Použití tamponů s dimeksid v gynekologii, recenze žen

Podle statistik, gynekologická onemocnění se nacházejí ve více než 65% žen. Výkonné mikroorganismy pronikly do pochvy, způsobují zánět, spalování, svědění, bolest, může zlomit menstruační cyklus. Často se neobvyklé léčivé tampony používají k řešení těchto problémů. Tampony s dómerou v gynekologii se úspěšně používají jako součást komplexní terapie pohlavních infekcí, protože hlavní složka má protizánětlivý majetek. Léky eliminuje bakterie, viry, houby, zastavení zánětlivého procesu, zmírnění bolesti.

Donexid - základní informace

DIMEXIDE je průhledná nebo světle žlutá kapalina s mírnou vůní podobnou vůni česneku. Sestává z koncentrátu dimethylsulfoxidu. Roztok je obvykle zabalen v lahvích 50 a 100 ml.

Drug má následující vlastnosti:

  1. Protizánětlivý účinek. Dimethylsulfoxid deprimuje výrobu prostaglandinů, které vyvolávají zánět. Jako výsledek, zarudnutí zmizí, otok, svědění, spalování.
  2. Anestetický efekt. Blokuje citlivost nervových zakončení, protože výsledek zmizí bolest světla nebo snižuje závažnost závažné bolesti.
  3. Dezinfekční. Ničí škodlivé mikroorganismy na poškozených sliznicích genitálií.
  4. Trombolytická akce. Rozpouští fibrinové lano v zaostření infekce, urychluje hojení poškozené tkáně.

S vedlejšími účinky, které se objevily, měli byste se obrátit na gynekolog.

Indikace pro použití

Dimexid v gynekologii se používá díky své antibakteriální, protizánětlivé, mírně analgetický účinek. Pro léčbu zánětlivých onemocnění se používají tampony nebo stlačování impregnované lékem. Rozhodnutí o zvolení způsobu používání léčiva se účastní lékařského lékaře.

Tampony s dimeksidou se používají k léčbě různých gynekologických onemocnění:

  • Erozivní léze děložního čípku.
  • Zánět vagíny a vulvy.
  • Různé typy ovariálních cyst (folikulární, endometrioid, ráj a t. D.).
  • Zánět děložního čípku.
  • Kandidóza.
  • Infekční komplikace po porodu.
  • Rehabilitace po operaci na genitáliích.
  • Ošetření zotavení v přítomnosti onkologických neoplazmů na genitáliích (komplexní terapie).

Tampony s Dimeksidem nejsou méně účinné než prášky, ale ne tak agresivní jako injekce. Místní léčba se používá v raných fázích onemocnění nebo pro prevenci genitálních infekcí. Také léky se používají v zánětlivých onemocněních u chronické jednotnosti spolu s jinými léky.

Použití terapeutických tamponů pro léčbu gynekologických onemocnění je již dlouho známo a poskytuje dobré výsledky. Kromě výrobků impregnovaných drogami, ženy používají extrudované bylinky, které se používají jako Vaginální tampony. Nejoblíbenější z nich lze zvážit Čistý bod. Nástroj pomáhá vyléčit mnoho chronických onemocnění urogenitálního systému a dokonce se zbavit neplodnosti. Jděte na odkaz, abyste se dozvěděli více o produktu.

Přečtěte si také o aplikaci Tampony s mastí Levomecol v gynekologii.

Tampon výrobní technika

Jak udělat léčivé tampony doma? Udělejte tampon potřebné samo sterilní materiály. Nedoporučuje se používat hotové tampony, protože jsou již impregnovány jinými látkami, které mohou vyvolat vedlejší účinky.

Aby se tampon musí být zásobník, obvaz nebo gázu a vlákno. Všechny materiály musí být sterilní. Používá se pro výrobu terapeutických tamponových nástrojů, musí být sterilizovány nebo zpracovány lékařským alkoholem. Ruce čisté antibakteriální mýdlo nebo na sterilní rukavice.
Můžete udělat tampony s dimexid dvěma způsoby:

Technika vytvoření podlouhlého tamponu:

  1. Vyjměte kus obvazu, od 15 do 20 cm dlouhý.
  2. Pevně ​​válcovat kus vlny, průměr 3 cm tak, že připomíná tvar válce.
  3. Na vrcholu tamponu upevněte závit ošetřený alkoholem, zabalte ji s obvazem, hrany jsou pevně vázány tak, že "ocas" tvořil, který bude přesahovat vaku, aby snadno odstranil prostředky.

Kulatý tampon je vyroben následovně:

  1. Kus vlny v těsné míči.
  2. Řezy jsou impregnovány předkoleným roztokem a mírně posypeme.
  3. Hygienický prostředek je zabalen bandáží, takže okraj je zabalen dovnitř a utáhněte jeho závitu.

Po smáčení velikosti terapeutického činidla se zvyšuje. Chcete-li tomu vyhnout, musíte dát svou bitvu bitvou a opravit vlákno. Nezapomeňte také na "ocas" tampona, který poskytuje mírné odstranění pára z vagíny. Teprve po kontrole těchto položek můžete dát tampon.

Přečtěte si v našem článku z čeho Pomozte tamponům s rakytníkem a Tampony s medem v gynekologii.

