Listopad: otázka a odpověď v měsíci. Parisální cyst

Listopad: Otázka a odpověď v měsíci. Parisální cyst

Co je paradissální cyst?

Parlamentní vaječníková cysta je zaoblená forma, která má tenké stěny a naplněné serózní (transparentní) kapalinou. Na rozdíl od konvenčních ovariálních cyst roste paativní cysty z vaječníku, ale jsou umístěny ve svazcích spojujících dělohy a vaječníky. V převážné většině případů je parativní cysty pouze na jedné straně dělohy: vpravo nebo vlevo. Několik paprativních cyst je velmi zřídka objeveno.

Paraiciální cyst cyst photo

Příčiny vzhledu parativního cystu

Důvody pro vzhled paativní cysty nejsou známy, ale je věřil, že sestup cyst se zdá být ještě před narozením dívky, v děloze. Tento cysta není důsledkem žádných genetických onemocnění a není zděděno.

Kdo může mít parapunitní cyst?

Prevalence tohoto cystu mezi ženami je dostatečně velká. Parlamentní vaječníkař CYS může být zjištěn z jakékoli ženy v každém věku. Někdy se tyto cysty nacházejí v dětství a nejčastěji se vývojem komplikací, které budeme hovořit níže.

Symptomy a známky ráji cyst

Ve většině případů mají paativní cysty malé velikosti (do 25-30 mm v průměru) a žádné příznaky způsobují. Tyto cysty jsou zpravidla náhodné nálezy na ultrazvuku.

Cysty větších velikostí (více než 50 mm v průměru) mohou způsobit následující příznaky:

  • Bolesti v dolní části břicha v klidu, během fyzické námahy a pohlaví. Častěji bolí z druhé strany, kde je cysta umístěn (vpravo nebo vlevo).
  • Narušení menstruačního cyklu na parativním cystu je zřídka pozorováno, ale stále se to děje. Paradise cysty nejsou považovány za výrobu hormonů, a proto nemohou ovlivnit hormonální pozadí, nicméně pro nevysvětlitelně důvody, některé ženy s takovým azurovým může nastat hormonální poruchy, měsíční zpoždění, nebo děložní krvácení.

Diagnostika paradrawingových cyst

Hlavním způsobem diagnostiky parlamentní cysty vaječníku je ultrazvuk orgánů malé pánve.

Na ultrazvuku může být Paice Cystem zaměňována s serózním cystademickým vaječníkem nebo s jinými vaječními cysty a někdy s hydraulpinxem. V tomto ohledu se někdy přesná diagnóza provádí pouze během provozu (laparoskopie).

Komplikace paradissálních cyst

Malé čtvercové cysty (až 30 mm v dieteru), zpravidla, nepředstavují ženskou zdravotní hrozbu. Větší cysty mohou zkroutit a zlomit. Můžete rozbít a zlomit pohanonální cystu je velmi bolestivý stát, který vyžaduje okamžitou chirurgickou léčbu (odstranění cyst).

Kroucené nohy otcovských cyst ovariánu se mohou rozvíjet v dětství, protože u dětí vnitřní orgány jsou více pohybující, stejně jako samotné děti.

Může tento cyst růst do rakoviny vaječníků?

Paradise cysty se nikdy nevyvíjí v rakovině vaječníků.

Paraborální cysta a těhotenství

Pod parativní miskou, zpravidla žena nevzniká s koncepcí. To znamená, že neplodnost v tomto onemocnění nedochází.

Během těhotenství se poněkud zvyšuje riziko komplikací ovariálních cyst. Nejprve, u těhotných žen, paativní cysty se může výrazně zvýšit velikost, což způsobuje nepohodlí a bolest v dolní části břicha. Vyrůstá až do velkých velikostí, takový cyst může stisknout močový měchýř a konečník, porušovat práci těchto orgánů (rychlé močení a inkontinence moči, pokud cysty lisy na močovém měchýři, zácpu, pokud cysta dává konečníku).

Během těhotenství se děloha zvyšuje velikost a vytěsňuje cystu, může to kroutit nebo dokonce prasknout. V tomto případě může být vyžadováno urgentní operace pro odstranění cysty.

Cysty velkých velikostí mohou způsobit nesprávnou polohu plodu v děloze, což může způsobit, že je obtížné porodit nebo dokonce přirozenou práci nemožné (v tomto případě je předepsána cesarevná sekce).

Mnoho žen, které plánují těhotenství, pokud potřebujete odstranit cysty před těhotenstvím. Na tuto otázku není jednoznačná odpověď a ve většině případů se žena uděluje rozhodnout.

Zda může paativní cysta vyřešit?

Existuje mnoho kontroverzních informací týkajících se, zda tento cyst může projít vlastními. V literatuře jsou popsány případy zmizení otcovského cystu malých velikostí, jsou popsány v literatuře, nicméně většina odborníků dodržuje názory, které takové cysty nejsou vyřešeny.

Musím zacházet s parativním cystem?

Malé cysty (až 30 mm v největší velikosti) tekoucí asymptomaticky, obvykle nevyžadují léčbu. Léčba je nezbytná v následujících situacích:

  • Pokud CYST dosáhne velkých velikostí (5-10 cm nebo více)
  • Pokud CYST začal rychle růst
  • Pokud má ultrazvuk CYSST husté stěny, blátivý obsah, nerovnoměrné kontury, ohniska krvácení, známky mezery nebo zánětu
  • Pokud cysta způsobuje příznaky (bolest v dolní části břicha nebo během pohlaví)
  • Pokud žena plánuje těhotenství a rozhodla se nejprve odstranit cysta, aby se zabránilo komplikacím během těhotenství

Léčba parativních cyst

Bohužel neexistují žádné účinné lidové metody léčby pro panelové ovariální cysty. Léčivé metody také neprokázaly účinek parativních cyst. Někteří lékaři však předepisují své pacienty s léčivými kurzy antikoncepčních pilulek. Existují neověřená data, která je recepce OK několik měsíců schopna snížit velikosti panelového cystu. Antibiotika v parativních cystách jsou k ničemu, pokud nemáte žádné příznaky jeho zánětu.

Nejvýhodnější léčba ovariální obložení brusle je operace (laparoskopie). Během laparoskopie lékař nedělá velké škrty na kůži břicha, takže nebudete mít velké jizvy. Dobrou zprávou je, že po odstranění parativního cystu se nikdy nebude vrácen. Riziko opakovaného vzhledu cystu je téměř roven nule.