Srpen: otázka a odpověď měsíce. Ok a zažívací poruchy.

Srpen: Otázka a odpověď měsíce. OK a zažívací poruchy.

Potravinové antikoncepční tablety

Odpověď: Můžete pít tablety před jídlem a po. To nemá vliv na jejich účinnost.

Antikoncepční tablety mohou být užívány kdykoliv vhodné pro vás nebo noc. Je mnohem důležitější, že užíváte prášky každý den na stejnou dobu. Proto si vyberte nejvhodnější denní dobu: ráno před odjezdem do práce nebo studia, nebo večer, než půjdete do postele.

Antikoncepční pilulky a normální židle

Odpověď: Pokud jste chtěli WC v prvních hodinách po obdržení tabletu, pak nemusíte vydržet. Normální židle (ne průjem) nemá vliv na účinnost antikoncepce, i když vyprázdníte střevo 5 minut po obdržení tabletu.

Antikoncepční pilulky a průjem

Odpověď: Pokud se tekutá židle objevila pouze jednou, po 4 nebo více hodinách po obdržení další tablety, účinnost tablet zůstává stejná.

Průjem (kapalná stolička, průjem) snižuje účinnost antikoncepčních pilulek pouze ve dvou případech: 1), pokud se jednalo o jeden průjem a stalo se v prvních 4 hodinách po obdržení tablety, 2), pokud průjmu pokračuje několik dní v řadě (Bez ohledu na příjem tablet).

Co musíme udělat?

  • Pokud se jednalo o jeden průjem a stalo se to v prvních 4 hodinách po užívání tabletu

Vzhledem k tomu, průjem může snížit absorpci hormonů ve střevě, pak budete muset vzít další tabletu ve stejný den. Je žádoucí, aby se druhý tablet vezmete v prvních 12 hodinách po obdržení předchozího.

Například pijete pilulky každý den v 11 hodin v odpoledních hodinách. Po přijetí jiné tablety v 13 hodin máte tekuté židle. Musíte vzít další tabletu na 23 hodin dne. V tomto případě bude pokračovat antikoncepční účinek a nebudete muset použít další antikoncepci.

Pokud z nějakého důvodu se nepodařilo vzít další tabletu v prvních 12 hodinách po předchozí, pak musíte udělat totéž, jako když tabletový průkaz.

Například, vzali jste další 16 tabletu a po dvou hodinách máte průjem. Průměr přestal, ale v prvních 12 hodinách jste nepřijali jinou tabletu v prvních 12 hodinách. Nyní se musíte podívat do pokynů, které musíte udělat, když předáte 16 tablet.

  • Pokud průjmu pokračuje několik dní v řadě

Pokud nezastavíte průjem, pak nejprve jděte do terapeuta nebo infekčního pozadí. Průjem může být příznakem vážné otravy potravin, střevních infekcí a bez léčby nesmí projít. Léčba průjmu Nechte nás opustit specialisty v této oblasti a bude zjistit, co dělat s antikoncepčními prášky.

Antikoncepční účinek tablet v tomto případě může výrazně poklesnout. Pokud průjem nekončí, pak musíte pokračovat v přijímání tablet (jeden den za den, jako obvykle), ale je nutné použít další antikoncepci pro po celou dobu průjmu a dalších 7 dnů po skončení. V případě, že průjem v posledním týdnu přijímání tablet, pak budete muset přeskočit 7denní přestávku (nebo přijímat neaktivní tablety) a zahájit nový balíček bezprostředně po skončení staré.

Antikoncepční pilulky a zvracení

Odpověď: V případě zvracení v prvních 4 hodinách po obdržení další tablety může být proveden antikoncepce. V tomto případě musíte vzít další tablet do 12 hodin po předchozí. Počkejte, až se nevolnost projde a vezme druhý tablet.

Pokud z nějakého důvodu nemohli vzít druhou tabletu v prvních 12 hodinách, pak musíte udělat totéž, jako když je tablet uplynuto.

Například jste přijali další 14 tablety v 11 hodin v odpoledních hodinách, ale o hodinu později jste vypukli. Musíte okamžitě vzít další tablet, jak nevolnost projde, ale nejpozději do 11 hodin ve večerních hodinách. Pokud jste si nepřijali tabletu do 23 hodin ve večerních hodinách, musíte udělat podle pokynů, jako když absolvuji 14 tablet.

