Spolehlivý pseudo-erozní čípek

Pseudo-erozi je posunutí buněk cervikálního kanálu za zea nazvaný venkovní. Často je diagnostikováno železem, železné nafoukané a papilárními formami.

Pseudo-erozi je pozadí procesu. V mnoha případech, pseudo-erozi proudí bez zánětlivé složky a je převážně detekován u pacientů do 30 let. Vrozená pseudo-eroze může být objevena u dívek před začátkem puberty a dospívajících.

Hlavní charakteristiky

Pseudo-erozi je stávkující na vaginální části děložního čípku, která je vizualizována při kontrole. Válcové buňky se podílejí na tvorbě pseudo-erozi, v normách, obložení povrchu cervikálního kanálu.

Mukale pochvy a viditelná část děložního čípku tvoří několik vrstev plochých buněk. V cylindrickém epitelu, které je jednovrstvé a vícevrstvé ploché buňky jsou připojeny v transformační zóně. Tato sekce se nachází v hlubinách exteriéru.

Různé změny normálního rozdělení druhů epitelu závisí na následujících faktorech:

  • stáří;
  • infekční poškození;
  • Koncentrace genitálních hormonů;
  • imunita.

S Fervorem, papilárním a peušulovým pseudo-erozionem, válcové buňky přesahují cervikální kanál, resp. Transformační zóna je také posunuta. Tyto změny lékař odhaluje gynekologickou vyšetření, jakož i při provádění kolposkopie.

Důvody pro rozvoj různých forem železa, železné nafouknuté a papilární erozi jsou špatně studovány. Některé faktory, které mohou být způsobeny patologií.

Železná pseudo-erozion děložního čípku, jako papilární, železo-nafouknutý, nemá klinický obraz. Příznaky se zobrazují pouze tehdy, když je připojena infekce.

Lékaři nesouhlasí podle názoru, ať už léčit erozi a pseudo-erozi. Vrozená a fyziologická forma, která je dočasná, v nepřítomnosti zánětu v léčbě nepotřebuje.

Pseudo-erozi je patologie pozadí. V nepřítomnosti léčby, stejně jako účinky nežádoucích faktorů, patologie může být znovuzrozena do maligního nádoru.

Odrůdy a důvody

V závislosti na struktuře erozivní vady, gynekologové přidělují několik hlavních typů pseudo-erozi.

  • Papilární. Pseudo-eroze, která mají papilární formy, se vyznačují výhonky ve formě bradavek a zánětu.
  • Fermentovaný. S verzí eroze, která se nazývá folikulární nebo železo, je určen vývoj hranolových epitelových žláz. Glands intenzivně produkují hlen.
  • Ironie-puffy. Jedná se o kombinovanou formu, která má známky železné a papilární odrůdy.
  • Cystický. Tento druh se vyznačuje epideriaasis, blokujícími gonducts. V důsledku toho sliznice nemá schopnost opustit žlázy, což vede k cystické transformaci. Existuje zánětlivý proces. Cervix se stává více předmětem různých infekcí.

Pseudo-erozi může být jak vrozený a získaný. Vrozená pseudo-eroze vzniká v důsledku porušení spojených s epithelizací čípku. Prismatický epitel cervikálního kanálu je zaměřen na vnější povrch krku, tvořící pseudo-erozi. V některých případech se může vyskytnout fyziologický stát u dívek a dívek pod vlivem hormonálních změn.

Získaná pseudo-erozi je tvořena vlivem nepříznivých vnějších a vnitřních faktorů. Tento typ patologie je často doprovázen vrstvením patogenní mikroflóry.

Někdy vada vzniká u žen během těhotenství. To je způsobeno fyziologickými změnami, například s hladinami estrogenu a snížení imunity.

Pseudo-eroze získaného charakteru, zejména, ferruginózní, papilární a železo-puffs může provokovat následující faktory:

  • poruchy související s menstruačním cyklem;
  • Vícenásobné potraty a nepřerušení těhotenství, které způsobují změny ve struktuře děložního čípku;
  • Zánět reprodukčních orgánů;
  • Sexuální kontakt s více partnery bez prevence;
  • Začátek intimního života před koncem dozrávání epitelu děložního čípku;
  • Nesprávná antikoncepce.

