Příprava oxytocin - aplikace, těžba

Obecná činnost v ženě je regulována Hormon Oxytocyne. Tato látka se vyrábí v hypotalamu a akumuluje se v zadním laloku hypofýzy. V gynekologickém hormonu našel užívání již dávno.

Používá se Stimulovat obecnou činnost, pro Restaurování těla ženy v období po porodu.
Farmakoam se podařilo syntetizovat tuto biologicky účinnou látku. V současné době je drogový oxytocin dobře známý a poptávku v medicíně.

Přípravky během porodu

Syntetizovaný hormon nemá nečistoty ve formě jiných účinných látek proteinů. Má směrové akce na svalových stěnách dělohy. Se zavedením léku intravenózně nehrozí nebezpečí vývoje anafylaktického šoku.

Akt

Vliv látky je spojen se zvýšenou permeabilitou membrány děložních buněk pro ionty draselného, ​​vzhledem k tomu, zvýšením vzrušení. Tento mechanismus je zaměřen na posílení smluvní funkce dělohy. Po narození dítěte, oxytocin ovlivňuje výrobu prolaktinového hormonu, který stimuluje laktaci. Mezi další funkce biologicky účinné látky - nízkotlaký antidiuretický účinek na tělo.

aplikace

Různé stavy žen spojených s těhotenstvím, porod jsou indikací oxytocinu:

  • stimulovat obecné činnosti;
  • jako prevence děložního krvácení po potratu nebo po potružení;
  • Ihned po porodu nebo cesarejské části (v obou případech, po výstupu placenty) pro urychlení procesu řezání dělohy;
  • před menstruací, pokud jsou pozorovány otoky a zvýšení tělesné hmotnosti;
  • Nedostatečná průchodnost plynových drážek během laktace.

Zvláštní lékařské označení pro užívání léčiva je umělé porodu, které se konají:

  • s diagnostikovaným konfliktem rezerv;
  • při pozdní toxikóze;
  • Pokud žena nadváha těhotenství;
  • Akumulovat vody se přestěhovaly předčasně;
  • V důsledku smrt plodu.

Návod

Ampule

Hlavní formou uvolňování hormonálního léku je roztok pro injekce v ampulích 1 ml, koncentrace hormonu 5 mezinárodních jednotek. Ampoules balení 5 nebo 10 kusů v kartonových krabicích. Méně často používají oxytocin v tabletách. Lék se prodává v lékárnách pouze recept.

Podle pokynů Oxytocin pro umělou práci, Pro zvýšení generické aktivity je lék podáván pouze Vídeň pouze v nemocnici. Aplikace léčiva vyžaduje povinné používání dalšího zdravotnického vybavení. Jednotlivě oddělené dávky léku. Záleží nejen na reakci fyziky matky k léku, ale také z reakce na to plod.

Zahájení generické aktivity začíná zavést fyziologické řešení. Dále se rozpustí v 1000 ml nehydratační kapaliny 1 ml léku. Začněte lékové řešení s intenzitou 2-16 kapek za minutu. Pro dosažení nezbytné kontraktivní aktivity stěn dělohy zvýšit intenzitu o 4-8 kapek každých 20-40 minut. S dostatečným otevřením děložního čípku se rychlost zavedení hormonu sníží v opačném pořadí.

S umělým porodem v pozdních podmínkách Lék se zavádí rychlostí 32-36 kapek. Významná míra infuze (až 80 kapek) platí v případech zahrnující předčasné narození. Trvalé monitorování patentu srdce, tónu myometria samotného a během řezu během zavedení kapání drog.

Léčba a prevence děložního krvácení po dodání zajišťuje intravenózní infuzi s intenzitou 80-160 kapek. V tomto případě se 2-8 ml hormonálních prostředků rozpouští v 1000 ml neduživé tekutiny.

S potitem jakéhokoliv typu ženy, roztok 2 ml hormonálního činidla a 500 ml fyziologického roztoku s intenzitou 20-40 kapek se zavádí do žíly.

Intramuskulární injekce oxytocinu v množství 1 ml činí Guinea po uvolnění posledního. V období po porodu, pokud je děloha snížena špatně, předepište injekce. Reakce těla ženy na oxytocinu je individuální, takže dávka je předepsána ve vztahu ke specifickému pacientovi a liší se od 2 do 10 mezinárodních jednotek (IU).

Dělat injekci může být intramuskulárně, subkutánně, v čípku, v děložní stěně nebo intravenózně. V posledně uvedeném případě je hormon injikován vložku nebo kapání. Zavést oxytocin ve stejnou dobu intramuskulárně a intravenózně nepřijatelně.

Těhotenství Ultrazvuk

Lék ve zvláštních případech je předepsána těhotná a kojící ženy. Při použití těhotných žen jsou prováděny konstantní kontrolou fetálního tepu. Zavedení hormonu s ošetřovatelskými ženami stimuluje mléčné žlázy, které přispívají k bezplatné propagaci mléka pomocí pohonů.

Kontraindikace

Použití léčiva je kontraindikováno přecitlivělostmi na účinnou látku, nedoporučuje se, když je identifikován těhotný patologický stav - preeklampsie. Oxytocin není aplikován s hypertenzí, porušením srdce a plavidel.

Oxytocin injekce se nepoužívají v případech Placentyovy prelation, pokud má žena úzkou pánev nebo velikosti pánve neodpovídají rozměrům plodu, s nesprávnou polohou plodu, s více těhotenství, pokud je Pravděpodobnost předčasného oddělení placenty.

V procesu generických injekcí je oxytocin kontraindikován hrozbou dělohy, se silnými zkratkami stěnách dělohy, s intrauterinní hypoxie plodu.

Vedlejší efekty

Bolest břicha

Na léku z trávicího systému se vedlejší účinky projevují ve formě nevolnosti a zvracení, ze strany srdce - arytmie a bradykardie, ze strany cévního systému - zvýšení krevního tlaku. Při použití léku může být pozorováno zpoždění moči. Vedlejší účinky se mohou projevit ve formě alergických reakcí.

Jroomdice, snížení koncentrace fibrinogenového proteinu v krvi, nízká apgarová reakce po dobu 5 minut, je možné reakce plodu nebo novorozence, spojené s účinkem hormonálního činidla na ovoce.

Speciální pozornost

Doktor zaznamenává informace

Aplikujte hormonální agenta sami doma je nebezpečný, používá se pouze pod lékařskou kontrolou. Nesprávně vybraná dávka léčiva vede samo-vyšetření k vážným důsledkům:

  • Hypertonek dělohy;
  • párování placenty dopředu;
  • fetální asfyxie;
  • lámání dělohy;
  • Smrt ženy a dítěte.

Léčivá interakce

Terapeutický účinek oxytocinu se snižuje při použití inhalační anestezie, s prostaglandiny, s křečem.

Analogy

Pilulky

Existují účinné analogy oxytocinu v tabletách. Tato skupina zahrnuje demoxitocin a disaminoxy. Jedná se o syntetické analogy hormonu, jejichž molekuly mají některé rozdíly od přírodního hormonu vzorce. Ale jednání je podobná a cílem je stimulovat hladké svaly stěn dělohy.

Kromě těchto léků jsou analogy oxytocin populární: MAZ, Fereyn, Richter.

Přípravky Richter

Oxytocin - účinný hormonální nápravný prostředek, který se používá pro porodu, v období obnovy po porodu a stimulovat laktaci. Lék se používá pouze jmenováním lékaře a pod jeho kontrolou. Existuje mnoho analogů hormonální drogy.