Mykoplasma a mreaplasm: co je to a co dělat?

Mykoplasma a mreaplasm: co je to a co dělat?

Co je mykoplasma a močovství?

Mykoplasma a močasmus jsou bakterie, které mohou způsobit různá zánětlivá onemocnění u lidí.

Existuje 17 odrůd těchto bakterií, ale pouze 5 představují největší nebezpečí pro osobu:

  • Mykoplasma pneumoniae (způsobuje zánět plic a v tomto článku není zvažován)
  • Mycoplasma Hominis
  • Mykoplasma Genitalium
  • UreAplasma Urealyticum
  • Močiplasma parvum

Vzhledem k tomu, že oba typy močiplasmy (uralitikum a parvus) jsou léčeni mezi stejnými léky, lékaři často nevěnují pozornost tomu, jaký typ močrojnosti byl objeven. V tomto ohledu, ve výsledcích analýz, jsou tyto dvě ureplasmy často kombinovány a psát "Močeplasma spP"

Odkud přicházejí?

Během sexuálního kontaktu se můžete infikovat infikovanou mykoplasem nebo močiálem (včetně orálního pohlaví). Převod této infekce je také možný během těhotenství: od matky do budoucího dítěte.

Možnost přenosu mykoplasie nebo močuku během gynekologických manipulací (na recepci lékaře) nebyla prokázána.

Osoba nemůže infikovat močuku nebo mykoplasmy ze zvířat.

To znamená, že se jedná o pohlavní onemocnění?

Ne všichni odborníci se domnívají, že mykoplasma a mreaplasmen mohou být přičítány venerálním onemocněním.

Faktem je, že tyto bakterie lze nalézt u zcela zdravých žen a mužů. Například močasm byl nalezen v pochvě a v čípku ve 40-80% sexuálně aktivní, ale zároveň zdravé ženy. Mykoplasma byla zvýrazněna v 21-53% zdravých žen žijících sex.

Pokud jste měli mykoplasou nebo močovskou infekci, neznamená to, že jste nemocní.

O onemocnění (mykoplazmózu nebo močasmis) To je případ, kdy infekce způsobila zánět urethra, vagíny, čípku nebo přípojek dělohy, a zároveň jsou vyloučeny další možné příčiny zánětu.

Jak zjistit, zda je zánět?

Nejjednodušší způsob, jak zjistit, zda je zánět, je to projít stěr na flóru. Pokud bude počet leukocytů vyšší než normou, znamená to, že je zánět. Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný diagnóze mykoplazmy a močoviny.

Jaké příznaky způsobuje mykoplasmu a močovství?

První příznaky infekce se mohou objevit po 2-3 týdnech po infekci. Některé ženy mají delší dobu chorobu, aby pokračovaly asymptomatickou a otočí o chronickou formu.

Mykoplasma a mreaplasm může způsobit následující příznaky:

  • Bolest a hoření během močení
  • Studentská močení, někdy nedobrovolná močení
  • Svědění, nepohodlí v oblasti genitálií
  • Výběr žluté, zelené nebo jiné barvy
  • Bolest během sexu
  • krvavé otázky z pochvy během nebo po sexu
  • Bolesti v dolní části břicha
  • Příznaky Bakteriální vaginóza: šedozelený výtok z pochvy s nepříjemnou vůni ryb, nepohodlí a suchost v pochvě
  • S těžkým tokem může dojít ke zvýšení tělesné teploty, nevolnosti, zvracení, bolesti hlavy, zhoršení všeobecné blahobytu

V takovém případě musíte být léčeni?

Různí specialisté mají k tomuto účetu a lékaři různé názory a lékaři dosud nepřijeli společný názor. Ve většině případů je však léčba přiřazena, pokud:

  • Špatro na flóře nebo jiné metody vyšetření odhalilo zánětlivý proces v močových orgánech
  • Pokud sítí na m. Hominis nebo UreAplasma spr. ukázal titr 10 * 4 CFU / ml a výše
  • před operací nebo jinými manipulacemi v gynekologii a urologii (hysteroskopie, podávání intrauterinní spirály, léčba děložní dysplazie a t.D.)
  • Pokud existuje neplodnost a všechny ostatní analýzy jsou normální
  • Když M. Genitalium

Mykoplasma, močasmus a další infekce

Mykoplasma a mreaplasma nemohou být jedinou nálezem během průzkumů. Kromě těchto bakterií, Chlamydia, Trichomonas, HPV, herpes virus nebo jiné venerální infekce jsou také nalezeny. V tomto případě je léčebný režim vypracován s ohledem na všechny zjištěné infekce.

