Hmota dysplazie

Hmota dysplazie

Co je to dělová dysplazie?

Dysplazie děložního čípku - Jedná se o precancerózní stav, na kterém se nacházejí abnormální (atypické) buňky v čípku. Tyto atypické buňky ještě nejsou maligní, ale v nepřítomnosti léčby za několik let se mohou stát rakovinou.

Další název děložního čípku je cervikální intraepiteliální neoplazie nebo qing (eng. Cin).

Záležitost dysplazie a cervikální eroze

Některé gynekologové, když podezření dysplazie děložního čípku říkají svým pacientům, že to cervikální erozi. Někdy se děje, takže žena může alespoň pochopit, co je špatné se svým zdravím.

Nicméně, v přísném porozumění, erozi čípku není stejná jako dysplazie.

Dysplazie je rakovina?

Dysplazie není rakovina děložního hrdla, ale bez léčby se může proměnit na rakovinu. Riziko displejů v rakovině děložního čípku je vyšší, tím silnější je dysplazie vyjádřena. Tak například slabý (světlý) dysplazie děložního hrdla jde do rakoviny. Mnohem méně často než mírná a silná (těžká) dysplazie.

Podle stávajících statistik, od mírné dysplazie k rozvoji rakoviny děložního čípku v průměru 10-20 let. Mladší žena v době detekce její dysplazie, tím nižší riziko displejů v rakovině děložního čípku.

Proč dysplazie cervikální dysplazie?

Přesné příčiny vzhledu krční dysplazie ještě nejsou jasné. Vzhledem k tomu, že většina žen s dysplazií v těle detekuje lidský papillomový virus (HPV), předpokládá se, že tento konkrétní virus způsobuje vzhled atypických buněk.

V tomto ohledu, s podezřením z dysplazie nebo jiných patologických procesů v čípku, všechny ženy se doporučuje projít testy na HPV. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný Lidský papilloma virus (HPV) a jeho diagnóza.

Kdo se může objevit dysplazii děložního čípku?

Nejčastěji se dysplazie děložního čípku nachází u mladých žen od 25 do 35 let. Tato podmínka se však může vyvíjet v každém věku.

V následujících případech je dodrženo zvýšené riziko krční dysplazie:

  • Pokud žena kouří (riziko dysplazie se zvyšuje 2krát;

  • Pokud žena začala sexuální život mladší 18 let;

  • Pokud měla žena několik sexuálních partnerů, s nimiž praktikovala nechráněný sex (bez kondomu);

  • Pokud má žena nebo měla sexuální partner, který měl spoustu žen před ním;

  • Pokud žena užívá léky, která snižují imunitu (steroidní hormony, chemoterapeutické přípravky a t.D.);

  • Pokud je žena infikována HIV.

Jaké příznaky způsobuje krční dysplazii?

V převážné většině případů probíhá dysplazie děložního čípku asymptomatic a je detekována pouze v průběhu preventivního vyšetření u gynekologa. Právě vzhledem k asymptomatickému průběhu dysplazie pro všechny ženy, které dosáhlo věku 21 let, se pravidelně doporučuje (jednou za 2-3 roky nebo více) Poštu na cytologii.

Hlavní znak krční dysplazie je krvavé otázky z pochvy pokaždé po sexu. Také krvácení se může objevit uprostřed cyklu, bez viditelnosti.

Pokud se často zajímáte o alokace nákladu, nezapomeňte navštívit gynekolog a předat mrtvici do cytologie.

Diagnostika děložního krční dysplazie

Během obvyklého Gynekologická inspekce Dysplazie je často neviditelná. V tomto ohledu, i když externě Cervix vypadá normálně, ženy se doporučuje pravidelně projít Poštu na cytologii.

Pokud se nátěr na cytologii odhalil podezřelé změny v čípku, může gynekolog doporučit další analýzy pro objasnění diagnózy:

Analýzy na HPV

Nějaký Typy lidského papilloma virus (HPV) Častěji než jiné způsobují těžkou dysplazii a rakovinu děložního čípku. Je to HPV 16 a 18 typů, které jsou považovány za nejnebezpečnější. Přítomnost těchto virů v těle zvyšuje riziko rakoviny děložního hrdla, takže Průzkum v HPV Je velmi důležité určit další taktiku léčby.

