Během sexu bolí děloha

Bolest v děloze během sexu - problém, známý pro mnoho žen nejprve. A i když sex by měl přinést jen potěšení, ale někdy příjemný pocit nahrazuje bolestivost. A pokud se opakuje s záviděníhodným pravidelností, pak může udělat ženu úplně opustit sex. Co může být příčinou takových pocitů?

Fyziologické faktory

Pokud během sexu s mužem v manželce bolavá děloha, pak tam může být mnoho důvodů.

Nepříjemný postoj

Docela často během sexu dělohy bolí kvůli nepříjemnému postavení. Mnoho žen je jen plachý o hlášení tohoto partnera a trpí takovými nepříjemnosti, zažívá velmi nepříjemné pocity.

Pokud neinformujete o problému svého partnera, pak bude bolest při sexu obnovena s každým pohlavním stykem. Chcete-li problém vyřešit, musíte jít na upřímný konverzaci s milencem. Změna pozice pomůže odstranit bolestivost a vrátit radost z sexu. Neúspěšná pozice může dodávat nepohodlí, pokud je miska střevní smyčky, suchost vagíny před měsícem - tyto příčiny jsou fyziologické, ale mohou způsobit bolest a nepohodlí. Pár prostě musí změnit pozici nebo použít Lubrikant.

Zánět malých pánevních orgánů

Bolestivě v děloze během pohlaví se stává zánětem malých pánevních orgánů. Při vývoji endometritidy, zánět vnitřní obálky orgánu. Během sexu - při progresivním pohybu - hlava penisu zatlačí zánětlivý tělo, které je doprovázeno bolestí. Po dokončení pohlavního styku může žena pozorovat krvácení.

Během pohlaví bolesti v děloze může být vzhledem k vývoji adnexitu - jednostranného nebo dvoustranného zánětu přívěsků. Orgán je nemocný může různými způsoby: počínaje slabým nepohodlím a končící ostrou bolestí.

Ohýbání dělohy

Bolest v děloze v sexu může být provokována anatomicky nesprávnou pozicí. Zabírá pozici Retroflexio, odchyluje se ne kaperi a post. A pak během sexu žena zažívá velmi bolestivé pocity.

Nepřímé znamení ohybu dělohy se stává bolestí vznikajícím:

  • během měsíčního krvácení;
  • při zvedání těžkých předmětů;
  • Při ostrém obratu těla buď hluboký náklon.
Zpravidla po narození dítěte se děloha vrátí do fyziologicky normální polohy a během sexu už neublíží.

Blikající choroba

Během sexu bolí dělohaDůvodem, že během sexu má žena děloha, může být adhezivní onemocnění. Patologie je schopna vyvíjet jako komplikace jedné z následujících nemocí a podmínek:

  • adnexitida;
  • Vývoj adhezí po operačních intervencích na dutinu peritoneum, včetně cesarejské sekce;
  • zánět těla dělohy;
  • Endometrióza.

Spikes mohou být vytvořeny po diagnostické laparoskopii.

Hroty jsou trakci tvořeny spojovacím hadříkem. Sotva zaznamenávají orgány reprodukčního systému, téměř vylučují jejich oscilace. To je důvod, proč děloha a bolí během sexu.

Během cvičení se mohou objevit bolesti.

Léčba patologie lepidla zahrnuje jmenování následujících postupů: t

  • fyziologie;
  • fyzioterapie;
  • Gynekologická masáž.

Je nemožné se zbavit kachen, ale aby je učinil upevněnější - docela skutečný úkol. Ale v případě neexistence terapeutického účinku je jmenován rychlý intervence.

Endometrióza

Symptomy endometriózy se stávají bolestí, doprovázet krátkou dobu "před" a během menstruace. Zvuky břicha také přes výfuk střeva, fyzická námaha, vzhledem k přítomnosti adhezí v obci. Během pohlaví jsou cítit a během pohlaví.

Launcher onemocnění, tím intenzivnější děloha bolí během sexuálního kontaktu.

Terapie endometrióza přichází na léčiva obsahující hormon. V některých případech, pokud existují indikace - žena bude doporučena chirurgie.

Cystické vzdělávání

V některých případech se během pohlaví bolí děloha v důsledku incidentu funkčního cystu vaječníku. Podobné vzdělání nejsou nebezpečné pro zdraví žen. Mohou být vytvořeny z zcela zdravých žen. Docela často, self-inaktivita dochází: Cysta zmizí po několika menstruačních cyklech.

Prasknutí cystického vzdělávání může nastat při příliš agresivním sexu, stejně jako při zvedání gravitace.

Podmínka nepotřebuje okamžitou lékařskou korekci. Vzhledem k tomu, že patologie je výsledkem hormonálního selhání, je nutná implementace komplexní terapie.

Apoplex vaječníka

Někdy děloha bolí po příliš aktivním sexu. Tvrdý pohlavní styk může vyvolat vývoj takové patologie jako apoplexy vaječníků. Podmínka je doprovázena nejsilnějším bolestivým syndromem, který je určen s jedním ze stran břicha a šíření na oblast Sakrum a anální otvor.

