Anti-mullers hormon: proč a kdy projít

Hormony hrají zvláštní roli pro lidskou existenci. Osvětlené nebo podceňované ukazatele ukazují porušení funkcí orgánů a vylučování těla. Pro reprodukční systém žen v plodném období, prioritou je anti-multers hormon. Jeho úroveň přímo souvisí s možností otěhotnět, vydržet a udělat dítě. Hormonální nerovnováha se negativně odráží v obecném stavu ženy a může způsobit dysfunkci reprodukčního systému. Proto je velmi důležité provádět klinický výzkum včas. Chcete-li se vypořádat, když a v jakém dni je cyklus lepší vzít hormonální anti-plameny, musíte pochopit povahu jeho původu.

Příroda a specificita anti-volajícího hormonu

Antimulamory Hormon (zkráceně - AMG) se také nazývají muller inhibiční faktor, anti-detektorovou látku, látku nebo faktor. Vyrábí se buňkami Sertoli (u mužů) a zrnitých buněk (v ženském organismu) Dimerický glykoprotein. Na začátku embryonálního vývoje je proteinový hormon zodpovědný za resorpci Mullerových kanálů a provádí funkce k určení podlahy budoucího dítěte. Proto v případě falešného hermafroditismu, kdy podlaha plodu nemůže být stanovena na vnějších sexuálních vlastnostech, je jmenována studie na AMG. A to je účinný způsob, jak identifikovat funkční aktivitu vaječníků. Vývoj látky není podřízen práci mozku a endokrinních žláz. Gonády odpoví na svou výrobu.

Pozorování kvantitativních ukazatelů protisoletní látky se doporučuje začít během přechodného věku, když je aktivní tvorba plodnosti.

Indikace pro laboratorní výzkum na AMG

Výzkum je jmenován:

  • při plánování těhotenství;
  • Při zjištění příčin a povahy neplodnosti;
  • V případě rané nebo pozdní puberty;
  • Po výskytu předčasného vyvrcholení u žen.

Analýza na AMG je předepsána pacientům, kteří absolvují antiandogenní terapii pro sledování účinnosti léčby.
Směr pro studium počtu AMG dává porodník-gynekolog, urolog nebo endokrinolog. Analýzy jsou prováděny v sociálních a soukromých klinikách. Moderní vybavení demonstruje přesnější výsledky. Podle normy jsou nejspolehlivějšími ukazateli anti-volajícího hormonu zaznamenány u žen na 3denní cyklu.

Postup příprava a analýzy

Aby byly výsledky co nejdole spolehlivé, musí být následující pravidla dodržena před odevzdáním:

  1. Nehrát sport na tři dny před kampaní do laboratoře.
  2. Eliminovat mastné a škodlivé jídlo.
  3. Za den opustit alkohol.
  4. Minimalizovat stresující jevy.
  5. Přestat přijímat steroidní léky za 2 dny.

Lékaři doporučují přicházet na kliniku ráno, protože analýza je odevzdána prázdným žaludkem. V případě akutní potřeby můžete pít žádnou non-sycenou vodu. V den analýzy by mělo být opuštěno kouření. Pokud je krátce před hormonálním výzkumem, pacient byl nemocný s chladu nebo chřipkou, analýza se doporučuje přenášet. Děti do 5 let před darováním krve, musíte mít teplou vodu.

Krevní plot je vyroben z Vídeň. S pomocí zvláštního séra se stanoví kvantitativní obsah hormonu anti-plamene a objem vaječníku a vajíčka jsou vypočtena, což může být oplodeno v průběhu běžného cyklu. Výsledky výzkumu jsou známy po dobu 2 dnů.

AMG ukazatele: Měli byste paniku

Pro muže a ženy jsou indikátory hladiny faktoru inhibující muller různé.

  1. Před puberty je chlapec normální od 46,4 do 78,1 nanogramů na mililitr a dívky nejsou více než 8,9 ng / ml.
  2. V dospělém věku pro muže jsou přípustné ukazatele až 5,6 ng / ml, a u žen - od 1,0 do 10,6 nanogramů na mililitr.

Pro ženy plodného věku je norma AMG hormonu důležitá na 3 den cyklu. Hormon se vyrábí v folikulech o průměru až 4 milimetrů. S nárůstem až 8 mm reprodukce se zastaví. Po dobu 4-5 dnů po ovulaci, ukazatele "čítače vajec" dosáhnou minimální hodnoty.

