Bubling: příčiny, symptomy a léčba

Bubling: Příčiny, symptomy a léčba

Co je bublina?

Bubble Drift Jedná se o benigní nádor, který se vyvíjí v dělohy dutiny v důsledku hnojení vejce, kdy namísto normálního embrya a placenty se objevují mnoho cyst v děloze. Cysty v medicíně jsou bubliny s kapalinou, a přesně s růstem takových bublin v děložní dutině a název tohoto onemocnění je splatný - bublina Skid.

Jak často je bublina?

Bubble Drift je detekován od asi 1 z 1000-1500 žen s příznaky těhotenství brzy.

Proč se bublina drift vyvíjí?

Existuje několik důvodů pro rozvoj bubliny drift a všechny jsou spojeny s "poruchami" v procesu hnojení. Bubble Skid se tedy může vyvinout, pokud byla vaječná buňka omylem oplodněna dvěma spermií, nebo pokud spermatozoický oplodnil vadné vejce, neobsahující genetické informace.

Kdo zvýšil riziko bubliny?

  • Ženy do 20 let a starší než 35 let
  • U žen jsme kdysi podstoupili bublinovou smyčku
  • U žen jsme kdysi podstoupili potratu včasného termínu
  • U žen je dieta, která je špatná vitamín A

Částečná a plná bublina

Existují dvě odrůdy bubliny drift:

  • Částečná bublina drift To se vyskytuje v důsledku chybných hnojení vejce najednou se dvěma spermií. Současně lze nalézt pozemky normálního placenty a embryí tkaniny v děloze, které však je však deformováno a nevizuální.
  • Plná bublina Vyvíjí se, pokud z nějakého důvodu nejsou žádné genetické informace. Ve stejné době, ani embryo, žádné oblasti normální placenty, nejsou v děloze detekovány.

Příznaky a známky bubliny

Cunningness Bubble Drift je, že zpočátku se projevil jako normální těhotenství brzy: Zpoždění menstruace, pozitivní těhotenský test, nevolnost a zvracení ráno a t.D.

Brzy však žena začne všimnout alarmující příznaky:

  • Výběr krve z pochvy, podobně jako měsíčně
  • Výběr vagíny obsahující krevní sraženiny a tkaniny podobné bublinám
  • Prohlédla nevolnost a zvracení (které jsou často považovány za silnou toxikózu)
  • Bolest a nepohodlí v břiše
  • Zvýšené pocení, studené ruce a nohy, rychlý tep, podrážděnost

Pokud se symptomy zobrazí výše, žena se musí co nejdříve dostat do gynekologa.

Co je nebezpečná bublina smyk?

Ve vzácných případech se bublina drift začíná chovat se jako maligní nádor: klíčenku v tělesné tkáni a může poskytnout metastázy. Tato podmínka se nazývá invazivní bublina.

Je třeba poznamenat, že plná bublina drift častěji vede k této komplikaci: přibližně 20% případů. S částečnou driftem bublin se tato komplikace vyvíjí v 5% případů.

Invazivní smyk bublin může obsahovat rakovinné buňky. V tomto případě hovoří o Chorionepithelome nebo Chorioncarcinoma.

Chorionepithelom je naštěstí úspěšně léčitelné a téměř vždy projde po chemoterapii.

Diagnóza bubliny Drift

Vzhledem k tomu, že první příznaky bublinové driftu jsou velmi podobné příznakům těhotenství, často žena nemá podezření na přítomnost problémů a apeluje na lékaře pro registraci o těhotenství. A během prvního gynekologického vyšetření může gynekolog podezřívat tuto nemoc.

Co odhalí gynekologa?

Rozměry dělohy s bublinovým driftem obvykle neodpovídají období latence menstruace a překročení normy několik týdnů. Například žena si myslí, že je těhotná, a její těhotenství je 5 týdnů a jeho velikosti dělohy odpovídají pojmu těhotenství 8-9 týdnů. Další častou základem gynekologa s bublinovým driftem je zvýšení velikosti vaječníků podle vzhledu velkého počtu cyst.

Co se zobrazí ultrazvuk?

