Výběr po kři conizaci děložního čípku

Kanizace děložního čípku se provádí s cílem plotu tkání těla a dalšího histologického výzkumu, stejně jako odstranit spiknutí náchylný k dysplazii nebo malignímu neoplazmu. Způsob se nazývá "Conization" v důsledku tvaru tvarovaného kuželem excize děložního čípku.

Navzdory relativní jednoduchosti provedení, po operaci na krku je pacient v důsledku nějakého nepohodlí. Úzkost Příčina Výběr pozoroval nějaký čas po skončení čisky. Všimnout si patologie včas, žena by měla vědět, co věnovat pozornost. Norma je považována za následující:

  • Sekrece sekrece je poměrně intenzivní, ale stále nepřesahuje menstruační krvácení;
  • Barva expirace je růžová, tak burgundská hnědá;
  • Mají silný specifický zápach kvůli činnosti cerné žlázy;
  • První menstruace Po operaci může být intenzivní a bolestivé, se postupně snižují objemy zvýšené krve;

Pacient by se měl konzultovat lékaře, pokud si všimne následujících příznaků:

  • Pooperační vypouštění jsou překročeny množstvím menstruace krve;
  • Tělesná teplota se neustále koná nad 370s;
  • Existují velké krevní sraženiny;
  • Nepříjemný zápach je trvale a může to být důsledkem infekční komplikace;
  • neustále pocit bolesti na dně břicha jako algodisenor.
Statistická data naznačují, že po avizaci mají 2% pacientů abnormálně hojný krvácení, ve 2% infekčních komplikací se vyvíjí, téměř 4% trpí patologickým zúžením děložního čípku v budoucnu.

Pohled na kuželu a barvu výběru

Z metody, který provozoval provoz na excizi cervikálních tkání, závisí doba trvání a specificita regenerace.

Metoda nože

Nejstarší a následující komplikace po cervikální chirurgii jsou metodou nože. Řízek je vyroben chirurgickým skalpelem a poté, co je postup vysoký, pravděpodobnost hojného krvácení, dlouhé uzdravení, tvorba jizev, které nejsou normou, a těžké komplikace, se zaznamenává v 10% případů. Vzhledem k dlouhému hojení tkání cervixu, závažná bolest na dně břicha a delší dobu krvácení se zaznamená. Výběr po uchazeči čípku se tato metoda vyznačuje obvyklou červenou krví, přítomností krevních sraženin, ale v malých množstvích. Browned odstín s bílými nebo nažloutlými inkluzemi nejsou normou a indikují pronikání infekce.

Laserová metoda

Laserová metoda umožňuje přesně odstranit ohromené oblasti s minimálním poškozením nádob a kapilárů krku. V pooperačním období neexistuje prakticky žádný hašení krevních sraženin (2% případů), výběr pokrývá krátkou dobu, a tam není prakticky žádná bolest v břiše. Sekretovaný hlen má tmavou barvu, což ukazuje na zjizvení tkaniny na dálkovém prostoru. Dlouhé hojení ne více než 4-6 týdnů, takže burgundské červené sekce, které jsou pozorovány delší než toto období, není normou, a informuje o problémech s hojením.

Metoda elektrodové smyčky

Metoda smyčka umožňuje přesně provést operaci na krku pomocí smyčky elektrod. Postup prochází bez bolesti a krvácení a brzy přechází transparentní hlen na změnu výboje krve. Tělo je obnoveno mnohem rychleji, možnost komplikací je snížena na nulu. Po přetížení smyčky se menstruační cyklus nabývá dostatečně normální, měsíční průchod bez silné bolesti, bez silné ztráty krve. Barva krve - Jako normální - tmavě červená, hnědá stínová svazky narazí na jeden. Takové alokace jsou považovány za normou.

Deep Conizition

Hluboká verze je prováděna pouze těm, kteří mají narození žen nebo těch, kteří v budoucnu nedávají dítě. Ale v přítomnosti těžkého patologie obilovin - dysplazie 2 a 3 stupňů, před-rakovina - tato metoda se provádí. Výřez tkání ve tvaru kužele se provádí hluboko, s uchopením zdravé tkaniny. Operace může vést ke stenóze - zúžení lumenu krčního kanálu. V budoucnu existuje vysoká pravděpodobnost vývoje erekce-cervikální nedostatečnosti nebo problémy s koncepcí. Postup je bolestivější než klasická řízená. Vyžaduje delší dobu pro obnovu. Alokace v normách hojné, burgundsko červené, mají tmavé sraženiny. Menstruační zpoždění může být dodrženo a projde déle než obvykle. Izolace s nepříjemným zápachem, hnisavými šploucháním a zvýšením teploty ukazují zánětlivý proces nebo infekci.

Výběr po kři conizaci děložního čípkuPo hluboké křize by mělo být obzvláště blízko zdraví a pravidelně navštěvovat lékaře. Dodržuje průběh oživení a léčebného procesu krčních tkání. Normálně by ztráta krve by nemělo být doprovázeno omdlením a prudkým poklesem tlaku.

