Léčba drozd chlorhexidinu, návod k použití

Chlorhexidin během drozd se používá lokálně a eliminuje symptomy onemocnění. Lék má nízké náklady, takže každý je k dispozici. Lék se používá pouze k tomu, aby jmenoval lékaře a s potvrzenou laboratorní diagnózou. Na pozadí použití chlorhexidinu, patologický výtok zmizí, jde svědění a další nepříjemné příznaky drozd.

Indikace a forma vydání

Chlorhexidin je univerzální antiseptický a je schopen zničit mnoho mikroorganismů, nicméně s nekontrolovanou léčbou, symptomy onemocnění mohou uklidnit. V tomto případě, při pozdním průchodu šmouhy na flóře bude vymazán obraz onemocnění. Kauzativní činidlo onemocnění nebude stanoveno a léčba se výrazně zpozdí. Proto před použitím léku musíte navštívit lékaře a předat zkoušku. Po potvrzení diagnózy a lékař doporučuje chlorhexidin, můžete pokračovat do léčby.

Formy drogy:

  • Svíčky;
  • gel;
  • Řešení pro squeaks 0,5% a 0,05% koncentrace.

Před zahájením terapie byste se měli seznámit s pokyny pro lék a ujistěte se, že neexistují žádné kontraindikace. Chlorhexidin si můžete zakoupit v jakékoli lékárně a objasnit jeho cenu. Kolik bude průběh léčby naposledy, doktor rozhoduje na základě vlastností onemocnění.

Jak aplikovat chlorhexidin

Tento lék se aplikuje lokálně, a může být jmenován jako monoterapie nebo v kombinaci s jinými léky. Chlorhexidin se týká antiseptické, má antibakteriální a dezinfekční účinek, ovlivňuje gram-pozitivní a gram-negativní flóru, houby a viry. Lék může být aplikován nejen z drozd. Chlorhexidin může být zpracován zánětem perorální dutiny a dalších lokalizačních infekcí. Lék je obsažen v roztoku ve formě bigluconatu, takže účinek jeho použití je zachován po dlouhou dobu.

Pokyny pro použití chlorhexidinu doporučuje jeho použití nejen zánětlivé onemocnění genitálního traktu, ale také pro léčbu pohlavně přenosných onemocnění, bakteriální vaginózy, Eroze čarže. Chlorhexidin ovlivňuje chlamydia, mykoplasma, trichomonas, gardnerells, patogeny Gonorona a syfilis, zabíjí tyčinky tuberkulózy, herpes viry a dokonce HIV.

Suchá kůžeDrug nemá kontraindikace, s výjimkou individuální intolerance ve formě alergických reakcí. Ve vzácných případech může dojít k fotosenzitizaci, suchou pokožku a sliznici, dermatitidu.

Důležité aspekty:

  1. Použití léků v kombinaci s některými léky obsahujícími aniontovou skupinu, alkálií a jod, takže před použitím by mělo být konzultováno s lékařem.
  2. Před a po podání léčiva by nemělo být použito mýdlo, aby se zabránilo chemické reakci a vzhledu podráždění.
  3. Ethylalkohol zvyšuje působení léčiva.
  4. Lék má pouze lokální náraz a ne absorbován uvnitř. Proto může být léčba drozd chlorhexidinu prováděno během těhotenství a u dětí.
  5. Při použití léku na spodní prádlo se mohou objevit tmavé skvrny. Při této příležitosti není nutné se obávat, protože se to děje v důsledku interakce medikace s bělicími složkami detergentů.
  6. Lék nelze použít uvnitř.
  7. Při externím použití chlorhexidinu je zcela bezpečné, případy předávkování nejsou známy.
  8. Pokud se lék nedbalostí spadl do oka, měly by být důkladně opláchnuty.

