Podznakový způsob antikoncepce

Podznakový způsob Kotrakingu

Podznakový způsob rozpoznávání plodnosti - jedna z nejúčinnějších metod plánování rodiny. Pokud jsou správně a pravidelně měřeny požadované ukazatele, pak bude téměř 100% fyziologická antikoncepce.

Metoda je založena na přidělení "nebezpečných" nebo "ovoce" a "bezpečných" dnů v menstruačním cyklu. Hlavní mezník v počítání je ovulace, což je nejpříznivější čas pro koncepci.

Stanovení hlavních známek ovulace

Chcete-li určit příchozí nebo nadcházející ovulaci, je nutné každý den prozkoumat následující indikátory:

  1. Bazální teplota,
  2. Poloha děložního čípku,
  3. Stav hlenu cervikálu.

Účinnost této metody závisí na změnách všech faktorů v celém cyklu. Změny těchto vlastností jsou hlavními známkami ovulace.

Hormonální regulace cyklů
Hormonální regulace cyklů

Měření bazální teploty

Pro určení ovulace musíte každý den měřit bazální teplotu. Na tom, jak vysoká je vysoká nebo nízká, závisí, již nemá ovulaci nebo ještě ne.

  • Na samém počátku menstruačního cyklu, bazální teplota nepřesahuje 36,4 - 36,8 stupňů.
  • Teplota může snížit den před ovulací a po zvedání.
  • Obvykle ihned po ovulaci se teplota pohybuje od 37,1 do 37,5 stupňů.
Sledování a monitorování teploty
Harmonogram pozorování bazální teploty a hlenu

Stanovení vlastností krčního hlenu

Cervikální hlen
Foto: Cervikální hlen pro koncepci

Cervikální (cervikální) hlen má několik států a pro každého z nich můžete určit příznivé a nepříznivé dny pro koncepci.

Po menstruaci mají ženy nepříjemné "suchost" ve Vagině, díky které se koncepce stane nemožnými. Tyto dny jsou považovány za "bezpečné".

Po několika dnech se objeví viskózní hlen, který se podobá lepidle. Tento typ hlenu zabrání životnosti spermií, ale je možné otěhotnět, takže stojí za to být opatrný.

Pak se dny vyskytují, když je hlen zředěný, během tohoto období se podobá tlustému krému a může mít nažloutlý nebo blátivý odstín. Tento stav hlenu je považován za příznivý pro pojetí, takže žena stojí za to použít dodatečné metody prevence (nejjednodušší je mužský kondom) nebo opustil sexuální život.

Během ovulace, hlen získává vodnatý charakter - to je nejpříznivější čas pro hnojení vejce.
Cyklická změna příznaků hlenu
Cyklická změna příznaků hlenu

Studium děložního čípku

Jak vyšetřit čípku?

  1. Před studiem děložního čípku se dobře umyje dezinfekci rukou antiseptikou. Ideální možností bude použití jednorázových sterilních rukavic.
  2. Výzkumný strávený každý den zároveň bude poskytovat přesnější výsledek. Nedržte výzkum menstruačních dnů
  3. Vyberte si jednu držení těla výzkumu, nejvíce pohodlně v squatting
  4. Zadejte střední a indexové prsty v pochvě. Cervix je hmatatelný jako malý tuberkul
  5. Určete polohu Shayku. S prvním vyšetřením je charakteristika obtížné dát, nicméně, s pravidelnou fixací, odečty lze chápat, krk je vysoký, nízký nebo ve střední poloze.
  6. Určete uzavřený nebo otevřený krk (v těch, kteří porodili, krk je vždy mírně ajar). Snažte se určit její tvrdost
  7. Denně opravit všechny svědectví

S přístupem ovulace se krk stává měkčí, otevřený, jeho poloha se stává vyšší.