Nejdůležitější rozmanitost pseudo-eroze je považována za jeho pravou formu. Pravá eroze vypadá jako rána, která se vyskytuje, když dojde integrita epitelu. Do dvou týdnů se erozi léčí.

V některých případech je však tento proces nesprávný, což vede k substituci plochého epitelu s válcovými články.

Klinický obraz

Většina pseudo-erozí odkazuje na získanou patologii a kurz má komplikovaný charakter. Pseudo-erozi se vyznačuje asymptomací, což je spojeno s nedostatkem nervových zakončení v čípku. Jeho detekce je častěji způsobena profylaktickým vyšetřením v gynekologu nebo při kontaktu s odborníkem na další onemocnění.

Vzhledem k tomu, že pseudo-erozi je však obvykle komplikována infekcemi, může pacient všimnout následujícím projevům:

  • a výběr;
  • svědění, smysl pro nepohodlí;
  • poruchy spojené s cyklem;
  • neplodnost.

Identifikovat železné, papilární a železo-cystické pseudo-erozi v procesu gynekologické inspekce. Lékař definuje malý kus tkaniny, který se liší ve struktuře a barvě ze zdravého epitelu.

Tvar železa pseudo-erozi je charakterizován hojnými sliznicemi. A na pozadí připevnění bakteriální virové infekce výběru, se získá hnisavý charakter a nepříjemný zápach.

Gynekologové věnují pozornost, že pseudo-erozi, zpravidla má vzhled nesprávného tvaru nasycené červené. Během inspekce může taková vada krvácet při kontaktu s nástrojem. Pokud má erozi složitý charakter, můžete si představit edém, klenot a hyperemii.

Je však možné přesně určit možnost pseudo-erozi s použitím kolposkopu jako součást koloskopické studie jednoduchého a expandovaného typu. Často lékaři diagnostikují železnou pseudo-erozi. V této souvislosti má mnoho žen zájem o erozi železa Cervix, co to je.

V případě železné pseudo-eroze jsou vyvinuté železné tahy stanoveny koloskopem. V případě, že válcový epitel a Stromter rozjasní zároveň, papilární forma je diagnostikována - vyvinutá spojovací tkáň zajišťuje tvorbu papilárních růstů. Někdy můžete označit růst obou žláz a papilarů. Taková volba je glandy pseudo-erozi děložního čípku.

Železná pseudo-eroze děložního hrdla děložního čípku se týká počtu nejčastějších typů patologie. Papilární erozi je obvykle kombinována s infekčním procesem.

Obecně nezáleží na tom, aby předepisoval zacházení, zda se erozi týká železa, železné-puff nebo papilární formy.

Diagnostika

Včasná diagnóza vám umožní vyhnout se vážným důsledkům, které mohou doprovázet erozi čípku, včetně glandulárního tvaru. To je způsobeno tím, že erozi čípku probíhá současně zánětem ve většině případů. Někdy se erozi čípku může dezorientovat lékaře v aspektu podezřelého maligního nádoru. Díky moderním diagnostickým metodám však může být patologie diferencována a začít potřebnou léčbu v čase.

Diagnostika v eroze děložního hrdla dělohy jak železo a papilární, železo-nafouknuté odrůdy zahrnují následující výzkumné metody.

  • Gynekologické vyšetření. Ironie, železo-opuchlé a papilární erozi čípku může být stanovena během vizuální kontroly děložního čípku vaginálním zrcadlem. Doktor poznámky se změní na barvu a strukturu erozivního místa.
  • Kolposkopie. To je jedna z nejcennějších výzkumných metod pro erozi. S pomocí kolposkopu, v podmínkách vícenásobného zvýšení, je možné zvážit vadu a rozlišovat ji jako papilární, ferruginózní nebo železo-cystická erozi.

Colposkopie se provádí jako jednoduchá a rozšířená studie. S prodlouženým způsobem lékař zpracovává čípku se speciálními činidly, které vám umožní získat colposkopický obraz a odhalit precancerózní procesy.

