Kreslení pochvy: koncepce, výuka, vhodné látky

Stock foto Sprintsov pro domácnost

Sušení je tak běžné, že mnoho žen považuje za běžný hygienický postup. Zavedení různých řešení v pochvě však není tak bezpečné, jak se může zdát na první pohled. Tato metoda léčby má své výhody a minusy a s nesprávnou aplikací je schopen poškodit zdraví.

Výhoda a poškození Písma. Ačkoli douching v gynekologii se používá na dlouhou dobu, v XXI století někteří lékaři s ním léčí negativní. Skutečnost je, že při zavlažování sliznicí membrány pochvy v každém případě je jeho bilance kyseliny-alkalinová rozbitá, a nejen patogenní mikroorganismy jsou zabiti, ale také užitečná mikroflóra.

Zdravá žena, která je v souladu s nejjednoduššími pravidly hygieny, vagina sama o sobě je zřejmé z různých výbojů a sraženin krve po menstruaci. Dost jednoho - dvakrát denně se sprchovat a vůně bude prakticky imperativní, a to není možné se ho stejně zbavit.

Pokud je pravidelně natřena k vyčištění vagíny vyčistit vagínu, a dokonce používejte roztoky sody, mangalls, peroxidu vodíku, pak s časem kolonie prospěšného laktobacilu se zastaví zotavení, sliznice se začne uschnout, se objeví mikrotrakci V těžkých případech se na něm objeví vředy. Proto se terapeutické potopení provádí kurzy, 5-7 dní (někdy až 10), s povinným přerušením mezi nimi s délkou nejméně 20 dnů. Denně dovoleno udělat 1-2 douching.

Pouze lékař může určit, zda má žena Písmo, přiřadit prostředky pro zavlažování a nastavit dobu trvání kurzu.

Sušení je obvykle předepsáno na:

  • drozd;
  • bakteriální vaginóza;
  • Colpiti;
  • zánět a erozi děložního čípku;
  • chronická cystitida;
  • Dysbakterióza vaginy;
  • Moma.

Také ženy jsou evpriftovány před tamponizací v eroze děložního čípku a před gynekologickými operacemi.

Je přísně zakázáno vyschnout:

  • Těhotné ženy, neboť postup může poškodit plod nebo provokovat potrat;
  • do 40 dnů po porodu nebo potratu, zatímco praskání a švy jsou hojení;
  • Během menstruace, když pravděpodobnost pronikání patogenních mikroorganismů do děložního čípku.
  • Nedoporučuje se odtékat ženy během vyvrcholení, protože v této době se sliznická membrána vagína je suchý.

Jak udělat péro

Způsob umírání závisí na teplotě roztoku. Nejčastěji lékaři předepisují proplachování teplotou s teplotou +34 až +36 ° C. Na klinice se postup provádí za použití hrnku ESCAM.

Pacient je umístěn na gynekologické židli nebo na gauči. V posledně uvedeném případě, pod hodge. Žena by měla relaxovat, zatlačte nohy a ohněte je na kolenou. Kruh zániku je umístěn nad pasem pacienta, hrot hadice je vložen do vagíny a otevřít jeřáb. Použitá tekutina proudí do lodi nebo v kbelíku pod gynekologickou židlí.

Někdy gynekologové předepisují horké douching: roztok s teplotou od +45 do +50 ° C. Horká kapalina je dobře absorbována do tkáně sliznice, ale může spálit pokožku. Postup se provádí pouze v lékařském zařízení, pro něj je použita růžová podložka nebo tip Morozov - zařízení chránící pokožku před nepohodlím v důsledku kontaktu s horkou kapalinou.

Stock foto magazín praxe fondy

Navrhování doma

Normální douching je snadné utratit doma. Nespoléhejte se na své vlastní pocity, je lepší koupit teploměr pro vodu. Pokud je roztok příliš chladno, jsou možné mužské svaly.

Nepřijatelné barvení s neradostnou vodou. Pro přípravu roztoku se vaří voda (šumivá voda nebo lahvová) a poté se ochladí na požadovanou teplotu. Pro douching budete potřebovat 150-250 ml kapaliny. Minerální voda (včetně středisek) se používá pro zavlažování stěn vagíny výhradně jmenováním gynekologa.

Snadno je snazší použít Písmo, ale hrnek zmizet je méně přístupný. Je nemožné použít okraj nebo kruh Esmaru, který byl vložen penem. Před přetažením musíte důkladně umýt plastový hrot. Pro dezinfekci je 1-2 minut snížena ve vroucí vodě.

Některé ženy dávají přednost malování jednorázové injekční stříkačky bez jehly. Po zavlažování je injekční stříkačka hozena, není předmětem opakovaného použití.

