Multi-ruský vaječníka: léčba

Normálně, tělo ženy zažívá hormonální restrukturalizaci. Může být spojen s těhotenstvím, porodem, fyziologickým dospělostí a stárnutím. Během patologických změn v hormonálním podkladu mohou být vytvořeny různé onemocnění, z nichž jeden je býčí zápasy.

Multi-ruský vaječníka: léčba

Důvody

Ve tvorbě vícenásobných, ale zároveň se biologicky účinné látky nazývané hormony podílí na vaječnících. Chcete-li přesně stanovit příčinu nerovnováhy v hormonálním systému v této patologii je velmi obtížná. Existuje řada faktorů, které mohou být startovní signál ve vývoji pulzivosti vaječníků:

  1. Genetická predispozice. Vysílány na mateřské linii.
  2. Zánětlivá patologie malých pánevních orgánů. Zvláště tažená pozornost na onemocnění, která se konala dlouho, s přechodem na chronickou formu.
  3. V historii má pacient cysty, stejně jako další formace na vaječnících, děloha s hormonální povahou.
  4. Změny v těle po porodu.
  5. Nadbytečná tělesná hmotnost a po diagnóze "obezity" jsou považovány za nejčastější příčinou vícepodlažní.
  6. Patologii štítné žlázy, spojené jak s nedostatečnou produkcí svých hormonů, as přebytkem.
  7. Konstantní nervózní přepětí, která poškozuje celé tělo jako celek.

Nápisy

Pokud mohou být důvody pro vzhled nemoci u žen zcela odlišné, pak budou příznaky stejné:

  • Porucha cyklu: menstruace s vícebarevným vajecím nebo nepravidelným, nebo nemusí být nepřítomnost. Délka cyklu se zvyšuje (více než 40 dní);
  • Neplodnost - Koneckonců, těhotenství je nemožné kvůli skutečnosti, že ovulace nedochází;
  • Vzhledem k porušování hormonálního pozadí se žena konstatuje zvýšení tuhu kůže a vlasů, protože to, co musíte častěji umýt hlavu;
  • Na pokožce obličeje, stejně jako hrudník a zadní akné vypadat a akné se objeví;
  • Vznik zesíleného výfuku na těchto místech, kde by často nemělo být;
  • Někdy mohou být změny hlasu.

Multi-ruský vaječníka: léčba

Diagnostika

Žena nejčastěji přichází k gynekologovi se stížností na nepravidelný cyklus a neschopnost otěhotnět dítětem v přítomnosti pravidelného sexuálního života a zdravého partnera. S těmito příznaky je vhodné vytvořit ultrazvukovou studii orgánů v malé pánvi. Ovary, modifikované vícepodlažní, budou zvýšeny ve velikosti, mají nerovnoměrný povrch.

Zobrazují velké množství bublin - to jsou folikuly obsahující kapalinu. Žluté tělo nelze identifikovat, protože ovulace nedochází. Po této studii lze diagnostiku dát finále.

Také významnou roli v diagnóze vícenásobné analýzy vaječníků hraje krevní test na řadu hormonů, je také nazýván "reprodukční panel". Všechny biologicky účinné látky se navzájem ovlivňují, takže stav jednoho hormonů je často ovlivněn počtem druhých. Pánské pohlavní hormony (Androgeny) nad ženskou (estrogeny) převažují s více.

Metody léčby

Terapie této patologie je zaměřena na:

  • Korekce hormonálního pozadí ženy;
  • Eliminace (pokud je to možné) faktory, které by mohly způsobit vývoj více.

V absolutní většině případů je hormonální terapie předepsána ve formě perorálních antikoncepce. Obnoví proces ovulace vejce a také snižují počet folikulů v vaječníku. Úroveň progesteronu se zvyšuje a nerovnováha hormonu se upraví. Tyto léky jsou vybrány lékařem v závislosti na přiložených patologiích, věku a osobních preferencích.

Pro ženy se zvýšenou tělesnou hmotností se speciální dieta sníží hmotnost, udržovat hormonální pozadí s komplexní léčbou vícepodlažní. Napájecí zatížení se přidávají do napájecího zdroje pro korekci tělesné hmotnosti.

V případě patologií štítné žlázy, které nyní není neobvyklé, terapie je jmenována endokrinologem v závislosti na úrovni hormonů.

V přítomnosti častých nadměrných nervů a stresových situací se doporučuje změnit rytmus života, v některých případech bude vhodnější konzultovat psycholog pro poradenství. Stav nervového systému se odráží nejen na hormonální pozadí, ale ve všech systémových systémech, takže je obzvláště důležité být schopen správně vyrovnat se stresem.

Pro radikálnější metody, gynekologové zahrnují:

  1. Stimulace výroby hypofyzií FSH, LH. To se děje injekcí zavedení speciálního přemístění hormonu hypotalamu.
  2. Zavedení hormonů hypofýzy, které přímo bez zprostředkovatelů stimulují sexuální žlázy, aby se rozvíjely náležité množství hormonů.

Multi-Unie vaječníky a těhotenství

Bez korekce stavu, těhotenství je nemožné, protože ovulace nedochází proto, že vaječná buňka není vyzrálá a není připravena k hnojení. Ale s věrným léčbou jsou šance příznivého těhotenství být těhotné docela vysoké: Dodává se do 65% případů do 6 měsíců po léčbě.

Důležité! Ovariální multipoints má tendenci k opakování, takže lékaři doporučují čekat na těhotenství po průběhu půl roku terapie.

Multi-ruský vaječníka: léčba

Předpověď

Při normalizaci poměru estrogenů a androgenních hladin, jakož i slinehnutí těla z účinků rizikových faktorů, může být zapomenut na toto onemocnění. Menstruační cyklus je normalizován, jsou vytvořeny již zralé folikuly, dochází k těhotenství, pokud je to žádoucí, je žádoucí.

Závěr

Víceúčelové ovariální je obtížné onemocnění, protože vede k nemožnosti ženy mít děti. Patologie je však docela dobře přístupná pro diagnostiku a léčbu. Několik měsíců po úspěšné terapii, můžete začít dělat těhotenství plánování. Hlavní věc je okamžitě se obrátit na gynekolog, když se objeví první příznaky.