Jak se vyrovnat s přílivy při vyvrcholení?

Jak se vyrovnat s přílivy při vyvrcholení?

Co je hořící teplo?

Teplé pečivo jsou náhlý a krátkodobý pocit tepla, které je více cítil v oblasti obličeje a hrudníku, ale může se šířit na celé tělo. Často je příliv doprovázen zarudnutí obličeje, stejně jako hojný pocení. Příliv trvá od 30 sekund do několika minut, a přílivy jsou častěji pozorovány v dopoledních hodinách (od 6 do 8 hodin) a ve večerních hodinách (od 6 do 22:00). Některé ženy také informují o nočních přílivech způsobujících silný pocení a nespavost.

Proč se objeví tepelné krmení?

Důvody pro vzhled přílivů byly spolehlivě studovány, ale je známo, že přílivy se objevují, když se hladina estrogenu snižuje v krvi. Estrogeny jsou ženské sex hormony, které jsou vyráběny v vaječnících. Vzhledem k tomu, že ovariální funkce je oslabena několik let Klimaksa A několik let po ukončení menstruace se hladina estrogenu v krvi postupně snižuje, což způsobuje naklonění tepla a další příznaky menopauzy.

Všechny ženy jsou testovány stejně?

Ne, a dokonce navíc, každá žena má příliv individuálně: častěji nebo méně, slabší nebo silnější. Dobrou zprávou je, že většina žen (85-90%) zažívá světlo nebo mírné přílivy a pouze 10-15% žen podléhá silným přílivům, které vyžadují okamžitou léčbu léčiva.

Kdo může mít silné teplo nádivky?

Je třeba poznamenat, že těžší příliv tepla jsou pozorovány u žen, které prošly rakovinou prsu a užívali tamoxifenu. Kromě toho je příliv tepla je silnější, tím méně času prošel od doby pravidelných období až do doby, kdy se měsíční zastavil (to je, tím rychleji se vyskytuje Climax, čím více příznaků je vyjádřeno).

Výraznější příznaky Klimaks (a včetně tepla tepla) zažívají ženy, které mají vaječníky byly odstraněny chirurgickou cestou (tzv. Chirurgická menopauza), a v případě, že menopauza přichází v důsledku chemoterapie.

Častější a silnější přílivy jsou také pozorovány u kouření žen a žen s nadváhou.

Když se přílivu zastaví?

Pokud jste začali užívat při teplotě přílivu, pak se s největší pravděpodobností budou pravidelně objevovat nejméně 1 rok. Většina žen je však testována nejméně 5 let, méně často 7-10 let.

Kdy je třeba se poradit s lékařem?

Drtivá většina žen zažívá tepla krmení nepotřebuje léčbu drog a může se s tímto problémem vyrovnat nezávisle, aniž by se uplatňovalo na lékaře. Ale musíte okamžitě navštívit gynekolog, pokud se teplo tepla zabránit z práce nebo zcela odpočinku, způsobit nespavost, nebo doprovázeno závratě, tepem, pocitem úzkosti a úzkosti.

20 tipů, jak se vyrovnat s přílivem tepla sami

Následující tipy vám pomohou, pokud se zcela nezbavíte přílivu, pak je alespoň vzácnější a lehčí.

