Léky pro řezání dělohy

Přípravky na řezání dělohy jsou rozděleny do tří hlavních skupin v závislosti na směru účinku proti svalové vlákno těla děložního tělesa:

  1. Přípravky, které zvyšují rytmické škrty a tóny.
  2. Léky, které ovlivňují tón hlavně.
  3. Přípravky, ohromující redukce dělohy.

Léky pro řezání dělohyPro prostředky z první skupiny zahrnují hlavně oxytocin a přípravky prostaglandinů. Druhá kategorie léčiv je navržena tak, aby přestala krvácení a je reprezentována ergometrinou. Třetí skupina léčiv je nejrozsáhlejší a zahrnuje takové léky, jako je ibuprofen, diklofenak, ale shap, síran hořečnatý, hyniprální, fenoterol, terbutalin, stejně jako analin-chinin - nástroj, který má dvojí mechanismus: eliminuje bolest a křeč s bolestivou menstruací a zvyšuje řezání dělohy po dodání.

Léky pro řezání dělohy mohou být používány lékaři s různými účely. Po porodu se tradičně používají léky, výztužné redukce dělohy. To je nezbytné pro normální involuci orgánu a snížení rizika krvácení.

Přípravky, které snižují dělohy v profesionálním intenzivním krvácení, například v období po porodu nebo v důsledku endometria hyperplazie, jsou zaměřeny na hudební muskulační tón - rychlé snížení myometria vede k křižování krvácích tepen.

Řezací přípravky pro dělohy v aspektu potlačování takové aktivity jsou zaměřeny na boj proti předčasnému narození, ohrožujícím potratu, algodismenorea.

Nástroje pro potlačování redukce dělohy

Léky, které se používají ke snížení kontraktilní aktivity svalových vláken dělohy, jsou reprezentovány následujícími skupinami:

  1. V₂ - adrenomimetika (ginipral, salbutamol, terbutalin, rytodrin, guiniprální) ovlivňují receptory ve svalových buňkách a přímo potlačují zkratku. Inhibiční léky ke snížení dělohy - jeho potlačení - se používají k zastavení předčasného rodu a potratu. Nejčastěji přiřazené tablety a injekce Guinipral.
  2. Vasodilatátory (síran hořečnatý). Magnesia zabraňuje snížení velkých dávek. Hlavním mechanismem působení tohoto léku je vazodilátor. Intravenózní injekce magnézie jsou schopny relaxovat myometrium v ​​důsledku změn v výměně vápníku ve svalových vláknech. Hořčík je antagonista vápenatý. Kromě toho se plavidla děložních těles rozšiřují a zpevňují průtok krve.
  3. Nesteroidní protizánětlivé fondy (NSAID), aby utlačovaly snížení orgánu, jsou nejbezpečnější léky ze skupiny toCelithics. Jsou anestzize a uvolňují dělohu. Nejčastěji lékaři předepisují přípravky ibuprofen, diklofenak a metamizol (analin) ve formě tablet.
  4. Pro relaxaci hladkých svalů jsou zapotřebí antispasmodika s myotropním účinkem. V gynekologii nejčastěji používané tablety, injekce a svíčky papaverin. Zkratka dělohy je potlačena a eliminována syndromem bolesti.

Je pozoruhodné, že takové prostředky ovlivňující kontraktilní aktivitu myometria, jako analin-chinin, současně a stimulace řezání dělohy a eliminuje bolestivé akcie spasmů. Analin nebo metamizol - potlačuje bolest a redukci a chinin - zvyšuje redukci myometria během kombinovaného použití s ​​oxytocinem.

Analgine-chinin a další NSAID mají výrazný pozitivní vliv na křeče v bolestivé menstruaci, přináší úlevu.

Algodismenorrhea je hlavní indikací pro jmenování analin-chininových tablet v gynekologii. Syndrom bolesti u žen během menstruace, například s endometriózou, často vyžaduje použití různých tablet. Nefunkční činidla budou zabiti, stejně jako data, která by potlačila redukci dělohy, mají protizánětlivý účinek. Nejmenší toxický medicínu z této skupiny je ibuprofen. Tento lék je součástí fondů, jako je Deblok, MIG-400, Nurofen, Salpadeev, Salpflex.

