Misa škrábání

Moma děloha je benigní nádor, který se vyvíjí ze svalové tkáně. S tímto problémem ženy čelí různým důvodům: může to být dědičné predispozice, hormonální porušení, zánětlivé procesy, chronické onemocnění v genitálních orgánech, konstantních nebo dlouhodobých stresových situacích.

Lékaři rozhodují o předepisování škrábání dělohy, když jiné metody léčby nepřinesou pozitivní výsledky. Pokud jiné metody nedávají vysokou přesnost určit povahu neoplazmy, a také neumožňují zjistit správnou příčinu výskytu. Škrábání patří k plnému chirurgickému zásahu, takže pacienti se vysoce doporučují dodržovat všechny pokyny lékaře.

Význam škrábání

Odborníci tvrdí, že nejčastěji diagnóza nemoci nepředstavuje ženy pro zdraví. Existují však situace, kdy gynekologové mohou pochybovat o benignosti nádoru.

Pro provádění přesné diagnostiky a diagnózy ke studiu, patologická tkanina je pořízena pro důkladnou studii. Lékař bude schopen odhadnout stav endometria a každou jednotlivou buňku.

Škrábání dělohy pro definici MOMA je lékařský postup, během něhož bude lékař schopen odstranit všechny myomatózní uzly, patologické tkáně, endometriální polypy a další vzdělávání.

Diagnostický škrábání se provádí v určitých dnech, protože v jiném období menstruačního cyklu se forma endometria může dramaticky změnit. To ovlivňuje výsledek diagnózy a výzkumu. Dva týdny před operací, koordinuje lékař s pacientem všechny důležité detaily. Doporučuje se odmítnout přijímat léky a biologicky aktivní přísady. Tyto látky mají negativní dopad na srážení krve, takže během operace se zvyšuje riziko krvácení.

Symptomy a stížnosti pacientů mohou naznačovat vážnější zdravotní problémy - děložní rakovinu nebo adenomyózu. Díky diagnostickému škrábání dělohy, na světě, můžete provádět hlubokou diferenciální diagnostiku, dát přesnou diagnózu a určit příčiny vývoje patologických příznaků.

Při držení 

Když je děložina diagnostikována, škrábání se provádí v následujících případech.

  • Periodický menstruační krvácení.
  • Hojné a dlouhodobé alokace pro menstruaci, ve kterém jsou sraženiny přítomny. Tyto jevy jsou doprovázeny tahem a bolestmi ve tvaru v dolní části břicha.
  • Sekrece krve. Pravidelně vznikají v přerušení mezi hojným menstruačním krvácením.
  • Akutní bolest v dolní části břicha, která dává dolní části zad, nohy nebo rozkrok.
  • Časté a bolestivé močení. Ženy se mohou setkat s neúplným vyprazdňovacím močovým měchýřem nebo močovým zpožděním.
  • Anémie, závratě a slabost v těle.
  • Zvýšit břicho bezdůvodně.
  • Výběr krve během menopauzy.
  • Neplodnost nebo nepřetržitost.

Existují další čtení, které naznačují potřebu škrábání ve světě dělohy. Ty mohou být více polypy v děložní dutině, endometritidě, hyperplastické procesy, zbytky placenty po generické aktivitě, zmrazené těhotenství, přerušení těhotenství nebo potratu.

Příprava pacienta

Vzhledem k vysoké a nejpřesnější invazivitě se diagnostický škrábání dělohy dělohy doporučuje po neefektivním zacházení jinými způsoby. Před provedením škrábání bude lékař provádět následující průzkumy:

  • Kontrola gynekologa a palpace,
  • Ultrazvukové vyšetření malých pánevních orgánů,
  • Hydrosonografie,
  • Dopplereograf,
  • Obecný a detailní krevní test pro hormony,
  • Magnetická rezonance.

Gynekolog se musí ujistit, že pacient nemá kontraindikace pro hrob dělohy. Patří mezi ně infekční onemocnění, srdeční problémy, plavidla, játra a ledviny. Také ženy mohou zaznamenat onemocnění genitálií.

