Snadná a těžká krční dysplazie

Takový vážný patologický stav, protože děložní dysplazie zabírá jeden z předních míst ve struktuře gynekologických onemocnění. Často zakazující nízkou symptomatikou, onemocnění představuje určitou hrozbu pro život a zdraví žen. Patologie ohromuje převážně zástupcům věku porodu.

Dysplazie děložního čípku se vyznačuje změnami ve struktuře sliznice membrány, které jsou patologický charakter. Podmínka se týká prekancerózních patologií a vyžaduje povinné léčbu. To je způsobeno tím, že lehké a slabé změny vzniklé v počáteční fázi onemocnění mohou být reverzibilní. Silná dysplazie vyžaduje vážnější přístup.

Dysplazie děložního hrdla je patologie, která se vyskytuje v slizniční membráně své vaginální oblasti. Onemocnění se liší od pseudo-erozi tím, že změny ovlivňují strukturní strukturu tkáně.

Struktura děložního čípku

Crooked část dělohy spojuje svou dutinu a vaginu přes cervikální kanál. Vaginální nebo takzvaná venkovní část je vizualizována během obvyklé inspekce na gynekologické židli. Vnitřní Zev kanál je druh přechodu z cervikální dutiny. Venkovní Zev, zase, hraničí s vagínou.

Venku se cervikální kanál skládá z epitelu, který je reprezentován jedkanými válcovými buňkami. Zvláštnost tohoto epitelu je, že obsahuje speciální krční žlázy. Jejich funkce je produkovat hlen, který zabraňuje patogenní mikroflóry v deštníku vagina. Mucus má vlastnost zředěného v období ovulace, přispívá k přežití spermií spermií v genitálních cestách.

Vnější plocha, která je reprezentována vaginální částí, je charakterizována jiným typem epitelu. Vícevrstvé a ploché buňky tvoří vaginální oblast děložního čípku. Zóna transformace jednoho typu epitelu do druhé se nachází v oblasti exteriéru.

Drobnost vaginální části děložního čípku je heterogenní a je reprezentována několika vrstvami.

  • Bazální. Tato vrstva je nejhlubší. Jeho fungování je vyjádřeno v nepřetržitém rozdělení a následné reprodukci plochých buněk. Tento mechanismus poskytuje aktualizaci sliznice.
  • středně pokročilí. Střední vrstva obsahuje zrání ploché buňky.
  • Funkční. Jiným způsobem se tato vrstva také nazývá povrchní. Skládá se z plochých zralých buněk.

Bazální vrstva musí obsahovat zaoblené ploché buňky, které jsou charakterizovány přítomností jednoho velkého jádra zaobleného tvaru. Existuje reprodukce buněk, po kterých se pohybují do mezilehlé vrstvy. V procesu takového pohybu s jádrem se vyskytují některé změny: je podrobeno snížení a zploštěnění.

V dechplasii děložního čípku se vyskytují porušení procesů zrání a následné rozdělení plochých buněk. V důsledku toho se mohou objevit neznámé buňky, které se nazývají atypické. Postupem času se často chovají, posypeme v okolních plavidlech a tkaninách.

Proces agresivního růstu atypické tkáně se nazývá ilustrativní dysplazie.

Odrůdy

V gynekologii se rozlišuje několik stupňů dysplazie v závislosti na závažnosti jeho progrese. Závažnost onemocnění je určeno počtem ohromených vrstev.

Podle mezinárodní klasifikace si lze poznamenat tři stupně cervikální dysplazie.

  • Snadné nebo slabé. Jiná světla dysplazie může být definována jako CIN I. V některých zdrojích se světelná specifikace nazývá dysplazie. Stupeň nízkého vzestupu je charakterizován mírnou mutací plochých buněk. Patologie s lehkým nebo slabým odrůdami pokrývá asi třetinu tloušťky epitelu.
  • Mírný. Tento stupeň je indikován termínem CIN II nebo Dysplazie II. Střední dysplazie, na rozdíl od světla se rozlišuje změnami ve struktuře plochého epitelu pro dvě třetiny jeho celkových vrstev.
  • Těžký. Ženy, které byly diagnostikovány dysplazií III nebo CIN III III, jsou diagnostikovány s neinvazivní rakovinou. S těžkou dysplazií je ve všech vrstvách pozorována atypika epitelu. Léčit takovou patologii je poměrně obtížná.