Pokud má žena docela bolestivé řezy v děloze, analin-chininové tablety a jiné prostředky z nožičky skupiny budou sloužit bolestem a křečími po dobu 20 až 40 minut a lék bude 3 - 4 hodiny.

Hlavní indikace pro jmenování drog ohromujících řezání dělohy jsou následující:

  • Easson a Cervikální nedostatečnost;
  • riziko potratu;
  • začátek obecné činnosti až 37 týdnů gestace;
  • potlačení kontraktilní aktivity myometria během chirurgických intervencí;
  • Algodismenye.

Když Ich, předčasné narození, začínající potrat, injekce, aby se snížily řezání dělohy, dokud nezastaví kritický stav. Pak jděte do tablet stabilizují kontraktilní aktivitu svalových vláken.

Mechanismus akce a pravidla pro přijetí na analin-kinin

Steroidní protizánětlivé fondy, na které mají tablety analin-chininu společný farmakodynamický účinek, jejichž výsledek je změna kontraktilní aktivity myometria.

Analin-Chinin je kombinovaný lék sestávající ze dvou složek, které mají jiný účinek na dělohy.

Tablety se skládají z následujících látek:

  1. Metamizol je přímým zástupcem NSAID, mechanismus činnosti je spojen s porušením tvorby prostaglandinů ve svalových tkáních, které jsou schopny zvýšit citlivost receptorů bolesti proti bolesti bolesti. Počet prostaglandinů se snižuje a bolest je potlačena, což je relevantní s algodisotere.
  2. Cinen - antimalarial agent, z nichž jeden z nich je zvýšení kontrakce dělohy. Takový další účinek léků umožňuje použití analin-chininových tablet v porodnictví, a ne jen pro léčbu malárie.
Analin-chinin, aby se snižoval děloha používané ve slabosti generické aktivity a atony myometria v období po porodu.

Analin-Chinin platí pouze v časném období po dodání - během prvního týdne. Tablety, které snižují děloha, umožňují postup involučního postupu běžně proudit, což pomáhá vyhnout se nejnebezpečnějším komplikacím - krvácení. Svaly jsou sníženy, uzavřeny clearance cév placentové platformy, v důsledku čehož krvácení se zastaví a děloha má své normální rozměry.

Do konce 10 dnů po porodu by měl být děloha snížena polovina a dno by nemělo být hmatatelné přes pubic.

Metamizol, který je součástí tablet analin-chininu, má vysokou toxicitu ve vztahu k procesům tvorby krve. Drog je zakázán pro použití u dětí do 12 let, během těhotenství a během období kojení, proto se zřídka používá analinininin v porodnictví. Taková složka jako kinein má také podobné kontraindikace. Jeho použití je relevantní, pokud žena z nějakého důvodu nekrmne prsa. Kromě toho je použití léku vhodné pro provokaci nebo po umělých orgánech (mrtvé ovoce, malformy, které nejsou kompatibilní s životem).

Tablety analin-chininu jsou odebrány ke snížení dělohy následujícím způsobem:

  1. Se slabou generickou aktivitou se 2 tablety používají každou půl hodiny pouze 6krát. Účinek léčiva začíná o dvě hodiny později.
  2. Pro zvýšení redukce momterie se po dodání používají čisté injekce chininu: 50% chorinin na fyziologickém roztoku je injikováno intravenózně. Žena téměř okamžitě cítí výsledek: myometrie ostře a bolestně klesající.

Hlavní vedlejší účinky tablet analin-chininu jsou:

Metamizol může způsobit:

  • nevolnost a zvracení;
  • žaludeční vřed;
  • bolest hlavy, závratě;
  • pocit tepového tepu;
  • Harpivnitsa.

Cinen je schopen uvést následující:

  • zvýšení teploty;
  • Poškození a slyšení.