Kreslení kruhu zmootvace

Je vhodnější provést postup ležení v koupelně, ohýbání nohou a uvedení na stranu. Kruh je visí tak, že se nachází v nadmořské výšce 75-100 cm nad boky. Jeřáb mírně otevřený, takže vzduch opustí hadici a nedostal se do podlahy. Potom je jeřáb uzavřen, špička je vložena do pochvy do hloubky 5 cm a mírně otevřete jeřáb. Řešení by mělo unikat pomalu a rovnoměrně. Když je kapalina zcela zaznamenána, je nutné snížit svaly vagíny na sekundu. Po postupu je nutné snížit nohy, relaxovat a lehnout si 15-20 minut.

Další možností je sprutovat přes toaletu nebo přes pánev. Žena by měla tlačit nohy, ohnout je do kolena a lehce se naklonit dopředu. Po postupu se musíte oblékat a 15-20 minut lehnout.

Zavlažování sliznice s třásněmi

Sprintsova provést postup mnohem pohodlnější. Ale musíte zajistit, aby tlak vody není příliš silný, jinak se tekutina spolu s bakteriemi a genitální houby dostane do dělohy.

Sušení jako metoda antikoncepce

Kreslení ocet nebo citronové šťávy nechrání před těhotenstvím. Spermatozoa umírající v kyselém prostředí, ale pohybují se příliš rychle. Umýt je z pochvy, musíte kreslit vlhkost po dobu jednoho a půl minuty po pohlavním styku. Je jasné, že technicky nemožné.

Sušení pro koncepci

Je to názor, že Soda nakreslila domýšlivost. To platí pouze tehdy, když se žena nemůže otěhotnět kvůli zvýšené kyselosti vagínového média. Soda je zakryta, protože šance na přežití spermií a následné hnojení vejce se mírně zvednou.

Domácí sušení Soda roztok obvykle činí od 11. do 18. den menstruačního cyklu a pouze jmenováním lékaře. Polovina lžičky sody se rozloží v 50-70 ml vroucí vody, opatrně se míchá tak, že neexistuje jediný zápasný a stárnutí do 250 ml chladné vody. Postup se provádí půl hodiny před Sociem.

Sušení pro prevenci pohlavních onemocnění

Sušení po nechráněném sexuálním kontaktu snižuje pravděpodobnost infekce se sexuálně přenosnými infekcemi. Čím dříve po sociii, zavlažování, tím lépe (optimálně - hodinu po sexuálním styku).

Pro prevenci používání STD:

  • chlorhexidin;
  • Miramistin;
  • hibitan.

Přípravky se prodávají ve speciálních lahvích 100 g, vybavených pipetami a připraveny k tání. Žádný z těchto fondů však nedává absolutní záruku, pokud je člověk infikován. Proto po 3-4 týdnech po nechráněném sexuálním kontaktu s neznámým mužem by měla žena kontaktovat dermatovenerolog a průkaz testů.

Sušení v různých onemocněních

Nejběžnější prostředky pro douching:

  • Soda - s drozd (kandidóza) a vaginální dysbióza. Řešení pro douching je připraven i pro koncepci. Kurz - 5-7 dní.
  • Miramistin - lékárna lék antibakteriálních a antifungálních akcí. Jmenovaný s Thrush.
  • Chlorhexidin - Příprava lékárny, připravená k použití. Jmenován s bakteriální vaginózou, Colpites, používaným v dětské gynekologii.
  • Peroxid vodíku - antibakteriální činidlo, odstraňuje svědění a spalování v drozd. Látka se velmi rychle rozloží na světlo a v horké vodě, takže roztok musí být použit ihned po vaření. Podíly: 30 g peroxidu (3%) na 90 g vody.
  • Mangan - účinný antiseptický, ale vysychá sliznickou membránu. K sání 0,2 g mangaree, rozpuštěného v 200 g vody (kapalina musí být bledá růžová).
  • Heřmánek - proti drozd. Lžíce suché trávy se vaří v 300 g vodě: vaří 5 minut nebo trvají v termosku po dobu 3-4 hodin, pak filtruje.
  • Dubová kůra - proti drozd. Úplná lžička se nalije 300 g vody a vařila půl hodiny. Odvodňovací směs chamomilu snižuje a dubová kůra v poměru 1: 1.
  • Celest - antibakteriální, ale jedovaté prostředky, které musí být velmi opatrné. Pomáhá s drozdami, cervikální erozi a momy. Nejlepší je přidat špetku suché trávy v odvodu heřmánku nebo kopřivy.
  • Kopřivy - čistota krve. V případě cervikální eroze se vaří jedna lžíce trávy v 300 g vody.
  • Med - rány a regenerační činidlo. Lžička medu přidat do ochlazeného listu bylin v eroze děložního čípku a mioma.
  • Aloe Juice - Použijte při erozi čípku. Lžička šťávy se přidá do ochlazeného bylinného odvodu nebo se rozpustí v 200 g teplé vařené vody.

Sušení - ne hygienický a lékařský postup. Když svědění, spalování, podezřelý výboj z pochvy nutně nutné konzultovat lékaře. Self-léky v takových případech mohou vážně poškodit zdraví.