Lékař může jmenovat následující další výzkum:

  • Nasazený krevní test,
  • Analýza moči,
  • Stanovení RH faktoru a krevní skupiny,
  • Elektrokardiografie,
  • Krevní test pro virus hepatitidy, pohlavní nemoci a syfilis,
  • Vagina tahy a cervikální kanál.

Před studiem pacientů se doporučuje opustit sexuální život, umírání, za použití gelů pro intimní hygienu nebo zavedení vaginálních svíček. Takže anestezie neznamená boční účinek 10 hodin před tím, než je operace zakázána jíst a pití. Je důležité zcela vyprázdnit střeva, odstranit vlasy v pubické části a postarat se o osobní hygienu.

Výkon 

Diagnostický škrábání děložní dutiny se provádí rychle pod obecnou intravenózní anestezii. Postup trvá asi dvacet minut, a s velkým počtem útvarů se čas zvýšit.

Chcete-li získat volný přístup k děložku, gynekolog využívá speciální rozšiřovače, aby tlačili stěn pochvy a krční kanál. Kromě toho může být požadována gynekologická sonda.

Teprve po úplném otevření čípku se provádí hysteroskopie. Jedná se o podrobnou a důkladnou kontrolu dutiny dělohy pomocí speciálního optického zařízení. Během vizuální kontroly bude lékař přesně a správně spočítat počet útvarů, určit jejich velikost a lokalizaci. To zjednodušuje postup pro přijímání optimálních oblastí endometrií, které jsou nezbytné pro diagnostické škrábání dělohy.

Když je hysteroskopie dokončena, bude gynekolog schopen provést diagnostický škrábání. Během postupu je horní vrstva epitelu dělohy odstraněna pomocí kyrety. Podle svědectví specialisty ve vzácných případech lze provádět částečné skenování některých míst. Výsledná tkanina je umístěna do sterilních zkumavek pro další histologický výzkum. Výsledky analýz budou připraveny po dvou týdnech, po kterých je pacient jmenován optimální taktikou léčby.

Komplikace a prevence

Po dokončení postupu by ženy měly být ve stacionárních podmínkách pod důkladným dohledem odborníka během dne. S příznivým dokončením operace může pacient jít domů. Nějaký čas po škrábání dělohy v Miome, zástupci nádherného pohlaví jsou poznamenáni jemnou krevní výtok.

Nejčastější a běžnou komplikací po škrábání je infekční zánětlivé procesy a endometritidy. Aby se zabránilo problémům, lékaři jsou předepsány pacientům používáním antibakteriálních a obecných fascinujících drog.

Ženy by měly striktně dodržovat doporučený pooperační režim. Je nutné pravidelně v jedné rovině s teplou vodou dvakrát denně, používat čisté prádlo, používat hygienické podložky, opustit fyzickou námahu, návštěvy bazénu, koupeln, saun, koupel moučky a douching. Po tři týdny je důležité pozorovat sexuální odpočinek a opustit použití tamponů.

Škrvení endometria z děložní dutiny ve světě je zraněno poranění sliznice a tvoří povrch rány. Při plném využití a uzdravení bude vyžadovat určitý čas. Po operaci mohou nastat následující nepříjemné příznaky, které naznačují vývoj komplikací:

  • nevolnost,
  • Zvýšená tělesná teplota,
  • Bolest v dolní části břicha,
  • Zelené nebo žluté zvýraznění, které jsou doprovázeny nepříjemným zápachem,
  • Výběr krve po dlouhou dobu,
  • Žádná sekrece.

Po škrábání dělohy v dopoledních hodinách pacienti udělají nějaký čas, aby se menstruační cyklus zcela získal. S prodlouženou absencí menstruace je nutné okamžitě hledat pomoc z gynekologa. Během škrábání mohou být poškozeny hluboké vrstvy endometria, což následně vede k tvorbě intrauterinové syneficie nebo neplodnosti.