Lék pro řezání dělohy po narození analin-chinin má výrazný toxický účinek na sluchové orgány - přesně na úkor kininu, to je způsobeno jeho vzácnou aplikací v porodnictví s zdravým darovaným těhotenstvím.

Analin-chinin tablety se slabostí generické aktivity platí pouze v kombinaci s jinými přípravky, které zvyšují redukci dělohy, nejčastěji s oxytocinem.

Chcete-li zmírnit křeče a bolest v menstruaci, analin-chinin používat 1 nebo 2 kusy dvakrát nebo tři dny denně po jídle.

Přípravky pro zvýšení smluvní činnosti a tónu

Prostředky řezání dělohy jsou rozděleny do dvou skupin:

  1. Léky pro zvyšování rytmických řezů dělohy.
  2. Tónové efekty.

Přípravy z první skupiny zahrnují dvě základní podskupiny:

  1. Oxytocin.
  2. Prostaglandiny.

Do konce těhotenství v myometria, počet receptorů na oxytocyne stoupá. Velký počet receptorů zůstává v posledních dnech před porodem, během porodu a v prvních dnech po porodu. V této době pomáhá Oxytocin porodnostmi, aby stimulovaly obecné činnosti ve své slabosti, a snížit dělohu v jeho neslučitelnosti v období po porodu.

Oxytocin ke snížení dělohy po dodání se používá pouze v časném období - během prvních dnů.

Tablety Analin-Chinin se používají v kombinaci s intravenózním podáváním oxytocinu pro účinek zesílení.

Kromě injekcí oxytocinu je jeho derivát široce používán ve formě demoxitokinových tablet - lék je schopen rychle rozpustit v ústní dutině a rychle mít účinek.

Takové prostředky ke snížení dělohy, protože oxytocin ve formě injekcí a tablet jsou kontraindikovány v přítomnosti cesarejské sekce v historii, nevhodná poloha plodu, úzké pánve a velkého ovoce.

Antispasmodický přípravek, SHPA a oxytocin, aby se snižoval dělohu v prvním období generací pro změkčení krku, odstranění bolestivého křeče a zvyšování produktivních záchvatů.

V pozdním po porodu nebo v období těhotenství do 36 týdnů, zavedení oxytocinu nevede ke snížení. Léky nemá žádný bod aplikace - neexistuje požadovaný počet receptorů. Proto se prostaglandiny používají ke stimulaci porodu a prevence hypotenze.

Přípravy z prostaglandinů ke snížení dělohy po porodu mají následující akci:

  1. Ve srovnání s oxytocinem nepotřebují prostaglandiny dostupnost receptorů, takže se používají po celém těhotenství pro stimulaci porodu podle svědectví.
  2. Kromě zvyšujících řezů přispívejte k popisu a vyhlazování krku.

Prostaglandin injekce ke snížení dělohy po porodu se používají v menší míře než tablety, protože když intravenózní podání může způsobit zvracení a průjem. Léky, jako je dinofrost, dinoproston při intravenózním podání jsou schopny vést k arteriální hypertenzi a bronchiální křeč, proto se používají s opatrností, zejména v gestóze. Tyto léky se také používají k přerušení těhotenství ve druhém trimestru udržováním v plodném sáčku.

Léky ve formě tablet a vaginálních gelů, například jednoduchého pin, a je nejoblíbenější v gynekologii, aby se zlepšila snížení.

Přípravky způsobující kontrakci dělohy jsou také používány k přerušení těhotenství na 42 dní nepřítomnosti. Použijte lék obsahující prostaglandin - mizoprostol tablety v kombinaci s antigestagenem.

Usi a porušení involuce děložního tělesa, z nichž znamení je krvácení, léky alkaloidů se používají. Tyto léky, které řezané dělohy se používají v období po porodu ve formě injekcí.

Normální řezná aktivita děložního tělesa - důležitý stupeň pro období po porodu. Moderní farmaceutický průmysl nabízí řadu vysoce účinných prostředků, vynikajících zastaralých a toxických léčiv, jako je analin-chinin, který nabízí přírodní léky nebo jejich syntetické analogy.