Colposkopie je inspekce děložního čípku se speciálním zařízením, které funguje jako zvětšovací sklo. Během Kolposkopy Gynekolog pečlivě zkoumá krk dělohy a také produkuje několik vzorků, pomáhá identifikovat abnormální sekce. Pokud lékař detekuje abnormální sekce, může je vzít do výzkumu, produkující biopsii Cervix.

Biopsie je postup pro odstranění podezřelých sekvenčních sekvencí pro další studium pod mikroskopem. Používá biopsii Cervixu, že je možné objasnit diagnózu dysplazie a určit svůj stupeň. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný Biopsie Cervixa.

Jaké stupně dysplazie existují?

V závislosti na tom, jak hluboko poškození děložního hrdla existují 3 stupně cervikální intraepiteliální neopladie: lehká dysplazie (první stupeň), střední dysplazie (druhý stupeň) a výrazné dysplazie (třetí stupeň).

Jaký je první stupeň cervikální dysplazie a co dělat?

1 stupeň šňůry (CIN 1, CIN 1) - Jedná se o světlo (slabý) stupeň dysplazie, při které atypické buňky se nacházejí pouze na povrchu sliznice děložního čípku a nemají vliv na jeho hluboké vrstvy.

Snadná dysplazie děložního hrdla, zpravidla není nebezpečná. Pouze 10% žen, lehká dysplazie jde do mírné nebo výrazné dysplazie během příštích 2-4 let. Zbývajících 90% dysplazie prvního stupně prochází nezávisle.

Za účelem vypracování dalšího taktiku léčby může váš gynekolog doporučit, abyste mohli projít analýzou na HPV s vysokým onkogenním rizikem (HPV 16 a 18 typů).

Pokud jsou testy pro HPV negativní, léčba není předepsána, protože pravděpodobnost nezávislého oživení je skvělé. Váš gynekolog doporučuje přijít na re-vyšetření po 6-12 měsících. Pokud po 6-12 měsících, bude mrtvice na cytologii normálně normálně normálně, budete muset projít 2 více nátěry na cytologii s intervalem 6 měsíců as běžnými výsledky všech smearů můžete jít na obvyklý plán průzkumu (jednou každý 2-3 roky).

Pokud jsou vysoce rizikové analýzy HPV pozitivní, nebo pokud opakované průzkumy odhalují dysplazii znovu, můžete potřebovat léčbu. Budeme hovořit o možných metodách léčby.

Co je to děložní dysplazie druhého stupně a co dělat?

Cervikální dysplazie 2 stupňů (Qing 2, CIN 2) je mírný stupeň dysplazie, při které atypické buňky se nacházejí v povrchových a mezilehlých vrstvách sliznice děložního čípku, ale neovlivňují jeho hluboké vrstvy.

Většina odborníků se dodržuje názory, že mírná dysplazie by měla být léčena najednou, protože riziko jeho přechodu na těžkou dysplazii a rakovinu děložního hrdla je poměrně vysoká. Budeme hovořit o možných metodách léčby.

Co je to děložní dysplazie třetího stupně a co dělat?

Cervikální dysplazie 3 stupňů (Qing 3, CIN 3) je těžký (výrazný) stupeň dysplazie, při které atypické buňky se nacházejí ve všech vrstvách sliznice membrány děložního čípku. Někdy se dysplazie třetího stupně nazývá karcinom in situ, cis.

Riziko přechodu Qing 3 v rakovině děložního hrdla je velmi vysoká, takže je nemožné odložit. Budeme hovořit o možných metodách léčby.

Léčba krční dysplazie

Bohužel neexistují žádné účinné léčivé metody pro léčbu krční dysplazie. Metody léčení displasie a jiných léčivých rostlin nezkázaly účinnost, a proto se nedoporučují.

Všechny stávající léčby jsou založeny na zničení nebo odstranění změnných částí děložního čípku. V závislosti na stupni dysplazie děložního čípku, věku pacienta a jeho touhy v budoucnosti mají děti, gynekolog vybere optimální způsob léčby.

