Overcomarcker vaječníků sa 125: dekódování

Analýza na OnComarkers - efektivní způsob, jak detekovat onkologické procesy. Případ-125 je protein, který se zvyšuje v hodnotách v epiteliální rakovině přídavek. Existuje však možnost zvýšení cca 125 jednotek s ovariální cysty. Norma s benigními formacemi by neměla být nad 100 me / ml.

Overcomarcker vaječníků SA 125: Dekódování

Důležité! Glykoprotein SA-125 - specifický ovariální rakovinový antigen. Mírný skok jednotek se vyskytuje ve dnech menstruace, na počátečním období těhotenství během endometriózy.

Studium antigenu se provádí pouze v případě, že existují podezření z maligních změn příloh. V budoucnu jsou opakované kontroly předepsány onkologické pacienty s cílem kontrolovat dynamiku růstu nádoru, posoudit výsledky terapie, předpovídání recidiv a tvorbu metastázy.

Co je to monacker sa 125

CA-125 - protein, který se vyrábí z fetálních epitelových buněk. Jeho součásti lze nalézt v buňkách orgánů malé pánve, plic, slinivky břišní, játrů, střev.

Analýza proteinů není pro primární diagnózu informativní. V 1. stupni onemocnění se stoupá pouze na polovinu žen.

Rada! CA 125 Zkouška se provádí ve směru gynekologa, pokud předpokládá zhoubný proces. V ostatních případech je lepší použít jiné metody diagnózy.

Když se studie provádí

Testování na SA-125 je přiřazeno k formulování a objasnění diagnózy.

Hlavní čtení pro screening:

  1. Rakovina vaječníků.
  2. Nádory dělohy.
  3. Endometrie růst.
  4. Rakovina plic.
  5. Rakovina žaludku, játra, střevní rakovina.
  6. Kontrola výsledků léčby.
  7. Příznaky relapsu.
  8. Další procesy nejasných etymologie.

Široká škála diagnostikovaných onemocnění je způsobeno epiteliálním původem antigenu. Překročení normy antigenu v krevním séru může znamenat nejen na onkologii - existuje řada patologií citlivých na antigenu.

Jak se připravit na analýzu na Monakers

Pro otestování krevního testu CA-125 je plot žilní krve v dopoledních hodinách na prázdném žaludku. Ve vejcích vaječnících žen by měly hlásit svou diagnózu.

Aby byly výsledky správné, musíte splnit následující doporučení:

  • 3 dny před analýzou odstraňte alkohol ze stravy, ostrých, slaných, smažených potravin;
  • Zastavte těžkou fyzickou námah;
  • přestat užívat léky;
  • Neprovádějte test ve dnech menstruace;
  • Eliminovat kouření na dodací den.

Overcomarcker vaječníků SA 125: Dekódování

OnComarker vaječníka SA 125: Výsledky dekódování

SA-125 OnComarcker Vysoké ukazatele nemluví o progresi rakoviny vaječníků. Mohou poskytnout falešně pozitivní, tak falešně negativní výsledky. Při dešifrování úrovně antigenu v séru jsou vzaty v úvahu referenční hodnoty.

Hraniční analýza až 100 U / ml se často nachází na ovariální cystu. Překročení přípustného koridoru hodnot CA125 může znamenat vážné zánětlivé, nádorové procesy. Konečný závěr lze provést pouze po absolvování dalších screeningových testů (ultrazvuk, MRI, biopsie, histologie).

Zvýšená cca 125 s ovariální cysty

Výsledky testu ve zdravé ženy by neměly být nad 35 let. Hodnoty z 35-100 jednotek. Uveďte přítomnost takových patologií jako: adenomyóza, endometrióza, polycystic, akutní adnexitida.

Komentář! Studium krve na cca 125 s ovariální cysty ukazuje vysoké hodnoty antigenu v důsledku specifického poškození epiteliálních buněk folikulu.

Vylepšete jednotky oncarcercer ca 125 - ne vzácné na ovariální cystu. Můžete však nainstalovat přesnou diagnózu pouze po důkladnější diagnóze.

Overcomarcker vaječníků SA 125: Dekódování

Přeskoměrový název 125

Přípustné standardy jsou nastaveny na výsledky dešifrování.

Číselné hodnoty SA-125. Stůl

Elf. Měření

Odkaz

okraj

Přesahující

CA 125, IU / ml

0-35 me / ml

35-100 me / ml

Od 100 me / ml

Je třeba mít na paměti, že výsledek je od 40 do 100. není normou a mluví o vážných onemocněních přípojek nebo jiných orgánů. Jakákoli číslice nad 35 me / ml - důvod projít důkladnou zkoušku.

Jaké jsou ukazatele cca 125 s rakovinou vaječníků

SA 125 Výzkum čtení je dobrým nástrojem pro dynamické pozorování při hodnocení a předpovídání onkologického procesu. U pacientů trpících rakovinou vaječníků je velikost antigenu 120-12 me / ml. Na 1-2 fázích onemocnění je překročeno pouze 50% žen. V posledních fázích cca 125 zvyšují téměř všichni pacienti. Když metastáza může hodnota překročit 300 jednotek.

Zvyšování rakoviny promluvil o progresi maligního procesu. Konečné dekódování a hodnocení výsledků zkoušek se provádí s přihlédnutím k ukazatelům instrumentálních a klinických studií.

Příčiny odchylky

Přebytek specifického antigenu SA 125 může být detekován během následujících patologií:

  • benigní nádory;
  • cysty;
  • endometrióza;
  • cirhóza jater;
  • onkologie jiných orgánů;
  • autoimunitní onemocnění;
  • adnexite;
  • hepatitida;
  • Pankreatitida.

Závěr

Je důležité si uvědomit, že existuje možnost zvýšení antigenu CA 125 s ovariální cystem. Norma instalovaná, která ne vždy indikují přítomnost nebo nepřítomnost rakoviny. Indikátory analýzy mohou mírně překročit referenční hodnoty. Analýza na monackeru by měla být prováděna pouze ve směru lékaře.