  • Pokud je to možné, vyhněte se stresovým situacím. Odpočinek a věnovat zvláštní pozornost plánování vašeho dne. To se vyhne spěchu a v důsledku toho extra zkušenosti.
  • Nepijte kávu nebo snížit jeho použití na minimum (můžete jít do kávy bez kofeinu).
  • Nepijte alkohol nebo snížit jeho použití na minimum.
  • Odmítnout ostré pokrmy a hojnost koření.
  • Odmítnout kouření.
  • Vyhněte se prostorám plněných prostor.
  • Pokud jste si všimli, že přílivy tepla se zobrazují ve specifické situaci (když jste v určité místnosti, jíst určité jídlo, pijte určitý nápoj a t.D.), vyhnout se takovým situacím.
  • Pokud se zajímáte s nakloněním tepla v noci, než půjdete do postele, zkontrolujte ložnici a udržujte vzduch v místnosti mírně v pohodě.
  • Chlazené polštáře také pomáhají uvolnit přílivy (před odchodem do postele, odstranit polštář na balkon nebo dát na něj studenou položku).
  • Pokud se hodně potí v noci, nosíte pyžama z bavlny a skrýt tenčí deku. Pokud se staráte v noci, pak nahradí mokré pyžamy mnohem jednodušší než mokré listy.
  • Používejte pouze bavlněné listy.
  • Před spaním, vezměte si vychladnou sprchu.
  • Šaty ve vrstvách, a pak zasáhnout teplou místnost, můžete odstranit horní vrstvu oděvů, vyhněte se přehřátí.
  • Preferují "prodyšné" přírodní tkaniny syntetické: Je lepší nosit oblečení z bavlny, lnu, viscose a opustit věci z vlny, hedvábí a syntetik. Zlikvidujte rolníky nebo svetry s krkem a preferují jim košili nebo svetry s otevřeným krkem.
  • Pokuste se chodit více: Dokonce i 15 minut denně chůze procházky Pomozte přílivu vzácnější. Budete také užitečnější vylézt po schodech než na výtahu. Nepodceňujte cvičení: spolehlivě pomáhají nejen snížit frekvenci přílivů, ale snížit riziko nespavosti, pocit chronické únavy, zvýšení vašeho Sexuální atrakce, Školení srdce a t.D.
  • Když cítíte přístup přílivu, houpat a udělat nějaký hluboký vzácný inhalovaný.
  • Odmítnout horkou koupel nebo horkou duši. Vyhněte se Parikově, sauně.
  • Vždy mít chladnou láhev s vodou.
  • Nákup klimatizace nebo ventilátoru.
  • Zaregistrujte se pro masáž nebo na jógu.

Léčba a příliv tepla s léčivými bylinkami

Léčba korelek bylin v medicíně se nazývá fytoterapie. Existuje několik léčivých bylin, jehož příjem, který podle mnoha žen a malého počtu lékařů může oslabit symptomy menopauzy, včetně nádivového tepla.

Černý Steeblelist (Černá cohosh) To je rostlina rostoucí v Severní Americe a má tam poměrně velkou popularitu. Látka podobná chemické struktuře s estrogeny vyrobenými v ženském organismu je přítomna v černém stonku. Teoreticky (a možná prakticky) tyto zeleninové estrogeny nebo fytoestrogeny, jsou schopni vyplnit deficit vlastních hormonů těla. V roce 2001, americká vysoká škola porodníků a gynekologů potvrdili, že výpis černého Stemaist Rhizoma může snížit příznaky menopauzy (a včetně přílivu a nočního pocení) a jeho použití po dobu až 6 měsíců bezpečně a prakticky ne způsobit vedlejší účinky. Máme černý stonelista lze nalézt ve formě biologicky aktivního aditivu černého stelestilu plus (jako součást barvení a melissy také přítomné).

Olejový primorní večer (Pupalkový olej) To je další lék použitý při léčbě tepelných přílivů. Některé ženy informují účinnost tohoto fondu, ale neexistuje žádné vědecké potvrzení, že tento nástroj funguje. Můžeme najít biologicky aktivní léky ve formě kapslí.

Lněný olej může způsobit příliv tepla vzácné a slabé. Jedna malá studie provedená v roce 2007 uvedla, že ženy užívající lněný olej bylo méně pravděpodobné, že budou testovány ve srovnání s ženami, které vzaly placebo (dudlíky).

Sója. Některé studie ukázaly, že sójové a produkty obsahující ji mohou dát tělu malé množství fytoestrogenů (látky podobné chemické struktuře s estrogeny) a snížit projevy Klimaků, včetně tepelného nádobí. Ženy, které prožívají nýty, doporučuje se zahrnout sójové mléko, tofu, celé sójové boby, čočky, výrobky obsahující sójový prášek. Můžete také použít výživové doplňky se sójovými boby, například přípravy Suffell, Media, Soy Isoflavones.

DŮLEŽITÉ: Navzdory velké popularitě rostlinných přípravků a léčivých bylin v léčbě tepelného přílivu v Clamakse neexistují žádné jasné vědecké důkazy, že jsou účinné a plně bezpečné. Je špatné myslet si, že rostlinné přípravky jsou neškodné a ne tak nebezpečné jako hormonální léky a jiné léky neimpresivního původu. Každý lék nebo doplňky stravy mohou mít vedlejší účinky a nemohou být užívány nekontrolovatelně.