Mykoplasma, močuko a bakteriální vaginóza

Ačkoli Bakteriální vaginóza Není pohlavně přenosná onemocnění, mykoplazma je často detekována bakteriální vaginózou. Vědci se domnívají, že příčinou je snížení místní imunity způsobené porušením složení mikroflóny vagíny.

To znamená, že mykoplasma a močeplasma může být v těle dlouhou dobu, aniž by způsobily jakékoli problémy, a aktivovány pouze tehdy, když jsou podmínky příznivé pro sebe (snížení imunity, porušení složení mikroflóny vagina, přístupu Ostatní infekce).

Léčba bakteriální vaginózy v této situaci může sama o sobě vést k normalizaci celkového stavu a snížení počtu mykoplazmas a močoviny na "normální", přípustné hodnoty.

Jak zacházet s mykoplasou a močovstvu?

Antibiotika platí při léčbě mykoplazma a močoviny. Existuje několik antibiotik účinných při léčbě mykoplazmózy a močasmózy:

  • Tetracykline
  • Doxycyklin (unidox soluteeab)
  • Clarithromycin (Clacian)
  • Erythromycin
  • Azitromycin (Safocide, Sumamed)
  • Roxitromycin (Roxid)
  • Josamamicin (Vilplerafen)

Volba léku, dávkování a trvání léčby je určena zúčastněným lékařem.

Jak zkontrolovat, zda léčba pomohla?

Chcete-li zkontrolovat, zda byla účinná léčba po jeho dokončení, musíte opět analyzovat.

Opakované analýzy (setí nebo PCR na mykoplasii nebo močiplasmě) mohou být předány ne dříve než měsíc po ukončení léčby.

Pokud po léčbě m. Hominis nebo UreAplasma již nejsou detekovány, nebo pokud je jejich počet (titr) menší než 10 x 3 / ml, znamená to, že léčba byla účinná. Pokud jste byl detekován m. Genitálium, kritérium regenerace je považováno za negativní výsledek PCR po ošetření.

Někteří odborníci se domnívají, že po skončení léčby musí žena absolvovat testy na mykoplazmě nebo močuku každý měsíc před menstruací nebo 1-2 dnů po menstruaci po dobu dalších 3 měsíců.

Co dělat, pokud léčba nepomohla?

Některé typy (kmeny) Mykoplazma mají odolnost vůči určitým antibiotikám. A pokud léčba nepomohla, neznamená to, že lékaře není komprimován a předepsán vám špatné léky - to znamená, že "vaše" mykoplasma nebo močiplasma jsou necitlivé na tyto léky.

Obvykle v tomto případě lékař doporučuje další analýzu: setí s definicí citlivosti "vašich" mykoplasmas nebo močuku na různá antibiotika.

Potom se léčba upraví a znovu předepisuje průběh re-léčby jinými antibakteriálními léky. Po léčbě musíte znovu absolvovat analýzy, abyste zjistili, zda byla tato léčba účinná.

Musím být léčeni v sexuálním partnerovi?

Záleží na několika faktorech. Pokud jste byl detekován m. Genitalium, pak váš sexuální partner by se měl odvolat na urolog a projít testy pro tuto infekci. Pokud také detekoval m. Genitalium, bude předepsaný ošetření.

Pokud jste byl detekován m. HOMINIS NEBO MREAplasm, pak váš partner musí navštívit urologa pouze v případě, že má příznaky zánětu močových orgánů (spalování a bolesti během močení a ejakulace, separace od urethra s nepříjemným zápachem, zarudnutí vnějšího otvoru uretry a t.D.)

Také vyšetření sexuálního partnera může být zapotřebí, pokud nemá žádné stížnosti, ale máte problémy s koncepcí a líhnutím dítěte (neplodnost neznámého důvodu, 2 a více potratu v řadě).

Sex během léčby mykoplazmy a močoviny

Gynekologové a urologové doporučují zdržet se sexu kontaktů nebo Použijte kondomy Celé období léčby až do úplného využití.