Dezaminooxytocin. Oxytocin v tabletech

Oxytocin - hormon produkovaný hypotalamem, uloženým v zadním laloku hypofýzy, následovaný uvolněním krve. Oxytocin má oligopeptid (protein) přírodu a je základním hormonem v těle ženy. Přímá účast v těhotenství a porodu.

Hormon má cílové buňky v hladkých svalech dělohy, které stimuluje řezy dělohy. Pomáhá tak vyřešit ženu během porodu, což způsobuje kontrakce.

Při kojení, Oxytocin Pomáhá vyniknout pro mateřské mléko, i když se mléko vyrábí v ošetřovatelské matce pod působením prolaktinu. Oxytocin, působící na myoepiteliální buňky, tlačí mléko přes prsa.

Disaminoxytocin - tablety

Aplikace léčiva během porodu

Tento hormon je nepostradatelný v porodnické praxi, oxytocin je často používán v nemocnicích ke stimulaci dělohy, takže žena má kontrakce a porod začíná. Tento postup se provádí v posledních týdnech těhotenství, zejména v případech přeneseného těhotenství po dobu 42 týdnů.

Jako svědectví pro použití hormonu je slabá obecná aktivita, neschopnost těla způsobit kontrakce. Úvod Oxytocyne pro excitační boje se provádí intravenózně s infuzní terapií.

Syntetický oxytocin v tabletách

Jméno farmářské akce
Dexotocin
(Dezamynoxytocin)
Syntetický analog oxytocin. Způsobuje snížení myoepiteliálních buněk. Provokuje obecné činnosti

Protože oxytocin je důležitý a užitečný hormon v ženském organismu, je také získán syntetickým a použitým v různých lékařských účelech. Syntetický oxytocin vykazuje přímým účinkem na děložní myometrii než přírodní hormon.

Největší léky se nacházejí ve formě řešení pro intramuskulární nebo intravenózní podání, oxytocin v tabletách se vyskytuje méně.

Analogový v tabletové formě

Dezaminooxytocin. Tento lék je analogem oxytocinu, Ale v tu samou dobu, Dezaminooxytocin odolný vůči enzymům gastrointestinálního traktu, Co umožňuje subsaciive přijetí této látky.

Lék je absorbován ústní sliznickou membránou.Funkce decamin-oxidu spočívá v tom, že lék nemá vazokonstrikční akci, to znamená, že není zúžení plavidel, na rozdíl od oxytocinu, což umožňuje jmenovat tento lék pro lidi, kteří trpí arteriální hypertenzi. Vezměte si lék v pilulek Subakvly, to je, položit pilulku na tvář, neřeší se a ne žvýkání, dokud nezmizí.

Klinická těhotenství

Lék se používá ve stejných případech jako oxytocin. Kromě toho se data tablet používají při obnově dělohy po porodu (involuce dělohy). Stimuluje laktaci.

V počátečním období těhotenství je droga přísně zakázána. Předčasné škrty v děloze mohou vést k potratu. Drug je přijímán v posledních týdnech těhotenství v případech slabých pracovních činností.

Od vedlejších účinků může být anafylaktický šok, alergie okamžitého typu, ve kterém pacient potřebuje vážnou lékařskou péči se zavedením adrenalinu do krve. Hypertonek dělohy může vést k potratu nebo vnitřním krvácení.Vedlejší účinky na část plodu mohou projevit asfyxie, kompresi a pletou smrt.

Každá tableta léčiva 50 disaminoxyto. Dávky jmenuje odborný lékař v závislosti na stavu ženy.

Doktor v gynekologii

Předávkování léku je možné pouze s nekontrolovanými tablety. Lék se přijímá pod dohledem lékaře, který řídí dávkování. V žádném případě nemohou být schopni snížit a zvýšit dávku léčiva. V jednom případě bude nepříznivě ovlivnit ovoce a samotnou ženu.

Pro přerušení těhotenství

V lékařské praxi je oxytocin zřídka používán k přerušení těhotenství. Při vstupu do plodu, přijímání hormonu, spustí se řezání dělohy, Co může vést k potratu . S nepřipraveným a odkrytým děložním hrdlem, žena s drogovou rizikem zemřela z vnitřního krvácení .

Tento lék by proto neměl být používán k přerušení těhotenství, Zvláště domácí úkoly, bez konzultace s lékařem.

V nemocnici

V gynekologii používejte Misoprostol a Mifepristone. Jsou prováděna data manipulace na 4-5 týdnu těhotenství. S potitím lékařské svědectví, například při měření těhotenství může vstoupit Přípravky oxytocin Více než 14 týdnů.

Před vstupem do hormonu, mythuprostolu, mifepristone zavádí. Tak, přípravu a rozšiřování děložního čípku, aby se zabránilo traumatizaci. Oxytocin Dávkování je přísně kontrolováno lékařem.

Kontraindikace pro použití 

Pro tento lék jsou některé ženy přecitlivělost, což je zase kontrolováno soudním řízením podávání léku Před oxytocinovou stimulací dělohy. V případě nekonzistentnosti velikostí pánve plodu plodu je tento lék kontraindikován.

V šikmé nebo příčné poloze plodu je terapie oxytocyně také kontraindikována, protože tato poloha plodu interferuje s libovolným dodáním. Také lék je kontraindikován v patologickém protahování dělohy, ovocné mačkání, s těžkou gestózou s porušením funkce kardiovaskulárního systému, ledvin, hypertonku dělohy.

Oxytocin je kontraindikován u žen s arteriální hypertenzí nebo srdeční onemocnění. Více těhotenství je přímým kontraindikací pro použití tohoto léku. U hemofilie nebo jiných problémů s krevní srážkami kontraindikovaným použitím tohoto léku.

Jakékoliv nemoci podobné nádoru jsou kontraindikovány použití oxytocinu, protože recepce může mít za následek dělohu a vnitřní krvácení.

Vedlejší efekty

Stejně jako jakýkoliv syntetický hormon, látka může poskytnout řadu vedlejších účinků na ženského organismu. Silný krvácení během porodu, který je spojen s posílením průtoku krve v děloze a jeho redukci. Silná bolest v dolní části břicha. Může způsobit útok nevolnosti a zvracení, arytmie, zvýšení krevního tlaku nebo naopak, snížení krevního tlaku, bradykardie, subarašnoidní krvácení, alergické reakce.

Bolest břicha

Poznámka

V žádném případě neberte oxytocin, bez konzultace před tím s lékařem.Přijímání těchto léků bez jmenování specialisty plné s těžkými komplikacemi až po smrt. Je obzvláště nebezpečné vzít látku v nepředstavitelném v časném těhotenství. Aplikace oxytocinu bez řádného dohledu zdravotnického personálu může vést k potratu plodu nebo vnitřní krvácení ženy.