Je možné namalovat vlasy během menstruace: doporučení lékařů a kadeřníků

Ve většině případů je to, že změna účesu nebo barvy kudrlinek může být dramaticky změnila obraz nebo zvýšit náladu, čímž se dostane různé šedé pracovní dny. Ale ne vždy experimenty s vlasy přinášejí požadovaný výsledek a co je nejdůležitější, bezpečné pro zdraví žen. Je možné malovat vlasy během menstruace a co je plné takovým chemickým dopadem na tělo? V této otázce v tomto článku zjistíme, na základě stanoviska odborníků a zkušeností stylistů.

Barvivo na vlasy během menstruace z pohledu gynekologie

Hormonální pozadí ženy podléhají změnám v průběhu menstruačního cyklu. V závislosti na fázi stárnoucích vajec dojde k možnosti hnojení a odmítnutí endometria silné kolísání procentního poměru "ženských" hormonů - estrogenů a progesteronu.

Zejména hmatatelné podobné pohyby krátce před kritickými dny a prvních několika dnů po zahájení menstruace. Je to tento hormonální splash, který je viníkem emocionální nestability, tahání bolesti na žřáku a zádech, zhoršení kvality kůže, hřebíky a vlasů.

Vrátit se k otázce možnosti malování vlasů během menstruace, obrátíme se především na názor specialistů. Gynekologové doporučují přenesení kardinální změny obrazu spojené s radikální změnou barvy na konci měsíčního období. Toto stanovisko je spojeno s metamorfózami ovlivňujícím melanokytimulatorní hormon, který je převažující v prvních několika dnech regulace.

Z některých z výše uvedených důvodů Prodloužení řas během menstruace Také nedoporučuje lékaři. Přečtěte si více o důsledcích postupu v článku na odkazu.

Jak se změní na vlasy

Melanin - přírodní barevný pigment, nejlépe tmavé odstíny, je přítomen ve struktuře celého vlasového člověka. Jeho "sytost" a procento relativně jiných pigmentových hormonů a určuje barvu vlasů, obočí, stejně jako odstín kůže a oční iris. Rozlišuje se několik odrůd melaninu:

  1. Zoomelanin. Rozmanitost barevného pigmentu, jejichž převaha poskytuje kryt vlasů černý a tmavý kaštanový stín.
  2. Feomelain. Pigment, dává vlasy světlo, sláma a nasycené rusovláskové odstíny.

Tato gradace je založena na saturace pigmentů a převážně určitých chemických prvků v lidském těle.

Účinek chemikálií obsažených v barvách pro vlasy je založen na zničení přírodního pigmentu a substituce jeho chemických sloučenin upevňujících ve struktuře vlasů pomocí akumulace a kompletní vysídlení přírodního melaninu.

Nestabilní hormonální pozadí a vibrace úrokového poměru hlavních "ženských" hormonů: progesteronu a estrogenů má přímý dopad na melanokuttimační hormon. Proto gynekologové nedoporučují malování vlasů v kritických dnech, protože získaný výsledek může být daleko od očekávání. Negativní, z hlediska medicíny bude na otázku reakce: "Je možné namalovat obočí během menstruace", v souboru nalezené na tematických fórech.

Účinky barvení vlasů během měsíčního krvácení

Život může učinit vlastní úpravy jakékoli akce naplánované pro jednotlivce. Je možné, že barvení během menstruace - ne rozmar, ale potřeba. Co dělat v tomto případě? Když kardinální změna barvy není zahrnuta do plánů spravedlivého pohlaví, gynekologové doporučují pouze "zvýšit" kořeny a "aktualizovat" stínu po celé délce po skončení měsíčního. Ale pokud událost vyžaduje kardinální metamorfózu, odborníci doporučují věnovat pozornost možnému důsledkům:

Páté vzdělání

Chemický pigment, pod vlivem oscilací hladiny melaninu, může upevnit skvrny.

Mnoho dívek, které chtějí aktualizovat obraz, má zájem, je možné časování během menstruace. Z hlediska chemických procesů vyskytujících se ve struktuře Volosho v kritických dnech je v tomto postupu žádoucí odložit. Koneckonců, interakce melaninu a látek, které jsou součástí nátěru extrémně individuálně a mohou vést k fragmentární fixaci stínu.

Podobný účinek spravedlivého pohlaví může dosáhnout v důsledku nerovnoměrné absorpce chemického pigmentu s vlasy. Specialisté volají tento fenomén Leopard Color. Mnoho žen, které se srovnaly s podobným výsledkem, nemělo jen malovat, ale také snížit po neúspěšném výsledku.

