Pupínky při vyvrcholení: účinné metody řízení symptomů

Climax dříve nebo později předjíždí všechny ženy po 45 letech. Značuje zánik reprodukční funkce, která dodává Změny v hormonálním pozadí: Ženské hormony postupně zmizí, zatímco jiné hormony začínají vyrábějí v těle v nadměrném množství. V tomto obtížném období začíná kardinální restrukturalizace v práci všech systémů. To potvrzuje projev mnoha nepříjemných příznaků. Dokončil psycho-emocionální stav, který je charakteristický pro stres, deprese, ostrá změna nálady, Klimakterická neuróza. Menstruační cyklus je přerušen a v menopauze - menstruace a zastaví vůbec. Ženské zástupci překonávají bolestivý riff, bolest v dolní části břicha a v dolní části zad, Postižený krevní tlak, bolesti hlavy, změna Bazální teplota při vyvrcholení. Libido klesá, suchost v pochvě a v genitáliích.

Nepříjemné příznaky obtěžují nejen zevnitř, ale i venku. Během klimakterie jsou patrné změny vzhledu: kůže ztrácí svou pružnost, objeví se vrásky, pokožka mizí, vaskulární sítě a zarudnutí jsou často patrné. Ale nejpříjemnější vyjádření hormonální restrukturalizace je akné, která v této fázi je zvláště patrný na obličeji u žen. Proč se tento příznak projevuje, a tím jakým způsobem lze odstranit, pochopíme tyto otázky.

Vlastnosti projevu symptomů

Pupínky během menopauzy připomínají vyrážky v dospívání, a důvodem je, že je jeden - hormonální restrukturalizace. Existují však některé rozdíly.

Dospívající akné jsou tvořeny kvůli skutečnosti, že kožní tuk se vyznačuje na povrchu epidermis, který je v důsledku hormonální perestrojky vytvořeno v nadbytku a kvůli tomu, pokrývá ústa a kanály vlasových folikulů. Pamětní epidermis částice jsou loupány a spojeny s tlustou vrstvou tajemství mazových žláz, v důsledku které jsou bakterie pohodlné v takovém médiu, a díky tomuto vyrážce je vytvořeno.

Během Klimaků se zvyšuje výroba ženských hormonů - estrogen, zatímco množství testosteronu se zvyšuje. Kůže v tomto okamžiku se stává půdou, ředidlem a méně elastickým, protože kolagen se vyrábí v menších množstvích. Zvýšený obsah testosteronu provokuje posílení mazových žláz, které nyní produkují více sekrece hustoty. Z tohoto důvodu jsou kanály a vlasové folikuly ucpané silnější než obvykle. Nyní je horší než vadná epidermální vrstva, která v kombinaci s hustým tajemstvím, tvoří komedony (mikrokonzny akné). Climetable akné může být hustější a hluboko. Mají charakteristickou polohu: častěji mohou být nalije kolem úst, na bradě, také ovlivňují krk, méně často - T-Zone. Docela zřídka projevená bílá mola, častěji - vyrážka V menopauze strach charakter červených teček.

Vyrážka Climax nepřijde sám. Společně s ním začíná obtěžovat suchost kůže, cévních oků, tvorbu napodobených vrásek, ztráta obličeje obličeje a pružnosti svalů.

Příčiny skákání při vyvrcholení

Stejně jako jakýkoli jiný příznak s vrcholem, akné u žen v této fázi je důsledkem změn v hormonálním pozadí. Estrogenové výrobky jsou znatelně sníženy, zatímco množství testosteronu se zvyšuje. První určuje pokles výroby kolagenu - protein, který je nedílnou součástí pojivové tkáně. Je to on, kdo je zodpovědný za pružnost a sílu tkanin a krytů, včetně kůže. Přehybnost testeronu také vyvolává posílenou práci mazových žláz, která začíná nadměrně rozvíjet tajemství. Ano, a tiché žlázy samotné jsou tenčí a již, protože je kůže slanina zpožděna dovnitř a nemůže dostatečně jít ven.