Deep Conization se vyznačuje delším hojením, což je normální 4 týdny. Metoda je poměrně traumatická a nepříznivě ovlivňuje funkce děložního čípku v procesu těhotenství.

Jaké alokace nejsou normou

Existuje několik důvodů, které vedou k pooperačním komplikacím. Hlavním prvkem je hojný a nehomogenní krvácení, neodpovídající normy. Tyto důvody zahrnují následující:

  • Poškození krevní cévy během provozu. Kanizace krku - postup je traumatický i s jemnými metodami: při použití laseru, rádiového vlnového nože a elektrodové smyčky. Po operaci je pacient pod dohledem v lékařské instituci (1-2 hodiny), a pak jít domů. Pokud je doma krvácení, bude vysoká rychlost těsnění svědčí vysokou rychlostí těsnění, okamžitě kontaktovat sanitku. Čím více krve je ztracena, tím těžší se zotaví. To povede k rozvoji anémie a dalších negativních důsledků.
  • Během operace došlo k infekci tkání. Normálně se zvýšená teplota drží 1 - 2 dny, a pak jde o pokles. Při infikování se zvedne na 390, dojde k inxikaci.
  • Obnovení sexuálního života dříve než měsíc po přetížení děložního čípku. Eliminace pohlavního styku je předpokladem úspěšného uzdravení. Pokud sexuální setkání končí orgasmusem, vede k kontrakcím dělohy. Zase vyvolává deformaci jizvy a zpomaluje hojení ran, stejně jako vysokou pravděpodobnost infekce.
  • Zvyšování těžkých předmětů (takový je považován za těžší než 3 kg). Břišní svaly vystruhují, děloha je řezání, jizva se disperguje. Fitness, jóga, běh ráno by měly být vyloučeny do 4 týdnů. Mír a moderování ve všem - klíčem k úspěšnému oživení.
  • Přijetí horké lázně, bazén a sauny. Pod vlivem tepla se tělesná teplota stoupá a krevní oběh je zrychlen. Orgán je naplněn krví, zvyšuje se tlak. Proto krvácení obnovuje novou silou. Normálně se obnovení vodních postupů provádí ne dříve než 4 týdny po operaci.
  • Přehřát. V době oživení by mělo být opuštěno tepelnými postupy, fyzioterapií, odejít na extrémně horkých střediscích.
  • Vyloučit recepci aspirinu. Je schopen tenkou krev a po operaci na krku je zapotřebí plnohodnotná spotřeba tak, aby se heales rány rychleji.

Jaké vypršení platnosti po operaci jsou normou

Jakýkoliv krvavý výtok po erizaci děložního čípku trvá několik dní, jsou normou, pokud jejich počet nepřekročí menstruační standardy. Pro 4 - 5 den se čerstvá krev nahrazuje "Mazanií", která má nahnědlý stín. Existuje rychlá aktualizace poškozené tkaniny. Někdy v 7. den po manipulaci se nachází obnovení krvingu, který je charakterizován velkými burgundskými burgry. Takový výtok po krčníku děložního čípku je norma - výsledný rozsah. Je tvořen na povrchu poškozené tkáně od okamžiku provozu, což umožňuje hlubší vrstvy pro regeneraci. Strip listy nezávisle, poté, co krvácení postupně zastaví. Pro 2 - 3 týdny je mistrovství - tento proces je normou.

Normální průběh redukčního období přechází bez silného krvácení. Pokud operace prošla komplikacemi, pacienti oslavují řadu příznaků, mezi nimiž jsou neobvyklé. Například:

  • Vyhoštění krve po ukončení krku se konala v normálním objemu, ale po rozpadu razítka se zastavil. Normálně by menší krvácení mělo pokračovat o 1 více - 3 dny. Jeho ukončení může znamenat nesprávné hojení.
  • Vzácné vypouštění, gravitační bolest v dolní části břicha, rozdávání bederní sakrální divize, během příchodu následujících měsíců. Typicky pro anomální zúžení (stenóza) čípku.
  • Ostře nesnesitelná menstruační bolest, zachycené bolestivé pocity ve spodní části břicha, oddělené od pochvy s nepříjemným zápachem sýrů, bavlněnou strukturou a bahnitou barvou. Uveďte záznam o infekci v děloze. Mají zdravou ženu v případě patogenních bakterií v děložní dutiny ochranné funkce těla neumožňují vyvinout zánět.

Po ukončení dělohy by mělo pečlivě sledovat výtok.

I když neexistují žádná silná bolest, zvýšené teploty a jiné symptomy, s abnormálně velkém množství krve tekoucí z vagíny by mělo být okamžitě konzultovat s lékařem. Nemělo by to být žádná taková věc.

Pokud je výběr důvodem alarmu, nemusíte zpomalit. Je lepší ukázat více úzkosti, než nevěnovat pozornost problému, který začne novou nemoc.