Anální sex: názor lékařů

Anální sex: názor lékařů

Co je anální sex?

Anální sex je typ sexuálního styku, ve kterém penis není zaveden do pochvy, ale v anální díře (zadní pass).

Kdo je zapojen do análního sexu?

Existuje několik různých studií, které se snažily zjistit, jak často heterosexuální páry cvičit anální sex. Údaje o těchto studiích se ne vždy shodují, ale předpokládá se, že od 10 do 40% lidí alespoň jednou v jejich životě angažovaným v análním sexu. Zároveň mnoho lidí hlásí, že ne praktikují anální sex, ale jsou příjemné dotýkat se, pohladění, sexuální hry spojené s anální zónou.

Chcete-li získat přesnější údaje o tomto problému, jsme provedli malý průzkum na stránce našich stránek na síti VK. Podle tohoto průzkumu se 22% dívek a žen obvykle týká análního pohlaví a čas od času se svým partnerem, 24% respondentů se snažilo anální sex, ale oni se to nelíbilo, asi 40% nikdy nezkoušel anální sex a neplánujte v blízké budoucnosti. Zbývajících 14% se dosud nerozhodl, zda chtějí získat takové zkušenosti *.

* 151 lidí hlasovalo v průzkumu.

Je to normální: dělat anální sex?

Mnoho lidí se ptá na otázku: Můžete mít sex z fyziologického hlediska? To není jedna odpověď na to, takže dáváme hlavní argumenty proti análním sexu.

Argumenty proti análnímu pohlaví:

jeden. Anus, na rozdíl od pochvy, nevytváří mazání. Vzhledem k nedostatku přírodního mazání může pronikání do zadního průchodu vést k poškození kůže a sliznicí membrán anální zóny. V některých případech, během análního pohlaví nebo po análu od zadního průchodu, může být krvácení - to je znamení, které praskliny byly vytvořeny v kůži nebo v sliznici.

2. Hlavním úkolem análního sfinkteru je udržet Kali masy ve střevě až do příležitosti jít na záchod. Anální sex teoreticky může uvolnit tón sfinkteru konečníku, který může v budoucnu vést k inkontinenci.

3. Rectum obsahuje mnoho bakterií, které jsou normální pro střeva, ale abnormální pro vaginu nebo pro uretru. Během análního pohlaví mohou tyto bakterie proniknout na uretru člověka a způsobit zánět (urethritis). Pokud po análním sexu, pár pokračuje na vaginální sex, pak se tyto bakterie mohou dostat do pochvy a uretry, což způsobuje Bakteriální vaginóza, Uretrit I Cystitida u ženy.

čtyři. Livestock tkaniny nemají dostatečnou ochranu proti některým infekcím a jsou snazší poškozené během pohlaví. Je třeba poznamenat, že v důsledku análního pohlaví, pohlavních onemocnění (chlamydia, Trichomoniaz, kapavka, Infekce HIV atd.) jsou vysílány mnohem častěji a rychleji než v důsledku vaginálního pohlaví.

Argumenty pro anální sex:

jeden. Oblast kolem análního otvoru má mnoho nervových zakončení, jejichž stimulace dává radost jak ženy, tak muže.

2. Pokud se správně připravit na anální sex, pak se lze vyhnout mnoha důsledkům (včetně zabránit poškození konečníku, infekce uretry a vagíny ve střevních bakteriích, infekci pohlavních onemocnění).

3. V důsledku análního pohlaví nemůže těhotenství přijít.

čtyři. Anální sex může zvýšit důvěru v pár, protože je to nová intimní zkušenost.

Anální sex může poškodit zdraví?

Anální sex může poškodit zdraví v následujících případech:

  • Pokud se pár nepoužije další mazání.

  • Pokud je pohlavní styk neslušný.

  • Pokud člověk neposlouchá skutečnost, že jeho partner je nepříjemný nebo zraněný.

  • Pokud člověk nepoužije kondom.

  • Pokud je ihned po análním sexu, pár začíná vaginálním sexem.

Zároveň, pokud oba partneři jsou připraveni na anální sex, pokud žena nezažije bolest nebo nepohodlí během pohlavního styku, pak žádné účinky análního pohlavního medvěda.

