Symptomy a známky diabetu u žen po 50 letech

Nejnovější desetiletí je splash případů diabetes. V rizikové skupině - ženy starší 50 let. Statistiky ukazují, že každých 10 let se počet případů stane dvakrát tolik. V Rusku je cukrovarem nemocný 3,5% obyvatelstva. Musíte znát známky diabetu u žen po 50 letech, při prvních příznakech, které odkazují na lékaře, aby se situace pod kontrolou.

Nebezpečný, mazanost

Krevní test pro cukr

Silné dva typy diabetu: první, druhý typ. Druhá možnost se vyskytuje častěji ve věku 40-50 let. Předvídat nemoc je obtížné, rozvoj pomalu. Existují případy, kdy se pacienti se ženami neobjevili 10 nebo více.

Znát příznaky onemocnění, můžete kontaktovat lékaře včas, krevní testy jsou předepsány na cukr. Normálně, indikátor glukózy - 3,3-5,5 mmol / l. Pokud je nemožné dostat se k lékaři, krev by měla být zkoumána glukometrem. Měření se provádějí na prázdném žaludku. Vyvinuté zkušební zařízení pro testování krve pro rezistenci inzulínu. Pokud pochybujete o výsledcích glukometru, proveďte test. Výsledkem analýzy ukazuje, zda je tělo predisponováno na nemoc.

Když je krev v pořádku?

Krevní test pro cukr

Nemůžete se obávat, pokud kapilární testy vykazovaly cukr v ne více než 5,5 milimol. Parametr nezávisí na sexualitě. Pro nouzový indikátor žilní krve - až do 6,1 milimol. Údaje platí pro ženy ve věku 50-60 let. Pro 60-90 let staré standardy více: koncentrace cukru do 6,4 milimol. Pro ty, kteří starší 90 let, vzrušení způsobuje pouze cukr, vyšší než 6,7 milimol.

Primární signály

Moderní žena ve věku 50 let, čelí fyzickému, duševním zatížení. Na ramenou domu nenechávejte stresující situace v práci, jsou často konflikty s přáteli a rodinou. Vede k přepracování, vývoj chronické únavy a slabosti. Na pozadí šíleného rytmu života je obtížné všimnout prvního projevu diabetu.

První značky:

  • snížený výkon;
  • slabost;
  • letargie.

Symptom, který si myslí, že si myslíte: žena odpočívala, spala, šla do teplého moře pobřeží a nedostala se apatie. Taková slabost, nedostatek sil se projevuje v počáteční formě onemocnění ve středním a starším věku.

Charakteristické známky diabetu u žen ve věku po 50 letech: nepochopitelný nepohodlí, pomalá stav, únava po jídle. Pokud po konzumaci pokaždé, když zatáhne do spánku, "mozek je vypnuta", koncentrace je snížena na nulu, netahejte, navštivte lékaře.

Typický příznak diabetu ve věku 50 let - neustálý žízní, sucho. Pacienti denně pije až pět litrů vody. Takové objemy vyvolávají častou močení.

nadváha

Charakteristickým manifestací v počáteční fázi - nadváha. Před štíhlým, tenké ženy rychle získávají váhu. Ale dámy s nadváhou hmotností zpočátku v rizikové skupině: Každý extra kilogram zvyšuje šanci na rozvoj onemocnění. Tuková vrstva snižuje inzulovatelnost tkanin, porušuje metabolické procesy v těle. Inzulínovou glukózou přichází k potřebným tkáním, buněk. Vklady tuku - komplexní překážka, která způsobuje nadměrnou koncentraci glukózy v krevním systému. Zvýšený objem vede k poškození plavidel, srdce.

Provoke diabetes mě ne každý problém s nadváhou. Tukové usazeniny nahromaděné na bocích, hýždě neinterferují s normálním fungováním vnitřních orgánů. Ale kilogramy vznikající v poli pasu je riziko vysokého tlaku, srdečních onemocnění, předpoklady pro selhání sacharidy.

Pro počáteční fázi onemocnění, touha po sladkém. Mnozí nevěnují pozornost tomu, co trvá jen na snadno stravitelné sacharidy. Absorpce i působivých objemů sladkého jídla však nestojí tělesnou glukózu v důsledku selhání inzulínu. Mozek pokračuje v poptávce výživy, stimulující jíst sladké ještě velké svazky. Trh není řízen.

