Sušení chlorhexidinu, jak dělat doma

Chlorhexidin je průhledná kapalina, roztok chlorhexidinového bigluconátu různých koncentrací (od 0,05% do 20%). Je antibakteriální antiseptický činidlo, které si můžete koupit v jakékoli lékárně bez receptu. Tento lék je jeho baktericidní účinek způsobuje snížení růstu a rychlosti reprodukce mikrobiálních buněk a okamžitě zabíjí bakterie.

Akční chlorhexidin

Chlorhexidin Chlorhexidin - antiseptika širokého spektra, úspěšně používané při léčbě různých onemocnění, včetně gynekologických. Aktivně pracuje na další řadě mikroorganismů: treplema, chlamydia, močasmus, gonococcus, cytomegalovirus, herpes virus, bakteriidy, vaginální trichomonáda.

Po zpracování zůstává na kůži malé množství prostředků, které poskytuje dlouhý antibakteriální účinek. Antimikrobiální účinek je zachována i s řadou, krví a jinými fyziologickými tekutinami, ale účinnost trochu klesne.

K léčivé stabilitě ukazují viry (vyloučení herpes), stejně jako houby. Chlorhexidin nemá systematickou akci, když místní použití nepronikne krevního oběhu.

Složení a forma uvolňování léčiva

V gynekologii se používají různé varianty chlorhexidinu:

  • vodný roztok (0,02 - 20%);
  • Vaginální čípky;
  • Gely pro vaginální aplikaci.

Chlorhexidinové vlhké dudy používají převážně slabě koncentrované vodné roztoky na 0,2%. Koncentrovanější roztoky se používají ke zpracování vředů, popálenin a švů po chirurgických operacích.

V lékárnách existují obvykle řešení chlorhexidin bigluconata 0,05%. Tato volba je ideální pro vaginální dumping a léčení pohlavních orgánů. Pomocná látka pro tento fond je jednoduchá purifikovaná voda, s níž lze lék ředit na požadovanou koncentraci v lázni.

Indikace pro použití v gynekologii

Cervicity Chlorhexidin se ukázal jako při léčbě zánětlivých onemocnění bakteriální povahy a houby, stejně jako onemocnění, které jsou přenášeny s nechráněným pohlavím kontakty:

  • drozd (kandidóza);
  • Nespecifická cervicitizace, vaginitida a vulvovaginitida;
  • chlamydia;
  • opar.

Může být také použita k zabránění infekcí, zpracování švu, jako prostředku pro intimní hygienu, aby se eliminovaly nepříjemné pachy v drozd.

Chlorhexidin se používá k zabránění pohlavně přenosných infekcí. Navzdory relativní bezpečnosti prostředků by nemělo nadměrně posunout. Příliš častý zavedení řešení v pochvě může poškodit mikroflóru, která přispěje k vývoji nového problému - dysbakterióza.

Jak udělat skript doma?

Alergie Chlorhexidinový balení ve tvaru podobá gumové hrubě, takže lze použít pro douching. Ale bude to vhodnější použít známou gumovou hrušku pro vstup do požadovaného množství roztoku v pochvě a nevylézejte navíc.

Chcete-li provést jeden postup, bude dávka 10-15 ml roztoku chlorhexidinu. Je nutné provést postup v poloze. Po zavedení prostředků uvnitř nohou je třeba trochu zvednout, ohýbání kolen, aby se zabránilo příliš rychlému antiseptickému úniku. Po dobu 5-10 minut se doporučuje zůstat v této poloze. Po uplynutí této doby se můžete dostat nahoru.