Zvětšení děložní čípky dysplazie (Synonyma: Electricexesia smyčka excize, diathermokoagulace)

Jedná se o nejlevnější a cenově dostupný způsob léčby dysplazie, který je široce používán po celém světě. Vyjmutí modifikovaných úseků děložního čípku se provádí pomocí smyčky, přes který je elektrický proud prošel.

CACK CACKING má své nevýhody: Tato metoda je zraněna čípkem a poté, co způsobuje, že je často jizvy (jizvy). Jizvy na děložním hrdle mohou vést k neplodnosti v budoucnosti, neúčastnické těhotenství nebo Předčasný Rodam. V tomto ohledu se dodávka dělohy dělohy doporučuje mladými otravnými dívkami nebo ženami, které v budoucnu plánují těhotenství.

Electricexcia se vyrábí v ambulantních podmínkách, to znamená, že není nutné jít do nemocnice. Před příčinou gynekologa představí anestetickou injekci do děložního čípku, aby se odstranil nepříjemný pocit. Během postupu budete vědomi, ale necítíte bolest.

Několik hodin po dutině, když akce anestetika bude projít, můžete cítit bolest v oblasti děložního čípku (v dolní části břicha, v hlubinách pochvy). To je normální. Pokud jsou bolesti silné, vezměte si pelety anestetiky (například ibuprofen nebo paracetamol). Chcete-li odstranit bolest, není možné vzít aspirin a léky, které jej obsahují, protože tento nástroj může vyvolat krvácení z kroužků na čípku.

Po elektroxcize se mohou objevit krvavé výboje z pochvy různých stupňů hojnosti. Tyto alokace mohou trvat několik týdnů v řadě, někdy do měsíce po příčině. Zatímco tam jsou krvácení, používejte pouze Pasti (A v žádném případě nejsou tampony), a nevstávej v pochvě nic. Pozorovat Pravidla intimní hygieny.

Po ukončení děložního čípku se doporučuje zdržet se sexuálního života po dobu 4-6 týdnů, až na plné hojení prstenů na čípku.

4-5 týdnů po postupu navštivte gynekologa. Lékař vás prozkoumá a informuje, jak úspěšně uzdravení děložního čípku. Pokud je vše v pořádku, gynekolog vám umožní začít sexuální život.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po elektroxcize hojný krvácení
  • Pokud se po příčinám tělesné teploty zvýšila na 37,5 s a vyšší
  • Pokud se po Kření objasnil Cervix s nepříjemným zápachem

Laserová léčba krční dysplazie

Dysplazie Léčba laserem je moderní metoda, která je vysoce účinná a prakticky nezpůsobuje žádné důsledky v budoucnu. Existují dva hlavní metody laserové ošetření: laserová odpařování a laserová cerinační čípek.

Laserová odpařování - Jedná se o proces odpaření patologického ohniska děložního čípku, který se vyskytuje pouze v postižených tkaninách a neovlivňuje zdravé oblasti. Současně, během postupu, krvácení cévy jsou rychle spáleny, takže po laserovém ošetření není dlouhodobá separace. Laserová odpařování během děložního hrdla může být vyrobena i mladé bombardování dívek a žen, které plánují porodit dítě v budoucnu.

Laserová odpařování se vyrábí v podmínkách polyclinics a trvá více než 30 minut. Jedná se o bezbolestný postup, takže se často vyrábí za místní anestezie nebo vůbec bez anestezie.

Po postupu mohou být pozorovány drobné oscilace, což trvá asi 3-5 dní. 7-10 dnů po léčbě výběru se může znovu objevit. Pro čas těchto sekretionů, použití Pasti, A ne tampony.

Kompletní obnova děložního čípku přichází za 3-4 týdnů.

Gynekolog doporučuje zdržet se sexuálních kontaktů do 2-3 týdnů.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po postupu hojný krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Laserová verze děložního čípku - Odstranění ohnisky krční dysplazie s laserovým paprskem. Na rozdíl od laserové odpařování, s metodou léčby, patologická lokalita nejsou zničena, ale odříznuta, a proto mohou být zaměřeny na další histologické vyšetření.

Laserová izolace děložního čípku se vyrábí za obecné anestezie, protože tento postup vyžaduje vysokou přesnost vedení laserového paprsku a jakékoli pohyby pacientů může poškodit zdravé tkáně.