To je, je to docela přijatelné, že lidé, kteří se navzájem milují, jsou zapojeni do análního sexu, pokud se jim to líbí.

Je pravda, že časté anální sex může vést k inkontinenci plynů nebo výkalů?

Teoreticky je to možné, podle pozorování proctologů, lidé, kteří praktikují anální sex, inkontinence výkalů vyskytují častěji než ti, kteří nejsou zapojeni do análního pohlaví. Inkontinence výkalů je velmi vzácný fenomén, zatímco anální sexuální praxe mnoho lidí.

Jediná situace, ve které anální sex může vést k takovým problémům jako inkontinence plynů nebo výkaly, je hrubý sex, často bez souhlasu ženy. Mělo by být zřejmé, že nátlak na sexuální zákon bez souhlasu partnera není jen škodou svého zdraví, ale také trestného činu.

Jak snížit rizika spojená s análním sexem?

Pokud plánujete poprvé vyzkoušet anální sex, budete pro vás užitečné, abyste se seznámili s následujícími doporučeními lékařů:

jeden. Začněte s malým

Neprodleně nepokračujte k análnímu pohlaví bez tréninku, protože může způsobit těžkou bolest. Nejprve zkuste prozkoumat anální zónu s prsty nebo sexy hračkami s malým průměrem. Postupně zvyšuje průměr vstupu položek, připravíte anus na pohodlný anální sex.

2. Naučte se relaxovat sfinkter

Tajemství pohodlného análního sexu bez bolesti a poškození sfinkteru je schopnost relaxovat. Když vy nebo váš partner zavádí prst nebo hračku na anální díru, zkuste uvolnit sfinkter. Aby se naučili, jak to udělat, doporučuje se pravidelně provádět Cvičení Kegel.

3. Použijte kondomy určené pro anální sex

Kondom pomůže vašemu partnerovi chránit před bakteriemi žijícími ve střevě a snížit riziko zánětu uretry. Také se mění kondom Po análním sexu můžete okamžitě začít vaginální sex, zatímco nebojí se dát střevní bakterie v vagíně.

Pokud nepoužíváte kondom, nedovolte, aby váš partner vstoupil do penisu v pochvě bezprostředně po análním sexu. V tomto případě musí váš muž nejprve osprchovat.

čtyři. Použijte umělé mazivo (mazivo)

Pro anální sex, vodní maziva jsou nejlepší. Bohatý mazat penis partnera před pokračováním sexuálního zákona.

Pět. Vyberte si nejvhodnější držení těla

Poprvé se doporučuje vybrat takovou pozici, ve které bude partner ovládat hloubku pronikání penisu. Můžete například sedět nahoře, nebo ležet na straně, aby se partner dostal za vámi.

6. Souhlasím se svým mužem

Před análním sexem, varovat svůj partner, že pokud jste velmi bolestivý, neměl by trvat na pokračování pohlavního styku. Nedovolte, aby váš partner pokračoval ve styku pohlaví, pokud jste nesnesitelní bolestně - může poškodit vaše zdraví.

Jak se připravit na anální sex?

Příprava v análním sexu je několik jednoduchých akcí, které vám pomohou cítit se v posteli volnější a uvolněně.

Za prvé, ujistěte se, že nechcete toaletu ve velkém. Pokud jsou v konečníku masy trupu, pak anální sex nepřináší estetický potěšení vašeho muže.

Před análním pohlavím je to dobré a umyjte anální zónu s mýdlem nebo gelem pro intimní hygienu. Pokud poté, co se stále necítíte jako "čisté" dost, můžete opláchnout konečník tím, že by byl klystýr.

Ublížit, zda dělat anální sex?

Anální sex je často reprezentován takovým světlem, že je obvyklé a bezbolestné pro ženu. Nicméně, mnoho žen zažívá těžkou bolest během análního pohlaví, zejména v prvních několika časech.

Už poté, co se naučíte relaxovat anus, sex může být méně bolestivý a dokonce příjemný.

Co se stane po análním sexu?

Do 1-2 dnů po análním sexu můžete zažít malou bolest v oblasti zadního průchodu. Některé ženy po pohlavním styku se mohou objevit krvácení od anusu.

Pokud byl sex hrubý, a obáváte se, že by mohli poškodit všechny struktury, poraďte se s lékařem-Proctologa.