Diagnostika: mykoplasma a močovství

Diagnostika: mykoplasma a močovství

Co je mykoplasma a močovství?

Mykoplasma a mreaplasma jsou bakterie, které mohou způsobit zánětlivé onemocnění u lidí. Existuje 17 odrůd mykoplasie a moču, ale pouze 4 typy těchto bakterií jsou považovány za gynekologii:

  • Mycoplasma Hominis
  • Mykoplasma Genitalium
  • UreAplasma Urealyticum
  • Močiplasma parvum

Jsou to tyto bakterie, které mohou způsobit zánět vagíny, čípku, přípojky dělohy a během těhotenství mohou provokovat potrat, Předčasné narození A některé další problémy.

Kdo musí být zkoumán na mykoplasii a močovství?

Diagnostika Mykoplasma a UreAplasma Může to být levné, a že ženy nemají peníze marně, lékaři vyvinuly svědectví o vyšetření. Pokud máte alespoň jeden z níže uvedených států, musíte podstoupit diagnózu:

  • stěr na flóru odhalil zánět uretry, vagíny nebo děložního čípku a důvod není znám
  • Časté "exacerbace" Bakteriální vaginóza
  • Mykoplasma genitálií byla nalezena v sexuálním partnerovi (Mykoplasma Genitalium)
  • Změna sexuálního partnera po nechráněných sexuálních kontaktech s předchozím partnerem
  • Plánování těhotenství (zkouška, kterou potřebujete oba partnery)
  • Pokud během těhotenství je ohrožení přerušení, zánět vagíny, čípku nebo uretry, pyelonefritidy
  • V některých případech před operací nebo speciální manipulace na tělech malé pánve (dříve hysterosalpingografie, hysteroskopie, škrábání dělohy, biopsie endometria a další.)
  • Neplodnost neznámého důvodu
  • Obvyklá non-obstrukce těhotenství (2 a více potratu v řadě), narození mrtvého dítěte
  • Pokud jsou detekovány jiné pohlavně přenosné infekce (Chlamydia, Trichomoniaz, kapavka)

Diagnostika mykoplazmy a močoviny

Existuje několik způsobů odhalení mykoplazma a močiplasmy a budeme hovořit o nejúčinnějších.

Setí na mykoplazmě (kulturní výzkum)

Setí na mykoplasii může identifikovat Mycoplasma Hominis, ale téměř nikdy neodhalí Mykoplasma Genitalium, takže identifikovat druhý způsob diagnostiky, PCR (budeme mluvit o něm níže).

S pomocí výsevu je možné nejen určit, zda v těle mykoplazma hominis (m. Hominis), ale také určují své množství (titr) a citlivost na antibiotika. To vše pomáhá lékaři rozhodnout, zda je potřeba léčby, a pokud ano, pak jaká antibiotika musí být léčena mykoplasmem.

Pro analýzu vezměte si stěr z pochvy, uretry nebo děložního čípku. Pokud se smear přebírá z uretry, pak je sbírka materiálu možná ne dříve než 3 hodiny po poslední močení. Smear může být předáván jakýkoliv den cyklu, s výjimkou menstruačních dnů, ale nejpřesnější analýza bude, pokud projdete stěrkou 1-2 dny před začátkem měsíčních nebo 1-2 dnů po skončení měsíčního.

Normálně, pokud v těle neexistuje žádný mykoplasmus, pak bude výsledek výsevu negativní. Pokud je mykoplasma detekována, ale jeho titr nebude překročit 10 * 4 CFU / ml, mluví o nosiči mykoplazmy, ale ne, že způsobil jakoukoliv nemoc. To znamená, že léčba není nutná. Pokud množství (titr) mykoplasie přesahuje 10 * 4 CFU / ml, znamená to, že je požadována léčba.

Setí u močiplasmy (kulturní výzkum)

Setí pomáhá identifikovat obě možné typy močiplasmy (u. Urealicum a U. Parvum), které lze dohromady označeny jako Močeplasma Spp. S pomocí výsevu je možné nejen určit, zda existuje močasmus v těle, ale také určit své množství (titr) a citlivost na antibiotika. To vše pomáhá lékaři rozhodnout, zda existuje potřeba léčby, a pokud ano, pak jaká antibiotika musí léčit močuku.

Pro analýzu vezměte si stěr z pochvy, uretry nebo děložního čípku. Pokud se smear přebírá z uretry, pak je sbírka materiálu možná ne dříve než 3 hodiny po poslední močení. Smear může být předáván jakýkoliv den cyklu, s výjimkou menstruačních dnů, ale nejpřesnější analýza bude, pokud projdete stěrkou 1-2 dny před začátkem měsíčních nebo 1-2 dnů po skončení měsíčního.