Zeptejte se svého lékaře, zda bude prováděna histologická studie získané materiálu, a pokud ano, když je možné znát výsledky.

Po postupu můžete mít nákladní krvácení, což bude trvat 5-7 dnů. 3 týdny po sběr výběru se může znovu objevit. Je normální a související s procesy hojení ran na čípku. Pro čas těchto sekretionů, použití Pasti, A ne tampony. Po minimum 3 týdny po kužeře se doporučuje zdržet se sexu.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po postupu hojný krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Léčba rozhlasové vlny dysplazie

Radio Wave Léčba děložního čípku dysplazie je velmi populární v Rusku a v zemích post-sovětského prostoru díky vysoké dostupnosti zařízení surgitronů, s nimiž se léčba provádí.

Předpokládá se, že léčba dysplazie surgitronem je účinně a bezpečná, takže může být doporučena mladými otravnými dívkami a ženy plánují dítě v budoucnu.

Léčba s rádiovými vlnami je vyrobena v kanceláři gynekologa a nevyžaduje celkovou anestezii.

Po postupu mohou být pozorovány drobné oscilace, což trvá asi 3 dny. 7-10 dnů po léčbě výběru se může znovu objevit. Pro čas těchto sekretionů, použití Pasti, A ne tampony.

Kompletní obnova děložního čípku přichází za 3-4 týdnů.

Gynekolog doporučuje zdržet se sexuálních kontaktů do 2-3 týdnů.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po postupu hojný krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Dysplazie Léčba kapalným dusíkem (Synonyma: kryodestrukce, zmrazení, migrující s kapalným dusíkem)

Kryodestrukce je účinná metoda léčby krční dysplazie, která může být doporučena mladými rozmazané dívkami a ženami, které v budoucnu plánují těhotenství.

Podstatou léčby kapalným dusíkem je, že patologické úseky děložního čípku ovlivňují velmi nízké teploty, zmrazení je. Zmrazené tkaniny děložního čípku zemře a brzy se otočí a zdravé tkaniny zůstávají na místě.

Kryodestrukce se provádí za polyklinických podmínek. Jedná se o bezbolestný postup, který nevyžaduje žádnou anestezii.

Po proceduře pro léčbu kapalným dusíkem můžete mít transparentní vodnaté alokace s nažloutlou nádobí. Je normální a alokace jsou vyškoleny nezávisle do 5-7 dnů. Během těchto sekrencí zkuste použít Pasti, A ne tampony.

Několik týdnů po zákroku si můžete všimnout malého kusu tkaniny na kalhotkách - je to razítko (hrubě mluvící, Vavka), pod kterým se konalo uzdravení děložního čípku.

Gynekologové doporučují zdržet se sexuálního života během 2-3 týdnů po ošetření kapalným dusíkem.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po postupu hojný krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Carzement děložního čípku pro dysplazii

Conizice děložního čípku je jedním z nejstarších způsobů léčby dysplazie, která se používá v výrazné škodě čípku. Během kavizace, lékař odstraní dostatečně velkou část čípku, a proto je tento postup považován za traumatický a konjugát s některými důsledky v budoucnu.

Kanizace děložního čípku může být vyroben konvenčním skalpelem (nožem, kuželem cervixu), speciální elektrickou proudovou smyčku (elektrokonizace děložního čípku) nebo laserem (laserová izolace, kterou jsme mluvili výše).

Bez ohledu na zvolenou metodu je kuživost děložního čípku vyrobena za obecné anestezie nebo pod páteřní nebo epidurální anestezií. Chcete-li tento postup provádět, budete muset jít do nemocnice po dobu 1-2 dnů.

Po přetížení cervikálu můžete mít docela hojný krvácení, jako během menstruace. Tyto "měsíční" mohou trvat 5-7 dní, a poté jdou do nákladu. Krvácení mozhingu lze ušetřit po dobu 3-4 týdnů po operaci. Pro celou dobu těchto sekretionů použijte Pasti, A ne tampony.

Po přihlášení děložního čípku může být bolest pozorována v břiše. Aby bylo možné oslánět tyto bolesti, můžete si vzít tablet ibuprofen nebo paracetamol.

