Jaký je rozdíl mezi měsíčním krvácením během vyvrcholení

Po 45 letech v těle ženy je vážná restrukturalizace hormonálního pozadí. Porušení tohoto ladicího procesu je doprovázeno různými příznaky. Jeden z znamení - krvácení s vrcholem, jako měsíčně. Vše o důvodech, odrůdách a léčbě tohoto symptomu v článku.

Jaký je rozdíl mezi měsíčním krvácením během vyvrcholení

Příčiny krvácení během vyvrcholení

Existuje mnoho důvodů pro menopacteric krvácení připomínající. Níže jsou uvedeny hlavní podmínky vedoucí ke ztrátě krve během menopauzy a jejich vlastnosti.

Důvody

Funkce

Těhotenství

Ačkoli se předpokládá, že po výskytu Klimaks je nemožné otěhotnět, v počátečních fázích menopauzy, malá šance zůstane. Riziko potratu je však extrémně velké v důsledku detonace endometria (vnitřní vrstva dělohy), patologií placenty nebo ektopického vývoje plodu. Všechny tyto státy jsou doprovázeny krvácením, za měsíční.

Ostrá hormonální perestroika

Již skutečnost, že nástup Klimaks - stresující pro ženu. Tělo potřebuje nějaký čas, aby se to přizpůsobil. Proto je ostré zastavení ovulace způsobuje zvýšení dodávky endometria s krví a jeho oddělením.

Polyps

Jedná se o kulatý nebo oválný růst na vnitřní vrstvě těla nebo čípku. Při poškození nebo kroucení nohy začíná krvácení, připomínající měsíčně.

Hyperplazie endometria

Vnitřní plášť stěny dělohy roste, jeho krevní zásoba se stává aktivnější. Výsledkem je, že endometrium exfoliace.

Myoma

Benigní nádor sestávající z hladkých svalů. Není klíčí v sousedních orgánech a nedává metastázy. Ale se zvýšením na velké velikosti, příčinou masivní menopacteric krvácení, jako menstruace.

Antikoncepce

Nastavení intrauterinní šroubovice může vést ke ztrátě krve. V tomto případě je nutné extrahovat antikoncepci.

Karcinoma těla a děložního čípku

Nebezpečný maligní nádor sestávající z epiteliální tkáně. Charakteristika žen starších 50 let, ale může se setkat na dřívějším věku.

Hypo- nebo hypertyreóza

Patologické stavy štítné žlázy. Projevil se zvýšením výroby hormonů (hypertyreóza) nebo snížení (hypotyreóza). Nejkrásnější krví, jako menstruace, jsou pozorovány v hypotyreoidismu.

Typy menopauzálního krvácení

Pro zjednodušení pochopení příčin ztráty krve při menopauze, jako během menstruace, existuje klasifikace tohoto stavu. Rozlišují se následující odrůdy menopauzálního krvácení:

  • Vzhledem k onemocněním reprodukčního systému (děložní, děložní trubky, vaječníky, vagina);
  • způsobené hormonálním selháním (dysfunkční);
  • při užívání drog (yatrengen);
  • způsobené onemocněním jiných orgánů a systémů (porušení práce štítné žlázy, patologie koagulace krve).

Jaký je rozdíl mezi měsíčním krvácením během vyvrcholení

Jak rozlišovat měsíční krvácení během vyvrcholení

Ztráta krve z dělohy se obvykle vyskytuje normálně během menstruace a s patologií. Chcete-li požádat o pomoc pro svého lékaře v čase, musíte znát hlavní rozdíly mezi krvácením během vyvrcholení. Pro krvácení jsou následující příznaky charakteristické:

  1. Potřebujete změnit těsnění v noci.
  2. Žena mění osobní hygienické objekty každou hodinu nebo více.
  3. Krev je tuku a lehčí než během menstruace.
  4. Zhoršit celkové zdraví. Slabost, únava, závratě, srdeční tep, bledost kůže.
  5. Hojný pocení.
  6. Krevní tlak (hypotenze) snižuje a puls je čtenář (tachykardie).
  7. Možné nevolnost a zvracení.

Tyto příznaky jsou charakteristické pro hojné ztráty krve. Skrující, ale dlouhodobé alokace nejsou doprovázeny tak jasnou klinikou. Nicméně, oni nejsou menší nebezpečí. S prodlouženým mírným krvácením se v těle rozvíjí nedostatek železa. To se projevuje vlasy liness a nehty, neustálou únavou a letargií. Kůže se stává méně elastickým, objeví se vrásky.

Důležité! Dlouhý deficit železa vede k porušení práce kardiovaskulárních a nervových systémů v důsledku nedostatečného průtoku kyslíku v tkáni.

Jak zastavit krvácení v menstruaci během kliknutí

Bez ohledu na příčinu, zastavení krvácení účelně k svěřování odborníků. Je-li pozorován hojný výběr, měli byste zavolat sanitkovou brigádu. S mírným, ale dlouhodobou ztrátou krve může být navštíven gynekologa.

Před příchodem sanitky se silnou ztrátou krve, jako během menstruace, můžete ji pozastavit. Chcete-li to udělat, v dolní části břicha je dát něco studeného: bublina s ledem, mrazničkou, láhev nebo haldy se studenou vodou. Tato jednoduchá technika zužuje cévy a výběr klesá.

Jaký je rozdíl mezi měsíčním krvácením během vyvrcholení

Existuje také mnoho prostředků tradiční medicíny, které mohou chvíli suspendovat krvácení:

  • tinktura o vodním pepře;
  • čepel;
  • Odvodnění kopřivy;
  • Čerstvá citronová šťáva;
  • Broth Leaf Cherry.
Rada! Léky na zastavení krví, jako během menstruace, je lepší vzít jen jmenování lékaře.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Normálně může být ztráta krve v rozvrhnutí pouze v důsledku příjmu hormonálních léčiv a v počátečních fázích menopauzy. A krvácení by mělo být mírné, nikoli k porušování všeobecné blahobytu ženy.

Ve všech ostatních případech je zapotřebí gynekolog! Koneckonců, krvácení během zmatených, jako menstruace, je známkou závažných onemocnění: Momy, Polypy, rakovina. Včasná diagnostika poskytuje nejlepší prognózu pro oživení žen.

Závěr

Krvácení s menopauzou, jako menstruace, je jedním z příznaků mnoha patologických podmínek. Všechny problémy uvedené v článku vyžadují komplexní včasnou diagnostiku a léčbu.