Furadonin na cystitis: pokyny pro použití

FURADONIN - syntetická farmakologická příprava nitrofuranu s vysokou antimikrobiální aktivitou. Má bakteriostatický účinek - pozastaví reprodukci patogenních mikroorganismů a baktericidní - zničení patogenní flóry. Proto je futeradonin předepsán při léčbě onemocnění genitourinární sféry. Klinicky prokázal účinnost léčiva ve vztahu k Shigella, Saprofyt stafylokokcus, enterobacteria, průtok, klebsiella a střevní tyčinky.

Návod

V návodu k použití FURADONIN je uvedeno, že výrobce je lotyšská společnost Olainfarm. Lék se uvolňuje v lékárně bez receptu. Balení - 10 tablet.

Léčivo v léku zahrnuje nitrofurantoanto ze Sluantisceptické skupiny, účinnou látku a hlavní účinnou látku. Nitrofurantoin je aktivně absorbován ze žaludku a střev. Jasně zavedené spojení s plazmovými proteiny. Hlavní metabolismus - v játrech a ve svalové tkáni. Biologická dostupnost léčiva dosáhne 50% s příjmem potravy. Poločas léků kina (až 50% se vylučuje beze změny) až 30 minut. Nitrofurantoin plynule proniká na placentu a mateřské mléko. Nejvyšší účinnost prostředků je stanovena v kyselém prostředí. V případě překročení pH moči více než 8 jednotek je patrný pokles baktericidního účinku.

Indikace, kontraindikace, vedlejší účinky

Indikace pro použití Furadoninu:

  • Infekční zánětlivé procesy urogenitálního systému způsobené aktivitou patogenních mikroorganismů citlivých na léčivo (například cystitida, uretritida, pyelonefritida a další);
  • Aby se zabránilo operačnímu zásahu (cystoskopie, katetrizace a jiné).

U mužů se antibiotikum používá pro uretrité, cystitidy, prostatitida a další zánětlivá onemocnění močového systému.

Stejně jako jakýkoli léčivý činidlo, Furadonin má své vlastní kontraindikace:

  • cirhóza jater;
  • chronické selhání ledvin;
  • chronická hepatitida;
  • Vysoká citlivost těla k léčivé složce;
  • Těhotenství, období laktace (období dětské kojení);
  • Dětský věk do 1 měsíce.

Pokyny pro použití popisují vedlejší účinky léku nejběžnější v lékařské praxi. Mezi nimi se rozlišují:

  • Alergické reakce ve formě vyrážky, svědění, otoku, idiopatické urtikárie;
  • Ze strany dýchacího ústrojí, bolestivosti hrudníku, snížení funkce dýchání, kašel, dušnost, dech, astmatické záchvaty, jsou odhaleny;
  • Funkční poruchy ze žaludku, tenkého a tlustého střeva ve formě nevolnosti, zvracení, nepohodlí v epigastrické oblasti, průjem (průjem), zvyšování hladiny bilirrubinu;
  • Poruchy nervového systému ve formě bolesti hlavy, závratě, ospalost, apatie;
  • Ze systému tvorby krve, leukopenia, trombocytopenie, anémie a dalších poruch;
  • Reakce kůže ve formě různých forem dermatitidy se objevují multimevředěný erytém;
  • Ostatní funkční poruchy.

 V případě předávkování se provádí žaludeční a symptomatická terapie.

Funkce aplikace

Pokyny pro použití zahrnuje hojný režim pití a vyváženou výživu v procesu léčby přípravkem FURADONIN. Gorky Chuťové léky určuje použití futeradoninu spolu s jídlem (během potravy). V závislosti na formě léku (tablety, rozpustné kapsle nebo sirup) je přiřazen specifický léčebný schéma.

