Nízká amg, mohu otěhotnět? Eco

Antimüller Hormon (AMG) je značka zdraví reprodukčního systému žen. Koncentrace tohoto hormonu je určena vaječníkem. Norma AMG u žen - 1,0-2,5 ng / ml. Více podrobně podle věku

Vyhodnocení hormonu antimullerů Při plánování těhotenství umožňuje předpovědět, kolik vajec je přítomno v vaječnících a je možné si představit dítě.

Příčiny snížení AMG

Snížení hormonu antimyuller menší než 1 ng / ml se vyskytuje v takových stavech:

  • Věk mizející reprodukční funkce. Ženy starší 40 let, Amg zřídka překračuje stanovené hodnoty. V postmenopauzu je koncentrace hormonu v krvi menší než 0,16 ng / ml.
  • Snížení ovariální rezervy vaječníků.
  • Obezita.

V souvislosti se studiem úrovně AMG je důležité zvážit koncept ovariální rezervy. Jedná se o individuální zásoby folikulů, které jsou položeny v gonádách před narozením. V době, kdy se dívka objeví v vaječnících, je až 7 milionů vajec. S první menstruací je jen 500 tisíc.

AMG a FSH podle věku

Folikulární rezervní vaječníka není obnovena. Během života je žena neustále tráví vaječné buňky. S každým menstruačním cyklem, který prošel ovulací, jejich počet se sníží. V růstu se několik vejce zahajuje najednou, ale pouze jeden z nich se stává dominantou, zatímco zbytek zemře. Méně často v ovulaci jsou několik zralých vajec, a pak může přijít více těhotenství.

Ovariální rezerva je snížena o věk. Ženy mají 35 let, množství vajec je mnohem méně než dívka je 18-25 let. V menopauze je rezervace vyčerpána a reprodukční funkce ženy končí.

Anti-Mullers Hormon v celém reprodukčním období se syntetizuje v vaječnících a je spojen s růstem folikulů. Analýza na AMG ukazuje stav rezervního vaječníka. Amg je pod 1 ng / ml naznačuje, že žena má snížené zásoby vajec a pravděpodobnost těhotenství je nízká.

Příčiny předčasného poklesu vaječníky:

  • Dědičnost. Zranění menopauzy a snižování zásob vejcích je určen geneticky.
  • Chirurgické operace. Resekce vaječníků provokuje redukci rezerv.
  • Autoimunitní onemocnění.
  • Příjem drog ovlivňujících práci vaječníků (chemoterapie).
  • Radiační ozáření přípojek dělohy.
  • Špatné návyky. Předpokládá se, že kouření snižuje vaječníkové rezervy a vede k předčasnému zastavení ovariální práce.
  • Dlouhý stres.

Je možné otěhotnět s nízkou anti-baňkou hormonem?

Generování AMG se vyskytuje v vaječnících. Hormony hypofýzy (LG a FSH) nemají vliv na jeho syntézu. Úroveň antimyullerového hormonu umožňuje jednoznačně určit ovariaru.

Nízká koncentrace AMG ukazuje, že počet folikulů v vaječnících se sníží. Hormonová úroveň 0,6-1 ng / ml prudce snižuje šance na koncipování dítěte. Spontánní těhotenství je možné, ale ovulace se nevyskytuje v každém cyklu a dlouhá doba může odejít na čekání. Tato situace ukazuje postup ECO s lékařskou stimulací ovulace. S poklesem AMG menší než 0,6 ng / ml. Pravděpodobnost koncepce je extrémně nízká.

Asi 1% žen ve věku 35 let má včasnou menopauzu. V průměru je jejich plodnost zhoršuje 10 let dříve než zbytek.

Nedostatek AMG na plánování těhotenství vyžaduje další diagnostiku:

  • FSH - hormon, určení zrání folikulů. Analýza je pronajata na 3-5. den cyklu. V reprodukčním věku je jeho norma 1,3-9,9 me / ml (v folikulární fázi).
  • Ultrazvukový vyšetření pro vyhodnocení možné ovulace.