Radiační řešení

Jak chovat dimexid před použitím? Lék je zakázáno být používán v čisté formě, protože bude provokovat popáleniny vnitřního pouzdra vagíny. Koncentrace roztoku závisí na symptomech.

Chcete-li správně distribuovat dimexid vodou, musíte dodržovat následující proporce:

  • 10% roztok - 18 ml vody / 2 ml koncentrátu;
  • 20% roztok - 8 ml vody / 2 ml léků;
  • 25% - 6 ml vody / 2 ml léčiva;
  • 30% - 14 ml / 6 ml;
  • 40% - 6 ml / 4 ml;
  • 50% - objem vody se rovná počtu léčiva (5 ml / 5 ml);
  • 90% - 2 ml vody / 18 ml koncentrátu.

Dimexid pro tampony je 10% nebo 30% řešení. Pro chov použití pouze vařená voda.

Jak dlouho může zředěný roztok? Agent je uložen v chladném tmavém místě ve skleněné nádobě pod hermeticky uzavřeným víkem až 3 dny, i když lékaři doporučují vařit čerstvý lék pokaždé.

Důležité! Před určením pro sebe je nezbytné podíl finančních prostředků konzultovat gynekolog.

Tampony s dómerou a jinými drogami

Lék zvyšuje permeabilitu tkání pro jiné léky. Z tohoto důvodu je antiseptický roztok často kombinován s jinými léky.

S Mazus Vishnevsky

Eliminovat zánět, urychlit zotavení Tampony s mastí vishnevsky a lidase. Kromě toho je lék kombinován s proti bolesti a antibakteriálními roztoky (například novokain nebo dioxidin).

Tampony s Dimeksidou a odtokem Vishnevského ničí patogeny mikroorganismů, zastaví zánět, snižuje bolest. Taková směs se používá pro zánět vaječníků, erozivní poškození čípku, cystu, mléka a t. D.

S Novakinem

Hygienický lék impregnovaný s novokainem dimexidem, používat k rychlému odstranění bolestivých pocitů.

S lidase

Tampony s dómerou a lidázou jsou předepsány zvýšením pravděpodobnosti adhezí. Hygienický svetr, impregnovaný donexidem s lidasou, normalizuje krevní oběh v malé pánvi, přispívá k obnovení buněk, obnovuje poškozené tkáně.

S antibiotiky

Pro léčbu zánětlivých onemocnění bakteriální povahy se používají donexid a antibiotika ve formě roztoku (například gentamicin).

Jak se používají tampony s dimexidem v gynekologii?

Jak správně vložit tampony s Dimeksidem v pochvě? Injekční stříkačka zvedne hotový lék, nalijte ji do domácí hygieny. Poté může být vložen hluboko do vaginy, takže volný okraj je venku.

Pro jakou dobu dát tampony? Hygienický činidlo se používá dvakrát denně, každý konvoluce je odstraněna z vagíny po 10 hodinách. To bude každodenní míra užívání léčivého přípravku.

Kolik dní potřebujete použít terapeutický tampon? Doba trvání kurzu určuje lékař pro každou ženu individuálně. Ale na průměrné terapii trvá 10 dní.

Pokud se po použití léčivého tamponu objevil krvácení, je třeba okamžitě ukončit terapii a vyhledat poradenství lékaři.

speciální instrukce

Tampony s DIMEKSIDE jsou zakázány používat v následujících případech:

  1. Hypersenzitivita na dimethylsulfatecisida.
  2. Oběhová porucha.
  3. Myokardská ischemie.
  4. Porušení funkčnosti ledvin nebo jater
  5. Oftalmologická onemocnění (například glaukom).
  6. Těhotné a ošetřovatelské ženy

Je možné použít terapeutické tampony během menstruace? Nedoporučuje se provádět léčbu donexidem během menstruace, protože se zvyšuje pravděpodobnost nežádoucích účinků. Povolil použití terapeutického činidla pouze pro osoby starší 15 let. Po 60 letech se pod dohledem lékaře aplikují terapeutické tampony.

Hlavní složkou může poskytnout alergickou reakci, takže před použitím léků musíte otestovat test citlivosti. Chcete-li to udělat, na koleno se aplikuje několik kapiček. Pokud po 30 minutách reakce chybí, může být léčivo použito podle pokynů.

Vedlejší efekty

Pokud existují kontraindikace nebo nezávislé zvýšení dávkování řešení, jsou možné negativní účinky:

  • zúžení lumenu bronchi, meč;
  • svědění, edém a spalování na zadním okraji vaginy;
  • závrať;
  • sušení, zánět na kůži;
  • nevolnost, útoky zvracení;
  • zácpa nebo průjmu;
  • poruchy spánku;
  • zvýšená pigmentace kůže;
  • sliny, moč, pot, pachy česneku.

Pokud se takové příznaky vyskytnou, musíte přestat užívat léky a kontaktujte gynekologa.

Hodnocení žen

Recenze o Tampons s Dimeksid v gynekologii v hlavní hmotnosti pozitivního. Je třeba poznamenat, že se jedná o účinné prostředky pro léčbu zánětlivých onemocnění genitálních orgánů. Stav žen se zlepšuje za několik dní pravidelného užívání.

Aby se terapie pouze výhody, musíte před použitím léčivého přípravku konzultovat gynekolog. Pacient musí dodržovat všechna doporučení týkající se aplikace DIMEKIDE.