Bolest během pohlaví: příčiny a léčba

Bolest během pohlaví: Příčiny a léčba

Co je nepřípustný?

Desteuria je lékařský termín označující bolestivé pocity, které vznikají krátce dříve, během nebo po sexu. Nejčastěji je dávkování pozorován během pohlavního styku, ale někdy se bolesti objeví před sexem, nebo přetrvávají během několika hodin nebo dokonce dnů po sociii.

Proč se bolest vyskytuje během sexu?

Existuje několik hlavních důvodů pro dávkování a budeme se podívat na každý důvod odděleně.

Začátek sexuálního života

Mladé dívky a ženy často zažívají bolest během sexu v prvních týdnech nebo měsících po vstupu do sexuálního života.

Může to být bolestivý nejen první sex (deprivace panenství), ale také následné sexuální akty. Jak snížit bolest během sexu, pokud jste právě nedávno začal vést sexuální život, můžete číst v článku: První sex: Mladá dáma tipy.

Fyziologická nekompatibilita partnerů

Příliš velké velikosti penisu v muži nebo příliš úzké vagíně u ženy mohou být překážkou pro normální sexuální život. Díky fyziologickým charakteristikám ženského organismu však může být tento problém překonán. Ta věc je, že ženská vagina je velmi elastická, a s časem "úpravy" v téměř jakýchkoli velikostech mužského muže. Kromě toho může pár vybrat takové představy pro sociii, ve kterém může žena upravit hloubku penisu penisu.

Nedostatečné uvolňování maziva

Mazání, které se vyrábějí u žen během sexuálního vzrušení, je určena k usnadnění zavedení penisu a eliminovat související nepohodlí. Ne, nebo nedostatečné množství maziv vede k vzhledu bolesti během styku a po pohlavním styku.

Odborníci se domnívají, že nejčastějším důvodem pro moučnou produkci mazání je nedostatečná míra sexuálního vzrušení ženy v době prvního sexuálního zákona. Muži se často snaží zahájit pohlavní styk, jakmile bude dosažen stav erekce, neplatí náležitou pozornost, zda je připraven k sexuálnímu partnerovi.

Zvyšte čas přidělené do předběžného záležitosti a nespustí sexuální akt, než budete mít pocit, že jste vybrali dostatek mazání. Dalším způsobem z této situace je nakupovat umělé mazivo (mazivo) v lékárně nebo sexuální prodejce.

Zánětlivé onemocnění

Zánětlivá onemocnění močových orgánů: Zánět vagíny (Colpit), Cervix (Cervicitizace), urethra (urethritis), močový měchýř (cystitis), děloha (endometritida) a děložní trubky (Salpingit). Zánět každého z těchto těl se projevuje svým vlastním způsobem.

Základní alarmující značky ukazující na zánět je: Alokace z pochvy S nepříjemným zápachem, suchost a pálením v pochvě, bolest během močení, močová inkontinence, krvavé otázky, Tahání bolesti v dolní části břicha a bocích.

Zánět může být způsoben nejrůznějšími důvody: Bakteriální vaginóza, drozd, chlamydia, Mykoplazmóza, Trichomonoz, kapavka, herpes virus a další. Objasnit příčinu zánětu a předepsat zacházení může pouze váš navštěvující lékař.

Ovariální cyst

Cysty rozsáhlých vaječníků (více než 5 cm v průměru) často způsobují tupou bolest v dolní části břicha během fyzické námahy a pohlaví. Pains spojené s vaječníkem, zpravidla se objevují během hluboké injekce penisu a jsou zhoršeny v určitých pózách. Odhalit ovariální cysty pomocí Uzi Malé pánevní orgány.

Léčba závisí na typu, velikosti cyst a symptomů, které způsobuje. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Jaké jsou ovariální cysty?

Endometrióza a adenomyóza

Endometrióza vaječníků, děložních trubek a jiných malých pánevních orgánů často vede k adhezím. Hroty omezují mobilitu vnitřních orgánů a mohou způsobit bolest při sexu.

Během hlubokého představení penisu mají tendenci se objevují bolesti a jsou zhoršeny v určitých pózách.

Na našich stránkách existují samostatné články věnované těmto onemocněním: Endometrióza vaječníků, děložních trubek a jiných orgánů a Adenomyóza: Symptomy a léčba.

Myom Uterus

Myom Uterus je benigní svalová vrstva nádor, který se může zdát téměř v každém věku.

Myoma děloha malých velikostí, zpravidla postupuje asymptomatický a nevyžaduje žádnou léčbu. V některých případech se myom může zvýšit velikost, což vede ke zvýšení dělohy, stlačení okolních orgánů a nervových vláken, a způsobuje vzhled bolesti břicha během pohlaví.

Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Myom Uterus: důvody, příznaky, komplikace.

Ohýbání dělohy

Abnormální poloha dělohy v dutině malého pánve může způsobit bolest při sexu. Při pasážování dělohy je jeho vrchol nasměrován na KePedu, protože by mělo být normální a post. Kvůli tomu s určitými pozice s hlubokým penetrací může žena zažít těžké bolesti v sedadlech.

Na našich stránkách se stane věnovat tomuto tématu: Ohýbání dělohy: Příčiny, symptomy, plánování těhotenství.

Obnovení sexuálního života po porodu

Mnoho žen si stěžují na bolest během sexu v prvních týdnech nebo měsících po porodu. Hlavním důvodem této bolesti spočívá v hormonálních změnách (snížení hladiny estrogenu v krvi) a související suchost vagíny.

Epsotomy (incaring perineal) během porodu, stejně jako praskliny a rozkrokové přestávky během porodu často vedou k vzniku dávkování.

Někteří specialisté také oslavují roli emocionálních faktorů: myšlenky mladých matek jsou často zaneprázdněny malým dítětem a nejsou daleko od erotických fantazií.

Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Sex po porodu.

Psychologické faktory

Psychologické faktory, jako jsou úzkostné státy, deprese, pochybnosti v jejich vlastní sexuální atraktivitě, stresu v práci, nedorozumění v páru, přenesené časné sexuální násilí (znásilnění) mohou hrát důležitou roli ve vývoji výdeju.

Je poznamenal, že ženy zažívají bolest při sexu, jsou častěji stěžovat na depresivní náladu, pocit úzkosti, nespokojenost s vlastním životem a častěji se cítí nešťastný.

Pouze psycholog nebo psychoterapeut pomůže vyrovnat se s problémem bolesti během sexu v tomto případě.

Metody antikoncepce (kondomy, OK, intrauterinní spirála)

Použitím Kondomy Může způsobit bolest při sexu. To je vysvětleno podrážděným sliznicí membrány pochvy v reakci na chemikálie, které kondom je uspokojivě. Zvýšená citlivost (alergie) na mastnotu kondomů může způsobit porušení složení mikroflóry vagina (Bakteriální vaginóza) a dokonce i zánět vagíny. Pokud máte podezření, že důvodem pro vaše problémy jsou kondomy, zkuste změnit značku kondomů nebo vybrat si Další antikoncepční metoda.

U některých žen může recepce hormonálních antikoncepce (antikoncepční pilulky) vyvolat vzhled bolesti během pohlaví. Ve většině případů je bolest způsobena nedostatečnou produkcí mazání v důsledku snížení hladin estrogenů v krvi. Použití umělé mazání (maziva) pomáhá řešit tento problém téměř ve sto procent případů.

Další společný způsob ochrany proti těhotenství, Intrauterinní zařízení, Také může způsobit dears v případě nesprávné instalace nebo ztráty. Pokud se spirála pohybuje z děložní dutiny do cervikálního kanálu, může způsobit bolest při sexu. V tomto případě musí být spirála odstraněna nebo nahrazena novým.

Vaginismus

Vaginismus je nedobrovolným snížením svalů pochvy v reakci na zavedení cizích předmětů (například když je zaveden penis, Tampon nebo gynekologické zrcadlo Během kontroly lékaře). Tento nedobrovolný svalnatý spammus může způsobit bolest a nepohodlí během pohlavního styku.

Důvody pro vaginismus nejsou stále známy, ale nejčastěji je tento stav spojen s psychologickými problémy. Je poznamenal, že dívky, které utrpěly sexuální násilí, jsou mnohem pravděpodobnější, že trpí vaginismem. Vaginismus se může také vyvíjet v důsledku silného stresu, strachu, rušivých stavů.

Při léčbě vaginismu platí Cvičení Kegel, který umožňuje ženě naučit se kontrolovat svaly pochvy. V některých situacích můžete zvládnout pouze problém s psychologem nebo psychoterapeutem.

Operace a zranění

Dříve přenesená operace na orgánech malého pánve, jako je například Odstranění dělohy (Hysterektomie), odstranění cystu s vaječníkem, operace v děložních trubkách, stejně jako zlomeniny pánevních kostí a zranění se zapojením kostí pánve s autem nehody mohou způsobit bolest při sexu.

Léčba v každé konkrétní situaci bude přísně individuální, v závislosti na typu poškození.

Věkové změny ve Vagině spojené s vrcholem

U žen starších 45-50 let se hladina estrogenových hormonů v krvi snižuje, což vede k atrofii (suchost) sliznicí membrány pochvy a nedostatečné uvolňování lubrikantu během pohlavního styku. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Sexy život a vrchol.