AMG a FSH v komplexu jsou hlavními markery vaječníky. Zvýšené FSG na pozadí snížení AMG označuje vyčerpání vaječníků. S normální koncentrací hormonu folikulity, šance na těhotenství jsou zachovány.

V lékařství existují případy pojetí dítěte s nízkou AMG - menší než 0,5 ng / ml. Orientovat na tyto situace nestojí za to. Pravděpodobnost nezávislého těhotenství pod sníženou úrovní hormonu je spíše výjimkou, ne pravidlo.

ECO s nedostatkem AMG

Extracorporické hnojení postup je zobrazen v případě, že dítě nemůže být koncipováno přirozeně. ECO se koná v politice OMS a za poplatek. Pro volný průchod postupu jsou kvóty přidělovány, ale jejich počet je omezen. V této situaci budou postupovat pouze ty ženy, které představují dítě s velkým podílem pravděpodobnosti.

Podle zdravotnických statistik mají ženy s nízkou úrovní hormonálních anti-plamenů nejhorší prognózu v programech pomocných reprodukčních technologií než pacient stejného věku s normální koncentrací AMG.

Těhotenství - Eco

V programu ECO na politice OMS trvá alespoň 1 ng / ml. Spodní indikátor snižuje šance na koncipování dítěte:

  • V případě nedostatečné koncentrace hormonu je obtížné získat dostatečný růst folikulů v reakci na stimulaci léčiva ovulace. Počet vajec bude pro postup nedostatečný. Existuje jiná situace, kdy vaječníky neodpovídají vůbec stimulaci.
  • S redukovaným AMG se zvyšuje riziko chromozomálních fetálních anomálií.

Pokud žena nebere do politiky ECO OMS, může projít postup na vlastní účet v soukromé klinice. V nestátních zdravotnických institucích se extracorporální hnojení provádí na úrovni AMG pod 1 ng / ml.

Kromě AMG musíte zhodnotit další ukazatele. Worshi předpověď ECO Faktory:

  • FSG úroveň více než 15 me / ml.
  • Objem důstojníka do 2 cm3.
  • Méně než 5 antikvárních folikulů na 3. den cyklu.
  • Věk žen po 40 letech.

S nepříznivým prognózou ECO se doporučuje pomocí dárcovských vajec.

Je možné zvýšit AMG?

Anti-Mullers Hormon - to je indikátor bezpečnosti vozidel v vaječnících. Dopad na úroveň AMG v krvi nepřináší účinek. Anti-Mullers Hormonový indikátor Počet vajec. Není regulovat práci vaječníků a jeho umělé nárůst nebude mít vliv na fungování reprodukčních orgánů.

V gynekologii neexistují žádné spolehlivě pracovní metody, které vám umožní zvýšit šance na příznivý výsledek eko. Neexistuje žádný způsob, jak ovlivnit vaječníkové rezervy. Pokud je zásoba vajec vyčerpána, není možné obnovit vývoj medicíny v této fázi. Léčivé přípravky nebo non-drogy nemohou tento problém vyřešit.

Folikulky

Ženy, Plánování těhotenství po 35 letech, Je nutné podstoupit průzkum a vyhodnotit úroveň antimyullerového hormonu. Pokud je AMG snížena, stojí za to přemýšlet o předběžné sklizni vejce. Pro to jsou folikuly získány v přirozeném cyklu, po kterém zmrazené. V budoucnu mohou být v ekologickém programu použita zmrazená vejce.

Zmrazení oocytů se praktikuje nejen s věkovým redukcí rezervních vajec. Postup se doporučuje před prováděním traumatických operací na vaječnících, průběh paprsku a chemoterapie. Taková taktika vám umožní udržet vejce a představit dítě.