Diagnostický škrábání dělohy

Diagnostický škrábání dělohy

Co je diagnostický škrábání dělohy?

Diagnostický škrábání děložní dutiny (nebo čištění dělohy) je gynekologický postup, během něhož lékař se speciálními nástroji odstraní tkaninu, obložení vnitřního povrchu děložní dutiny. Tato tkanina se nazývá endometriální nebo sliznická membrána.

Materiál získaný v důsledku škrábaného materiálu je zaměřen na histologické vyšetření, což pomáhá objasnit diagnózu.

Kdo může předepsat škrábání dělohy?

Indikace pro škrábání dělohy mohou být nejvíce. Ve skutečnosti může být škrábání nejen diagnostický postup (pro objasnění diagnózy), ale i léčbou některých onemocnění dělohy.

Diagnostický škrábání dělohy lze jmenovat v následujících situacích:

  • V děložním krvácení, jejichž příčina není jasná
  • Pro Uterine krvácení u žen v menopauzu (během vyvrcholení)
  • V případě podezření na hyperplazii endometria, Polypy dělohy a Uterine Cancer

Terapeutické (terapeutické) škrábání dělohy může být přiřazeno v následujících státech:

  • Měření těhotenství
  • Neúplný potrat
  • Bubble Drift
  • Dělení krvácení non-drogové ošetření
  • Polypy dělohy
  • Krvácení krátce po dodání, pokud jsou sekce dělohy zůstaly placenta

Kontraindikace pro diagnostické škrábání dělohy

Škrábání dělohy nelze provést v následujících situacích:

  • S úspěšným vývojem požadovaného těhotenství
  • S zánětem vagíny nebo děložního čípku
  • V podezření na anomálii vývoje dělohy nebo děložního čípku

Jak se připravit na diagnostické rozptyl dělohy

Před jmenováním škrábání dělohy se váš gynekolog chce ujistit, že na tento postup nemáte kontraindikace. Pokud žijete sex, pak může lékař přiřadit obvyklé těhotenský test nebo Ultrazvuk Uterus, odstranit riziko těhotenství.

Před čištěním také musí projít stěr na flóru. S zánětlivými onemocněním pochvy nebo čípku může škrábání vést k šíření infekce na děložní dutině (Endometritis) Co je plné vážné následky. Pokud se nátěr na flóře odhalil zánět, pak je léčba předepsána jako první. Pouze po obdržení normálních výsledků re-stěr lze předepsat.

Během dne před škrábáním byste měli odmítnout sexuální kontakty, vytáhl a používat vaginální svíčky (s výjimkou případů, kdy lékaři doporučili svíčky).

Protože diagnostický škrábání děložní dutiny se vyrábí za celkové anestezie, 12 hodin před postupem se doporučuje zdržet se jídel. Anesteziolog zodpovědný za anestezii vás poučí o tom, jak se chovat před operací, aby se snížila rizika spojená s anestezií.

Co se stane během diagnostického škrábání dělohy?

Během škrábání budete ležet v gynekologickém křesle se rozvedeným na večírcích a pevných nohách, jako u konvenčních gynekologických vyšetření. Lékař pak zavede gynekologické zrcadlo do pochvy, která usnadní přístup k čípku. Aby se postupně rozšířil cervikální kanál, bude gynekolog střídavě vstoupit do něj rozšiřuje různé průměry. Když bude otevřený krční kanál, lékař zavede speciální nástroj pro škrábání, podobně jako lžíce, a opatrně se spustí škrábat sliznicí membránu dělohy, sbírání výsledného materiálu pro další studium pod mikroskopem.

Pokud je zapotřebí samostatný diagnostický škrábání pro objasnění diagnózy, pak před rozptylováním dělohy, lékař také zkazí sliznicí membránu děložního čípku.

Zpravidla celý postup trvá asi 30-40 minut.

Bude bolet?

Vzhledem k tomu, že škrábání dělohy je bolestivý postup, je prakticky vždy vyroben pod obecnou intravenózní anestezii. Během procedury necítíte nic a probudit se dříve, než bude dokončen postup.

Co se stane po diagnostickém škrábání dělohy?

Ihned po dokončení procedury budete převedeni na oddělení, kde se můžete dostat do anestezie. V prvních několika hodinách po čištění můžete zažít ospalost, slabost a závratě.

Výběr krve z pochvy může být v prvních několika hodinách poměrně hojný v prvních hodinách po škrábání. Postupně výběr se stává více vzácnější. Smlouvání krvácení po škrábání dělohy může být uložen na týden.

Bolesti ve spodní části břicha po škrábání dělohy je také normální. Zpravidla se podobají bolesti krátce před začátkem menstruace.

Gynekologové doporučují zdržet se sexu po dobu nejméně 2 týdnů po škrábání. V této době by mělo být také odmítnuto používat tampony a od vaginálních svíček.

Možné důsledky a komplikace štěpení dělení

Komplikace po škrábání dělohy jsou pozorovány. Mezi nejčastější komplikace po nalezení čištění:

  • Vyslovovaný děložní krvácení
  • Poškození děložního čípku
  • Pronikání infekce v děloze s vývojem endometritidy
  • Zkušenosti (perforace) dělohy

Obraťte se prosím na svého lékaře co nejdříve, pokud brzy po škrábání Uterus, máte následující příznaky:

  • Silný krvácení, ve kterém musíte změnit těsnění jednou za hodinu nebo více
  • Zvýšit tělesnou teplotu až 38,5s nebo vyšší
  • Vyrověcil břišní bolesti více než den po škrábání
  • Vypouštění s nepříjemným vaginálním zápachem

Když měsíčně po škrábání dělohy?

Následující měsíčně po čištění může být zpožděním 1-2 týdnů. Často, měsíčně nastane pouze 4-5 týdnů po škrábání, a v některých případech může být zpoždění několik měsíců. Pokud měsíce nikdy nepřišli na 3 měsíce a více po čištění.

Když se můžete otěhotnět po škrábání dělohy?

Můžete otěhotnět v prvních měsících po škrábání dělohy, nicméně, gynekologové doporučují odložit plánování těhotenství po dobu několika měsíců tak, aby sliznická membrána dělohy (endometrium) se podařilo zotavit.