Svíčky (čípky)

Příprava ve formě svíček je často předepsáno těhotným ženám. Kromě použití, lék v tomto formuláři nemá toxický účinek na ovoce. Předepsat chlorhexidin na jedné svíčky dvakrát denně v pochvě. Lék by měl být podáván po toaletu vnějších genitálií a vyprazdňování močového měchýře. Po zavedení svíčky se doporučuje zdržet se močení během 1-2 hodiny pro větší účinek léčiva. Průběh léčby je od 7 do 10 dnů. Svíčky jsou zadány pouze v vagíně (vaginální čípky). Rektálně (přes konečníku) lék neplatí.

Gel

Příprava ve formě gelu se nepoužívá k léčbě drozd v gynekologii. Taková forma léků je častěji předepsána pro léčbu lézí plísní plísní. Pokud se lékař jmenoval chlorhexidin v takové formě, měl by být používán lokálně, který způsobuje dvakrát denně pro vnější genitálie. Před použitím gelu musíte také navštívit WC, umýt venkovní genitálie a po zdržení močení do 1-2 hodiny. Příprava ve formě gelu je obvykle kombinován s jmenováním svíček nebo douchingu.

Řešení pro Písmo

Řešení pro písmoLéčivo pro lokální aplikace se vyrábí jako roztok koncentrace 0,05% a 0,5%. V různých koncentracích působí lék různými způsoby. V malé koncentraci (0,05% roztoku) působí léčivo bakteriostaticky (inhibuje reprodukci mikrobů). Při použití koncentračního roztoku 0,1% dochází k baktericidním účinku (lék ničí buněčnou stěnu mikrobů a ničí je). Aby bylo možné zničit houby, je nutná malá koncentrace roztoku, zatímco smrt virů vyžaduje přípravu větší koncentrace. Vzhledem k tomu, že drozd je houbovým onemocněním pro jeho léčbu, stačí používat lokální koncentrační roztok 0,05%.

Před začátkem postupu musíte jít na záchod, pak důkladně umýt ruce a vnější genitálie. Postup douching se provádí v pozici ležící na zádech se zlomenou nohou. Roztok se vyrábí ve speciální láhvi pro body, takže je připraven k použití. Léčivo 0,05% může být použit v koncentrované formě, není nutné jej chovat navíc vodou. Roztok koncentrace 0,5% je chován vodou v poměru 1:10. Pro zavedení léčiva v tomto případě bude mít návrh nebo malou hrušku. Lék by měl být aplikován na teplotu místnosti nebo trochu teplejší.

Při zahřátí je účinek léčiva zvýšen, ale při vysoké teplotě se lék přestane působit, takže roztok nelze před použitím vařit.

stříkačkaŠpička láhve se zavádí do vagíny a podávání léčiva začíná. Množství injikovaného léku doporučuje lékaře. Děti se typicky doporučují zavést 2-3 ml léku a dospělé - 5-10 ml za singling. Úvod Musí být prováděno pomalu, s mírně lisováním na láhev. Po zavedení přípravku se doporučuje 15-20 minut. Po postupu se musíte snažit neočinit jeden nebo dvě hodiny. Aby nedošlo k nadměrnému suchu pochvy, po konci postupu mohou být vnější genitální orgány promyty vodou. Sušení se provádí dvakrát denně - ráno a večer, průběh léčby je obvykle jeden týden. Řešení může zavítat vnější genitální orgány pro větší účinek léčiva.

Kromě písem může lékař jmenovat antifungální léky uvnitř.

Drush - ne-nebezpečný, ale způsobuje mnoho nepříjemných příznaků. Pokud není nemoc zacházeno, je chronický zánět, což vede k porušení normálního provozu sliznice vnějších orgánů, přispívá k šíření infekce do jiných orgánů močové sféry. Léčba chlorhexidinu pomůže navždy zbavit drozury a eliminovat všechny projevy onemocnění. Je však třeba si uvědomit, že před zahájením terapie by měl být zkoumán průzkum a získání konzultace odborníka. V případě potřeby bude lékař zvolit analogy léčiva nebo předepisovat jiné prostředky pro léčbu drozd.