Existuje rozdíl mezi těžkou dysplazií a onkologií. Leží v tom, že v obtížném rozsahu neexistuje klíčení atypického epitelu do okolních tkanin.

Příčiny a faktory vzhledu

Je známo, že příčina atypiků děložního čípku, zejména snadné, je HPV roztomilé odrůdy. Dlouhá přítomnost HPV na čípku přispívá ke strukturním mutacím.

Vědci přidělují nepříznivé faktory, které přispívají k rozvoji dysplazie s lehkými, mírnými a těžkými formami:

  • porušení fungování imunitního systému;
  • různé chronické onemocnění;
  • hormonální nerovnováha;
  • časný začátek intimního života;
  • Traumatizace epitelu v chirurgických intervencích;
  • konstantní stres;
  • léčení;
  • špatné návyky;
  • Infekční výživa.

Tyto faktory oslabují imunitu. V důsledku toho se několikrát zvyšuje riziko krční dysplazie.

Příznaky a značky

Je známo, že dysplazie děložního čípku má často slabě exprimovaný charakter. To znamená, že nemoc někdy postupuje asymptomatický. Slabá závažnost symptomů je charakteristická pro světlo a mírné stupně onemocnění, nicméně, může být pozorován v těžkém.

Nízkopodlažní stupeň děložního krční dysplazie je pozorován v jednom případě z deseti.

Známky dysplazie se světlem nebo slabým, mírnými a těžkými formami se mohou projevit při připojování infekce a HPV infekce:

  • Kolpit;
  • Cervicitis;
  • pocit svědění a spalování;
  • Slabá bolest při pohlavním styku;
  • Patologický výtok je často krvavou přírodou.

Dysplazie děložního čípku není doprovázena bolestí, i když se vyvinul jeho těžký stupeň. Pro patologii, dlouhodobý průtok nízkopodlačného vody. Pod vlivem adekvátní léčby, slabě sypané atypice čípku může regresit. Nicméně i lehká a mírná dysplazie je náchylná k progresi. Nabídky mohou nastat při infekci kondyly, Chlamydia, stejně jako gonorády.

Diagnostické metody

Aby bylo možné identifikovat a léčit dyspázium, včetně slabého stupně, se v moderní gynekologii používají následující diagnostické metody.

  • Gynekologické vyšetření. S pomocí vaginálního zrcadla může lékař vizualizovat změny, které jsou pozorovány v barvě rovného epitelu se slabým, mírným a těžkým tvarem.
  • Kolposkopie. Pro přesnou diagnostiku se používá rozšířená verze této studie, což znamená použití speciálních řešení. Podle výsledné postavy může lékař posuzovat světlo, mírnou nebo závažnou formu onemocnění.
  • Stěr na oncocytologii. To je nejjednodušší a nejdostupnější studium, což umožňuje detekci známek atypics, stejně jako HPV markerů.
  • Histologie. Způsob zahrnuje plot vzorku tkanin pro výzkum v laboratoři. Jedná se o nejspolehlivější verzi diagnózy, která odlišuje jednoduchou nebo slabou, střední a těžkou dysplazii.

  • PCR studie. Analýza je nezbytná pro identifikaci vysoce alkoholických typů HPV.

Léčba

Dysplazie musí být zacházeno nezávisle na tom, zda je nízkopodlažní nebo závažná. Léčba přímo závisí na fázi nemoci, velikosti oblasti atypiků plochého epitelu, přítomnosti jiných onemocnění a věku žen. Zpočátku je nutné odstranit nebo zacházet s příčinou, která způsobila atiypius plochého epitelu.

