Příznaky zánětu děložního hrdla

Zánět děložního čípku je poměrně závažné onemocnění v gynekologii vyžadující povinné léčbu. Vědecký zánět děložního čípku se nazývá Cervicitis. Zánětlivé procesy a cervikální onemocnění mohou vést k erozi, endocervicitize, endometriózu, onkologie.

Cervix spojuje vagín s dělohou a chrání svou dutinu z pronikání škodlivých organismů. V případě porušení funkcí děložního čípku je infekce připojena a v důsledku toho se jeho zánět vyvíjí.

Nejzhodnější nádory reprodukčního systému se vyskytují na děložním čípku, proto jakákoliv zánětlivá onemocnění vyžadují odpovídající diagnózu a léčbu.

Příčiny zánětu děložního čípku

Zánět sliznice na krku takového důležitého orgánu jako dělohy se může vyskytnout mnoha důvody.

  • Cervicitis často způsobují specifické infekce, jako je Cocci, Inestinální tyčinky, houby. Padají na krk dělohy krví nebo konečníku.
  • Nespecifické infekce, na které Chlamydia, mykoplasma a další mikroorganismy pronikají převážně sexuálně sexuálně.
  • Mechanické poškození a mezery, které se často vyskytují v procesu porodu, přerušení těhotenství, terapeutického a diagnostického škrábání také přispívají k vývoji chronického zánětu v čípku.
  • Zánět krku není po instalaci postupu intrauterinní spirály neobvyklé.
  • Jizevní tkáň a novotvary dokonce benigní charakteru jsou schopny způsobit různá onemocnění, včetně zánětu děložního čípku.
Zánět děložního čípku se často vyskytuje bez určitých důvodů. V takových případech doprovází další patologie reprodukčního systému, jako je vaginitis, bartolinite a mnoho dalších.

Příznaky 

Je třeba poznamenat, že příznaky zánětu na čípku jsou poměrně patrné pro ženu:

  • Nepříjemný pocit a bolest v dolní části břicha;
  • hnisavý hlen;
  • bolestivé močení;
  • Nepohodlí při sexuálním vztahu.

V některých případech může být asymptomatický tok zánětu. V takových situacích se diagnostika patologie provádí při zkoumání gynekologa a interpretace výsledků nátěrů.

Symptomy se liší v přímé závislosti na onemocnění způsobené jejich onemocněním. Například v Chlamydii, symptomy jsou téměř vždy nepřítomné, zatímco kapavka je velmi vyslovována.

Formy onemocnění.

  • Akutní. Onemocnění v této formě je doprovázeno téměř všechny příznaky. Lékař během inspekce si může všimnout specifického stavu sliznice: zarudnutí, personál, červené tečky a vředy. Včas se nevyléčená ostrá zánětová fáze postupně postupuje v chronické formě. 

  • Chronický. S tímto formulářem se nemá nemoc ukázat. Současná symptomatika je vymazána. Žena může narušit blátivé alokace a periodicky se rozvíjí bolestivé pocity. Lékař během kontroly diagnózy pseudo-erozi, mírný edém nebo zarudnutí. Chronický tok zánětu děložního čípku může přispět k progresi onemocnění v okolních tkáních orgánů malé pánve. V důsledku onemocnění se krk krku hustý. Chronický zánět také vyvolává tvorbu cysty.
Bohužel, někdy se symptomy objevují již v přítomnosti chronického tvaru nebo onemocnění je odhaleno náhodně během gynekologické inspekce o zcela odlišném onemocnění. V tomto ohledu je nesmírně důležité systematicky zúčastnit lékaře a podstoupit nezbytnou zkoušku.

Diagnostické metody 

Zánět může být stanoven pomocí:

  • Jednoduché gynekologické vyšetření vaginy a děložního hrdla se zrcadlem;
  • Postupy kolposkopy s možnou biopsií;
  • Provádění stěr na flóře, bakteriální setí, PCR studie, onkocytologie.