Další důvody pro vyrážku

  1. Ne poslední roli v tomto procesu hraje porušení tepelné regulace na pozadí hormonálních skluzavek, protože tělo reaguje hojný pocení Na falešných signálech krmených v mozku.
  2. Regenerační procesy v menopauze se zhoršují, respektive, aktualizace buněk dochází již tak rychle jako dříve. Staré buňky proto nejsou tak rychle nahrazeny mladými a zůstávají v největších kanálech, které je ucpávají tvářením akné.
  3. V zániku reprodukční funkce trpí psycho-emocionální systém, takže všechny toto období pro ženy je nervózní stres, na pozadí, jaké se často objevují vyrážky.
  4. Acne se může objevit v důsledku dehydratace, špatné krevní oběh, které je v tomto období inherentní.
  5. Důležitým důvodem je exacerbace nemocí spojených s Gastrointestinální trakt během vyvrcholení, stejně jako játra, ledviny nebo s poruchou metabolismu. V klimiacteriích jsou nelegály zhoršeny se speciální sílou kvůli oslabení celého organismu.
  6. Často příčinou vyrážky se stává špatným způsobem života, který dává dvojité zatížení s nežádoucím organismem. Načítání, kouření, užívání alkoholu, nesprávná výživa samy o sobě známé nejen nepohodlí uvnitř, ale také problémy venku.
  7. Rosacea variace vyrážky mohou způsobit klíště, označované jako demodex. Takový nepříjemný jev je charakterizován nadměrným hašením epidermis, zarudnutí, svědění. Lokalizace - T-Zone, tváře. Důvodem vzhledu je oslabená imunita během klimatizace.

Metody pro léčbu akné během menopauzy

Nejprve se při objevování akné v menopauzálním období, stojí za to kontaktovat odborníka, aby odstranil řadu nemocí a založení hormonálního pozadí. Pokud jsou pozorovány jeho explicitní poruchy - s největší pravděpodobností lékař bude uchýlit k hormonální terapii, aby vyřešil problém v kořene - zaplnit nedostatek estrogenu. Pokud nejsou pozorovány jiné příznaky, a problém je vyjádřen pouze v vyrážkách, stojí za to používat snadnější dělostřelectvo.

Základní doporučení

  1. Je třeba upravit životní styl. Zvláštní pozornost by měla být zaplacena Jídlo během menopauzy, Dodržujte lehkou stravu, začlenit do diety více ovoce a zeleniny, stejně jako mléčné výrobky.
  2. Vyloučit akutní, slané, mastné jídlo ze stravy.
  3. Káva, silný čaj nahradit bylinné nápoje.
  4. Pít více vody pro udržení vodní bilance.
  5. Odesílat se specialistou o jmenování vhodného vitamínu a minerálního komplexu.
  6. Podporovat hygienu a nezapomeňte na správnou péči o pleť. Především si vezměte denní čisticí pokožku pomocí speciální kosmetiky, určené pro váš věk. Použijte je pravidelně a komplexní.
  7. Užitečné pleti ubrousky s přírodním ovčákem bylin (často je to heřmánek a kalendlík, série, šalvěj). Pravidelně vyrobit vodní lázně: vaří ve velké hrnci pánev a přes páry pod kořenovým ručníkem, udržujte obličej ve vzdálenosti nejméně 30 cm asi 15 minut. Takže vám pomůžete čistit a omladit kůži, ale také vyčistit dýchací cesty.
  8. Make křoviny jednou týdně - mohou pomoci zbavit se spálené epidermis. Pokuste se vybrat křoviny na přirozeném základě.
  9. Nepoužívejte fyzickou aktivitu, často přicházejí na čerstvý vzduch, provést místnost před spaním, postupujte podle teploty v místnosti, ve které jste, vzduch by měl být v mírně hydratizovaném.