Léčba tepelných léků

Hormonální terapie s estrogenem je považována za nejúčinnější léčbu tepelného přílivu v vyvrcholení, ale je konjugát s určitými vedlejšími účinky a ne každá žena, která taková léčba vejde. Drogová léčba tepla tepla se doporučuje pouze častými a silnými útoky, které zabraňují životnost plnohodnotného. Proto se ujistěte, že se zeptejte svého lékaře nejen o výhodách léčivého zacházení, ale také o možných vedlejších účincích.

Náhradní hormonální terapie (HGT)

Koncepce "nahrazení" znamená, že jmenovaná hormonální léčba vyplní deficit sexuálních hormonů, což je v těle ženy v období Klimaks. Náhradní hormonální terapie umožňuje vyrovnat se nejen s přílivem tepla, ale také s jinými příznaky menopauzy (suchost a nepohodlí v pochvě, výkyvy nálady, Snížená sexuální přitažlivost, Mytí vápníku z kostí jiný). Nicméně, hormonální ošetření může zvýšit riziko infarktu myokardu, mrtvice, rakoviny endometria a rakoviny prsu. V tomto ohledu, vy a váš navštěvující lékař musí pečlivě diskutovat o taktice jmenované léčby a posoudit rizika vedlejších účinků pro vás, vzhledem k převedenému v minulosti nebo souvisejících nemocí. Například náhradní hormonální terapie se nedoporučuje pro ženy, které utrpěli rakovinu prsu.

Přípravky pro náhradní hormonální terapii mohou být vyrobeny ve formě tablet nebo dražé, stejně jako ve formě hormonálních náplastí, které se musí držet na kůži. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Hormonální náhradní hormonální terapie.

Antikoncepční tablety (perorální antikoncepce, OK)

Antikoncepční pilulky jsou ve své složení ty sexuální hormony, které nemají ženy v období menopauzy. Váš lékař může doporučit příjem perorálních antikoncepce pro oslabení příznaků Klimaků. Nejčastěji se tato léčebná metoda aplikuje na ženy, kromě přílivů tepla, nepravidelné krvácení dělohy, pokud jsou vyloučeny jiné možné příčiny krvácení děložního otvoru. Nepochybná výhoda takové léčby je jeho antikoncepční účinek.

Ale stojí za to si vzpomenout PRiem antikoncepční pilulky se stáří 35-40 let A starší se nedoporučuje, pokud kouříte. Volba specifických tablet je také velmi důležitá a musí být prováděna pouze zúčastněným lékaři a v žádném případě nezávisle nebo na radu přítelkyně. Komplikace nesprávné léčby mohou být fatální.

Antidepresiva

Některé antidepresiva pro metabolismus serotoninu v mozku pomáhají snížit krmení tepla a ukázaly jejich účinnost u 60% subjektů. Seznam vhodných léčiv je dostatečně dlouhý, ale nejúčinnost ukazuje přípravky účinků, fluoxetinu (Prozac), sertralin, center a další. Nicméně, to stojí za pochopení, že taková léčba není bez vedlejších účinků. Některé ženy hlásily, že na pozadí užívání antidepresiv, měli sexuální přitažlivost.

Vitamin E

Existují zprávy, že přijímání vitamínu E v dávce až 400 jednotek na den pomáhá snížit frekvenci a intenzitu tepelných přílivů. Mnoho složitých drog nabízených ženám v období menopauzy obsahují vitamín e. Dosud neexistují vědecky založené důkazy, že vitamín E pomáhá vyrovnat se s přílivy, nicméně některé ženy skutečně hlásí pozitivní dopad takové léčby.

Shrnule si to

Je normální, že zažíváte teplo uvíznutí a nemusíte kontaktovat lékaře, pokud přílivy nenarušují s vámi, abyste žili normálně. Můžete samostatně vyřešit tento problém, upravit svůj životní styl mírně. Pokud je teplo tepla silné a časté, pak budete potřebovat léčivou léčbu, pro kterou potřebujete odkazovat na gynekologa.