Úroveň látky proti baňce je značka řady nemocí.

Zvýšené indikátory

Zvýšená koncentrační signály:

  • O přítomnosti ovariálního polycystického syndromu;
  • o neurčení neplodnosti (nedostatek ovulace);
  • o přítomnosti granulovaných palivových nádorů.

Tyto výsledky jsou možné s vrozenými rozptylem vaječníků nebo AMG receptoru.

Nadměrné množství inhibiční látky vyvolává anomální emise estrogenu, který je narušen menstruačním cyklem před nástupem menopauzy.

Nízké ukazatele

Nízké hladiny hormonu o snížené ovariální rezervě, t. E. Na genetické úrovni v vaječnících, malá vejce. Může to být jak vrozené funkce a získané. Chov ženy připravenost k koncepci závisí na počtu folikulů v vaječnících.

Může dojít k poklesu úrovně AMG:

  • přenesené autoimunitní onemocnění;
  • chirurgické intervence;
  • Chemoterapie a záření ozáření.

Po 36 letech se také sníží úroveň sekrece AMG. S příchodem menopauzy již není vyráběna látka. Nízká úroveň inhibičního faktoru Muller neutralizuje působení FSH - folikulárnost hormonu a také signalizuje fibrózu vaječníků, časných menopacteria, závažnou formu otravy a předčasného zrání pohlaví. zjistit Kdy a na jaký den cyklu projít FSH.

Je třeba mít na paměti, že výsledky laboratorního výzkumu na počtu antimyullerového hormonu se mohou lišit jeden z druhého. To je ovlivněno vnějšími faktory: použité zařízení, podmínky pro přepravu biomateriálu, jakož i obecný stav zdraví žen. Takže je důležité konzultovat s navštěvujícím lékařem, kde, kdy a v jakém dni je cyklus nejlepší projít AMG.

Obtížné návyky, nadměrné konzumace alkoholu, kouření nepříznivě ovlivňují vaječníkové rezervy. Pernáci zdravého a aktivního životního stylu méně často trpí ovariální dysfunkcí.

Normalizace hladiny hormonu

Nízká úroveň antimyullerové látky není přístupná léčbě léčiva. Pro stabilizaci jeho množství je vitamín D3 předepsán. Zvýšené ukazatele jsou korigovány, aby se zabránilo výskytu syndromu hyperstimorulace vaječníků. Mnoho žen je znepokojeno vlivem dlouhodobého používání kombinovaných ústních kontraceptiv na úrovni AMG. Tato skutečnost nenalezla potvrzení.

Lidové léky pro normalizaci antimullairového faktoru mohou zhoršit pouze stav ženy. Léčba by měla být pod dohledem lékaře. Pro přesnější informace o stavu zdraví mohou ženy potřebovat další krevní testy, ultrazvuk.

Hormon AMG a ECO

Před prováděním extracorporickému oplodnění postupu je nutné propůjčit analýzu na AMG. Při klesajících ukazatelích je pravděpodobnost těhotenství minimální. Pokud je hladina hormonu pod 0,8 nanogramů na mililitr, hnojení je nemožné a postup ECO není provedeno. Je třeba mít na paměti, že s věkem ovariální rezervy se snižuje a zvyšuje se riziko genetických anomálií. zjistit Jaký den cyklu provádí převod embryí na Eco.

Vysoká míra faktoru anti-baňky spolu s nadměrnými množstvími FSH komplikují proces hnojení. Zrání folikulů nevyskytuje a ovulace není prováděna.

Aby bylo možné opravit úroveň inhibičního faktoru mulleru, je přiřazena hormonální terapie. Předchází pod dohledem lékaře. S ohledem na stav zdraví ženy, gynekolog určuje, kdy a v jakém dni cyklu, aby se opakovala analýza AMG. Poté, další léčba a příprava pro ECO.

Krevní test na AMG - důležitou součástí přípravy na narození dítěte. Správná hormonální zůstatek pomáhá být snadno těhotná a vydržet ovoce. Zkušení odborníci budou vždy informovat, kde a kdy darovat krev pro výzkum, jakož i předepisovat nezbytnou léčbu.