Jeho typické znamení, kromě nejsilnější bolesti dělohy a poškozené přívěsy, se stávají:

  • Bolest v oblasti rozkroku;
  • Použití nevolnosti, končí zvracením;
  • bledý kůži;
  • ostrý pokles krevního tlaku.
Teplota těla během apoplexy vaječníků nevzniká.

Faktory způsobující vývoj takového stavu, nejsou plně studovány lékaře. Ale break na vaječníci se vyskytuje pouze ve druhé polovině menstruačního cyklu. Provokatér - kromě tuhého pohlaví - může stát křečovými žíly žil malých pánevních orgánů, endometriózy a ovariální cysty. Ve vzácných případech se patologie vyvíjí bez viditelných důvodů.

Žilní stagnace

Pokud je sexuální život dostatečně nasycený a pohlaví je zapojen pouze čas od času, pak jeden z důvodů, proč děloha bolí během pohlavního styku, stává se stagnace krve v žilách přípojek. Takový stav je schopen se vyskytovat na pozadí pravidelného nedostatku orgasmu.

Známky patologie se mohou stát:

  • Pocit gravitace lokalizovaný na dně břicha;
  • tahání bolesti;
  • Sladké zdi vagíny.

Během sexu bolí dělohaJe to kombinace všech rozvinutých příznaků a je důvodem, proč děloha bolí během pohlaví. Bolestivost může být velmi silná.

Podmínka je velmi negativně ovlivňující stav reprodukčního systému a může vyvolat vývoj následujících patologií:

  • ovariální dysfunkce;
  • Mioma tělo dělohy;
  • mastopatie;
  • Endometrióza.

Jiná patologie

Další nemoci, které nesouvisí s zánětem reprodukčních orgánů, mohou také provokovat. Tak, patologie močového systému, zejména cystitida, s výjimkou hlavních symptomů - častých a bolestných naléhavých na záchodě, spalování a řezání během osvobození močového měchýře, tlak v oblasti poklesu - může být doprovázena bolestí, kdy sex.

Stejné symptomy mohou také vyvolat střevní patologie - podrážděný syndrom, zánět tlustého střeva a t.D. Vzhledem k nim může také prasnout dělohu během sexuálního kontaktu.

Ženy menopauzálního věku zažívají bolest v děložní bolesti v sexu v důsledku nedostatečnosti excitační fáze, stejně jako SHEGNER`S Syndrom (suchá vagina). V tomto případě nedochází fyziologické prodloužení pochvy v důsledku excitace. To vede k vývoji a posílení nepříjemných pocitů.

Psychologické problémy

Kromě gynekologických patologií může bolest dělohy během pohlaví také způsobit psychologické stavy. Bolesti rozvíjejí v bezvědomí. Důvody jsou solární psychologická zranění, zkušená ve většině případů již dávno.

Strach před sexuálním kontaktem

Během sexu bolí dělohaJeden z nejčastějších příčin bolesti během pohlaví a dělohy, včetně strachu z sexuálního kontaktu. Nejčastěji je to způsobeno dříve testovaným stresem během deflorace - přestávka uzavírací vagíny panenské sply během prvního sexuálního kontaktu. Vyřešení problému vám pomůže apelovat na psychoterapeut.

Vaginismus

Pauza dělohy může způsobit vaginismus. Pro tento patologický stav, typická náhlá, nekontrolovaná zkratka svalů vagíny. Problém je zpravidla spojen s obavami, že žena jednou zažila své sexuální partnery. Vaginismus je nejen doprovázen bolestí v sexu, ale neumožňuje dokončit začátek sexuálního zákona.

Těhotenství

Bolesti v děloze v sexu mohou zažít ženy v období gestace. Důvod se stává podvědomým strachem přinést škody, které ještě nenarodily dítě, provokovat předčasné narození nebo potrat.

Gynekologové Vývoj takových bolestí se nespracuje s těhotenstvím, protože nejčastěji jsou kvůli přítomnosti gynekologické patologie vyskytující se u skryté formy.

V pozdějších obdobích těhotenství vzniká bolest v děloze v sexu v důsledku fyziologického, ale silného edém stěn vagíny.

Komplex méněcennosti

Problémy s sebezápěním, ošklivou postavou, existence nadměrné hmotnosti a jiných fyzických nevýhod může způsobit psychologické nepohodlí u ženy. Někdy takové myšlenky jsou schopny provokovat nejsilnější psychologické komplexy, které se mohou negativně odrážet na kvalitu sexuálního života. Žena si může stěžovat, že má s ní dělohu při sexu, ale žádné objektivní důvody.

Kromě toho se vyvíjí neúplnost excitační fáze, která také vede k vývoji bolesti během pohlaví.

Bolest jakékoli povahy během pohlaví by měla být důvodem k apelováním gynekologa, protože není možné určit zdroj bolesti.