Jak dlouho je výběr po vyčištění dělohy

Škrábání (čištění) dělohy je malá působící operace, během které gynekolog zcela odstraní celou funkční vrstvu endometria. Výsledný rozsáhlý povrch rány se stává příčinou krvácení a v některých případech zánět. Kolik je výběr po škrábání (čištění)? Odpověď na tuto otázku zájeví mnoho žen a závisí na různých faktorech.

Norma

Jak dlouho jsou po škrábání alokace krvácení? Mělo by být okamžitě poznamenáno, že nejsou jeden den. Doba trvání regenerace poškozené sliznice závisí na důvodech, které vyvolaly potřebu čištění. Mohlo by to být potrat, odstranění zmrazeného embrya, diagnostické buď terapeutické škrábání.

Existují však jiné okolnosti, které ovlivňují, kolik může být vybráno po škrábání (čištění) děložní dutiny. By měly být připsány:

  • přítomnost / absence onemocnění přípojek oblasti práce;
  • kvalita čištění, zejména shoda s pravidly zdravotníka aseptu;
  • Kolik endometrií bylo odstraněno, například při škrábání pouze cervikálního kanálu, nebude žádný dlouhý výběr.

Téměř dlouho bude přidělen po diagnostickém čištění dělohy. Pokud mluvíme o tom, kolik dní, ne více než sedm - deset dní.

Krvácení je mnohem delší, pokud byl děložní škrábání provedeno o potratu. Kolik dní v tomto případě bude vybráno? V průměru je doba trvání 14-21 dní. V tomto případě se jejich objem zvyšuje, pokud jej porovnáte s částkou po diagnostickém škrábání.

Zvláště dlouhou dobu, žena vybrala po škrábání, vyrobená o zmrazené těhotenství. Pokud hovoříme o tom, jak dlouho jdou, pak v průměru je to dva až tři týdny.

Existuje několik nuancí označujících fyziologickou rychlost krvácení:

  • Zpočátku je hojný a obsahuje čerstvou krev;
  • Postupně se množství oddělených snižuje a stává se mnohem jasnější. Takové vypouštění se nazývají Sucrovic;
  • Blíže k dokončení krvácení, oddělené se podobá "mužskému", je to jasné znamení, že proces obnovení endometria prochází normálně.
Výběr po čištění může vypadat jako skanta "Mazne" hnědý odstín.

To může být volba pro normu, protože indikuje snížení dělohy a alarm způsobit, že by měl mužský. Pokud krvácení prudce zastavilo a bolest žaludku zesílit, je nutné hledat lékařskou péči.

Pokud byl děložní čištění provedeno bezprostředně před začátkem menstruace, může výběr může jít hladce stejně jako obvyklý měsíčně. Ale zde existují omezení pro termín: normálně není výběr delší než 6 dní.

Patologie

Patologické odchylky týkající se toho, kolik výběru po tahu dělohy se rozvíjí z různých důvodů. Rozhodující faktory mohou být:

  • Trvání čištění a objem vzdálené endometriální vrstvy;
  • Porušení guvernérů aseptiky, které způsobily zánět;
  • Bolestně strávené škrábání - v takové situaci v děložní dutině zůstávají částice fetálního vejce nebo patologické sliznice.

Pokud je čištění prováděno za účasti hysteroskopu, riziko časných pooperačních komplikací je mnohem sníženo. To znamená, že krvavá oddělená po škrábání půjde tak dlouho, jak by mělo být. Zařízení umožňuje gynekologovi vidět vnitřní povrch dělohy s dobrým zvětšením a strávit škrábáním jako vysokou kvalitu, aniž by uplatňování náhodných zranění.

Patologické krvácení z fyziologické normy lze odlišit následujícími znaky:

  • Pokud výběr po vyčištění dělohy jít na velmi dlouhou dobu - více než 25 dní - označuje hormonální selhání, ke které došlo;
  • Vypouštění začalo mít ostrý zápach a v barvě - připomínají masové soli - takové příznaky indikují vývoj infekce;
  • Pokud krvácení prudce poklesl a žena začala bolet břicho - to je znamení vývoje hematometrů. Krev nenachází z děložní dutiny v důsledku křeče krčního kanálu.
Nejen modifikovaný výběr může znamenat infekci dělohy, ale také vzestup tělesné teploty, doprovázené zvýšením bolesti v dolní části břicha.

Dlouhodobý krvácení - příznak hormonálního selhání. V tomto případě tato žena doporučila konzultaci gynekologa-endokrinologa.

Vztah výboje a čištění

DĚTI Často, ženy mají zájem, existuje vztah mezi časem, jak dlouho je alokace a jeden nebo jiný škrábaný úkol. Podobná závislost se vyskytuje. 

Po postupu pro potrat zesnulého plodu má žena docela silný výtok. Pokud hovoříme o tom, jak dlouho mohou jít, pak v průměru jejich délka trvání 1,5-2 týdny - za předpokladu, že potrat byl proveden v časném gestačním období. Pokud se žena doporučuje potrat později, pak krvácení sám po vyčištění dělohy bude hojný a dlouhý.

Pro diagnostický škrábání typický krvavý přerušený mírný charakter. Kolik krvácení trvá? V průměru to jde dlouho. Nejčastěji - podléhají absenci komplikací - zastavit v šestém desetinám.

Stojí za pochopení, že termíny po dobu trvání vypouštění po vyčištění dělohy - průměrné indikátory. Ženský organismus je individuální a říká přesně, kolik výběru po škrábání bude, ne jediný zdravotník. Doktor je schopen provést pouze předpoklady, spoléhat se na dlouhodobé lékařské statistiky. 

Ale jednomyslné znamení patologie rozpozná alokace, které jdou delší než 3-4 týdny. V tomto případě je žena potřebuje přijímat naléhavou lékařskou pomoc a projít nezbytnými diagnostickými postupy. Po obdržení všech dat může gynekologa vytvořit řešení a v případě potřeby přiřadit provedení re-škrábání.

Nebezpečné příznaky patologie po čištění

Bez ohledu na to, jak dlouho krvácení pokračuje, žena by měla upozornit určité symptomy. To oznámí zhoršení celkového stavu a potřebu získat urgentní lékařskou péči.

Tyto funkce by měly zahrnovat:

  • Tvorba silných bolestivých pocitů charakteru ve tvaru otvoru, rozmnožování nejen ke dnu břicha, ale také na oblast celé břišní dutiny;
  • Tažné bolesti lokalizované ve spodní části břicha, které dávají území pasu, kyčle a třísla;
  • Prudký odstup krvácení (jakákoli intenzita) je známkou vývoje hematometrů a v nepřítomnosti kvalifikované lékařské péče čelí vývoji závažných komplikací;
  • Rychlý vzestup tělesné teploty na vysoké ukazatele označuje vývoj infekce;
  • nemožnost eliminovat silné syndrom bolesti i tím, že přijímá silné spasmolitic;
  • Silný krvácení, bez snižování dokonce několik hodin po dokončení procedury - naplnění stejného těsnění za hodinu;
  • vzhled nepříjemného zápachu v oddělených nožích;
  • Zhoršení celkového zdraví.

Při vývoji těchto příznaků je žena doporučena urgentní hospitalizace.