Produkty na péči o pleť

Aby nedošlo k vzhledu ACNE, postupujte podle několika pravidel při výběru péče o pleť během vyvrcholení:

  • Zvolte prostředky, které neobsahují sušicí činidla (alkohol, kyselina salicylová, zinek).
  • Složení produktů péče o pleť by neměl obsahovat komedogenní látky - t.E. takové, že clog póry (silikony, oleje). Budou jen zhoršit vyrážku.
  • Ana a VNA kyseliny odstraní zánětlivé procesy a zabrání jim opět v projevu a také zlepšit průtok krve k pokožce.
  • Pokud jste se zastavili na agenti obsahujícím hormonu, nejprve konzultujte s lékařem.
  • Nepřidávejte metodám, které mají být odstraněny adolescence. Nejenže mohou být neaktivní, ale také zhoršovat problém.

Přípravky na nápravu akné

Zahraniční a domácí lékárníci a lékaři se postarali, že vyvrcholení u žen postupuje co nejpohodlněji. Představují obrovský výběr drog jak složitých i definovaných orientovaných, hormonálních a přírodních fondů, těl, homeopatie. Některé jsou určeny pro příjem, jiné - pro venkovní použití.

Úspěšná léčba hormonem se úspěšně používá k odstranění kožních problémů. Jeho podstatou spočívá v tom, že hormonové látky, které simulují akce hormonů, jsou uměle nalezeny v těle, jako pravidlo - estrogen, z nichž deficit způsobuje hlavní Příznaky klimakterického syndromu. Použité tělové krémy Qi-Klim a obličej Qi-Klim Botoffect.

Vzhledem k tomu, že hormon nesmysl má řadu kontraindikací, včetně vedlejších účinků ve formě nádorů závislých na hormonu, fytogormoni jsou velmi populární. Jedná se o léky, které zahrnují rostlinné extrakty, hmyz a sekrece zvířat a další látky, které jsou fytoestrogeny.

Fytoogorms pro kůži

K boji proti akné spolu s jinými symptomy, takové fytogormonální léky proti kouření, jako jsou femememovel, inoklim, může být jmenován. Prakticky nemají kontraindikace, ale mají velmi účinný výsledek, nejenže usnadňují symptomy a vázání v kořenu.

Ugt proti akné

Jsou-li kontraindikace vyloučeny, jsou příznaky klimakterie výrazně vyslovovány a problém je nejen v samotných akné, - Odborníci se obracejí na hormonální prostředky. Drasticky řeší problémy, ale ne každý je vhodný. V boji proti aknému může pomoci Boží, Marvelon, Climontorm, Fermoston. Pokud si myslíte určitým recenzím, takové léky nemohou jen pomoci v boji proti problému, ale naopak, aby způsobily nepříjemnou vyrážku.

Homeopatie pro Epidermis

Pro fanoušky přírodní terapie existují homeopatické přípravky a biologické doplňky, které mají absolutně přirozenou základu a tajemství komplex vitamínů a minerálů. Zástupci homeopatických přípravků z vyrážek jsou Climeadinone, Klimaxan, Rensus, Qi-Klim, Esterell, Klimatický Hieel.

Prostředky externího použití

Také terapie v boji proti akné během menopauze nejen zevnitř, ale i venku. To může být krémy, gely, omítky, jako je Qi-Klim, Endau. Slavné transdermální omítky jsou tolátory a Etaradery. Většinou tyto obsahují syntetické hormony.

Shrnutí, všimneme si, že vyvrcholení není nemoc, ale přirozený proces, který ne vždy bezbolestný a hladký. 95% žen překonává nepříjemné příznaky, v 70% z nich - akné se objeví na kůži, zejména - na obličeji. Ale s tímto problémem se můžete vyrovnat, pokud se obrátíte na specialistu v čase a poslouchejte své tělo. Nechte kliknutí není překážkou pro bezstarostný život a pokožku bez akné. být zdravý!