Gynekologové doporučují zdržet se sexuálního života do 4-6 týdnů po řízené cergixu.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po křize vyvinuté hojné krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Stín amputace dělohy během dysplazie

Amputace děložního čípku začala být používána při léčbě dysplazie ne tak dávno. Amputace může být vyžadována pouze s těžkými formami dysplazie (s 3 stupně dysplazie) a při raném cervikálním karcinomu v raných fázích.

Hlavní výhodou této operace je, že po amputaci čípku, žena stále udržuje schopnost otěhotnět a vydržet dítě.

Provoz se provádí za obecné anestezie nebo pod páteřní nebo epidurální anestezií.

Po cervikální amputaci dělohy se může objevit oscilace z pochvy. Zpravidla nejsou alokace hojné, ale mohou trvat 3-4 týdny a více. Použití Pasti Po dobu těchto výbojů.

Pokud po operaci zažíváte bolest, můžete si vzít tablet ibuprofen nebo paracetamol.

Gynekologové doporučují zdržet se sexuálního života během 4-6 týdnů po operaci.

V takovém případě se musíte naléhavě poradit s lékařem:

  • Pokud je po operaci bohaté krvácení
  • Pokud se tělesná teplota zvýšila na 37,5 a vyšší
  • Pokud existuje výtok s nepříjemným zápachem

Je možné mít sex s děložním děložním dysplazií?

Když dysplazie cervix můžete žít sex. Pokud jste prošli jedním z postupů pro léčbu dysplazie, pak váš gynekolog může doporučit sexuální odpočinek na několik týdnů na plné hojení děložního čípku.

Prognóza a důsledky pro děložní dysplazii

S včasným zacházením s dysplazií děložního čípku není nebezpečný pro život a zdraví. I po odstranění poškozených ohnisků děložního čípku však riziko recidivy (re-vývoj dysplazie).

Aby nedošlo k chybnému recidivu, všechny ženy po léčbě dysplazie potřebují pravidelně navštívit gynekolog a přijmout nezbytné testy. Obvykle gynekolog doporučuje přijmout znovu přezkoumání po 6 a 12 měsících. Preventivní vyšetření může zahrnovat Poštu na cytologii, Testy HRV a kolposkopy.

Dysplazie Cervix během těhotenství

Někdy může být detekovaná děložnická detekována během těhotenství. Nejčastěji se jedná o lehkou dysplazii, která nevyžaduje léčbu a nezávisle projde po dodání.

Pokud jste byli objeveni pro dysplazii děložního čípku 1 stupně, budete potřebovat pouze důkladnější pozorování gynekologem. Váš lékař může doporučit několik opakovaných cervikálních vyšetření (Poštu na cytologii, Kolposkopy) během těhotenství. Zkoumané průzkumy neohrožují těhotenství a nezvyšují riziko potratu. Dysplazie nebude mít negativní dopad na zdraví budoucího dítěte.

S mírným a těžkým děložním děložním dysplazií, těhotná žena může potřebovat důkladnější vyšetření, že i biopsie děložního čípku může zahrnovat. Biopsie děložního čípku během těhotenství konjugát s malým rizikem potratu nebo předčasného porodu, takže se vyrábí pouze na přísné svědectví, pokud je to nebezpečné před dodáním. Dokonce i s výraznou cervikální dysplazií je léčba odložena, dokud se žena nenarodila. V průběhu těhotenství budete muset pravidelně navštívit gynekolog a projít opakovanými analýzami, které vám umožní kontrolovat patologický proces v čípku.

Prevence krční dysplazie

Jako hlavní důvod pro děložku děložního hrdla je lidsky papillomavirus (HPV), hlavní metodou prevence dysplazie je zabránit infekci s tímto virem. Nejefektivnější způsoby, jak zabránit infekci HPV je očkování a Použití kondomů. Vakcíny chránící od nejnebezpečnějších typů HPV se nazývají Gardasil a Cervarix.

Dysplazie a děložní rakovina jsou dvakrát tak často u kouření žen, a to je jedno z mnoha důvodů, proč se ženy doporučují opustit kouření.

Aby nebylo "přeskočit" onemocnění, musí být všechny dívky, od 21 let, musí být pravidelně drženy každé 2-3 roky Poštu na cytologii.