Krvácení po škrábání dělohy

Krvácení po škrábání dělohyŠkrvení nebo křivky děložní dutiny je velmi běžným chirurgickým postupem v oblasti gynekologie. Tento zásah se používá pro diagnostiku a léčbu. Postup škrábání znamená odstranění povrchové vrstvy sliznice membrány. Povrchová vrstva sliznice je funkční a zvyšování každého menstruačního cyklu. Někdy cerpet cervikálního kanálu krku, spojující vagín s děložní dutinou. Po zásahu je získaný materiál zasílaný do laboratorního studia.

V jakých případech používejte škrábání dělohy

Jako způsob léčby se škrábání používá v děložním krvácení, jeho endometriální hyperplazii, polypech, stejně jako endometritidě. Kyuptage se provádí po potratu, zmrazené těhotenství, když je nutné odstranit zbytkové vejce, krevní sraženiny a funkční vrstvu endometria z dutiny dělohy.

Diagnostická hodnota tohoto postupu je studovat těsnění a nádory děložního čípku a tělesa dělohy, kdy je míněna maligní povaha patologie.

Škrábání je také široce používán v hojném měsíčním měsíčním s pokladněm, vypouštění krevních přijímání nesouvisející s menstruací, neplodností, potraty, jakož i přípravou pro gynekologické operace.

Každá chirurgická intervence je vždy doprovázena krvavým vypouštěním různé intenzity. Během několika dnů po vyčištění dělohy dochází k mírnému krvácení.

Během přestupku se odstraní celá povrchová vrstva dělohy, která se nazývá endometriální. Ihned po zásahu je děloha podobná jedné velké krvácení.

Krvácení po čištění se v mnoha ohledech liší od menstruace. Jediný rozdíl je, že během menstruace je funkční vrstva sama vypouštěna pod vlivem některých hormonů vyrobených tělem ženy.

Komplikace 

Komplikace jsou často způsobeny skutečností, že všechny manipulace během škrábání jsou prováděny ve skutečnosti slepě. Mnoho závisí na dodržování podmínek sterility, zkušeností lékaře, příčiny škrábání, doba trvání operace. U pacientů se špatným příjmem krve a hormonálními poruchami může dojít k krvácení. Bohužel, případy nekvalitního škrábání nejsou vyloučeny, když jednotlivé fragmenty sliznice nebo placenty zůstávají během intervence v děložní dutině.

Použití hysteroskopu během chirurgického intervence výrazně snižuje pravděpodobnost komplikací v gynekologické praxi.

S tímto optickým zařízením má lékař možnost vidět dělohu na vnitřní straně a vyhodnotit kvalitu škrábání. Použití hysteroskopu umožňuje vyhnout se poškození gynekologických nástrojů dělohy.

Vybít 

Kolik dní bude po postupu škrábání krev, závisí na specifickém ženském těle. V normě alokace by měla být mírná. Po škrábání dělohy, krev obvykle trvá až 10 dní. S každým dnem se intenzita krvácení klesá, výběr se stává Omnuts a pak se zastaví. Někdy mohou být jasné sací diskrétní disky, které nemají nepříjemný zápach. Často jsou takové vypouštění v prvních dnech po intervenci doprovázena celkovou slabinou, mírným růstem teploty, bolesti v dolní části břicha a lumbosakrální páteře. Děloha se sníží, což způsobuje přítomnost bolestivé bolesti.

Patologický výtok a krvácení po škrábání

Po čištění jsou komplikace často složité, což způsobuje vzhled patologických výbojů a onemocnění:

  • Dlouhé krvácení více než 10 dnů. Hormonální poruchy lze odlišit jako důvody, realizace manipulace uprostřed menstruačního cyklu, škrábání s nízkou kvalitou.
  • Pokud se v dutině dělohy patogenních organismů v důsledku špatně zpracovaných nástrojů může dojít k endometritidě. Stejně jako zánět může způsobit zbytky fetálního vejce nebo sliznice. V takových případech má pacient závažné bolesti, zvedací tělesnou teplotu, intenzivní znečištěné krvácení, které mohou být doprovázeny nepříjemným zápachem.
  • Někdy se po čištění hromadí krevní sraženiny v děloze, tvořící hematometrii. Tato patologie se vyskytuje v důsledku předčasného uzavření krčního kanálu a projevuje se zvýšenou teplotou, bolest připomínající boj, zmizení výboje po škrábání.

Rehabilitace

V důsledku děložního krvácení je anémie možné. Pro prevenci této komplikace jsou hemostatické léky předepisovány ženě. V přítomnosti sraženin v děloze dutiny předepisují prostředky na snížení. Jako prevence infekčních komplikací má pacient průběh antibakteriálního ošetření. V obtížných případech může být vyžadováno čištění opakování, stejně jako krevní transfuzi. V hormonálních porušování je znázorněna konzultace endokrinologa.

Kolik času bude žena potřebovat obnovit po škrábání, závisí především z jeho těla. Rehabilitace dochází nejen kvůli léčbě léků. Obrovská role hraje vyváženou výživu, poskytování dostatečného příjmu železa. Ve stravě je nutné zahrnout produkty přispívající k produkci hemoglobinu: pohanka, hovězí maso, šťávy z granátového jablka. Žena by měla být obzvláště pozorná k jeho zdraví prvních dnů po vyčištění. Doporučuje se dodržovat předpisy lékaře: není přepracování, omezit fyzickou aktivitu a na chvíli, vyloučit sexuální život. Je také důležité pozorovat, kolik dní jsou krvavé a oscilace.

Pokud výběr nezastaví 10 dní po škrábání, a vylepšen a mít nepříjemný zápach - to může znamenat infekci. A příliš brzy zmizení krvavého výboje může být výsledkem tvorby sraženin v děložní dutině.

Úzkost symptomy jsou také závažná bolest, slabost a významná teplota vzestupu. V těchto případech se doporučuje okamžitě konzultovat lékaře pro kvalifikovanou pomoc.