Žádný odpor

Chemický barevný pigment nemusí být upevněn vůbec. A bod není tak získaný malování, dovednosti mistra nebo trvání nalezení směsi na vlasy. Přírodní melanin, který opakovaně vystaven na pozadí hormonálního výbuchu může vyvinout dočasnou "imunitu" vlivem barevných látek. Zvláště často se dívky čelí podobným fenoménu, neustále praktikováním radikálových barevných posunů. V tomto případě nebude pozorována poškození těla, ale také k nátěrových kudrlinkách během menstruace nebudou schopni.

Nejradě kvalitních vlasů

Chemický dopad, jaká jemná barva, byla provedena, má negativní dopad na strukturu vlasů. Mnozí, neustále se uchýlí k na barvení, jsou obeznámeni s problémy suchosti, luxusu, ztráta objemu a vzhledu lupy.

Pro zachování estetické atraktivity musí mnoho dívek neustále krmit kapli, jako je venku, s pomocí masek a balzám, a zevnitř, přičemž komplexy speciálních vitamínů.

Uchýlil se k barvení během menstruačního období, riziko "popálení" a bez křehkých kudrlinek se několikrát zvyšuje. Mnoho zástupců vynikajícího pohlaví poznamenal, že systematická změna barvy vlasů během menstruace otočila tekoucí obchod Kudrey v drátě a přímých silných pramenech v tenkých baleních.

Naučte se také, pokud můžete udělat účes během menstruace, Následující odkaz.

Změnit odstín

Mnoho žen dává přednost použití lakování šampony. Navzdory jemnějšímu účinku na vlasy a v tomto případě předpovědět "chování" melaninu, což znamená, že výsledek je nemožný. Účinek leopardové barvy bude chybět, ale výsledný stín může být daleko od očekávaného. Zejména to platí pro barvu vlasů přírodní blondýnka. Proto je jednoznačné odpovědět na otázku, zda je možné objasnit vlasy během menstruace, nebude fungovat.

Další důsledky

Negativní dopad barvení kudrlinek během menstruace není omezen výhradně "barevným nedorozuměním". Měsíční sami jsou silní stres pro tělo ženy. Existuje málo dalších důvodů, které vysvětlují negativní postoj lékařů na barvení kaple během nařízení. Tyto zahrnují:

  • výskyt ostrých alergických reakcí;
  • vzhled svědění a zarudnutí v oblasti očí;
  • závrať;
  • opojení;
  • Riziko vývoje předem reálných a mdlobů;
  • oslabení stěn kapilár;
  • migréna.

Mnoho z uvedených následků se týkají salonu tetování obočí. Jděte na odkaz, Je možné provést mikroblading během menstruace, A co lékaři zabrání tento postup.

Je možné během menstruace malovat vlasy: názor kadeřníků

Pohled na kadeřnictví je diametrálně naproti doporučeních lékařů. Odborníci ve světě krásy jsou přesvědčeni, že barvení s moderními chemickými složkami nejsou škodlivé pro zdraví, a ještě více, takže přinese negativní výsledek, pokud jde o barvu.

Jednou z hlavních doporučení kadeřníků, pokud jde o dopad na kudrlinky v kritických dnech, je Rada "Nedočíjte se" do hojnosti postupů. Pokud se žena rozhodla změnit barvu, pak s náklady na chemické zkroucení nebo laminování.

Jak se vyhnout negativním důsledkům

Spoléhají na stanovisko guru kadeřníků a lékařských specialistů v oblasti medicíny, můžete vybrat několik pravidel pro barvení kudrlinek během kritických dnů, které pomohou minimalizovat možné negativní důsledky tohoto praktického lékaře krásy.

  1. Je nutné vyhnout se kardinální změně barvy během menstruace. Pro barvení kaplí se doporučuje zvolit odstíny pro několik tónů lehčí nebo tmavší přirozenou barvu. Taková opatření pomůže vyhnout se nucené účesy v případě negativního výsledku.
  2. Vyhněte se expozici agresivním chemickým prostředkům používaným ve většině případů, když zesvětlení nebo překreslení z černé barvy v jiných.
  3. Při malování v kabině musíte informovat kadeřníkovi o výskytu menstruace. Specialista si vybere nejvíce "jemný" vzorec zbarvení složení.
  4. Postup prováděný nezávisle doma musí být dodán s tepelnými účinky. Během menstruace se v oblasti pánve koncentruje průtok krve, což znamená, že přirozená teplota v hlavě hlavy se snižuje o několik stupňů. Tento jev může nepříznivý vliv na výsledek barvení. Úroveň Teplotní rozdíl pomůže jednotnému ohřevu lakovaného krytu vlasů za použití pravidelného vysoušeče vlasů. Aby se zabránilo vzniku suchosti a luxusních kudrlinek v důsledku tohoto postupu, kadeřníci doporučují používat speciální klobouk nebo plastový sáček.
  5. Před barvením během menstruace se odborníci doporučují předat alergii na citlivost na chemické komponenty. To pomůže vyhnout se vývoji alergické reakce.
  6. Nepoužívejte nátěr nové značky v procesu zbarvení během menstruace. Dávejte přednost prokázáno na vlastní zkušenosti.
  7. Upevnění zbarvení složení, využijte nejen běží jen Balsam, ale také s ukázkovým šamponem identické barvy. Takový dopad pomůže snížit riziko "leopardní barvy".
  8. Pokud je to možné, nedotýkejte se celé délky řetězce a odstraňte výhradně pražení.

