Jak aplikovat chlorhexidin během drozd

Svědění a pálení v pochvě, hojné chaty s nepříjemným zápachem - tyto příznaky jsou obeznámeni s téměř každou ženou. Provokující kandidóza může velkým množstvím důvodů, takže žádný zástupce krásné podlahy je pojištěn od kolize s drozd.

Drozd se vyskytuje v důsledku nadměrného růstu houby rodu Candida. Následující důvody mohou být viny viny:

  • Chronické stresové situace;
  • Příjem léků (perorální antikoncepce, cytostatika);
  • Endokrinní poruchy;
  • Vyvrcholení;
  • období těhotenství a kojení;
  • doprovázející chronické patologie;
  • Nedodržení osobních pravidel hygieny.

Aby byla léčba nemoci nejúčinnější, nemělo by být omezeno na použití pouze lidových metod nebo příjmu jedné "magické" tablety. Přístup k léčbě drozd musí být složitý. Jinak existuje riziko přechodu zánětlivého procesu v chronické formě. V některých případech může dojít k komplikacím.

Chlorhexidin a drozd

Chlorhexidin může být použit jako jeden ze složek komplexní terapie drozd. Toto bezpečné a účinné prostředky mohou být schopny spláchnout patogenní mikroorganismy bez rušení normální vaginální biocenózy. On jemně eliminuje nepříjemné projevy onemocnění:

  • Snižuje svědění a hyperemie sliznice pochvy;
  • Snižuje množství výběru, eliminuje nepříjemný zápach;
  • Podporuje snížení otoků.

Vlastnosti a indikace

Chlorhexidin má antiseptický a baktericidní účinek, je schopen inhibovat růst a reprodukci kvasinních hub. Lék působí na místní úrovni, nepronikne systémový průtok krve. Nalezení na sliznici pochvy, začíná okamžitě jednat, čištění a zabraňuje dalšímu šíření patologického procesu.

Stojí za zmínku, že kromě vysoké účinnosti, nepochybné výhody chlorhexidinu, pod ženskou terapií, je nízká cena široce prevalence a možnost získání lékaře bez receptury.

Dávková forma

Na policích lékáren lze lék nalézt ve formě několika dávkových forem:

  1. Sprej. Ve své kompozici obsahuje alkohol. Tato forma pro léčbu drozd se nepoužívá. Hlavní oblastí jeho použití je léčba nemocí mikro.
  2. Řešení. Tato dávková forma je k dispozici ve dvou typech: koncentrovaný 20% roztok (používá se pro nouzovou terapii v gynekologické praxi, pro dezinfekci povrchů, lékařských přístrojů, personálů) a 0,05% roztoku na bázi vody (použitý při léčbě drozd).
  3. Čípky. Tato forma je účinná, když terapie nesmyslných forem drozd.

Návod k použití

Jak aplikovat chlorhexidin během drozd, žena by měla vyřešit společně s účastnickým lékařem. V závislosti na závažnosti onemocnění a vlastnostmi konkrétního pacienta bude vybrat potřebnou koncentraci léčiva, bude určovat, která forma bude nejpřesnější.

Stojí za to připomenout, že terapie je sama s chlorhexidinem není schopna se zbavit příznaků drozd. Plně zbavit ženu z nemoci může použít pouze integrovaný přístup.

Sušení

Tato metoda se osvědčila mezi ženami. Správně strávené umírání vám umožní rychle zastavit nepříjemné projevy drozd:

  1. Za hodinu před manipulací se láhev s chlorhexidinem musí být vyjmuta z chladného místa a dát se stát při teplotě místnosti. V okraji je roztok umístěn bezprostředně před postupem.
  2. Špičící hrot by měl být jemně zaveden do vagíny a pomalu zavlažujte řešení na stěnu vozu. Pro jeden douching, 10 ml léku je dost. Tento objem musí být plně zaveden do vagíny a odejděte tam po dobu 2-3 minut.
  3. Po manipulaci se doporučuje, aby se horizontální poloha po dobu 15-20 minut.