Studium děložního čípku
Studium děložního čípku (1 - menstruace, 
2 - těsný krk, 
3 - měkký krční hrdlo, 
2 - Červi suchý, umístěný nízký, 
3 - Cervix mokrý, stoupá, 
4 - Cervix mokrý, je vysoký - ovulace
5 - Matika, 
6 - Cervikální krk, 
. o o - stupeň zjevení děložního čípku)

Další příznaky ovulace

Podznakový způsob ochrany předpokládá orientaci nejen na hlavní značce ovulace, ale také další. Jsou subjektivní, ne vždy se objevují a ne každý, ale může fungovat jako další "výzvy":

  1. Během ovulace se vyskytuje téměř každá žena silnou sexuální přitažlivost. Vědci ji spojují s tím, že v těchto dnech se tělo připravuje na koncepci, tak vzniká silný vzrušení.
  2. Dalším často znamení ovulace je bolest na hrudi. Zpravidla vyplývají z citlivějších žen. Bolest je spojena s tím, že tělo se připravuje na výskyt možného těhotenství.
  3. Před ovulací se bolest může objevit v dolní části břicha. Jako pravidlo je bolest na jedné straně cítila a může trvat několik minut až několik dní. To je způsobeno výstupem vejce z vaječníku.
Pozorování organismu
Pozorování organismu

Účinnost sympotermální metody a perlový index

Podznaková metoda je založena na svědectví 4 hlavní značky. Zatímco v jiných přírodních technikách jsou zkoumány pouze jeden nebo dva znaky, což významně snižuje spolehlivost metody.

Jakýkoliv typ antikoncepce má perlový index. Určuje účinnost zvoleného způsobu antikoncepce a konvenčně ukazuje, kolik ženy antikoncepce použila tuto techniku, těhotenství přišlo. Čím nižší je perlový index, tím spolehlivější typ antikoncepce.

Pearlový index na symptaktotermální metodě je pouze 0,3%.

Tento výsledek je dosažen pouze se správným porozuměním a dodržováním způsobu použití metody

Nevýhody způsobu příznaku

Absolutně jakýkoliv způsob antikoncepce má své nevýhody.

Možná je hlavní nevýhodou nepříjemnost. Je nutné mít nejen trpělivost provádět studie každý den, ale také čas na jejich chování.

Potřeba dalších zařízení. Například při určování vlastností výboje z vagíny je lepší použít speciální testy. Bohužel dodatečné finanční prostředky zastavují ženy z používání vysoce účinných metod antikoncepce.

Tato metoda nechrání proti pohlavním onemocněním. Metoda proto nevyhovuje ženám s několika nebo nestálými sexuálními partnery.

Kromě toho, pokud existují problémy s pravidelností menstruačního cyklu, zánětlivých onemocnění reprodukčního systému nebo tendence k nim, je drozd, zejména opakující se, je lepší poskytnout preferenci jiné metody prevence.

Podle názoru Dokáže

Mnoho gynekologů zanechává pozitivní zpětnou vazbu na tuto metodu a doporučuje jej jako hlavní způsob antikoncepce. Je třeba mít na paměti, že tato metoda začíná pracovat spolehlivě okamžitě. Pro to budete potřebovat měsíc nebo dva studovat své vlastní tělo, a dokonce pozornost a přesnost.

Způsob spolehlivý a plně uspokojit tyto ženy, které nemohou nebo nechtějí používat antikoncepce, což znamená zásah "outsiderů" v těle. .

Jak se naučit syrovtomostatikou metodou?

Tato metoda antikoncepce zahrnuje z velké části samostudium. Samozřejmě, že během návštěvy ženské konzultace můžete objasnit otázky zájmu, a gynekolog jistě řekne, jak je lepší a správněji pozorován pro jeho organismus. Nicméně, jen pozorný postoj k sobě, ochota naslouchat a slyšet jejich tělo, aby interpretoval změny nejen "na knihu", ale také v pocitu bude přinést skutečný efekt.

Chcete-li usnadnit vypořádat se s touto metodou, můžete najít školení video kurz. Například z Eleny Volzhenina. Kromě toho stojí za to studovat alespoň na anatomii minimální úrovně a fyziologii reprodukčního systému tak, aby nejen opravit "symptomy", ale také pochopit, proč se vyskytnou určité změny v těle a jaké procesy doprovázejí.

První lekce o rozpoznání ovoce z Eleny Volzhenina