Zpoždění menstruace po escapelu: funkce, příčiny a načasování

Těhotenství po nechráněném pohlavním styku není vždy očekávaným důsledkem toho, co se stalo. V tomto případě vám umožňují úpravu moderní farmakologie opravit situaci s jednou tabletou. Prostředky nouzové antikoncepce přicházejí na záchranu. To znamená, že escaper, který se osvědčil mezi odborníky a zástupci slabého pohlaví, jako účinný a relativně bezpečný. Většina žen má zpoždění po Escapelu, o příčinách a zvláštnostech, jejichž bude tento článek říct.

Celková charakteristika léku

Escapel - lék nouzové antikoncepce hormonální skupiny. Hlavní operační složka je levonorgestrel. Jedná se o syntetickou látku, která modeluje práci progesteronového hormonu.

Tento činidlo se vyrábí ve formě jedné tablety, která ji odlišuje od hlavního analogu - postiner, ve kterém jsou dva. Toto zlepšení je dosaženo zvýšením dávky levonorgestrelu.

Čtěte v článku odkazem, jaké změny procházejí měsíčně po příjmu Postiner.

Podle toho, že Escapel vykazuje vysokou účinnost, která v počtu je 97% ze 100% aplikací.

Mechanismus účinku je zaměřen na nouzovou změnu v hormonálním pozadí, v důsledku toho ovulace by měla být lemována. A pokud již došlo, léky ovlivňuje endometrium, čímž zabrání oplodněné vejce v něm. Vzhledem k takové multifunkčnosti se lék používá v jakékoliv fázi menstruačního cyklu. Je třeba brát nejpozději do 72 hodin po NPA.

Dopad na měsíční

Escapel - jedna z nejmocnějších gestových fondů zaměřených na uměle mění rovnováhu hormonů. Takové manipulace s hormonálním systémem se vždy odráží v průtoku ženského cyklu. Po obdržení těchto léků v drtivou většině případů se jeho porušení dochází, zpožděno, někdy měnit jejich obvyklý charakter, měsíčně. To se nevztahuje na seznam vedlejších účinků, spíše to je přirozený důsledek zásahu v hormonální rovnováze.

V první fázi cyklu úkolem znamená pozastavení přístupu ovulace, neumožňuje vajíčku opustit vaječníku. V tomto případě může užívání léku vyvolat krvácení. Jsou vysvětleny tím, že pod vlivem levonorgestrelu, vejce buňka umírá spolu s folikulem a je vystavena ve formě menší hnědé Mazni.

Ve druhé fázi, kdy se ovulace proběhla, endometrium spadá do působení, v důsledku čehož se jeho struktura změní a stává se nevhodným zavést embrya do něj. Změny s krčnícím hlenem se také provádějí: syntetický hormon působí na žlázy sliznice cervikálního kanálu, protože tajemství se stává nadměrně viskózní a husté, což neumožňuje přepravovat a zachovat seminální tekutinu.

Dlouhodobě probíhají spory, zda je možné otěhotnět během kritických dnů. Moderní studia a lékařská praxe ukazují, že tyto případy nejsou vyloučeny. Protože nechráněný intimní kontakt proběhl v tomto období, je lepší omezit a pít tablet. Po tom, menstruace ve většině situacích jdou déle na několik dní nebo příště, když přijdou dříve, někdy i týden po skončení předchozích předchozích ve formě menšího masa.

Selhání menstruačního cyklu po Escapelu - normální reakce ženského organismu na umělé intervenci v práci hormonálního systému. Po použití tohoto zařízení antikoncepce může začít dříve, ale nejčastěji, jejich zpoždění je pozorováno.

Příčiny zpoždění po Escapelu

K faktorům v důsledku zpoždění kritických dnů po antikoncepci obsahují následující:

Hormonální nerovnováha

Umělé způsobené hormonální selhání vyvolává řadu problémů, zejména v endokrinním systému. Tyto porušení se často odráží na pravidelnosti menstruace.
Normálně bude cyklus obnoven za 2-3 měsíce po použití unikat. Pokud se to nestalo, musíte se odkazovat na lékaře, abyste obnovili a opravili hormonální zůstatek.

Těhotenství

V tuto chvíli žádný prevence nástroj nedává absolutní záruky. Proto, pokud měsíční v důsledku léčiva nedorazilo včas, první věc strávit těhotenský test, aby to vyloučil. V případě, kdy test poskytl pozitivní výsledek, nemusíte se starat o stav plodu. Specialisté tvrdí, že tento lék nemá žádný negativní dopad na ovoce.

