Výhoda a nevýhody kalendáře antikoncepce

Kotracecia podle kalendáře

Mezi přirozenými metodami ochrany proti nechtěnému těhotenství je populární metoda kalendáře antikoncepce. Zdá se, že se jedná o jednoduché řešení, které nepoškozuje zdraví. Ale kvůli různým rysům, ne všechny ženy.

Kalendář antikoncepce - Jedná se o antikoncepční metodu založenou na definici hnojivých dnů (když je šance představit dítě) a následné abstinence ze sexu kontaktů v těchto dnech. V plodném období můžete také vést sexuální život, ale pouze s antikoncepce, například kondomy.

Při použití metody kalendáře musí žena nejprve určit nebezpečné dny svého cyklu, kdy existuje možnost hnojení vejce. Vyžaduje vhodné počítání a následné záznamy.

Je třeba si pamatovat, že i chyba v jednom dni může vést k dětské koncepci. To dokazuje statistika, podle kterých 100 žen ročně představuje 10-15 těhotenství, to znamená, že účinnost metody kalendáře je poměrně nízká - pouze 85-90%.

Příčina v nestabilním menstruačním cyklu. Selhání způsobuje onemocnění, přepracování, stresu, fyzickou námahu a změnu klimatu. Mělo by být také třeba mít na paměti, že existuje malá šance otěhotnět bezprostředně po menstruaci, a žena neočekává správně úrodné dny. Abychom zabránili takové chybě, doporučuji vám použít následující tabulku.

Výpočet tabulky nebezpečných dnů

Krátký cyklus (dny)První úrodný (nebezpečný) denNejdelší cyklus (dny)Poslední úrodný (nebezpečný) den
2132110
22čtyři22jedenáct
23Pět2312
2462413
25725čtrnáct
26osm26patnáct
27devět27šestnáct
28102817
29jedenáct29osmnáct
třicet12třicetdevatenáct
311331dvacet
32čtrnáct3221
33patnáct3322
34šestnáct3423
35173524
2132110

Nejdelší a nejkratší menstruační cyklus je určen na základě pozorování v posledních 8-12 měsících. To znamená, že okamžitě používat metodu kalendáře nebude fungovat, protože rizika budou příliš velká. Kromě toho výsledky potřebují konstantní úpravu.

Příklad výpočtu: Pokud má žena menstruační cyklus trvá od 27. až 33 dní, pak bude první nebezpečný den 9. a poslední - 22. po zahájení menstruace. To je v tomto období, které by mělo být refrakted od nechráněného pohlaví kontaktů.

Výhody kalendáře metody antikoncepce:

  • přirozenost - nevyžaduje příjem tablet a jiných hormonálních léčiv, takže neexistují riziko pro zdraví;
  • Laxace - bez materiálových nákladů.

Nevýhody kalendáře antikoncepce:

  • Ne všechny - tato metoda může používat pouze zdravé ženy s pravidelným a stabilním menstruačním cyklem;
  • Nehroží před ZPP - musíte být jisti v partnerovi;
  • Nízký antikoncepční účinek - riziko otěhotnění je 10-15% ročně;
  • Vyžaduje konstantní výpočty - žena potřebuje neustále sledovat svůj cyklus a provádět úpravy výsledků získaných dříve.

Výstup: Příznivci antikoncepce bez prášků mohou být věnována pozornost metodě kalendáře, pokud neplánovaný těhotenství není tragédie. V ostatních případech je lepší důvěřovat spolehlivějším antikoncepci.