Proč se vaječníky zranily po sexu

Bolest v přívěsku po sexu je znamením, které může výrazně snížit kvalitu sexuálního života. Gynekologové věnují pozornost váhám po sexu jak ve fyziologických a patologických důvodech. Symptom vyžaduje návštěvu lékaře s cílem určit příčinu syndromu bolesti.

Proč se vaječníky zranily po sexu

Příčiny bolesti

Téměř každá žena čelí skutečnosti, že vaječníky nemocné po sexu. Bolest však není vždy projevem patologie.

Fyziologický

Psycho-emocionální stav žen významně ovlivňuje její pohodu. Vaječníky poté, co sex může být nemocný s chronickým stresem, přeexcepci. Rysy vztahu mezi partnery hrají také roli. Záchrana a hněv se projevuje jako bolest v oblasti vaječníků po sexu. Nepřítomnost nebo snížení libida vede k nedostatečnému fyziologickému vzdělávání těla k sexuálnímu jednání, který způsobuje výskyt bolesti.

Ovary mohou být nemocné po sexu v nepřítomnosti orgasmu. Sexuální pohlavní styk způsobuje průtok krve do orgánů malé pánve. Důsledkem dizorgazmií jsou žilní stagnace a vzhled bolesti na dně břicha.

Jako důvod pro nepohodlí po sexu ze zdravé ženy, odborníci zvažují rysy struktury genitálních orgánů manželského páru. Chcete-li vybrat vhodný držení těla během intimní blízkosti, měli byste se obrátit na sexopatolog.

Proč se vaječníky zranily po sexu

Často po Orgasmus ovariální bolí v období Oue. Bolesti jsou spojeny s výnosem zralých vajec z folikulu pro hnojení spermií. Ovulace vede k tvorbě malých ran na povrchu vaječníku. Sexuální pohlavní styk zvyšuje bolest v důsledku dodatečného dopadu na vnitřní genitálie. Pokud uprostřed cyklu po sexu bolí levý vaječník nebo vpravo, nepohodlí je obvykle spojeno s ovulací.

Během ovulace může nejen prasnout vaječníku po sexu. Žena poznámky zvyšování libido, výskyt hojných sliznic.

Patologický

Pokud jsou vaječníky nemocné po sexu, můžete podezření na progresi sexuálních onemocnění. Mezi nejčastější příčiny se nazývají:

  1. Endometrióza. Pathologický stav se projevuje odlitkem a klíčením prvků endometriálních buněk v různých tělesných tkaninách. Buňky endometria v takových ohniskách rostou během první fáze cyklu a v průběhu menstruace se otáčejí, jako ve vnitřní vrstvě dělohy. Zánětlivý proces se postupně vyvíjí a hroty jsou vytvořeny v reakci na reakci od imunitního systému. Jeden z hlavních známek endometriózy - bolestivý syndrom, lokalizovaný na dně břicha. Bolest v vaječnících se často vyskytuje po sexu.
  2. Zánětlivé procesy. Vnitřní orgány ženského reprodukčního systému jsou umístěny v těsné blízkosti. Taková konstrukce vede k šíření infekce na vzestupné a sestupné cestě. Vaječníky po sexu mohou být nemocné kvůli kolizi, cervicitidy, adnexitidy, endometritidy.
  3. Apoplex vaječníka. To je náhlé narušení integrity vaječníku s krvácením v oblasti břišní dutiny. Ruptura orgánu může nastat po aktivním pohlavním styku. Patologie se projevuje výraznou bolestí v oblasti vaječníků s ozařováním v konečníku. V nepřítomnosti včasné léčby, nevolnosti, zvracení, hypotenze, rychlého pulsu připojil.
  4. GAP folikulární cysty. Pokud jsou vaječníky nemocné po sexu, můžete převzít funkční integritu cystu. Neoplazma je folikul, který dosáhl významných velikostí (2-8 cm), bez následné ovulace. Jedná se o nebezpečnou patologii, obvykle odlišnou nezávislou regresi. Mezera může být způsobena zvyšováním gravitace nebo sexuálního zákona.
  5. Žlutá tělesná cyst. Ve vzácných případech je tváření vzdělávání v důsledku nedostatku žluté regrese těla doprovázeno bolestí po sexu. Typicky se syndrom bolest může rozvíjet při zkroucení nohou a apoplexy, vyvolané vývojem cyst tohoto druhu.
  6. Anomálie struktury genitálních orgánů. Rysy umístění a abnormalit struktury krku, dělohy a vagíny mohou způsobit bolest lokalizovanou v oblasti vaječníků.
  7. Benigní a maligní nádory. Příčinou bolestivého syndromu v oblasti přívěsků se stává momamy, polypy, stejně jako maligní procesy.