Léčba s lehkým nebo slabým dysplazií:

  • pozorovací taktika;
  • Roční realizace kolposkopie a nátěry na onkocytologii;
  • Terapie pohlavných infekcí a zánětů;
  • vzdát se kouření;
  • Korekce hormonální rovnováhy.

Mnozí odborníci se domnívají, že nízkopodlažní jednoduchá forma patologie rovného epitelu může samostatně regresit při eliminaci HPV. V souladu s tím není vždy nutné zacházet s jednoduchým stupněm. Vitaminoterapie a plná výživa je nezbytná.

S dalším progresí jednoduchého stupně je nutná speciální léčba.

Například porce atypiků plochého epitelu s jednoduchou odrůdou mohou být léčeny chemickou koagulací.

Léčba mírného a těžkého stupně děložního čípku dysplazie znamená chirurgický zákrok.

  • Migrace. Pod touto metodou se používá úraz elektrickým proudem, který ničí atypické buňky. Zapalování je cenově dostupná a jednoduchá metoda, která však není zbavena významných nedostatků. Často po takovém způsobu, jizvy a endometrióza.
  • Kryodestrukce nebo zmrazení. Intervence znamená použití kapalného dusíku. Výsledkem je, že patologické místo je zničeno. Mezi výhody taktiky lze rozlišovat absence jizevní tkáně a relativní dostupnosti.

Po kryodestrukci, hojné alokace jsou často pozorovány na měsíc.
  • Laserová léčba. Metoda je založena na odpaření postižené oblasti, která je vyrobena laserovým paprskem. Taktika má řadu výhod. V průběhu procedury se lékař ovládá hloubku laserové penetrace, tedy zdravé buňky plochého epitelu nejsou poškozeny. Formace jizev je také vyloučeno. Jako nedostatky, léčba může být zaznamenána možnost popálenin a potřebu používat anestezii v některých případech.
  • Radio-vlna. Manipulace se provádí za použití surgitronového aparátu a odkazuje na moderní chirurgickou taktiku. Metoda je bezpečná a bezbolestná. Mohou být léčeny nenarozenými ženami, protože postup nemá traumatický účinek a není doprovázen tvorbou jizev. Kromě toho je taková léčba charakterizována drobnou redukčním obdobím a vzácnými případy opakování onemocnění. Jedinou významnou nevýhodou této techniky je jeho vysoká cena. Doprava s rádiovými vlnami, často, možná pouze v soukromých klinikách.
  • Útěk. Chirurgická léčba se nejčastěji provádí s těžkou dysplazií a znamená excizi patologických částí skalpelem. Taktika odkazuje na nejtraumatičtější způsoby. Proto se pacienti reprodukčního věku nedoporučují metodou avizizace.

Volba chirurgických léčebných metod realizuje lékař založený na klinickém obrazu onemocnění. S nízkým tlakovým projeváním onemocnění a dysplazie Snadný a střední rozsah je možné léčit jemnou taktiku. Těžká paleta patologie nejčastěji znamená radikální zásah. Chirurgická korekce, zejména snadná, je prováděna v prvních dnech cyklu, protože varuje výskyt endometriózy a přispívá k procesům obnovy. Před vedením rušení prochází žena důkladným vyšetřením.

V období obnovy je nutné:

  • Dodržujte jemný režim, včetně sexuálního odpočinku a vyhýbání se fyzické námahy;
  • Odmítnout navštívit bazén a sauny;
  • místo koupele se sprchují pouze sprcha;
  • Dodržujte všechna doporučení zúčastněného lékaře.
Dodržujte režim zabezpečení, je nutné i s nízkým napětím symptomy doprovázejícím období obnovy.

Po zásahu, objasnění děložního čípku a dalších stupňů, které zahrnuje popravu šmouhy na oncocytologii. S negativním výsledkem prochází žena roční dynamické vyšetření.