Tak jak dělat ptáky? Pokyny pro použití jsou rozděleny do následujících kroků:

  1. Dezinfekce Sprintsovka.
  2. Připravte si roztok 0,05%. Pokud je roztok více koncentrovanější, měl by být chovován vodou.
  3. Nalijte do Sprintsov.
  4. Lehněte si v koupelně nebo na posteli tím, že položí pod mou lékařskou kachnu.
  5. Pohybujte sprinty v pochvě o 5-7 centimetrů a nalijte prostředky uvnitř.
  6. Zvedněte nohy ohnuté na kolenou a lehněte si tak 3-5 minut.
  7. Dolní nohy dávají látku vydírání.
  8. Připojte hygienické těsnění do spodního prádla, protože nástroj bude postupně jít ven.
  9. Pro další páry žádné hodiny pro močení.

Roztok je nemožné. Vzhledem ke zvýšení teploty antiseptického činidla může změnit chemické vlastnosti léčiva a snížit farmakologické.

Vedlejší efekty

S příliš dlouhým použitím terapeutického činidla, vývoj gardnerelize (bakteriální vaginóza) není vyloučen. A dokonce s normální dobou trvání a intenzitou aplikace je možný vzhled vedlejších účinků: svědění, spalování, suchost, zarudnutí.

Omezení aplikace

Miramistin Ne všechny ženy mohou být potopení chlorhexidinu, protože se mohou vyskytnout alergické reakce. Aby se zabránilo nechtěným důsledkům, doporučuje se testovat test. K tomu je v průměru jedna třetina předloktí musí aplikovat malý lék. Pokud po 10-15 minutách se neobjeví žádné reakce na kůži, pak je prostředek vhodný pro postup.

V případě, kdy se objevila zarudnutí na kůži, edém nebo svědění, v žádném případě nemůže být léčivo použito. Je nejlepší se obrátit na gynekolog, který si může vybrat jinou léčbu problému.

Je přísně zakázáno aplikovat roztok s mýdlem nebo jodem. Při dumpingu chlorhexidinu je vysoké riziko poškození mikroflóry pochvy, protože lék ničí všechny bakterie - a škodlivé a užitečné. Chcete-li obnovit mikroflóru po douchingu, musíte použít probiotika.

Kontraindikace pro užívání léku

Chlorhexidin je považován za poměrně silný lék, a existuje mnoho kontraindikací pro jeho použití, včetně:

  • Age do 18 let;
  • Těhotenství a laktace;
  • Alergie a zvýšená citlivost na komponenty;
  • Virové kožní onemocnění.

Alternativně můžete zkoumat dekorace z heřmánku, dát fytosvets s dýňovým olejem, propolisem nebo rakytníkem. Můžete také použít vaginální svíčky s chlorhexidinem.

Sušení chlorhexidinu během těhotenství

Častá otázka: Je možné namalovat během těhotenství? Těhotenství je kontraindikace pro douching.

Hlavní důvody:

  1. Vysoké riziko fetální infekce. To se může stát v posledních týdnech, protože Cervix na tomto časování je vypnuta, zástrčka listy. V případě, že tlak je příliš silný, kapalina se může dostat do děložního čípku.
  2. Zůstatek rovnováhy vagina.

Stojí to za malování chlorhexidinu pro proslulé před porodem? Sušení je nežádoucí, doporučuje se pouze pro mytí. Pokud lékař předepisuje dumping během těhotenství, pak to stojí za to konzultovat od jiného lékaře.

Svíčky s chlorhexidinem během těhotenství lze použít 2-3 denně. Kontraindikován se zvýšenou citlivostí na lék. Pokud se objeví vedlejší účinky (svědění, vypalování, zarudnutí), musíte přestat používat lék. Můžete použít chlorhexidin pouze jmenováním lékaře. Žádné samo-léky!

Analogy chlorhexidinu

Existuje několik možných náhražek a analogů chlorhexidinu, v jejichž součástí je účinná látka také chlorhexidin bigluconat:

  • Fasádní;
  • Hexone;
  • Cite.

Tam jsou také přípravky s další účinnou látkou, ale s podobným efektem:

  • Wagotyl (látka účinná látka - polystenery).
  • Miramistin (aktivní složka - monohydrát chloridu benzzyldimethyl amonného).