Dospělí a děti starší 12 let5 - 150 mg3 - 4 p. denně
Děti do 12 let5 - 7 mg na 1 kg hmotnosti4 R. denně
Nekomplikované infekce5 - 100 mg3 R. denně
Prevence infekcí1 - 2 mg na 1 kg hmotnosti1 R. denně

Tabulka zobrazuje standardní aplikační schéma fundoninu. Lékař může předepsat jinou recepci, s přihlédnutím k jednotlivým kritériím. Pokud výsledky testů neotvrdou účinnost terapie, je léčivo zrušeno.

Trvání terapie je 7 dní. Podle svědectví může lékař prodloužit průběh léčby nebo vyměnit lék. Snad současný účel několika antibiotik pro léčbu cystitidy.

Účinek furakoninu je znatelně zvýšen v kyselém prostředí, proto se musí měnit v systému. Obvykle je ukázána proteinová strava.

Před zahájením terapie by měla být zohledněna kompatibilita furadoninu s jinými léky:

  • Přípravky s kyselinou nylidixovou nebo trisilikáty hořčíku (známé jako antacidy) snižují účinnost furadoninu.
  • Kombinace s sulfinpyrazonem a probelacidem snižuje uvolňování léčiva s močí.
  • Přebytek koncentrace furadoninu v těle zvyšuje její nefrotoxicitu, což významně snižuje terapeutické účinky na ohnisko zánětu.
  • Furadonin snižuje účinnost antikoncepce (použití bariérových prostředků antikoncepce pro celou dobu léčby).
  • Nedoporučuje se kombinovat příjem antibiotikum a alkoholu.

Pro objasnění interakce furadoninu s jinými léky v popisu léčiva. Důsledky simultánního příjmu nekompatibilních prostředků mohou být velmi smutné.

FURADONIN v léčbě cystitidy

FURADONIN NA CYSTITIS: Pokyny pro použitíCystitida je zánětlivý proces, který se vyvíjí v membránkové membráně z močového měchýře, které vznikají z infekce (bakterie, viry, houby) a snížení imunity s diabetem, těhotenstvím, kojením, užíváním hormonálních nebo cytostatických (protinádorových) léčiv, během radiačního onemocnění. Vývoj zánětlivého procesu přispívá ke stagnaci moči v důsledku nepřítomnosti pravidelného močení. Urolitiáza nebo porušování v oběhovém systému mohou také vyvolat vývoj nemoci.

Opakování cystitidy - fenomén je poměrně běžný. Častá zácpa, střevní dysbióza (způsobená infekcí), gynekologická onemocnění přispívají k re-vývoji onemocnění. SuperCooling je nejčastějším důvodem pro vzhled opakujících se cystitidy. Zdůrazňuje a obecná přepracování těla snižují své ochranné vlastnosti. Extrémně negativně na močovém systému postihuje umělé potrat těhotenství.

Cystitida - problém obeznámený mnoha ženám. Proto je otázka, jak užívat FURADONIN během cystitidy je vždy relevantní. Účinnost léčiva při léčbě cystitidy závisí na výsledcích analýz, citlivosti patogenní flóry, formy průběhu onemocnění, individuální vlastnosti těla.

Sada analýz v cystitidě zahrnuje:

  • Obecná analýza moči (se zjevnou převahu leukocytů, přítomností červených krvinek a malého množství proteinu);
  • Analýza moči (s podrobným určením počtu leukocytů, červených krvinek a válců);
  • Bakteriologický setí moči (pro stanovení patogenu a účinnosti antimikrobiálních léků);
  • analýza pohlavních onemocnění;
  • nátěr na flóru;
  • Uzi Organs se nachází v malé pánvi.

Výrazný antiseptický účinek furadoninu a jeho schopnost proniknout lymfatické cesty blokuje další rozložení patogenních mikrobů. Selektivní účinky léku na určitých kmenech zvyšuje stupeň imunitní ochrany.

