Výběr po kolposkopii krku dělohy

K dnešnímu dni je kolposkopie zlatým standardem v diagnostice děložního čípku dysplazie. Metoda je poměrně běžná, ale vyžaduje přítomnost zařízení a vysoce kvalifikovaného specialisty, který může rozluštit. Kolposkop - speciální osvětlovací mikroskop upravený pro podrobnou studii děložního čípku, stěny vagíny pod více zvýšením. Nepostradatelné pro diagnózu rakoviny, precancerózní, změny pozadí v ženské sexuální systém. Ve vzácných případech, po kolposkopii se rozlišuje, že rozlišuje toto nepohodlí.

Typy výzkumu

Jsou známy dva hlavní typy typu manipulace:

  • prostý;
  • Pokročilý.

Jednoduchá koloskopie znamená kontrolu děložního čípku pod mikroskopem: vizuálně hodnocený výběr, stav a velikost orgánu, cervikálního kanálu, hranice přechodu válcového a plochého epitelu - transformační zóna. S tímto způsobem pozorování je možné odhalit explicitní porušení: hypertrofie, ektopie, polypy, condyLomas, cysty.

Rozšířená koloskopie spočívá v používání speciálních řešení. Zvláště používejte Lugol, kyselinu octovou. S odpovídající barvou buněčného epitelu akumulovat nebo nenechte ujít tajemství. Normálně bere na vědomí stejnou tkáňovou reakci na roztoku. Když se objeví patologie, akumulace barevných změn se projevuje vaskulární reakce - umožňuje identifikovat postižené oblasti, atypickou strukturu plavidel. Kromě procedury se doporučuje provádět biopsii podezřelých ohnisek pro vyjasnění diagnózy.

Indikace

Pacienti jsou doporučeni roční kolposkopii s plánovaným zkoumáním gynekologa, aby se zabránilo onkologickému onemocnění. Kromě plánované volby se postup provádí v následujících případech:

  • ECTOPIA (eroze);
  • v podezřelých rakovině nebo prekancerózních procesech, včetně těhotných žen;
  • dysplazie;
  • objasnit zánětlivé onemocnění;
  • během plánování těhotenství;
  • s poruchami cyklu, výskyt intermentovaného výboje;
  • Přítomnost lidského papilomu viru;
  • menopauza;
  • "Špatný" stěr pro cytologii.

Příprava na studium zahrnuje zastavení 2 dny před manipulací s dumpingem, lokální léčbou, vyloučením sexuálních kontaktů. To sníží možnost poranění sliznic, infekce.

Procedura kurzu

Pacient přijde na kliniku na jmenovaném dni. Optimální doba pro manipulaci je první polovina menstruačního cyklu. Z okamžiku ovulace začíná zvýšená přidělení tlustého tajemství, což vezme inspekci krku. Žena se nachází na gynekologické křeslo, lékař představuje zrcadla. Pak nastaví viditelnost kolposkopu, pokračuje ke studiu. Doporučuje se otřít krk, odstranit nadměrné množství výběru.

Výzkum je bezbolestný, bezkontaktní. Nepohodlí může způsobit stěrku, vedení biopsie. Nejprve se hodnotí stav sliznice, krky na malém zvýšení. Velké poškození tkanin, leucoplakie, cyst, polypů.

Další etapou je rozšířená koloskopie, která se skládá z určitých stupních. Existuje podrobnější studie podezřelých míst pod velkým rostoucím.

  1. Zpočátku se krk zpracovává slabým roztokem kyseliny octové (3-5%). Počkejte 10 minut, sledujte zásuvky.
  2. Svatý Schiller. Shora pokryté roztokem Lugolu. Normálně, krční epitelové buňky obsahují glykogen, který aktivně absorbuje jod. Při použití barviva absorbuje látka, epitel získává tmavě hnědou. Pokud existují patologické změny, barvení bledý nebo nevyskytuje vůbec.

V případech, kdy se používají řešení, lékař zdůrazňuje, že charakteristické hnědé pokračování se objevují po krční coloskopii - jedná se o rezidua řešení pro zpracování studijních oblastí.

Použití během těhotenství

Správná taktika kolposkopie - jmenování metody při plánování těhotenství, kdy je nutné spolehlivě zjistit číjové nebo děložní změny, žena je schopna vydržet dítě. Zkouška před koncepcí se bohužel provádí jen velmi málo zástupců pokuty.

Ženy, které jsou již v pozici, postup je předepsán, když je podezření na rakovinu dělohy. Ohniska stávajících prekancerózních států, které mohou být špatné během žebrání. Studie nepoškozuje Cervix, neovlivňuje vývoj potratu nebo předčasného narození. Je nepostradatelný v diagnostice a prevenci proliferace nádorů.

Je třeba poznamenat, že vzhledem k zvýšení velikosti dělohy během doby podřižení se zvyšuje zásobování krve do orgánu. Pod koloskopií těhotenství je sliznice snazší být zraněna, častěji nastane. Proto je držení manipulace doporučeno provádět v nemocnici nebo zůstat v nemocnici alespoň na den po studiu.

Vybít

Po studiu důvodu vzhledu výběru mohou sloužit následující faktory:

  • Rozlišující sraženiny - zbytek barviv, které byly použity ve vzorku Schiller;
  • Krvácení z poškozených vagínových plavidel a děložního čípku.

V prvním případě, kdy tělo opustí chemikálie, nestojí za to znepokojující. Ve druhém krvácení vyžaduje pozorování: mírné množství, tmavá barva, absence svazků označuje, že krvácení se zastavilo. S výskytem šarlatových sekcí nebo velkých svazků je nutné se zdát jako gynekolog.

Vymazání při pomoc vede k nepříznivým důsledkům. Akumulace krve může sloužit jako zdroj infekce, způsobit vážné komplikace. Patologický výboj po kolposkopii jsou extrémně vzácné. Výjimky tvoří přítomnost krvácení vředů, eroze děložního čípku, poškození krevních cév během biopsie nebo odebrání smear. V těchto případech, kromě konvenčních "jód" sekrecí barviva, krvácení krvácení.

Závažná ztráta krve se považuje za impregnovat více než 2 velká těsnění za 2 hodiny. Kromě znepokojujícího výboje by měla být věnována pozornost teplotě vyšší než 37,5 ° C, vzhledu bolesti v břiše v břiše v oblasti čípku - extrémně nepříznivé příznaky. Nenechávejte krvácení bez lékařského dohledu.

Kolposkopie je poměrně sparingová metoda, která pomáhá rozpoznat změny v čípku v raných fázích. Výzkum se týká vysoce informativního a malého jednání. Nicméně situace jsou možné, když po manipulaci s ženou se znepokojují podezřelé alokace. Kolposkopy poskytuje včasnou diagnózu, pečlivé pozorování a včasné zpracování.