Je třeba si pamatovat pravidla, která je třeba dodržovat během léčby chlorhexidinu:

  • Po douchingu byste se měli zdržet močení a promyje po dobu 2 hodin;
  • Selhání sexuálního kontaktu.

Svíčky a tampony

Chlorhexidin je základem takových léků jako:

  • Depantola;
  • Hexone;
  • Chlorhexidin-farma;
  • Plivsept.

Čípky jsou k dispozici ve dvou možných koncentracích: 8 nebo 16 mg.

Léčba drozds pomocí svíček s chlorhexidinem pomáhá jemně a účinně zbavit se obavy ženy. Délka terapie je v průměru jeden týden. Multiplicita úvodu - 3krát denně. V některých případech (těžký tvar drozd, vysoké riziko komplikací) může být termín léčby prodloužena na 20 dnů.

Čípky s chlorhexidinem lze aplikovat na ženu pro prevenci kandidomických lézí. Chcete-li to provést, doporučuje se provádět postup 1 čas denně po dobu 7-10 dnů.

Potřebná dávka, multiplicita použití a termín léčby musí být v souladu s gynekologem.

Vzbudit

Nejčastěji si ruce chlorhexidinových lékařů doporučují těhotné ženy. Tato metoda jeho aplikace je nejbezpečnější. Nejvýhodněji použití vodného roztoku (chlorhexidin bigluconat). Postup lze provést za účelem léčby nebo prevence.

Dosáhněte pozitivní dynamiky při léčbě drozd s pomocí chlorhexidinového mytí, můžete provádět postup denně, dvakrát denně, během 5-7 minut. Po dokončení manipulace sliznice externích pohlavních orgánů se doporučuje mazat hlavní léčivo.

Vedlejší účinky a kontraindikace

Většina žen jsou dobře tolerovaná léčiva založená na chlorhexidinu. Někteří však mohou setkat se s následujícími nepříjemnými momenty:

  1. Podráždění sliznice. Tento vedlejší účinek je možný při velikosti vysoce koncentrovaného roztoku léčiva. Klinicky se projevuje zvýšením hyperémii, svědění a pálení. Pro usnadnění symptomů se doporučuje důkladně opláchnout venkovní genitálie a vagínovou dutinu čistou, teplou vodou.
  2. U žen nakloněné k přecitlivělosti může vyvíjet alergická reakce.
  3. V některých případech může vést k suchu sliznice vnějších pohlavních orgánů.

Během těhotenství se nedoporučuje čerpat. Tato manipulace může nepříznivě ovlivnit stav plodu.

speciální instrukce

Použití chlorhexidinu pro boj proti drozd, je nutné zapamatovat některé z vlastností jeho použití.

Těhotenství a kojení

Období nástroje Dítě ukládá budoucí matku a pozorně se zúčastnit lékaře, aby si vybrala výběr léků, aby nepoškozovaly vývoj plodu. Chlorhexidin během těhotenství je povolený lék. Nejbezpečnější metody jeho použití jsou zpravidla zavedením čípků a vodného roztoku.

Podmínky pro prodej a skladování

Pro akvizici léčiva není požadováno recept od lékaře.

Chlorhexidin sleduje hermeticky zabalené, v chladném, tmavém, nepřístupném místě pro děti.

Interakce

Pro terapii chlorhexidinu potřebuje žena omezit používání následujících nástrojů:

  • léky, které obsahují jód;
  • Další antiseptické přípravky (rastrové mangan, furakilin);
  • gely pro intimní hygienu, mýdlo.

Analogy

Nejoblíbenější analog chlorhexidinu je Mirisminestin. Spektrum své akce je poněkud širší, nicméně cena je nezbytná výše.

Nainstalujte přesnou diagnózu a přiřazení správné terapie pouze specialisty. V případě nezávislého užívání chlorhexidinu pro léčbu drozd, který nezná všechny jemnosti jeho použití, může žena dále zhoršit svůj stav.