Normálně, pokud v těle neexistuje močasmus, výsledek výsevu bude negativní. Pokud je detekována močíka, ale jeho titr nebude překročit 10 * 4 CFU / ml, mluví o nosiči, ale ne, že močasmus způsobil jakoukoliv nemoc. To znamená, že léčba není nutná. Pokud množství (titr) močasm přesáhne 10 * 4 CFU / ml, znamená to, že je požadována léčba.

PCR na mykoplasii

PCR je citlivější metodou diagnostiku mykoplazmy a může být identifikován s nejnebezpečnějším myoplazmem m. Genitalium. PCR pomáhá detekovat jedinečné DNA části mykoplazmy v materiálu ve studii v 99% případů od sto.

Krev ze žil může být použita pro analýzu nebo škrábání z sliznic membrány uretry a pohlavních orgánů.

Pokud se škrábání odebírá z uretry, pak před tím, než je nemožné močit nejméně 2 hodiny.

Výsledkem analýzy obsahuje informace o tom, zda byla DNA detekována požadovanou mykoplasou nebo ne. Pokud není detekována DNA, pak není mykoplazma v těle.

PCR na UreAplasma

Použití PCR je také možné detekovat DNA UreAplasmu v materiálu. Krev ze žil může být použita pro analýzu nebo škrábání z sliznic membrány uretry a pohlavních orgánů.

Pokud se škrábání odebírá z uretry, pak před tím, než je nemožné močit nejméně 2 hodiny. Výsledkem analýzy obsahuje informace o tom, zda DNA byla detekována požadovanou močiplasou nebo ne. Pokud DNA není detekována, pak neexistuje močasmus v těle.

PCR v reálném čase (v reálném čase, s množstvím určení)

Na rozdíl od běžné PCR umožňuje PCR v reálném čase pouze s vysokou přesností odhalit mykoplasmy a močovinu, ale také určit jejich číslo. Pokud je množství nad normou, pak tato bakterie může způsobit zánět a můžete potřebovat léčbu.

PCR v reálném čase není k dispozici ve všech laboratořích, takže je častější určit počet mykoplazma nebo močasmového použití setí.

IFA v diagnostice mykoplazmě a moču

Momentálně, imuno-enzymová analýza (IFA) neplatí v diagnostice mykoplazmózy a močasmózy. Tato studie může poskytnout falešné výsledky, takže byla nahrazena přesnějšími analýzami: setí a PCR.

Co je lepší: setí nebo PCR?

A setí a PCR jsou široce používány v diagnostice mykoplazmas a moču. Každá z těchto metod má své výhody a nevýhody.

Většina odborníků dodržuje názory, že:

  • Pokud můžete vytvořit setí na m. Hominis nebo na močiplasma spr., Je lepší udělat výsev než PCR. Především proto, že setí určuje množství mykoplazmas a moču, a proto pomůže lékaři rozhodnout o tom, zda je potřeba léčby nebo ne. Samozřejmě, namísto výsevu je možné předat PCR v reálném čase (s definicí množství), především tato studie se provádí ne ve všech laboratořích a za druhé PCR je mnohem dražší.
  • Pokud potřebujete definovat m. Genitalium, potřebuji PCR. Výsev nemůže odhalit tento typ mykoplasmas.

Jaké další testy musí být předány, pokud mykoplasma a močovství?

Mykoplasma a močovství jsou zřídka jediným důvodem zánětu. Zpravidla doprovázejí další infekce, jako je Chlamydia, Trichomoniasis a další sexuálně přenosná onemocnění. Proto, když jsou tyto bakterie detekovány, doporučuje se také projít následujícími testy:

  • Analýzy Chlamydia
  • Analýzy na syfilisu
  • Analýzy virové hepatitidy B, s
  • HIV testy
  • Obecná analýza moči
  • Kolposkopy

Co dělat, pokud MyCoplasma a / nebo mreAplasm?

Discovery mykoplazmy nebo močiplasmy ještě neznamená, že musíte být léčeni. U některých lidí může být mykoplasma a močováze v těle už léta, aniž by došlo k jakýmkoliv příznakům a komplikacím. Léčba v tomto případě nemusí být požadována.

Ale to není pravda pro všechny typy mykoplasů. Detekce M. genitalium, na rozdíl od m. HOMINIS, vždy vyžaduje léčbu, protože často způsobuje zánětlivé onemocnění genitálních orgánů, neplodnosti nebo komplikací během těhotenství. Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný mykoplasmu, močiplasmě a jejich léčbě.

Jako mykoplasma a mreAplasma ovlivňují těhotenství?

Mykoplasma a močasmus mohou způsobit problémy během těhotenství, zvýšit riziko potratu včasného termínu a některé ženy mohou vyvolat neplodnost. Na našich stránkách tam Samostatný článek o těhotenství Plánování a těhotenství s mykoplasem a močovezem.