Ostrovní forma zánětu močového měchýře se zpracovává v dávce od 50 do 100 mg 4krát denně, oddělující recepci ve stejných intervalech. Doba trvání léčby je určen lékařem a závisí na mnoha indikátorech. Nekomplikovaná forma je obvykle vyléčena do 7-10 dnů. Pacienti s chronickou cystitidou potřebují podpůrné dávky léčiva. Tablety z cystitidy furadoninu v dávce 50-100 mg, odebrané 1 čas denně, jsou preventivním měřítkem exacerbačního varování. Trvání terapie může trvat 3 až 12 měsíců.

Léčba cystitidy se provádí dlouhým průběhem a ne přerušením během menstruace. Po měsíčním lékařovi může doporučit příjem dalších léků na prevenci opakování onemocnění.

Furadonin v pediatrii

Vzhledem k nedostatku údajů o provedených laboratorních studiích je lék předepsán dětem mladšímu věku od 1 měsíce. Výhoda by měla být podána furaconin ve formě suspenze. Lze jej užívat, míchání s mlékem, šťávou, oblíbeným nápojem nebo obyčejnou vodou. V zředěné formě je suspenze nejen ztratí hořkost, ale také je lépe absorbován. Použití léku spolu s potravinami eliminuje nepříjemné pocity v epigastrické oblasti.

Děti více než 12 let starý furadonin jsou předepsány ve formě 100 mg tablet 2krát denně. Léčba kurzu se obvykle pohybuje od 5 do 7 dnů.

Stejně jako jakýkoliv lék, Furadonin v pediatrii se užívá pod přísnou kontrolou lékaře. Samoúprava je nepřijatelná.

Aplikace léku během těhotenství a laktace

Těhotná nebo ošetřovatelská žena by měla učinit vážené rozhodnutí aplikovat jakoukoli léčbu. Poměr přínosu a rizika je zvláště relevantní v prvních 12 týdnech při rezervaci hlavních systémů a orgánů budoucího dítěte. Fundonin volný pronikání přes placentární bariérové ​​a mateřské mléko, stejně jako nedostatečné klinické studie týkající se toxických účinků na ovoce, určené kontraindikace k jeho použití během těhotenství a laktace.

Lékaři gynekologové obvykle používají tento lék v léčbě infekcí močových cest ve druhé polovině těhotenství.

Přípravky-analogy

Mezi drogami, které mají podobné terapeutickému účinku, zvýrazňují furamag, furagin, furozalidon, furazol, furazidin (všechny deriváty nitrofuranu). V lékařské praxi je příprava furaginu široce známý. Jeho vysoká antimikrobiální aktivita někdy vykazuje větší účinek (při léčbě pyelonefritidy). Furagin má méně výrazné vedlejší účinky a tento rozdíl z něj činí méně populární nástroj pro léčbu cystitidy.

Domácí medicína se zaměřuje na modernější léky: norbaktin, neomycin, monúrenec, biseptol, norfloxacin. Antibiotika jsou různé spektrum účinku a rozsahu. Nové léky měknou bolestivé vedlejší účinky z trávicího systému a centrálního nervového systému. Náklady na moderní analogy jsou vyšší, takže relativní livance furadonínu přitahuje návštěvníky lékáren.

Často se současně s antibiotiky, diuretické výrobky jsou předepsány pro léčbu cystitidy, jakož i rostlinné zařízení (Kanefron, brusniser a dr.). Předepisuje lék léky po vyšetření. V některých případech je vhodné použít imunostimulační léčiva spolu s antibiotiky pro urychlení zotavení. Kolik léčebných trvá, také řeší zúčastněné lékaře na základě těchto analýz a celkového pohodu pacientů.

Účinnost léčby furaconinu je přímo úměrná správnosti jmenovaného schématu aplikací v souladu se všemi klinickými údaji. Četná pozitivní zpětná vazba dostupná v lékařské praxi svědčí o rychlému vysvobození od nemoci. Včasné konzultace s odbornými a preventivními opatřeními pro úzkou profilu ve většině případů zaručují pozitivní výsledek léčby.