Fuluncula na kůžiVýzkumníci švýcarských výzkumů prokázali, že diabetes druhého typu jsou charakteristické pro osoby, jejichž dětství prošlo znevýhodněné podmínky. Dítě, nuceno jíst levné jídlo, z malých let je zvyklé na snadné stravitelné sacharidy. I při zlepšování životních podmínek a rovnováhy výživy ve zralém věku je osoba stále v rizikové skupině. Pravděpodobnost diabetu je dvakrát vyšší než to, jehož dětství prošlo pod dobrým jídlem.

Charakteristické znamení - svědění kůže v oblasti třísla. Na kůži se objeví kůži, hnisavé rány. Je nemožné nechat příznaky bez pozornosti. Existuje šance, že vřed je přeměněn na neléčení, které způsobí gangrénu.

Dva typy diabetu

Silné dva typy:

  1. inzulín-závislý (první typ);
  2. Inzulín a nezávislý (druhý typ).

První je provokována onemocněním slinivky. Léze těla jsou takové, že inzulín není vyroben. U pacientů se vyznačuje malou hmotností. Typické příznaky prvního typu:

  • slabost;
  • žízeň;
  • Kovová chuť;
  • aceton v moči;
  • zvracení;
  • srdce;
  • Křeče ledových svalů;
  • suchá kůže;
  • Oslabení pohledu;
  • vaginální infekce;
  • furunculosis;
  • bolesti hlavy;
  • neuróza.

Podporovat tělo, musíte neustále provádět inzulínové injekce. Za 50 let a starší diabetes prvního typu je přenesen jednodušší než u mladých let.

Choroba se projevuje častěji v mladém věku. Onemocnění je nevyléčitelné.

Druhá typová onemocnění není vždy spojena s poruchou zobrazování, hlavní problém je neschopnost tkání absorbovat inzulín.

Tvář vlasy u žen

Typické příznaky onemocnění:

  1. Polyurie (svlékl močení);
  2. Polydepsy (žízeň);
  3. Polyfagia (zvýšená chuť k jídlu);
  4. Mologie Wead, Turner.

Onemocnění je rozšířené širší než inzulin-závislý "bratr" - až 90% diabetik trpí druhým typem. Onemocnění se rozvíjí ve věku 40-50 let. Porušení je vytvrditelné, pokud pacient dodržuje lékařskou stravu.

Zvýšené riziko

Ženy v rizikové skupině, pravděpodobnost vzhledu onemocnění, ve kterém jsou vyšší než okolní:

  • Ženy, které přežily potraty a potraty;
  • pacienti s aterosklerózou;
  • hypertenzní;
  • Ženy s nadváhou (včetně břišní obezity);
  • mají pacienty s diabetem příbuznými na mateřské čáře;
  • s odolností nebo gestačním diabetem diagnostikovaným v těhotenství.

S vědomím, že riziko vzniku onemocnění je zvýšeno, krev je neustále držena pod kontrolou, měření hladiny hladiny cukru v krvi. Lékaři zároveň doporučují na přemýšlení o možném bolavém a živém životnosti: pohybovat, provádět společenský život, cestování. Četné testy, testy pomáhají kontrolovat stav, utratí 5 minut týdně.

Prevence diabetes

Dýchací cvičení

Tělesná kultura - nepostradatelná profylaktická opatření. Zatížení jsou důležité pro ženy vedoucí sedavý životní styl. Lékaři doporučují:

  • Každý den, aby se 10-15 minut chůze na čerstvém vzduchu;
  • zmizí z práce každých 3-4 hodin na tréninku;
  • Chodit po jídle.

Hmotný zdravotní výhody dýchání gymnastika, jóga, aerobik, fitness, plavání. Neobsahujte sportovci, potěšením bez přepětí, takže činnost přináší radost.

Prevence diabetu - také potraviny. Vyloučit rychlé občerstvení, omezit sladkou a mouku. Preference dávají nízko kalorické nádobí, zdravé potraviny s nízkým glykemickým indexem.