Po vyčištění dělohy

Škrvení (čištění) dělohy se týká traumatických gynekologických zásahů, během kterých gynekolog odstraní vnitřní vrstvu sliznice orgánu. Proto postup nutně doprovází spíše bohaté krvácení. A pokud, po škrábání dělohy, žena nemá žádné zvýraznění, pak je to špatný příznak. Nejčastěji, v tomto případě lékaři podezřívají vývoj hematometrů.

Důvody

Pokud po škrábání není žádný výběr, pak důvod pro takový stav může být hematometrem. Patologie je shluk krve v děložní dutině po čistícím postupu v důsledku porušení fyziologického mechanismu evakuace obsahu kapaliny v orgánu. Je to poměrně vzácné.

Nedostatek vypouštění po škrábání dělohy může být způsobeno přítomností vrozených anomálií ve struktuře těla, ne dostatečnou kvalitou práce gynekologa, stejně jako četné důvody anorganického původu.

Důvodem, proč není po škrábání žádné krvácení, svaly cervikálního kanálu se mohou stát. Výsledkem je, že cervikální popsaný před čištěním je zcela uzavřen, protože je zcela zastavena krev.

Nedostatek vypouštění po škrábání se může také rozvíjet v důsledku atony. Jeho kontraktilní schopnost nestačí tlačit krev akumulující po čištění. V důsledku toho se otočí a stává se tlustým. Výsledkem je, že velké sraženiny jsou tvořeny v děložní dutině, překrývající se výstupu k cervikálnímu kanálu.

Můžete také vybrat patologické příčiny narušení odlivu krve z dělohy po jeho škrábání. Zejména velké polypotické formace na sliznici cervikálního kanálu mohou být takové. Mít širokou základnu, jsou schopni deformovat výstup, zcela překrývat lumen.

Nedostatek výboje po čištění dělohy pro potrat může být způsoben opuštěním částic endometriální tkáně nebo fetálních kusů.

V některých případech se viditelné příčiny přerušení léčiv nenajdou.

Symptomatics

Alokace po škrábání dělohy chybí pouze z jednoho důvodu - tvorba hematometrů. Odstranění endometriální vrstvy je spojeno s významnými zraněními orgánu. Hematometr po čištění dělohy může být vytvořen v důsledku akumulace nepřiměřených fragmentů sliznice a rány. Kromě toho, fragmenty plodu mohou zůstat v pupeční dutině po škrábání.

Známky se stanou:

  • Silná bolest. Akumulované v děloze po jeho výběru čištění způsobují interpretaci stěn, což je velmi nepříjemné nervové zakončení. Tělo reaguje na toto zesílené zkratky. To je důvod, proč se vývojem hematometrů - patologický zastavení výboje po škrábání dělohy - žena má bolest tahu, lokalizované v dolní části břicha. Podle jejich síly se mohou podobat generickým kontrakcím.
  • Ostré přerušení výběru po vyčištění dělohy. Je to tento příznak, který pomáhá gynekologovi dát předběžnou diagnózu.
  • Vývoj místního zánětu. Vzhledem k tomu, že krev je ideálním prostředím pro chov bakterií, díky této hematometrii doprovází vývoj místního zánětu. To také přispívá ke snížení imunitní obrany způsobené skenováním. Na pozadí nedostatku krvácení po čištění se tělesná teplota stoupá, celková pohoda se zhoršuje a bolest je zvýšena. Po infekci hematometru nahromaděného v děloze, jde do pyometru.

Diagnostika

Pokud žena nemá po terapeutickém nebo diagnostickém škrábání žádný výtok, hematometr se stává předběžnou diagnózou.

Diagnóza je potvrzena během gynekologického vyšetření a ultrazvuku. Známky patologie se stávají bolestivými, zvětšenými a měkkými s palpací dělohy.

Kromě toho je předepsáno testování. Postup je následující:

  • Žena se nachází v gynekologické křeslo;
  • Lékař jemně zavádí tenkou sondu do dělohy dutiny, vyrobené ze speciálního lékařského kovu.
V přítomnosti akumulovaného výboje z děložní dutiny, buď krev nebo hnisu.

Kromě sondování je žena předepsána intravaginální ultrazvukové vyšetření. UZI-inspekce umožňuje identifikovat obsah kapaliny. Ale určit jeho typ zařízení není schopen.

Provádí se laboratorní testy. Ty budou:

  • Múzy z pochvy a děložního čípku na mikroflóru;
  • bakteriální setí;
  • Pcr.

Analýzy jsou nezbytné pro potvrzení infekce, což v téměř všech případech doprovází zastavení krvácení. Klinické symptomy zánětu hematometomu však nejsou vždy doprovázeny.

V těžkých případech je žena přidělena postup hysteroskopie. Technika umožňuje provádět vizuální kontrolu dělohy. Medic bude schopen zkoumat zdi varhany a vyhodnotit stav sliznice krční kanál. Kromě toho během postupu - pokud se taková potřeba vzniká - léčba může být provedena.

Léčba

Léčba hematometrů - stav, ve kterém se volba zastaví po čištění - je obnovit mechanismy vzniku obsahu dělohy. Docela často vyloučení obsahu kapaliny se vyskytuje samostatně během diagnostického snímání.

Ale i po vyprázdnění děložní dutiny z akumulovaného výboje, existuje možnost jejich re-clusteru, pokud skutečná příčina léčby hematometrů nebyla vyloučena.

Pokud zpoždění v vypouštění po čištění způsobila odchod částic plodu, pak je žena předepsána znovu škrábání nebo vakuové aspirace.

Když se obligenstrurní kanálové polypy nebo submukosy (sublimované)) přispívají k zastavení krvácení;. Mohou vytvářet podmínky pro recidaci patologie.

Po osvobození dělohy z akumulace krve se terapeutická opatření provádějí k obnovení tónu jeho svalové stěny a zlepšování smluvních schopností. Pro tento účel se používají speciální léky, zejména oxytocin, stejně jako prostředky z kategorie spasmolitic.

Bez ohledu na to, zda je žena přítomna na ženských symptomech nebo ne, je přiřazena k užívání antibiotik.

Nezapomeňte, že prodloužené v děložní dutině krvavých sekretů může způsobit sepse.