Jak získat požadovanou barvu bez chemického barvení

Při barvení kudrlinek během menstruace je lepší preferovat organické barvivo:

Červené

Chcete-li dosáhnout červeného odstínu pomůže hennou.

Je nutné kombinovat několik balení prostředků, v závislosti na délce vlasů, s několika lžící kakaového prášku nebo silného svařování černého čaje. Složky teplotních ingrediencí vody jsou chovány, pomůže zlepšit požadovaný výsledek. Organická maska ​​se aplikuje na dobu 1 až 5 hodin. Taková směs je ideální pro barvení tmavě hnědé vlasy.

Jiné vzorce se vejde majitele světelných blond nebo objasněných vlasů: několik henna tašky se smísí s 5 lžící mleté ​​kávy. Výsledná kyselá smetanová hmota je odolávaná po dobu 7 hodin pod speciálním kloboukem. Bezbarvá henna doporučuje použít jako redukční činidlo pro zbarvené, poškozené kadeře.

Světle zrzka se zlatým přetečením lze dosáhnout pomocí ragr cibule lusky. Sklenici suchého materiálu se nalije 500 ml vody a přiveďte do varu. Výsledný odvod je rovnoměrně aplikován po celé délce a odejde 20-30 minut. Toto prostředky systematického použití zlepšuje strukturu Curl, podporuje růst vlasů a vysvobození od lupy.

Kaštan

Chcete-li získat barvu tart kaštanu, doporučuje se použít slupku z ořechů. Recept na přípravu přírodního barviva zahrnuje litr olivového oleje, dvě lžíce kamene a dvě lžíce s gumovou slupkou. Kompozice se zředí 100 ml vařené vody. Výsledná maskovaná hmota je přivedena do připravenosti ve vodní lázni, vaření po dobu 10 minut. Látka je rovnoměrně rozložena po celé délce vlasů a ponechte 40-60 minut.

Světle hnědá

Tento stín může být získán použitím pekla z limetkových přítomen jako barviva. Pro přípravu nátěru na průměrnou délku vlasů je nutné míchat 4 lžíce sušeného materiálu a 1 šálek strmé vroucí vody. Výsledný odvodník se odlupuje pomalé teplo na částečné odpařování kapaliny.

Přibližně po postupu by mělo být 2/3 zůstat z počátečního objemu. Kapalina je ochlazena a aplikována po celé délce v několika "cílech". Tato "barva" by neměla být propláchnuta. Vápno vápno květenství, založený na recenzích těch, kteří ji již vyzkoušeli, se používá v léčivých účelech, aby eliminoval mastné lesk na kudrlinkách.

Černá

Černé kadeře lze dosáhnout smícháním ve stejných poměrech henny a basů. Výsledná látka je vytrvalá na vlasy pro kapli. Pro dosažení maximálního účinku se doporučují kousnout hlavu ručníkem nebo využít hassion fén.

Blond

Heřmánek dosáhne lehkého stínu pramenů. Barevné složení je vyrobeno z 1.5 sklenic sušených heřmánku a 400 ml strmých vařící vody. Výsledná infuze je hrubá po dobu 5 minut a aplikována na kudrlinky po celé délce a je udržována po dobu 30 minut.

Pro dosažení maximálního účinku a zlepšení indikátorů barevného odporu pro mytí, poněkud pokles peroxidu vodíku se přidá do infuze heřmánku. Směs musí být aplikována výhradně na čistých suchých pramenech. To je vynikající alternativa k zabarvení.

Rozhodně odpovězte na otázku, zda je možné barvit vlasy během menstruace nemožné. Výsledek barvení je zcela závislý na fyziologických rysech těla ženy a jak hormonální oscilace ovlivňují interakci melaninu a chemických sloučenin v barvách. Specialisté se doporučuje odložit s tímto postupem a odložit jej do konce nařízení, ale pokud je ostrá potřeba malby vznikla, po návrhu výše uvedeného doporučení pomůže minimalizovat riziko negativních důsledků.