Ultrazvuk je nejspolehlivější metodou diagnostiky bubliny. S pomocí ultrazvuku je možné nejen objasnit diagnózu, ale také zjistit typ onemocnění (plná nebo částečná bublina drift). S plnou bublinovou ultrazvukem, ultrazvuk nebude nalezen v děloze ani embryo, ani placenta. S částečnou bublinovou driftem na ultrazvuku jsou určeny oblasti normální placenty a embryí. Typický vzor bubliny Drift na ultrazvuku je spousta malých cyst (bubliny), který někteří lékaři jsou popsáni jako "zasněžená bouře". Kromě toho se na ultrazvuku nacházejí rozšířené vaječníky s velkým počtem cysty.

Často se transvaginální ultrazvuk (přes vagina) používá k detekci bublinové drift v raných fázích.

Co bude zobrazovat krevní test na HGCH?

Analýza krve na Hgch s bublinovou drift umožňuje nejen pro zdokonalení diagnózy driftu bublin, ale také platí i pro diagnostiku maligních komplikací a kontrolovat účinnost léčby. HCG úroveň s bublinovou drift často přesahuje 100 000 medů / ml (MIU / ml). Příliš rychlý nárůst úrovně HCG může hovořit o nebezpečné komplikaci bubliny Drift - na vývoj chorionepitel.

Jaké další testy a průzkumy mohou být zapotřebí?

Když je potvrzena diagnóza bublinové drift, mohou být jmenovány další analýzy: Analýza hormonů štítné žlázy, obecný krevní obraz, plic X-ray, vypočítaná tomografie (CT) a další. Všechny tyto analýzy jsou zaměřeny na identifikaci možných komplikací bubliny.

Léčba bubliny Drift

Léčba bubliny Drift přichází na eliminaci nádoru z děložní dutiny. Nejčastěji se tento postup nazývá Škrábání dělohy nebo čištění, i když odstranit bublinu drift, často se uchýlit k vakuovému aspiraci ("sání" obsahu děložní dutiny se speciálním nástrojem). Bez ohledu na způsob odstraňování driftu bublin, tento postup se vyrábí za celkové anestezie.

Materiál získaný v důsledku škrábání dělohy je pak zasílán na histologické vyšetření. Histologie umožňuje potvrdit diagnózu Drift bubliny a objasnit jeho typ (plné nebo částečné).

V některých případech nemůže lékař eliminovat celý nádor, a pak může být požadováno opakované čištění. Je velmi důležité, protože jinak může nádor klíčit v sousedních orgánech a dokonce dávat metastázy (v tomto případě, mluví o invazivní bubliny driftu). Na invazivním bublinovém smyku může znamenat přítomnost krvavého výboje nebo krvácení během prvních týdnů a měsíců po škrábání.

V případě vývoje maligních komplikací bublinové driftu může být léčba protinádorovými léky (chemoterapie).

Jak se úroveň HCG mění po škrábání bubliny?

Úroveň HCG v krvi je důležitým ukazatelem, který vám umožní zajistit, aby léčba bubliny drift dal účinek a nic neohrožuje vaše zdraví více.

Normálně, po léčbě bubliny Drift, úroveň HCG začne klesat, dosáhnout běžných hodnot (charakteristika non-embled žen) do 8-12 týdnů.

Pokud po škrábání úrovně HCG zůstane na stejné úrovni nebo pokračuje v růstu, žena potřebuje další diagnostiku a léčbu.

Co se stane po léčbě bubliny drift?

Během příštích několika měsíců po škrábání budete potřebovat úzké pozorování zúčastněného lékaře. Budete muset pravidelně darovat krevní testy na HCG (zpočátku jednou týdně, pak o něco méně často), projít ultrazvukem malých pánevních orgánů a navštěvovat gynekolog pro preventivní inspekce.

Těhotenství plánování po bublině

Přenesená bublina drift nesnižuje šance na úspěšné těhotenství a narození zdravého dítěte v budoucnu. Nicméně, po léčbě bubliny drift, gynekologové doporučují trochu čekat s těhotenským plánováním.

Můžete obnovit pokusy o otěhotnění ne dříve než 6 měsíců po normalizaci úrovně HCG. Pokud byla chemoterapie použita k léčbě bubliny drift, pak se doporučuje příspěvkováním plánování pro odložení 12 měsíců.

Aby nedošlo k otěhotnění během obnovení těla, doporučuje se používat Kondomy. Antikoncepční pilulky I Intrauterinní zařízení Zvýšit riziko komplikací Drift bublin a proto se nedoporučuje.