Amg hormon - norma pro eko

Obtíže s koncepcí dítěte jsou často spojeny s anti-plamenem hormonu u žen. Jedná se o indikátor počtu ženských sexuálních buněk a antralových folikulů. Norma AMG u žen závisí na věku a původní ovariální rezervy získané od data narození:

Věku) v ng / ml
20-24 let1,88-7.29
25-29 let1.83-7,53
30-34 let0.946-6.70
35-39 let0.777-5.24
40-44 let0.097-2.96
45-50 let0.046-2.06
Eco0,6-0.8

Odhalené odchylky kvantitativních ukazatelů hormonů ukazují vážné problémy s reprodukční funkcí, ale úspěšné ECO při nízkém AMG je poměrně možné.

Těhotenství - Eco

Efort-test

S nízkým rozpoznáním Antimlamor Gormon Existuje lékařský svědectví pro rozšířený výzkum (EFORT-TEST):

  • Po dlouhou dobu se těhotenství nedochází při pravidelném sexuálním životě;
  • neplodnost neidentifikovaných důvodů;
  • Několik neúspěšných ECO (extracorporické hnojení);
  • Vysoká míra hormonu hormonu folikularity (FSH);
  • Patologické změny v vaječnících (cysty, těsnění).

Chcete-li získat přesné výsledky ke zkoušce, musíte řádně připravit. Za několik dní:

  • minimalizovat fyzickou námah;
  • Vyhněte se emocionálním šokům a stresům;
  • Eliminovat alkoholické nápoje.

Hodinu předtím, než krevní plot nemůže kouřit. Pomoc je zapotřebí ráno na hubeného žaludku. Kontraindikace jsou ostré virové infekce.

Třetí den cyklu, žilní krev. Postup trvá jen několik minut. Množství anti-Hlavního hormonu se stanoví pomocí speciální látky (sérum).

Nízká Amg a koncepce

AMG produkují zralé folikuly (jejich velikost je 3-4 mm). Množství účinné látky nezávisí na den děložního cyklu a koncentraci jiných hormonů. Dodávka krve Pro zkoušku EFORT ve třetím dni cyklu je cyklus spojen se současnou definicí koncentrace FSG. Tento Indikátor není méně důležitý pro úspěšné chování ECO.

Pokud test odhalil počet zralých genitálních buněk pod normou, existuje přípustná úroveň AMG pro ECO u žen ve věku dětí. Při koncentraci antimullerového hormonu menší než 1,0 ng / ml, šance na koncipování dítěte i po Eco, jsou malé. ECO protokoly opravují příčiny negativních výsledků, včetně:

  • Věk po 40 letech;
  • Objem vaječníků je menší než 3 cm³;
  • Počet antral folikulů (jejich velikost je 2-8 mm) menší než 10-15 kusů.

Studie ovariální rezervy umožňuje předpovědět proveditelnost provádění ECO, jeho úspěšného výsledku, výběr protokolu extracorporické hnojení, využití mateřských nebo dárcovských vajec.

neplodnost

Koncentrace AMG a ECO

AMG NORMA pro ECO je 0,6-2,4 ng / ml. Indikátory pod 1,1 ng / ml označují nedostatečný počet zralých vajec, které mohou být oplodněny. Je důležité si uvědomit, že je to jen indikátor. Je nutné diagnostikovat důvod pro snížení hladiny hormonu a projít vhodnou léčbu. Odchylky ukazatelů, které se významně liší od normy, se týkají následujících států:

  • menopauza;
  • Nízká vaječníková rezerva;
  • Nedostatečný vývoj vaječníků;
  • pomalé nebo zrychlené puberty;
  • Dysfunkce hypofýzy a hypotalamus;
  • Špatná tuková výměna.

Pokud nízká koncentrace AMG není spojena s věkem, ale důvod v patologiích reprodukčních orgánů, nejprve zapojen do léčby zjištěného onemocnění, a pak se provádí extracorporální hnojení.

Lékařská klinika

Anti-Mullers Hormon a ECO a přesněji pozitivní výsledek postupu, vzájemně závislý. S malými ukazateli nemůže být koncepce dítě delší dobu odloženo. Eco s nízkým AMG lze provádět pod podmínkou:

  1. Koncentrace hormonu anti-baňky by neměla být menší než 0,6 ng / ml (to je extrémní indikátor, při kterém může být pro úspěšné hnojení vybráno dostatečné množství genetického materiálu).
  2. Hladina FSH je normální (s vysokou FSH a nízkou AMG, pravděpodobnost těhotenství je zanedbatelná). V tomto případě ženě, která neodpovídá mít dítě, doporučuje se používat dárcovská vejce.

Vlastnosti eco

Na přípravné fázi je jmenována hormonální terapie. Její cílem je zvýšit zralá vejce. Dávkové přípravky jsou vysoké, ale taková terapie není nebezpečná, Je držen pod neustálým lékařskou kontrolou. Pokud stimulace vaječníků nedosáhla potřebných výsledků, jsou revidována terapeutická opatření.

Po úspěšném absolvování terapeutických činností u žen pro ECO vezme vejce a jejich hnojení se provádí. Pokud se všechno stane, embryo je přeneseno do dělohy. Poté se lékař neustále sleduje průběh těhotenství a tvorbu plodu.

Nízká AMG není indikátorem toho, zda se embryo trvá. Hlavním postupem je zvýraznit dostatečné množství zdravých buněk pro hnojení. Na ECO s nízkou anti-plamenem hormonem se provádí několik stimulovaných protokolů - dlouhé nebo krátké.

Dlouho začíná týden před začátkem menstruace. Zahrnuje sledování celkové úrovně hormonů pacientů po dobu 30, 40 dnů. Během této doby je možné přidělit asi 20 zralých vajec. Ovulační stimulace v tomto případě se provádí opatrněji a je možné získat plnohodnotné dětské buňky. Hlavní nevýhodou dlouhého protokolu je riziko hyperstimulace vaječníků, což vede k závažným komplikacím.

Krátký protokol začíná stimulaci vaječníků na druhém nebo třetí den menstruačního cyklu. Během tohoto období je možné přidělit malé množství ženských genitálních buněk. Mezi nimi nemusí být vysoce kvalitní genetický materiál pro získání životaschopného embrya. Tato metoda je vhodná pro ženy, které nemají žádné genderové nemoci.

Problémy s reprodukční funkcí způsobují mnoho faktorů. Nízká AMG není vždy indikátorem, že těhotenství je nemožné. Je důležité diagnostikovat důvody pro porušení reprodukční funkce, předávat opět analýzy, procházející vhodnou léčbu. Moderní medicína má dostatečný arzenál fondů, aby radost z mateřství. Hlavní věc je pečlivý a pečlivý postoj ženy k jejich reprodukčnímu zdraví.