Pod akutní fází onemocnění nátěry na flóře vykazuje přebytek počtu leukocytů a lymfocytů. Onkocytologie bude také určité vlastnosti: válcové a ploché epitelové buňky budou změněny. Pokud zánět sliznice má chronický charakter - buňky v epitelu se někdy stávají různými velikostmi, někdy s příznaky zničení jejich integrity. Výkon různých smearů pomáhá identifikaci infekce, která způsobila nemoc. Moderní gynekologie také umožňuje speciální testy určit citlivost mikroorganismů na antibiotika, která usnadňuje jmenování účinné léčby. Bohužel, celkový stěr nevykazuje přítomnost chlamydial, mykoplasma a některých jiných typů infekce. Tyto patogeny mohou být stanoveny pomocí složitějších a drahých diagnostických metod, z nichž jeden je ELISA. V poslední době se studie stále více používá s PCR, což je spolehlivější a dlouhou dobu.

Léčba 

V arzenálu mají lékaři širokou škálu léčiv. Terapie závisí především na příčině, která způsobila zánětlivý proces sliznice.

Konzervativní terapie

V případě onemocnění bakteriálního původu se aplikují antibiotika, která jsou vybrána individuálně každou ženou v závislosti na patogenu a výsledcích antibiotikogramu. S plísňovou lézí, antifungální léky jsou předepsány ve formě tablet, kapslí, masti nebo svíček. Léčba by měla být komplexní s povinným vaginálním sanitací antiseptickým prostředkem.

Mnohem obtížnější léčit virovou infekci. Například s genitálními herpesem, žena starosti neustálé relapsy a nepříjemné pocity a vyrážka v oblasti Vagina. Zpravidla se v takových případech předepisují antivirální terapie, imunostimulaci, komplexní vitamíny. V přítomnosti kondidu, jejich odstranění je znázorněno.

Pokud byl zánět sliznice způsoben infekcí, je ukázána současná léčba sexuálního partnera.

Chirurgická operace

Neexistují žádné případy, kdy konzervativní léčba je bezmocná v boji proti onemocnění. Chirurgické metody používané v gynekologii vám umožňují doplnit léčbu drog v obtížných případech onemocnění. Zpravidla při léčbě laserové terapie, metod kryoterapie, jakož i diathermokoagulace, která vám umožní účinně zbavit nemoci.

Po chirurgickém intervenci jsou nezbytně jmenovány potřebné léky. Velmi důležitý po terapii také obnovit mikroflónu vagíny. Žena v budoucnu navštíví gynekologa s cílem dynamického pozorování a kontroly léku.

Prevence onemocnění

Zánět na slizniční membráně dělohy je velmi běžná patologie, která není často diagnostikována v čase. V tomto ohledu je nutné provést opatření pro prevenci, aby se zabránilo: t

  • dodržovat osobní hygienu, včetně intimního prostoru;
  • Použijte kondom s nechráněným pohlavním stykem;
  • vyhnout se potratům drog;
  • Dodržujte doporučení týkající se zdravého životního stylu;
  • Nepřekračujte
  • včas vyprázdnit močový měchýř;
  • systematicky navštívit gynekolog a podstoupit nezbytnou zkoušku.
Zánět, který zasáhne krk dělohy, často podléhá ženám reprodukčního věku. S věkem je riziko onemocnění výrazně sníženo. Zvláštní nebezpečí je nemoc pro těhotné ženy, provokující potraty, stejně jako předčasné narození.

Je důležité si uvědomit, že zánět je mnohem snazší dát v terapii na začátku onemocnění. V každém případě byste neměli uchýlit se metodami populární léčby a poslouchat negramotné poradenství, je lepší svěřit vaše zdraví pro lékaře, který bude provádět diagnostiku v požadovaném objemu pro každého pacienta. Výsledek zotavení také závisí na samotné ženy, která je povinna dodržovat všechna přijata všechna doporučení.