Na jaký den zpoždění můžete udělat ultrazvuk, Potvrzení těhotenství? Odpověď na tuto otázku hledá v článku odkazem.

Mimoděložní těhotenství

Pokud existuje zpoždění, test nedává jasný výsledek, táhne dno břicha, postupně zhoršuje celkovou pohodu, je to příznaky ektopického těhotenství. To se často děje v důsledku nesprávného použití léků. Případy jsou běžné, když příjem ženské pilulky způsobila zvracet reflex, a neměla čas mít plný účinek. V takové situaci byste měli mít druhou tabletu, aby poskytl požadovaný výsledek, který dříve obdržel konzultaci lékaře.

Změny v krvi srážení

Zpoždění po esuži s negativním testem v některých případech znamená změnu oběhového systému. Někdy jsou gestageny způsobit zvýšenou krevní koagulaci. Z těchto důvodů, během odmítnutí endometria, krev se rychle skládá a nevyniká, když je plánována menstruace nebo označena slupnými hnědými hmotami. Kvůli tomu namísto menstruace ve vzácných případech jsou pozorovány malé tmavé krvavé sraženiny.

Účinek alkoholu

Tato látka zcela blokuje působení aktivní složky - syntetického hormonu, který snižuje účinnost tablety. Z tohoto důvodu je nutné vyloučit používání alkoholických nápojů alespoň v prvních 2 - 3 dnů poté, co bylo nutné pít tablet.

Neslučitelnost léčiv

Vliv látek obsažených v jiných lécích, které jsou paralelně přijímány s útěkem, často snižují jeho účinnost, což nevede k očekávanému výsledku, ale zpoždění začátku měsíce.

Jak dlouho se zpoždění pokračuje

Přesně říkají, když se následující po provedení antikoncepce měsíčně, je to nemožné. Někteří stále přicházejí včas a někdo je zpožděný. To ovlivňuje několik faktorů:

  1. Fázový cyklus, ve kterém tablet musela přijmout.
  2. Stáří.
  3. Stav obecných a sexuálních zdravotních žen.
  4. Stav hormonálního pozadí.
  5. Individuální odezva těla pro lék.

Zpoždění se může projevit a měsíc po Escapelu. V podstatě projde po 2-3 cyklech. Pokud se tento fenomén cítí déle, měli byste okamžitě konzultovat se specialistou. Přípustná doba zpoždění je interval od 2 do 15 dnů. To je způsobeno vlivem na tělo velké dávky hormonů, což je pro to významné zatížení.

V extrémních případech je dovoleno zpozdit menstruaci po dobu 20 dnů. Pokud kritické dny nepřijdou po těchto časových rámcích, pak se jedná o patologický fenomén. V tomto případě je nutné vyloučit těhotenství a předat plnou zkoušku.

Jak se vyhnout zpoždění

Jak bude následovat měsíční po Escapelu, není schopen předvídat i nejzkušenější gynekolog. Většina žen, která vzala tento nástroj, nevznikla v cyklu ve formě měsíčního zpoždění. Je nemožné se tomu vyhnout, protože existuje intervence v jednom z nejtenších systémů organismu - hormonální. Rizika však můžete snížit, pozorovat několik nekomplikovaných pravidel:

  1. Použijte antikoncepci v přísném souladu s pokyny.
  2. Nepoužívejte, pokud existuje alespoň jeden z kontinencí.
  3. Pít tablet následuje nejpozději do 72 hodin po nechráněném pohlaví.
  4. Vyhněte se paralelnímu přijímání jiných léků.
  5. Nepijte alkohol s drogou.
  6. Opatrně léčit své tělo po takovém vážném zatížení ve formě použití escapelu.
  7. Nezneužívejte používání těchto tablet (neberte více než jednou za šest měsíců).

Z recenzí na fórech a ze slov žen, z toho vyplývá, že většina z nich po esuži měsíčně šel se zpožděním. Nejedná se o vedlejší účinek, ale je charakterizován v důsledku působení levonorgestrelu na menstruačním cyklu. Takový vážný zásah je vše "pro" a "proti" aplikaci dat tablet, protože je moudřejší poskytovat situaci, později se snaží o nápravu s nouzovými metodami.