Pokud se Zvracení stalo 4 hodiny po užívání tabletu nebo později, není nutné nic dělat - hormony se již podařilo uspokojit.

Antikoncepční pilulky a onemocnění trávicího systému

Odpověď: V některých chorobách trávicího systému se nedoporučuje recepce antikoncepční tablety:

  • Pankreatitida se zvýšenými triglyceridy
  • Choroby jater se zvýšením Alt, Ast, Bilirubin
  • Crohnova nemoc
  • nespecifická ulcerózní kolitida
  • Cholecystitis, kameny v rušné bublině
  • Jroomdice způsobené onemocněním jater

Pokud máte nebo někdy to bylo z těchto onemocnění nebo států, pak musíte nejprve konzultovat s gynekologem a terapeutem, a teprve pak začněte přijímat OK.

Chronická gastritida, chronická gastroduodenitida, gastro-Ensofageal refluxní onemocnění (GERD), vřed žaludku nebo dvanáctníku nejsou kontraindikovány na začátku recepce antikoncepčních pilulek.

Antikoncepční pilulky a laxativa

Odpověď: Laxativní léky, jako je například

  • Bisakodil (Synonyma: laksatin, laxben, Dulkolaky atd.)
  • Laktulóza (synonyma: Duhalak, Norma, Portalk, Gudlak a další.)
  • Ricinový olej
  • lněná semínka
  • Pikosulfát sodný (synonyma: gutalaky, laxigal, regulax, slovanika, laxic a dr.)

Může ovlivnit účinnost antikoncepčních pilulek, pokud tableta ještě nemá čas, aby uspěl ve střevě.

Proto, pokud musíte použít jeden z laxativ, nejprve vezměte tabletu OK a pouze 4 hodiny po obdržení tabletu, přijímejte laxativum. V tomto případě zůstane účinnost OK stejné.

Pokud se často budete muset uchýlit k laxativám, pak je lepší poradit se s lékařem. Často příjem projímačů může zhoršit práci střeva, a ne vyloučit problém zácpy.

ContraRACT pilulky a drogy z průjmu

Odpověď: Léčba průjmu může používat různé léky: z antibiotik až po pankreatické enzymy. Léčba musí jmenovat lékaře a nebudeme přestat na to, jak zacházet s průjmem. Budu mluvit o dopadu nejoblíbenějších prostředků z průjmu za efektivitu.

  • Nifuroxazid (synonyma: enterofuril, ersfuril, stopdair, ecofuril atd.) a Furazolidon neovlivňují o účinnosti antikoncepčních pilulek.
  • Pankreatin (Synonyma: Festal, Mesim Forte a Mesim Forte 10,000, Creon 10,000, Panzinorm, Ermal, Poletrath et al.) neovlivňují o účinnosti OK.
  • Trimebtiny (Synonyma: Trimedat, neuthent a DR.) neovlivňuje o účinnosti OK.
  • Hilak Forte neovlivňuje o účinnosti antikoncepčních pilulek.
  • Enterosgel může snížit Sání antikoncepčních pilulek nebo jiných drog ve střevech. Aby se snížil účinek OK, může být Enterosgel užívat buď 2 hodiny před přijetím dalšího tabletu OK, nebo 4 hodiny po obdržení dalšího tabletu.
  • Aktivované uhlí (synonyma: karbaktin, karboffek, entheremin a další.) taky může snížit Sání hormonů ve střevech. Aktivovaný uhlík může být užíván 2 hodiny před přijetím další tabletu OK nebo 4 hodiny po.
  • LOPERAMIDE (Synonyma: Diar, Imodium, Lopedium, Enterobe) neovlivňuje o účinnosti OK.
  • Regidron není prostředkem k léčbě průjmu, ale může být přiřazen průjmům dehydratace profylaxe. Regidron neovlivňuje Na antikoncepčním účinku OK.
  • Levomycetin může snížit Účinnost OK. Pokud vám lékař předepsal léčbu tímto nástrojem, musíte použít další léčbu po celou dobu léčby a dalších 7 dnů po ukončení léčby. Pokud začnete pít Levomycetin minulý týden přijímání OK, budete muset přeskočit 7denní přestávku (nebo přijímat neaktivní tablety) a zahájit nový balíček bezprostředně po skončení staré.

Doufám, že tyto informace budou pro vás užitečné. Máte-li dotazy týkající se tohoto tématu, zeptejte se jich v komentářích.

S pozdravem, editor-in-šéf mygynecologa.Ru