mnoho žen má strach z náhradní hormonální terapie (HRT). Hormonální výkyvy v menopauze však výrazně ovlivňují fyziologický a psychický stav. Moderní výrobci proto nabízejí alternativní léky.

Lékař vybírá hormonální drogu je vždy individuálně a s přihlédnutím k poměru "Možné riziko očekávané výhody". Existuje celá řada nemocí a stavů, ve kterých je vedení UGT nemožné.

Absolutní kontraindikace zahrnují:

  • Thromboembolia (trombóza hlubokých žil, plicní embolie);
  • Thromboembolická onemocnění (angina, infarkt myokardu), včetně těch, které byly přeneseny v minulosti;
  • nediagnostikovaný genitální nebo děložní krvácení;
  • rakovina prsu, vysoké riziko jeho vývoje;
  • Vaječník nádory;
  • akutní onemocnění jater;
  • těhotenství;
  • Onkologické onemocnění dělohy a přívěsů (Endometriální rakovina atd.);
  • Individuální nesnášenlivost na lék.

UGT ve výše uvedených případech není prováděno i po eliminaci patologie.

S opatrností a pouze po komplexním přezkoumání těla je sádrová předepsána ženám, které mají anamně:

  1. diabetes;
  2. kardiovaskulární choroby;
  3. bronchiální astma;
  4. Porušení funkcí jater, ledvin, žlučníku;
  5. epilepsie;
  6. migréna;
  7. Porfyrie;
  8. Otoskleróza.

Kromě kontraindikací je nutné vzít v úvahu možnost vedlejších účinků:

  • růst dělohy;
  • Možnost průlomového krvácení,
  • Maging výběr z pochvy;
  • otok, bolest hruď;
  • nevolnost, zvracení, epigastrické bolesti;
  • bolest hlavy, migréna, závratě;
  • Alergická kožní reakce;
  • Jouchness.

S jakýmkoliv negativním reakcím těla na léku, musíte odstranit omítku a okamžitě konzultovat lékaře. Upravuje dávku nebo zcela zruší tuto terapii.

Každý organismus je individuální. Některé ženy mají vyvrcholení s nízkými příznaky. Jiní sotva zažívají přílivy, zvýšené pocení v noci, snížení aktivity, porušení psychologické rovnováhy. Předpovědět dopad hormonální drogy a odpověď těla je obtížná. Léky nové generace v pohodlné formě (omítka, gel) s kompetentním použitím usnadňují a zlepšují životnost ženy v obtížném období menopauzy.