  • Biopsie. V případě upozornění na rakovinu, gynekolog pod kontrolou kolposkopu produkuje plot vzorku tkáně, který bude zkoumán pod mikroskopem v laboratoři. Biopsie není doporučeno všem pacientům a provádí se v přítomnosti indikací.
  • Cytologický výzkum. Diagnostická metoda je stěr pro definici atypických buněk. Přítomnost atypických prvků označuje vývoj dysplazie, která v nepřítomnosti léčby jde do rakoviny. Maligní krční nádor může být maskován pod erozí, a proto v patologiích pozadí, tato studie je nutná.
  • Běžné rozmazané, pCR pro sex infekce a bakpospingv. Prostřednictvím speciálních smearů je možné stanovit kompozici vaginální mikroflóry a odhalit patogenní mikroflónu, která způsobuje zánět.
Objem diagnostických metod doporučuje navštěvovat lékaře, vedený údaji klinického obrazu a stížností pacienta.

Léčba

Proveditelnost léčby je určena individuálně v každém případě. Gynekologové zdůrazňují, že ne každý erozivní vada by měla být léčena. Zejména vrozená a fyziologická eroze podléhají dynamickému pozorování. Pokud se skvrna nezmění a detekuje infekci, doporučená konzervativní léčba.

Většina odborníků se domnívá, že pseudo-erozi čípku musí být odstraněna. Vada může vyvolat zánětlivé procesy a být příčinou maligního znovuzrození. Kromě toho válcová a plochá funkce epitelu odlišná jinak, což způsobuje výskyt různých porušení během pseudo-erozi. Například během pohlavního styku je pseudo-erozi zraněn.

Spolehlivý pseudo-erozní čípekLéčba železa, železné nafouknuté a papilární pseudo-erozi znamená chirurgický zákrok. Před provedením tohoto postupu, což znamená dutinu, je nutné odstranit infekční faktor. Za tímto účelem je žena jmenována následující drogy, které jsou vybrány s přihlédnutím k patogenu:

  • antibiotika s širokou škálou akcí;
  • antivirové léky;
  • Antifungální masti, svíčky a prášky;
  • protizánětlivé prostředky;
  • Antiseptika pro místní použití.

V moderní gynekologii, následující typy dutiny se používají k odstranění železa, papilární a železné erozi.

  • Diathermokoagulace. Čištění s úrazem elektrickým proudem označuje nejstarší zastaralé techniky. Vysoká účinnost způsobu, jeho jednoduchost použití a dostupnosti v každé instituci gynekologického profilu určuje časté používání diathermokoagulace. Významnou nevýhodu proudu je považována za nemožnost provádění této metody u rozbitých pacientů.
Stanovení může způsobit deformaci jizvy, která nepříznivě ovlivňuje následné těhotenství a porod.

Zraněný děložní hrdlo může prolomit způsob, jakým ohrožuje potrat, předčasné porod a komplikace v dodávce. V rehabilitaci lze pozorovat sukulentní alokace a přistoupení infekce.

  • Kryodestrukce. Taktika se provádějí v důsledku účinku na postiženou tkaninu s kapalným dusíkem. Tato metoda je menší traumatura než způsobuje proud. Kryodestrukce je však neúčinná s rozsáhlým porážkou. V některých případech je vyžadován opakovaný postup.
  • Laserová odpařování. Léčba pomocí laserového paprsku se používá v gynekologii, která eliminuje mnoho nemocí. Technika je založena na odpaření válcových buněk, z nichž se erozivní vada skládá. Před prováděním postupu je nutné vyloučit předsudek. Základní mínus postup je neschopnost kontrolovat hloubku okamžitých účinků.
  • Rádiová vlna taktika. To je nejvhodnější a bezpečná metoda, která může být doporučena i na nenarozené dívky. Zapalování se provádí bezkontaktní přes surgitronový přístroj, který současně eliminuje erozivní bod a sterilizuje vrak. V důsledku toho je vyloučena infekce a krvácení.
  • Chemická koagulace. Cervix je mnohokrát zpracován chemickými řešeními, což vede k postupnému eliminaci eroze. Účinek po léčbě malých erozí. Tato metoda má nízkou účinnost a vysoké riziko recidivy během velkoformátových pseudo-erozí. To vysvětluje, proč je chemická koagulace aplikována poměrně zřídka.

Po postupu pro dutinu železa, železné puff a papilární pseudo-erozi se pacient vyhne intenzivním cvičení, návštěvy sauny a pláže. Sexuální život, použití tamponů a přijetí koupele je zcela vyloučeno. Kontrola vytvrzených utratí měsíc - jeden a půl po zásahu.