Proč se vaječníky zranily po sexu

Ovary mohou být nemocné po přenesených infekcích, potratech, operacích, instalaci spirály.

Diagnostika

Pokud se vaječníka bolí po pohlavním styku, znamení je důvodem k oslovení doktora. Především by měl pacient navštívit gynekolog, který bude zkontrolovat a předepsat nezbytný výzkum:

  • tahy na flóře, onkocytologie, bakposposev, sex infekce PCR;
  • běžné močové a krevní testy;
  • Ultrazvuková diagnostika, která umožňuje posoudit stav vaječníků, dělohy a trubek;
  • Kolposkopie a biopsie při identifikaci podezřelých míst v procesu gynekologické inspekce.

V některých případech může diferenciální diagnostika vyžadovat CT nebo MRI.

Léčba

Je-li po sexu zranění přívěsků, terapie závisí na příčině, která způsobila dávkování. Ovulační bolest v léčbě nepotřebuje. Je možné zmírnit symptom s pomocí teplého topení, které by mělo být aplikováno na břicho, stejně jako hojný pít několik dní před údajnou ovulací. Aby se snížila bolest v procesu a po pohlavním styku, její intenzita by měla být snížena.

Pokud má bolest psychosomatická povaha, se pacient doporučuje navštívit psycholog a psychoterapeut. S individuálními charakteristikami pohlavních orgánů manželů se doporučuje získat konzultaci s sexopatologem.

Poměrně často jsou přívěsky nemocné kvůli progresivní endometrióze, jejichž ohniska jsou lokalizovány v oblasti malé pánve. Přesná příčina onemocnění není instalována. Možná kombinace endometriózy s miomem ukazuje svůj charakter závislý na hormonu. S těmito patologiemi jsou nadměrné produkty estrogenů odhaleny na pozadí deficitu progesteronu.

Léčba zajišťuje příjmu hormonálních, protizánětlivých léků na dlouhou dobu. Terapie je doplněna imunostimulačními léky. Snížení imunity je považováno za hlavní příčinu šustění buněk endometria v cizích tkaninách.

MOMA se chirugicky odstraní, když je dosaženo velké velikosti. Růst útvarů je obsažen v důsledku hormonální terapie. PC jsou odstraněny a zkoumány histologicky v důsledku rizika nulové kvality.

Zánětlivé procesy a pohlavní infekce potřebují včasnou detekci a léčbu. Pravidelné preventivní inspekce a pozorný postoj k jejich zdraví, sexualita sexuálního života vám umožní předcházet nemocí.

Patologie zánětlivé infekční přírody provokuje proces spánku, stejně jako neplodnost, která představuje zvláštní nebezpečí pro ženy reprodukčního věku. Terapie zahrnuje recepci antibakteriálních léčiv v souladu s identifikovaným patogenem, protizánětlivými a imunostimulačními léky.

Cysty žlutého těla vyžadují léčbu pouze v přítomnosti komplikací, například APPLEXY. Při narušení integrity vaječníku, který může nastat po sexu, provoz. Anomálie struktury genitálních orgánů, které neumožňují sexuální život, je také možné léčit chirurgicky.

Proč se vaječníky zranily po sexu

Závěr

Pokud bolest v vaječnících po sexu vzniká pravidelně, nezpomalte návštěvu lékaře. Gynekolog provést průzkum a v případě potřeby předepisovat odpovídající léčbu.